Kusura bakmayın ama ben eşinizin yerinde olsam ayrılırdım sizden. Bunu sırf borçlar içinde söylemiyorum ama siz eşinizi asla hayat arkadaşı ve aile olarak görmüyor ve çok rahat kandırabiliyorsunuz. Ailenize ne kadar verici davranıyorsanız eşinize o kadar bencilsiniz. Öncelikle bu borçlar bir günde olmadı, abinizde bir günde değişmedi hal böyleyken borç üstüne borç yapıp, iki yıldır vaad ettikleri halde tek bir taksit ödemeyen insanlara bir borca daha girmişsiniz. Bu da yetmemiş ve güya hayat arkadaşı olarak gördüğünüz adama borçlarınızdan bahsetmeden evlilik yoluna girdiğiniz gibi, birde aileniz düğününüzü yaptık diye hava atsın diye üstüne düğün borcu eklemişsiniz, şimdi de bu borçları, yeni şehirde iş kuramadım bahanesi ile eşinizin sırtına yüklemişsiniz. Adamı sizle evlensin diye kandırmış ve tepesine çökmüşsünüz ve üstüne birde az kalsın ailenizden başka birini neredeyse evinizde yurt hizmeti verecektiniz. Bu kadar rezillliğe ve ortada bırakılmışlığa rağmen, siz kocanıza yaptığınız haksızlıklara ezileceğiniz yerde hala aileye vicdan yaptığınızı söyleyebiliyorsanız; ben asıl , evlenmek için kandırdığınız o zavallı adama üzülürüm. Sanki tüm suç ailenizin gibi anlatıyorsunuz ama asıl suçlunun kendiniz olduğunu görmüyorsunuz bile. Zira siz bilmiyormuydunuz evlenip şehir değiştirince yeni iş yeri açmak zorunda kalacağınızı ve bu borçların ödenmeyeceğini; neden birde düğün borcuna girdiniz o halde. Siz resmen ailenizin size yaptığını eşinize yapıyorsunuz ve bunun farkında bile değilsiniz. Şuraya şu konuyu değiştirip eşinizin ağzından yazsak size neler yazarlardı bir oturun düşünün isterseniz. Bence artık eşinize bencilliği bırakın ve gerçekleri anlatında adamda neyle karşı karşıya olduğunu anlasın.