- 14 Ocak 2018
- 3.106
- 7.195
-
- Konu Sahibi Pati12sever
Zaten beni özgür bıraksınlar her istediğimde bir yerlere gideyim havasında yaşamıyorum. Ve dediğiniz gibi bağışıklık kazanmak için o bakteriyi vücudun tanıması gerek ama bu yüzden de başıma hep bir şeyler geliyor hep üzülüyorumKotu sartlardan koruyalim derken iyice savunmasiz yetistiriyorlar sizi. Bu sekilde bir tehlikeyi sezemeyecek, kotu biriyle karsilastiginda taniyamayacak, kime nasil basvuracaginizi bilemeyeceksiniz.
Bizi kotu insanlardan koruyacak en buyuk silah hayat tecrubesidir. Kendilerince sizi koruyarak belki de daha cok zarar veriyorlar. Bunu anlatmaya calisin ailenize, bazi kararlarimi tabiki size danisarak ama kendim almak istiyorum deyin. Buyudugunuzu hissettirin. Guven asilayin ,bir yere gittiginizde surekli arayarak resim atarak vs. Hemen oh ozgurum deyip onlar icin uc seyler yapmaktansa sinirlarini yavas yavas genisletin.
Zaten yeterince antidepresanlı bir sene geçirdim. Bu da patlama noktam olduKır zincirlerini...
ya başkaldirirsin ya da ezilirsin!
bir kez konuş baktın olmuyor anlamamakda israrcilar gözlerinin içine baka baka yap! Ne yapmak istiyorsan yap.
önce biraz hır gür çıkar sonra onlarda anlarlar biraz daha sıkarlarsa patlayacak bir sinir Küpüne dönüşecegini
zaten acayip bir isteğinde yok arkadaşıma bile gidemiyorum diyorsun bu kadarida saçma!
Çevreden korurlar belki ama seni içinde patlayan bastırılmış bombalardan kim koruyacak.
lütfen psikolojini anne/baba da dahil kimsenin bozmasina izin verme.
Geçmiş olsun..Zaten yeterince antidepresanlı bir sene geçirdim. Bu da patlama noktam oldu
Aynen oyle, bunu anne ya da babandan hangisi anlayisliysa onla konus once. Yada bir buyugunle konus, seni cocuk gibi gorduklerinden dinlemezler ama belki baskasini dinlerler. Abin olabilir mi? Ben cogu zaman abimden izin alirdim, yasi yakin oldugu icin anlardi beni. Aglamadan, sizlamadan, olgun bir sekilde konus. Mantikli aciklamalar yap, bir de bence de baska evlerde kalma konusunda israr etme, bir buyuk tavsiyesi sana. Baktin olmuyor , bireysel ozgurlugunu ilan edersin. Gidiyorum haberiniz olsun , geliyorum haberiniz olsun seklindeZaten beni özgür bıraksınlar her istediğimde bir yerlere gideyim havasında yaşamıyorum. Ve dediğiniz gibi bağışıklık kazanmak için o bakteriyi vücudun tanıması gerek ama bu yüzden de başıma hep bir şeyler geliyor hep üzülüyorum
Haklısın teşekkür ederimAynen oyle, bunu anne ya da babandan hangisi anlayisliysa onla konus once. Yada bir buyugunle konus, seni cocuk gibi gorduklerinden dinlemezler ama belki baskasini dinlerler. Abin olabilir mi? Ben cogu zaman abimden izin alirdim, yasi yakin oldugu icin anlardi beni. Aglamadan, sizlamadan, olgun bir sekilde konus. Mantikli aciklamalar yap, bir de bence de baska evlerde kalma konusunda israr etme, bir buyuk tavsiyesi sana. Baktin olmuyor , bireysel ozgurlugunu ilan edersin. Gidiyorum haberiniz olsun , geliyorum haberiniz olsun seklinde
Anlattığıniz olaya çok üzüldüm . Allah rahmet eylesinGeçmiş olsun..
işte tam da bunu anlatmaya çalıştım.DINLEME VE BASKALDIR!!!!
bir arkadaşım vardı unide peyzaj mimarligi okuyan.ailesi kızı 5 dakika arayla anası babası ebesi arardi wc ye girse olay olurdu tlf acamamasi.dolmusa bindim dolmustan indim diye arayıp haber verirdi olay olmasın diye.4 senede bir kez kantinde aylak aylak kahve icemedik onunla çünkü ders bitiş saatinden en gec 1 saat sonra evde olmasa küçük çaplı kıyamet kopuyor. Çok bilirim sabaha kadar ağladığını.hoslandigi çocukla ancak 1ay cikabildi vs.annesi öğrenince ayrılmak zorunda kaldı vs.daha bir sürü Yok Artık! !!denilecek saçmalık.
sonuc; 23 yaşında toprağın altında şuanyaz google 2009 intihar mimarlik öğrencisi, çıkar haberi
cenazesinde annesi "ne derdi vardı benim çocuğumun" diye agliyordu!?
Bi kenarda bir arkadaş sizde çok baskı yapiyordunuz demeye gelecek bir laf etti de annesi hala "aman aman babamız duymasın" modundaydi.
olan gencecik canım arkadaşıma oldu.hala soverim ailesine her aklıma geldiğinde!
Kısaca ne onları uz ne kendini.istediğini yap! Çok istiyosaniz sizde gelin birlikte gidelim gezelim vs. de ama istediğini yap bastırma kendini.
Haklısınız zaten bir erkeğin olduğu evde rahat edemem ama asıl sorun şu bu erkekler benim amcam dayım abim kuzenlerim yani çok saçma geliyor bana bu konuda korumacılıkları
Anlattığıniz olaya çok üzüldüm . Allah rahmet eylesinanlattığıniz şeyden yola çıkarak şunu söylemeliyim evet bir yerlere gitmeme gidiş geliş saatlerine çok karışıyorlar ama erkek arkadaşım sevgilim haberleri var. Yani eve de gelebiliyor erkek arkadaşlarım. Ailem neden bu kadar tezat davranıyor çok cetrefilli bir şey bu çoğu defa acaba ölsem kıymetimi anlarlar mı falan diye düşünüyorum ve diyorum ki daha yasacayack çok şeyin var. Sorun sadece bir yerlere gitmek değil bu konuda tavırları neyse her konuda öyleler
Psikolojik olarak baskı kuruyorsunuz dediğim zaman abartma falan filan diyorlar. Anlayacağınız anlamak isteseler anlarlardı beni çünkü sürekli bu problemi yaşıyoruzAman haaa sakın ölmek falan yok
kendini olduğun ve olmak istediğin gibi kabul ettirebilirsin.konuşmayı dene.birlikte yapmayı dene.olmadı dinleme bildiğini yap.
ama yazdığımda pişman etme beni canımsın:) kötü şeyler düşünmek yok.
Öyle görmüşler, o kadarına akılları eriyor vs. İşte birde koruma içgüdüleri var vs. Ama bu yaptıkları davranışların sana psikolojik verdiği zararıda onlara anlat.anlamalarını sağla.bunu yapmak için elinden geleni yap.bol şans, bol bol özgürlük...
Haklısınız bir anda değil de yavaş yavaş olmalıİşte o yüzden garip geldi dedim o kısmı. Akraba kısmında sıkıntı yok ben de. Ya da baskıcı da değiller şükür, bu konu hariç çok rahat büyüdüm, arkadaşlarımla ayrı şehre tatile de gidebiliyorum ama bazen de onları anlıyorum. Karşılıklı empati yapılarak belki daha hafife indirebilirsiniz siz de.
Bir anda değil de yavaş yavaş aşmaya çalışın bu sorunları. Onlarda alışsın. Benim erkek kardeşim 15 yaşında, eskiden eve gelme saati 9-9buçuktu. Sonra oyun uzadı diye 10a çıktı sonra 10buçuk filan derken birkaç gündür eve 11de geliyor. Yakın biryerde de değil yani. Birden 11de gelseydi tepkiyi tahmin edebiliyorsunuzdur :) Büyük şehirlerde yaşayınca daha korumacı olunuyor.. Siz de böyle yavaş yavaş alıştırın
Çok da üzmeyin kendinizi :)
Allah bağışlasın hepsini. Ya mesela arkadaşlarım bize geliyor kalıyor ama ben bir yere gidemiyorum ya. Yani biraz bencilce olmaz mı o insanlara karşıBenim de iki oğlum bir kızım var üçünede izin yok arkadaşları gelebilir ama dışarıda kalamazlar ne oğlanlar ne kız onlara bir şey olacak diye aklım çıkıyor bir arkadaşım annelik eşittir paranoyaklık demişti devir okadar kötü oldu ki kimseye güvenmiyorum yoksa çocuklarımla grur duyuyorum çok da saygılı iyi niyetli pırlanta gibi evlatlarım kızım hele hiç kıyamam gözündeki yaş değil kaşı düşse gözüm döner
Psikolojik olarak baskı kuruyorsunuz dediğim zaman abartma falan filan diyorlar. Anlayacağınız anlamak isteseler anlarlardı beni çünkü sürekli bu problemi yaşıyoruz
Kusura bakmayın ama çocuk gibi izin alacak yapıda oldugunuz icin bunlar oluyor. Yetiskin biri izin almaz haber verir ben gidiyorum diye.Korumacılık bile olsa dediğiniz gibi normalde değil bu durum. Bir şey için izin alırken günler öncesinden söyleyip yalvar yakar izin almam gerekiyor.
Bu konuda haklı olabilirler fakat kenar köşe yerlere gitmiyorum asla hep merkezi yerlerdeyimBence Türkiye şartlarında ailenin tedirgin olması çok normal.
Köpeğe kediye tavuğa hatta bebeklere!
Yani onların ruh halini düşün.
Haber verince de sorunlar oluyorKusura bakmayın ama çocuk gibi izin alacak yapıda oldugunuz icin bunlar oluyor. Yetiskin biri izin almaz haber verir ben gidiyorum diye.