Aileme yabanci damat nasil kabul ettiririm :(((

tam uc yil olmus. ben konunuzu gorunce o zaman hemen evlenmeye kalkacaksiniz sandim. okuyamaz cevap verdiginiz uye en son aralik 2017 de girmis.

tam uc yil olmus. ben konunuzu gorunce o zaman hemen evlenmeye kalkacaksiniz sandim. okuyamaz cevap verdiginiz uye en son aralik 2017 de girmis.
Mantıklı şekilde düşünüp taşındıktan sonra konuyu açtığım zaman ailelerle konuşmanın doğru olmayacağına karar verdik. Şu an ayaklarımız daha sağlam yere basıyor. Yıllar geçmiş, iyice tanıdık birbirimizi ve ailelere karşı daha güçlü, daha dik durabiliriz. Hem bu forumda bile vatandaşlık için evlenir diyenler varken ailemdende öyle tepki gelmemesi için, bana ihtiyacı olmadan burada yaşama hakkı olması bizim için bir artıdır. Şu an öyle bir konuma ulaştı. Benimle evlensin evlenmesin, burada yaşamak isterse hiç kimse sınır dışı edemez.

Değişmeyen tek şey sevdiğime karşı duyduğum sevgi ve aileme açıklamaktan korkuyor olmam ama artık mecbur sonuçlarına katlanarak konuşmam lazım.

Siz bu işin sonunda istediğinizi elde edeceksiniz merak etmeyin. Belki süreç azıcık stres altında biraz gözyaşıyla ıslanacak ama zaferle çıkacağınıza kesin gözüyle bakıyorum. Mutlaka yazın ama bendr merak ederim. Rabbim utandırmasın, yar ve yardımcınız olsun. Seven sevilen insanlara hep bir yakınlık duymuşumdur. Dualarım sizinle. Hadi inşallah

Belki de yabanci ile evlensem dediginizde anneniz Alman vs. Musluman olmayan birini kastettiginizi dusundu. O nedenle oyle bir tepki verdi

Konuyu acmanizin uzerinden 3 yil gecmis ve hala birlikteymissiniz.. Mutlu sona dogru emin adimlarla ilerliyorsunuz, tebrikler Ayrica sartlar olgunlasmadan ailenize bu konuyu acmamaniz gercekten cok mantikli bir karar olmus. En azindan bazi konular hakkinda akillarinda soru isareti kalmayacak.

Benim esim de yabanci. Ailem en basindan beri biliyordu. Ben kabul ettirme konusunda bir sikinti yasamadim. Hem zaten istemeselerdi de evlenirdim.

Umarim bu sureci sorunsuz atlatirsiniz, aileniz ilimli karsilar.

Ben de yıllarca aileme söyleyemedim ama artık zamanı geçmişti bile ve söyledim. Önce bi şok yaşıyorlar ama müslüman olduğu için kabulleniyorlar :) umarım siz de bizim gibi muradınıza erersiniz. Mutluluklar dilerim şimdiden

Ailenize konuyu açmadan önce endişelerini giderecek, tezlerini çürütecek adımlar atarak en doğrusunu yapmışsınız, evlendikten sonra da Almanyada yaşamaya devam etmeyi planladıysanız biraz direçten sonra aileniz de kabul edecektir. İkna süreci biraz zor olabilir ama siz sağlam durun yeterki.

Ben evleniyorum isterseniz gelin deyin

Hayırlısı olsun inşallah merakla bekliyorum inşallah güzel haberlerle gelirsiniz

cok iyi etmissiniz,
ama artik hafiften citlatmali,
bir de bence aileniz tepki gosterecek ise isleri biraz yavastan alin.
Yani ailenizi hemen soz nisan dugun diye darlamayin, sevgilinizi tanisinlar icleri rahat etsin.

öncelikle hayırlı olsun inşallah ama kaynananla aynı dili konuşmaman çok güzel hiç üzülme bence (sadece yüzün gülsün diye yazdım)

Şu an ne durumdasınız :) sonucu merak ediyorum ,umarım mutlu sondur :)aradan yıllar geçmiş

Dini acidan fark da olur kultur dini de etkiler.ben de sahsen kizimi vermem

Şu an ne durumdasınız :) sonucu merak ediyorum ,umarım mutlu sondur :)aradan yıllar geçmiş
Biz evlendik :) Konuyu aileye açtıktan sonra yaklaşık bir senelik bekleme süreci oldu babam kabullenene kadar ama sonrasından herşey tatlıya bağlandı. 2023 Ocak ayında nikahımız kıyıldı, bu sene Temmuz ayındada inşallah bir kızımız olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…