• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin beni batırması

Ne kadar saldırgan bir tarzda yazmışsınız. Aileme göre elin adamı, bana göre değil. 3 aylık evli olduğu kadının neden borçlarını ödemek zorunda? Bana da bu yanlış geldiği için aileme sinir krizi geçiriyorum zaten beni bu duruma düşürdükleri için. O borç sözde benim değil ailemin borcuydu...
Tmm ama siz bunu evlenmeden önce eşinizle dürüstce paylaştınız mi ?

Kadının üzerine cok gidiyorsunuz. Aile baskın yapıda buyumus merhametli anne baba hasta, vicdanen onları taşımak zorunda hissetmiş. Bu insanı kötü kocasının arkasından iş cevıren kadın yapmaz. Söyleyememıstır eşi zaten karşıdır böyle şeylere zaten eşine karşı da vicdan azabı duyuyor. Ben bu sitede anne baba ya aıle kultürüne karşı kadınlar görüyorum. Bu konuya özel değil genel olarak. Bızım kültürümüzde aile cok önemlıdır. Bu konuda kadının hatası olsada ailede abi sorumsuz. Anne baba erkek cocugu bı baltaya sap olsun başımızdan gıtsın tek dertlerıde budur eminim. Hangı yolu denedıyseler olmamış. Konu sahıbı sız bunu artık karşılamak zorunda degılsıniz herkes kendı başının caresıne bakmalı elinden geleni yapmısnız. Daha fazla sızım evlılıgnızde sorun olur bunuda ailenize soylemıssnız. Aılenızde sen artık bıze para vermıyorsun bırdaha gelme etme vs dememiş. Ben hem sizi hem ailenizı anlıyorum.

Şimdi eşine bunları anlatırsa ,bırde yuvasındamı huzursuzluk yaşasın. Güvensizlikte ekstra, cok buyuk soruna yol açar.Zaten vicdanen bunun yükünü taşıyor kadın . Yeter ona. Ailesiyle konusmus yok dıye artık . Artık uzatmaya gerek yoktur.
Uzatmasın uzatmamasına da borç bitmemiş ki!! Anlatmazsa sonraki aylarda kredi ödemesini kim yapacak?

Erkek cocuklarınjn bir baltaya sap olamaması anne babayı cileden cıkarır. Nihayetinde kızım olsun yanımda olsun ama erkek yuva kuracak cocuk yapacak nasıl gecınecek vs stresi oluyor. Bazı erkekler ne yazıkkı duzelmıyor evlenmesn de bu kafayla, yazık gectı bır ömür. Abinizde anne babanızı kullanıyor:(

Şimdi eşine bunları anlatırsa ,bırde yuvasındamı huzursuzluk yaşasın. Güvensizlikte ekstra, cok buyuk soruna yol açar.Zaten vicdanen bunun yükünü taşıyor kadın . Yeter ona. Ailesiyle konusmus yok dıye artık . Artık uzatmaya gerek yoktur.
Yuvasında huzursuzluk var zaten. Neyi anlamıyosunuz ısrarla mesaj yazıyosunuz? Anne baba toksik, aileye değer vermiyo bazı kadınlar diyosunuz, ailesi bu kadına değer vermiyor. Neyini algılayamıyosunuz yani iyi niyet yok burda. Abi için kızını harcayan bir anne baba, damat borçları ödüyor. Kocana söyleme diyip duruyosunuz, asalak abinin borçlarını kocasına mı ödetsin dolandırsın mı adamı bunu mu söylemeye çalışıyosunuz? Evlerden ırak bir bireysiniz.

Kadının üzerine cok gidiyorsunuz. Aile baskın yapıda buyumus merhametli anne baba hasta, vicdanen onları taşımak zorunda hissetmiş. Bu insanı kötü kocasının arkasından iş cevıren kadın yapmaz. Söyleyememıstır eşi zaten karşıdır böyle şeylere zaten eşine karşı da vicdan azabı duyuyor. Ben bu sitede anne baba ya aıle kultürüne karşı kadınlar görüyorum. Bu konuya özel değil genel olarak. Bızım kültürümüzde aile cok önemlıdır. Bu konuda kadının hatası olsada ailede abi sorumsuz. Anne baba erkek cocugu bı baltaya sap olsun başımızdan gıtsın tek dertlerıde budur eminim. Hangı yolu denedıyseler olmamış. Konu sahıbı sız bunu artık karşılamak zorunda degılsıniz herkes kendı başının caresıne bakmalı elinden geleni yapmısnız. Daha fazla sızım evlılıgnızde sorun olur bunuda ailenize soylemıssnız. Aılenızde sen artık bıze para vermıyorsun bırdaha gelme etme vs dememiş. Ben hem sizi hem ailenizı anlıyorum.
Şaka mı yapıyorsunuz ?
Adamı resmen aptal yerine koymuş , kandırmıs . Adam zaten 20 bin Ödemiş mecbur mu bilmem kaç yaşına gelmiş bi baltaya sap olamamış herifin borcunu ödemeye ?

Belki bilseydi adam evlenmeyecekti . Yarın bir gün icralar gelince ne olacak ? Eşine nasıl güvenecek ? Böyle şeyler baştan konuşulur , gizlenmez.

Yuvasında huzursuzluk var zaten. Neyi anlamıyosunuz ısrarla mesaj yazıyosunuz? Anne baba toksik, aileye değer vermiyo bazı kadınlar diyosunuz, ailesi bu kadına değer vermiyor. Neyini algılayamıyosunuz yani iyi niyet yok burda. Abi için kızını harcayan bir anne baba, damat borçları ödüyor. Kocana söyleme diyip duruyosunuz, asalak abinin borçlarını kocasına mı ödetsin dolandırsın mı adamı bunu mu söylemeye çalışıyosunuz? Evlerden ırak bir bireysiniz.
Haddinizi bilin, haddinizi aşmayın. Bıreylıgım söz konusu degıl burada.

Allah yardımcınız olsun.
Öncelikle sorunlu ailenizden,uzak durun.
Kendi hayatınıza evliliğinize odaklanın.
Bazen bu tarz konuları okudukça,İyiki tek çocuğum var diyorum.
Sorunlu bir kardeş aile insanın yaşamını nasıl çekilmez kılıyor.

Sorunlu bir ailem oldu hep. Maddi durumları bir zamanlar çok iyi olmasına rağmen, kendilerini batıran bir baba, anne ve abi. Yanlış kararlar vermelerinin, geleceği düşünmeden hareket etmelerinin bedelini küçüklüğümden beri hep ben ödedim. Kendilerini batırmaları yetmediği gibi beni de hep batırdılar. 17 yaşımdan beri maddi zorluklardan dolayı okurken çalıştım. Ne kazandıysam aileme verdim evi geçindirdim. 32 yaşına kadar aileme verdiğim paralarla bir arabam olurdu belki. Hiçbir şey sahibi olamadım. Çünkü kendim için hiçbir şey yapmadım. Sorumsuz bir abim var. Annem de babam da ömürlerini onu adam etmeye adadılar. 42 yaşında hala bir baltaya sap olamadı. Abine iş kurcaz tavuk alıcaz yumurtasını satacak kredi çek dediler. Çektim. Ailede ben hariç herkes batık olduğu icin tek kredi bana çıkıyor. Oradan gelen kazançla ödeyeceğiz krediyi dediler. 2 yıldır bir taksit bile ödemediler. Sorun etmedim ödedim. Hayvanların yem borcunu ödeyemedik yine çek dediler. Dedim ben artık bu borcu ödeyemem, durumum yok. Çekmek istemedim. Babam hiçbir şey olmasa benim emekli maaşım var maaşımdan ben ödeyeceğim diye beni ikna etti. Ona güvenip yine çektim. Ve tabiki o kredi de ödenmedi. O da bana kaldı. O işi de batırdılar. Şimdi başka iş kuruyorlarmış. O yüzden durumları yokmus ödeyemezlermiş. Sorun şu ki artık benim de hiç durumum yok. Kendi işim, esnafım. Pandemiden beri adam gibi iş yapamadım. Neredeyse battım diyebiliriz. 3 ay önce evlendim şehir değiştirdim. İşimi burada devam ettirmek gibi planım var ama henüz hayata geçiremedim. Evlenmeden önce ailemin durumu olmadığı için mecbur bana takılacak takıları ve bazı zorunlu harcamaları, bende de para olmadığı için kredi kartımla aldım. Ailem düğünde rezil olmasın diye mecbur kaldım. Anlayacağınız kredi kartına da gömülmüş vaziyetteyim. Evlenince eşime kredi kartı borcumu söyledim. Adam 3 aydır benim taksitlere 20 bin tl para ödedi. Ailemi aldım artık karşıma geçen ay dedim ki bakın ben battım artık para kazanamıyorum. Kredileri biz ödeyeceğiz dediniz ödemediniz, hadi bende vardı ödedim. Ama artık yok ve ödeyemiyorum. Eşimin eline bakıyorum bu bile ağır geliyorken bir de adama ailem için çektiğim kredileri ödetemem dedim. Eşime kredilerden bahsetmedim bile ailem için kötü düşünmesin, seni batırmışlar, bunlar ne biçim insan demesin diye 😔 anlayacağınız şu durumda bile ailemi düşündüm. Ama gelin görün ki ailem hala ödemiyor. Para bitti oraya gitti buraya gitti iş kuruyoruz düzelince ödeyeceğiz diyorlar. Babama diyorum maaşını alınca önce onu ödeyeceksin ne demek oraya buraya gitti. Ben bankaya yok deme hakkına sahip değilim. Sinir krizi geçiriyorum ama elime hiçbir şey geçmiyor. Ödeyemediğim kredi borcuyla başbaşayım. Ben bu aileyi ne yapayım? Bir yandan hala aptal gibi vicdan azabı yapıp kendimi yiyorum. Diyorum onların da durumu yok iyiniyetliler, ellerinde yok vs , Telefonda ağır mı konuştum babam 72 yaşında annem kanser hastası vs. Yarın öbür gün ölseler diye vicdan yapıyorum. Ama beni maddi, manevi, psikolojik her türlü bitirdiler. Tek düşündükleri oğulları. Ben mi yanlış düşünüyorum? Ben onların durumu yokken onlardan krediyi ödemelerini isteyerek hain evlat mı oluyorum? Yoksa onlar beni bu durumda elin adamına muhtaç bırakarak mı yanlış yapıyorlar? Artık sağlıklı düşünemiyorum. Başkalarının düşüncelerine ihtiyacım var. Ben ne yapacağım ailem ve borçlarımla... Milletin ailesi çocuğuna destek olur, benimkiler köstek... İşin kötüsü de ne biliyor musunuz? O kadar alışmışım ki onlar için yaşamaya, şu an kendi hayatımı kurmakta psikolojik olarak zorluk çekiyorum. Kendim için yaşama duygusu tuhaf geliyor. Aklım hala onlarda ve içim rahat değil. Kendi hayatıma bakmak bencilceymiş gibi geliyor. Tecavüzcüsüne aşık olmak diye bir şey var ya psikolojide. Öyleymişim gibi hissediyorum...
resmen beni anlatmışsın. bende yıllarca çalıştım hep onlara verdim. evlendim benim üstüme aldıkları hiç bir şeyi ödemedikleri için kredi çekmek zorunda kaldım ve eşime söyleyemedim. Şimdi her ay ödemek için canım çıkıyor şükür benim işim var allah iş rastlığı versin inşallah bir an önce sende toparla

Şaka mı yapıyorsunuz ?
Adamı resmen aptal yerine koymuş , kandırmıs . Adam zaten 20 bin Ödemiş mecbur mu bilmem kaç yaşına gelmiş bi baltaya sap olamamış herifin borcunu ödemeye ?

Belki bilseydi adam evlenmeyecekti . Yarın bir gün icralar gelince ne olacak ? Eşine nasıl güvenecek ? Böyle şeyler baştan konuşulur , gizlenmez.
Baştan konusulmamıs bu saatten sonra kötü olur. Ben ıyı yapmıssın aferim öde yazmadım adamın bır baltaya sap olamadıgı ailenizde baltaya sap olsun basımızdan cıksın dusuncesı de ortada. Konu sahibi kendını eleştiriyor ve muhakeme yapıyor. Vicdan da var, sımdı ona hakaret etmeye daha fazla suçlamaya gerek varmı .

Baştan konusulmamıs bu saatten sonra kötü olur. Ben ıyı yapmıssın aferim öde yazmadım adamın bır baltaya sap olamadıgı ailenizde baltaya sap olsun basımızdan cıksın dusuncesı de ortada. Konu sahibi kendını eleştiriyor ve muhakeme yapıyor. Vicdan da var, sımdı ona hakaret etmeye daha fazla suçlamaya gerek varmı .
Eşiniz size böyle yapsa sessiz kalır mısınız ?

Elinizin altında klavye var dıye kendınızi kaybetmeyin. Burada insanların bakış açılarından, klavyeye dökülüyor seviyesi. Bıreylıgım hakkında söz sahıbı değilsiniz.

Elinizin altında klavye var dıye kendınızi kaybetmeyin. Burada insanların bakış açılarından, klavyeye dökülüyor seviyesi. Bıreylıgım hakkında söz sahıbı değilsiniz.
Yazdığım onnnnca şeyi okumadınız bile son cümleye mi taktınız? Evet ben evimde eşlerin birbirinden böyle konuları saklamasını teşvik eden birisini istemem. Sorun mu var?

Eşiniz size böyle yapsa sessiz kalır mısınız ?
Eşim bana bunu yapsa kızarım üzülürüm elbette sessiz kalmam. Guven kaybı oluşur ve sureklı hesap kontrolu yaparım ama benden habersiz toparlamış olmasını dilerdim, konu sahıbı de toparlar umarım. Zaten pişman olmuş. Yargılayamam buradan . Kadıncağız zaten pısman yazık ya

Back