- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.957
- 198
tam uc yil olmus. ben konunuzu gorunce o zaman hemen evlenmeye kalkacaksiniz sandim. okuyamaz cevap verdiginiz uye en son aralik 2017 de girmis.Aradan yıllar geçmiş, cevabımı okurmusun bilmem ama yinede merakını gidereyim biraz :)
Öncelikle şunu belirteyim, henüz evlenmedik ve ailelerde bilmiyor. Geçen süreçte o yüksek lisansını bitirdi, almancasını geliştirdi ve çat pat türkçe öğrendi, güzel bir iş buldu.
Evlenme konusunda ilk günki kadar kararlıyız. Yeni yılın başlarında artık konu ailelere açılacak. Nasıl olur, ne olur bilmem ama artık daha çok beklemenin bi anlamı yok.
Ailelerle görüştükten sonra olanı bitenide buraya yazarım :)
Mantıklı şekilde düşünüp taşındıktan sonra konuyu açtığım zaman ailelerle konuşmanın doğru olmayacağına karar verdik. Şu an ayaklarımız daha sağlam yere basıyor. Yıllar geçmiş, iyice tanıdık birbirimizi ve ailelere karşı daha güçlü, daha dik durabiliriz. Hem bu forumda bile vatandaşlık için evlenir diyenler varken ailemdende öyle tepki gelmemesi için, bana ihtiyacı olmadan burada yaşama hakkı olması bizim için bir artıdır. Şu an öyle bir konuma ulaştı. Benimle evlensin evlenmesin, burada yaşamak isterse hiç kimse sınır dışı edemez.tam uc yil olmus. ben konunuzu gorunce o zaman hemen evlenmeye kalkacaksiniz sandim. okuyamaz cevap verdiginiz uye en son aralik 2017 de girmis.
Mantıklı şekilde düşünüp taşındıktan sonra konuyu açtığım zaman ailelerle konuşmanın doğru olmayacağına karar verdik. Şu an ayaklarımız daha sağlam yere basıyor. Yıllar geçmiş, iyice tanıdık birbirimizi ve ailelere karşı daha güçlü, daha dik durabiliriz. Hem bu forumda bile vatandaşlık için evlenir diyenler varken ailemdende öyle tepki gelmemesi için, bana ihtiyacı olmadan burada yaşama hakkı olması bizim için bir artıdır. Şu an öyle bir konuma ulaştı. Benimle evlensin evlenmesin, burada yaşamak isterse hiç kimse sınır dışı edemez.
Değişmeyen tek şey sevdiğime karşı duyduğum sevgi ve aileme açıklamaktan korkuyor olmam ama artık mecbur sonuçlarına katlanarak konuşmam lazım.
Ben evleniyorum isterseniz gelin deyinMerhaba,
Benim derdim ailemle ve sevdigim adamla ilgili... Bir senedir bangladesli birisiyle cok güzel bir iliski yasiyorum ve evlenmek istiyoruz.
Yabanci damat konulari daha sevdigimle tanismadan cokca konusulan bir konuydu ailemde ve katiyyen karsi olduklarini hep söylerler. Nezaman bu konu acilsa evde tansiyonlar yükselir.
Simdi aileme nasil konuyu acarim nasil kabul ettiririm bilemiyorum... ayni durumda olanlardan yada bi akil verebilecek olanlardan yorumlar bekliyorum
Mantıklı şekilde düşünüp taşındıktan sonra konuyu açtığım zaman ailelerle konuşmanın doğru olmayacağına karar verdik. Şu an ayaklarımız daha sağlam yere basıyor. Yıllar geçmiş, iyice tanıdık birbirimizi ve ailelere karşı daha güçlü, daha dik durabiliriz. Hem bu forumda bile vatandaşlık için evlenir diyenler varken ailemdende öyle tepki gelmemesi için, bana ihtiyacı olmadan burada yaşama hakkı olması bizim için bir artıdır. Şu an öyle bir konuma ulaştı. Benimle evlensin evlenmesin, burada yaşamak isterse hiç kimse sınır dışı edemez.
Değişmeyen tek şey sevdiğime karşı duyduğum sevgi ve aileme açıklamaktan korkuyor olmam ama artık mecbur sonuçlarına katlanarak konuşmam lazım.
öncelikle hayırlı olsun inşallah ama kaynananla aynı dili konuşmaman çok güzel hiç üzülme bence (sadece yüzün gülsün diye yazdım)Ben Almanyada yasiyorum, oda bangladeshten buraya üniversite okumak icin gelmis.. En yakin arkadasimin kaldigi yurtta yasiyor, orda tanistik... dini acidan fark yok ama yinede kültür farki olacak biliyorum, zorda olacak ama zoru görünce vazgecmek sevmek degildirki.... Dil problemide cok ön planda. ben onunla ingilizcede anlasiyorum ama ne o benim ailemmle türkce konusabilecek nede ben onun ailesiyle ve arkadaslariyla bangladeshce((
Şu an ne durumdasınız :) sonucu merak ediyorum ,umarım mutlu sondur :)aradan yıllar geçmişAradan yıllar geçmiş, cevabımı okurmusun bilmem ama yinede merakını gidereyim biraz :)
Öncelikle şunu belirteyim, henüz evlenmedik ve ailelerde bilmiyor. Geçen süreçte o yüksek lisansını bitirdi, almancasını geliştirdi ve çat pat türkçe öğrendi, güzel bir iş buldu.
Evlenme konusunda ilk günki kadar kararlıyız. Yeni yılın başlarında artık konu ailelere açılacak. Nasıl olur, ne olur bilmem ama artık daha çok beklemenin bi anlamı yok.
Ailelerle görüştükten sonra olanı bitenide buraya yazarım :)
Yıllar sonra bu konuyu nasıl buldunuzŞu an ne durumdasınız :) sonucu merak ediyorum ,umarım mutlu sondur :)aradan yıllar geçmiş
Biz evlendik :) Konuyu aileye açtıktan sonra yaklaşık bir senelik bekleme süreci oldu babam kabullenene kadar ama sonrasından herşey tatlıya bağlandı. 2023 Ocak ayında nikahımız kıyıldı, bu sene Temmuz ayındada inşallah bir kızımız olacak :)Şu an ne durumdasınız :) sonucu merak ediyorum ,umarım mutlu sondur :)aradan yıllar geçmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?