Ailemin Bu Kadar Baskıcı Olması Normal Mi?

Ne gibi sorunlar oluyor mesela
"Biz annen babanız izin alacaksın . Nereye gidersen git. Kime gidersen git sorman gerek. Başımıza mı çıkacaksın" gibisinden söylemler. Ya da mesela uyuyor oluyorlar markete gidiyorum. Hemen arıyorlar nerdesiniz nereye gittin ne zaman geleceksin

"Biz annen babanız izin alacaksın . Nereye gidersen git. Kime gidersen git sorman gerek. Başımıza mı çıkacaksın" gibisinden söylemler. Ya da mesela uyuyor oluyorlar markete gidiyorum. Hemen arıyorlar nerdesiniz nereye gittin ne zaman geleceksin
Aramaları normal ama ilk yazdigin hic normal degil. Bu dediklerine karşı cikip tavir koyman lazim kizip bozulurlarsa bozulsunlar. Farkinda degilsin galiba ama psikolojik siddetin bir çeşidi bu da.

Herkes bir korumacılık filan diye bahane bulmuş ama. Konu sahibi 21 yaşında bir yetişkin. Devir kötü şu bu bahanesiyle baskı gören bir kadın. Özgür bir birey olduğunun farkına ne zaman varacak, evlenince mi izinsiz sokağa çıkabilecek. Tabi o zamanda kocası izin verirse mi çıksın, malum dışarıdaki hayat hep kötü. Türk toplumu olarak bu bahanelerle birey olamamış yetişkinler yetiştirmeye devam ediyoruz.

Aramaları normal ama ilk yazdigin hic normal degil. Bu dediklerine karşı cikip tavir koyman lazim kizip bozulurlarsa bozulsunlar. Farkinda degilsin galiba ama psikolojik siddetin bir çeşidi bu da.
Çok haklısınız , bu durum üzüyor beni iyi hissetmiyorum

Herkes bir korumacılık filan diye bahane bulmuş ama. Konu sahibi 21 yaşında bir yetişkin. Devir kötü şu bu bahanesiyle baskı gören bir kadın. Özgür bir birey olduğunun farkına ne zaman varacak, evlenince mi izinsiz sokağa çıkabilecek. Tabi o zamanda kocası izin verirse mi çıksın, malum dışarıdaki hayat hep kötü. Türk toplumu olarak bu bahanelerle birey olamamış yetişkinler yetiştirmeye devam ediyoruz.
Haklısınız , sanırım bu yüzden hayatıma bir erkek gidecekse bir şeyine karismamasini istiyorum. Bu psikoloji yuzunden

Canım anlatacaksın, baktın olmuyor annenin dahil edeceksin planlarına.
Hadi bu hafta abime gidelim gibi falan.birde evde olduğun zamanlar bol bol kitap oku, dergi makale yani o zamamları boşa geçirme kendine yatırım yapmanı tavsiye ederim.
Kendini çok da yıpratma.kafanı boşaltacak birşeyler bul ama boş beleş şeyler olmasın sana ve ruhuna faydası olsun.

Esasında da çok takılma.reşit kızsın istesen bırak o evden çıkmayı ülkeden bile çıkıp gidebilirsin! Bunu tercih etmediğine göre anne/baba da kıymetli senin için.(oylede olsun zaten)
ama ezdirme kendini, bir yol bir çözüm bir açık kapılarını vardır mutlaka.en iyi sen tanırsın, o noktalara yoğunlaş.

Umarım anlaşılırsın:)
Umarım :))

X