- 21 Kasım 2017
- 27.885
- 120.492
- 598
Endonezyalılar sempatik geliyor bana ama çooook uzak bir kültür. Oralı arkadaşım olsun ama kocam olmasın. Ülkenin çoğu eyaletinin şeriatle yönetilmesi ve pilavı elle yemeleri bile benim için yeterli sjdkdkdendonezya için neden öyle dedin ? bilgim olmadığından soruyorum
ben olsam ben de elerdim mısırlıyı
ama yine de kişiye göre değişiyor sanırım herkes aynı değil
bir arkadaşım geçmişte çok kısa bir süre suriyeli biriyle sevgili olmuştu
ben kendisiyle bizzat tanışmadım o dönem farklı şehirdeydim, arkadaşım anlatıyordu
çocuk suriye'de ingilizce öğretmeniymiş, savaş sebebiyle buraya gelmiş. diğer kardeşleri de hep öğretmen, avukat, doktor falanmış
bu suriyeli arkadaşın ne kadar efendi, düzgün biri olduğundan bahsediyordu
hatta arkadaşımın annesiyle yaşadığı eve gelip bunlara yemek, meyve tabağı falan hazırlarmış
fotoğrafını da göstermişti bana, tipi kötü değildi asla gözünüze o haberlerde çıkan, sağda solda gördükleriniz gibi bi tip gelmesin
üstelik arkadaşıma karşı da çok kibar, centilemen ve çok saygılıydı
niyeti ciddiydi, evlenmek istiyordu, arkadaşımın ailesi istemedi suriyeli olduğu için
ilişkileri kısa sürdü zaten arkadaşım öyle aşk falan hissetmiyordu
sonra çocuk ülkesine geri döndü falan, en son sorduğumda türkiye'ye tekrar gelmeyecek demişti arkadaşım
demem o ki bazı milletlere karşı düşüncelerimiz hoş olmasa da aralarından sıyrılan insanlar olabiliyor
Benim görev yaptığım okul iyi bir Anadolu lisesi. Puanla giriliyor, ilk %5’lik dilimde. Orada Suriyeli öğrenci çok az, anne babaları mühendis, avukat, doktor falan. Veli toplantılarında sohbet etme imkanım oldu, gayet düzgün profiller. Hatta Kabataş Erkek Lisesi’yle ortak bir projemiz vardı pandemi zamanı, online. Ben sunucu olarak Suriyeli bir öğrencimi seçmiştim bizi temsil etmesi için. Kızı ve diksiyonunu çok beğeniyordum, araştırmayı seven, terbiyeli, iyi bir öğrenciydi. Velisini az çok tahmin edersin. Onların içinde de var yani düzgünü, neden olmasın? Ama Endonezya yine de bir bilinmezlik benim için, adeta bir dipsiz kuyu ahshsjjs Suriye ne ki onun yanında. Hatay’ın, Kilis’in, Antep’in bir adım ötesi zaten.