Ailem yabanci sevgilimi kabul etmiyor

endonezya için neden öyle dedin ? bilgim olmadığından soruyorum

ben olsam ben de elerdim mısırlıyı
ama yine de kişiye göre değişiyor sanırım herkes aynı değil
bir arkadaşım geçmişte çok kısa bir süre suriyeli biriyle sevgili olmuştu
ben kendisiyle bizzat tanışmadım o dönem farklı şehirdeydim, arkadaşım anlatıyordu
çocuk suriye'de ingilizce öğretmeniymiş, savaş sebebiyle buraya gelmiş. diğer kardeşleri de hep öğretmen, avukat, doktor falanmış
bu suriyeli arkadaşın ne kadar efendi, düzgün biri olduğundan bahsediyordu
hatta arkadaşımın annesiyle yaşadığı eve gelip bunlara yemek, meyve tabağı falan hazırlarmış
fotoğrafını da göstermişti bana, tipi kötü değildi asla gözünüze o haberlerde çıkan, sağda solda gördükleriniz gibi bi tip gelmesin
üstelik arkadaşıma karşı da çok kibar, centilemen ve çok saygılıydı
niyeti ciddiydi, evlenmek istiyordu, arkadaşımın ailesi istemedi suriyeli olduğu için
ilişkileri kısa sürdü zaten arkadaşım öyle aşk falan hissetmiyordu
sonra çocuk ülkesine geri döndü falan, en son sorduğumda türkiye'ye tekrar gelmeyecek demişti arkadaşım
demem o ki bazı milletlere karşı düşüncelerimiz hoş olmasa da aralarından sıyrılan insanlar olabiliyor
Endonezyalılar sempatik geliyor bana ama çooook uzak bir kültür. Oralı arkadaşım olsun ama kocam olmasın. Ülkenin çoğu eyaletinin şeriatle yönetilmesi ve pilavı elle yemeleri bile benim için yeterli sjdkdkd

Benim görev yaptığım okul iyi bir Anadolu lisesi. Puanla giriliyor, ilk %5’lik dilimde. Orada Suriyeli öğrenci çok az, anne babaları mühendis, avukat, doktor falan. Veli toplantılarında sohbet etme imkanım oldu, gayet düzgün profiller. Hatta Kabataş Erkek Lisesi’yle ortak bir projemiz vardı pandemi zamanı, online. Ben sunucu olarak Suriyeli bir öğrencimi seçmiştim bizi temsil etmesi için. Kızı ve diksiyonunu çok beğeniyordum, araştırmayı seven, terbiyeli, iyi bir öğrenciydi. Velisini az çok tahmin edersin. Onların içinde de var yani düzgünü, neden olmasın? Ama Endonezya yine de bir bilinmezlik benim için, adeta bir dipsiz kuyu ahshsjjs Suriye ne ki onun yanında. Hatay’ın, Kilis’in, Antep’in bir adım ötesi zaten.

Hahaha, eşim (Italyan) uyansin sana playlistini gönderim :KK66:

Adam yıllardır Müslüm Baba dinliyor.
Nerden buldu, neden bunu yapıyor bilmiyorum ama Müslümcü.
Netflixte Müslüm Baba filmini 20 defa izlemiştir.
Ay, bide gözyaşi döktü. Bildiğin Fan Boy :KK66:

Yazdıklarının çoğunda haklisin.
Ben şöyle bir izlenime vardim. Insan kendi kültürünü ve dinini çok önemseyip ön planda yutuyorsa asla yürümüyor.

Biz başından beri farkli ilerledik.
Evliligimizi saygi üzerine kurduk. Yuvarlanıp gidiyoruz:KK66:
çok tatlısınız :D
benim anladığım da siz almanyada işçi aile çocuğunuz galiba eşiniz de öyle -bilmiyordum eşinizin italyan olduğunu

sizde ortak bir gastarbeiter kültürü var
bakın ortak alman kültürü demiyorum, ama almanya'da yabancı olmayı biliyorum 4-5 sene kadar yaşadım.

alman-türk evliliklerinde de gördüğüm mesela, ya tamamen tr'den sonradan okumuş olarak gitme, steril beyaz yaka aileden yine öyle aileden ile evlenmiş oluyorlar.

ya da işçi mahallesinde büyümüş, çocukluğundan beri Türk arkadaşları çok olmuş almanlarla daha çok evleniyor bizimkiler. öyle olmayan almanın pek türk arkadaşı olmuyor çünkü. hatta bana alman bi kız şöyle anlatmıştı : bi kere türk -arap-yunan filan erkek arkadaş yaparsan, kendi arkadaş çevrende "hıı bu göçmenlerle çıkıyor/yatıyor" diye bi burun kıvırırlar, 2. 3. olursa, tamam zaten biter, kolay kolay tekrar alman çevrene dönemezsin. yüksek ihtimalle artık göçmen biriyle evlenir onların arasında kalırsın...bizim Türk bir kızdan da benzer bir şey duymuştum.

dini önemsemek kısmı biraz hassas. dinden kastımız çoğunluk dini olan islam ise, islama göre kadın başka dinden biriyle evlenemiyor zaten :D yahi hani ya bu dinden değilim demen lazım ya da din varsa hayatında ona göre eş seçeceksin. dine inanıp gayri müslümle evlenen benim çevremde yok. adamlar müslüman oldu ya da kızlarin dinle işi yoktu zaten. dini sadece kültürel olarak yaşamak kısmı ise ayrı, bu aslında ateist/deist vs. olup noel kutlamak gibi bir şey...

kültür meselesi ise gerçekten gayya kuyusu.
nerenin kimin kültürü...benim aile kültürüm var, anne babam aynı köyden, yüzyıllardır gelen bir kültürleri var. ama ben sadece %10unu filan o da sevdiğim için yapıyorumdur. Türk kültürü Türk aile yapısı filan denilince beni bir sıkıntı basıyor, (ki %100 etnik Türküm) hahh diyorum geliyor yine, birisi birşeylere kılıf arıyor ya da endokrine etmeye çalışıyor...

benim de eşim Mısır'lı 3 yıldır evliyim. İngilizce anlaşıyoruz. ben ilk yıl Mısır'da yaşadım, sonra Türkiye'ye geldik 2 yıldır buradayız. Ailemin de eşimin ailesinin de İngilizcesi yok. benim de Arapçam, eşimin de Türkçesi yok ama anlaşmak için dile çok da ihtiyaç yok zaten. Kültürlerimiz de farklılıklar var ama bir sorun oluşturmuyor bizim için. Çok klasik olacak ama önemli olan sevgi dili :D arada sevgi olunca, anlaşmak istenince her türlü oluyor, çok da güzel oluyor :D :nazar: olmayınca da aynı mahalleden bile olsanız anlaşamıyorsunuz. Tabi sizin ailenizin görüşünü bilemem ama ben hep iyi ki dedim. Ailem de öz evlatları gibi seviyor. bence tanıştırmadan bilemezsiniz, baştan olumsuz düşünmeyin derim.

Sitenin marketinde cekirdek kalmamis biri paylasabilir mi :D
Ben aileye hak verdim ama istisnaya acigim diyip kaciyorum.

Merhaba,

belki bir umut burada sizlerle fikir alisverisi yapabiliriz..

Yaklasik 2 senedir sevgilimle beraberiz. Niyetimiz ciddi, kendisi 26 ben 24 yasindayim.
Ne Annemin ne Babamin iliskimizden haberi var, ve acikcasi bu konuyu nasil acarim hic bilmiyorum.
Ikisiylede hic bir zaman sevgili konularini acip konusmadim, ve onlarda o konulara karsi o hos görüyü sezmedim.

Tabi simdi de meslek sahibi oldugum icin, basladilar "senin de artik evlenme yasin geldi" demeye.

Benim derdim, ailemin sevgilimi kabul etmeyecekleri korkusu, ki korku degil eminim.
Sevgilim asyali, daha dogrusu endonezyali, kendisiyle yurt disinda eski is yerimde tanistik ve ingilizce anlasiyoruz.
Ailemle Almanyada yasadigim icin, sevgilimi ilk basta is vesilesiyle almanya ya gelmesini deniyoruz. Burada iyice is sahibi olsun, en azindan almancayi ögrensin, öyle aileme aciliriz diye düsündük. Fakat bu tabi cok zaman gerektiriyor... kendisinin müslüman olmasi belki aileme karsi daha kolay kabul etmelerini ümit ediyorum, ama pek de emin degilim. Dil konusunu dert edecekler, ki benim babam nerdeyse hic almanca konusamiyor, ailelerin birbiriyle tanisamayip anlasamayacaklarini dert edecekler, bizim kültürümüzü bilmez, yörelerimizi bilmez diye dert edinecekler, kizimizi kime kimlere veriyoruz diye dert edinecekler.
Evin tek kizi oldugum icin bu konularda daha daha hassas davraniyorlar.

Olur ya aranizda buna benzer durumlarda olan, yada daha fazla tecrübesi olan belki paylasmak ister.. fikirlerinize acigim..

Tskk
Babanız almanca bilmezken almanca bılmıyor dıye damat nıye elestırulecek o kısmı ben anlamadım

Buna neden bukadar şaşırdınız? Hollandada yaşıyorum ve burada yaşayan 55 doğumlu çoğu türkler dilini bilmiyor. ( bunuda bi süre kamuda çalıştığım için biliyorum) Sürekli çocukları tercümanlık ediyor. Bazıları eczaneden ilacını bile alamıyor. Çalıştıkları işler ise ya temizlik ya fazla iletişim gerektirmeyen işler. Ne varsa genç nesillerde var🤣
Cok enteresan
Bı İnsan Genclıgınde gelır de hıc mı kendını gelistıremez

Kediyi kopeklerle buyutsen hav hav dıyor dili degısıyor

Kisa bir süre önce uluslararasi bir ofiste çalıştım burda arkadaslarimin yarisi yabanci ve yarisi turktu asyali degil fakat cogu batili avrupa ispanya polonya latin amerika ve arap ulkelerinden insanlardi. cogu da türkle evliydi yani bazi kadinlar turk erkekleriyle turk kadini olup esi yabanci olani pek gormedim bir arap arkadas vardi (onlarda pek sorun yoktu bazılari lincleyebilir ama arap kulturu bize yakin o nedenle arap turk ciftleri genelde guzel oturuyor sikinti yasayani cok gormedim :) ama yabanci kadin turk erkegi iliskileri hep bir sikintili kultur farkindan dolayi turk erkegi yabanci ozellikle bati kulturlu kadinlarda cok yipraniyor. Yabanci erkeklerde de hep bir rahatlik genislik ve bencillik (yine batı kültürlerinden bahsediyorum.) Türk kadınıları belirli bir süre sonra terk ediyorlardı :D nasıl tahammül etsin ki biz arkadaslar olarak zor tahammül ediyorduk. Önceden çok hosgörülü ve global evliliklere sıcak bakan bir insandım ama artık değilim. Malesef bizim kültürümüz her kültürle evliliği kaldırmıyor ve şunu da anladım bizim kültürümüz insanımız başka gerek insanlık arkadaslik illede milletim 😄 tabi her yabancı kültür için demiyorum ama gordugum yabanci türk mutlu evlilik ornekleri hep balkan uluslariydi sanirim kulturleri bize daha yakin oldugu icin. Asyalilari endonezyalilari hic bilmiyorum eger kultur cok farkli degilse cok sorun olacagini sanmiyorum. Dil cok onemli ama yani biraz da olsa ailelerinizle iletisim kurmak icin turkce ogrenmesi gerekir gordugum mutlu turk yabanci evliliklerinde hep yabanci taraf mukemmel turkce konusuyordu. Hakkınızda hayırlısı olsun çok seviyorsanız ikiniz de mutluysanız da ailenizin de kabul edecegini dusunuyorum.sonucta siz evleniyorsunuz hayat sizin.

Merhaba,

belki bir umut burada sizlerle fikir alisverisi yapabiliriz..

Yaklasik 2 senedir sevgilimle beraberiz. Niyetimiz ciddi, kendisi 26 ben 24 yasindayim.
Ne Annemin ne Babamin iliskimizden haberi var, ve acikcasi bu konuyu nasil acarim hic bilmiyorum.
Ikisiylede hic bir zaman sevgili konularini acip konusmadim, ve onlarda o konulara karsi o hos görüyü sezmedim.

Tabi simdi de meslek sahibi oldugum icin, basladilar "senin de artik evlenme yasin geldi" demeye.

Benim derdim, ailemin sevgilimi kabul etmeyecekleri korkusu, ki korku degil eminim.
Sevgilim asyali, daha dogrusu endonezyali, kendisiyle yurt disinda eski is yerimde tanistik ve ingilizce anlasiyoruz.
Ailemle Almanyada yasadigim icin, sevgilimi ilk basta is vesilesiyle almanya ya gelmesini deniyoruz. Burada iyice is sahibi olsun, en azindan almancayi ögrensin, öyle aileme aciliriz diye düsündük. Fakat bu tabi cok zaman gerektiriyor... kendisinin müslüman olmasi belki aileme karsi daha kolay kabul etmelerini ümit ediyorum, ama pek de emin degilim. Dil konusunu dert edecekler, ki benim babam nerdeyse hic almanca konusamiyor, ailelerin birbiriyle tanisamayip anlasamayacaklarini dert edecekler, bizim kültürümüzü bilmez, yörelerimizi bilmez diye dert edinecekler, kizimizi kime kimlere veriyoruz diye dert edinecekler.
Evin tek kizi oldugum icin bu konularda daha daha hassas davraniyorlar.

Olur ya aranizda buna benzer durumlarda olan, yada daha fazla tecrübesi olan belki paylasmak ister.. fikirlerinize acigim..

Tskk
Merhaba benimde erkek arkadaşım türk değil üstelik müslüman bile değil. Henüz ciddi birşeye kalkışmak için biraz daha vaktimizin oldgnu düşündüğümüz için aileme drumu açmadım. Ama sizinki gibi endişelerede sahip değilim. Çünkü bu benim hayatım. Ailem olarak yanlış gördükleri birşeyi bana göstermeleri elbette çok doğru. Ancak sırf türk degil diye bu kararınıza saygı duymayacaklarsa bu gereksiz bir otoriterden başka birşey degildir. Diğer yorumları okudum muhtemelen endonezyalı oldugu icin bazı kişiler hoş karşılamamış. Ancak insan insandır. Hangi milletten oldugununda çok bir önemi yoktur eğer iyi bir insansa.. ayrıca almanyada farklı zaman dilimlerinde bulundum. Almanya gibi ab ülkeleri birçok milletin bir arada yaşadığı ülkeler arasındadır. Yani bir bina içerisinde en az 5 farklı milletten insanla komşu olabilirsiniz. Aileniz böyle bir ülkede diğer milletlerden kendini soyutlamış bir şekilde o ülkeye adapte olarak nasıl yaşamını sürdürüyor merak ettim açıkcası. Kültür farkı konusuna gelince, elbette bu kolay değildir ama her iki tarafta karşı tarafın kültürne saygılı olmayı biliyorsa aşılamayacak veya üstesinden gelinemeyecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Varsın kaynananızla babanız anneniz konuşmasın. Türkiyede konuşanlarıda görüyoruz dedikodu ve hasetten başka birşey yok. Sizin mutluluğunuzdan, onların dünürleri ile konuşabilecek olması daha mı önemli yani? Hayatınızda önemli kararlar hususunda ailenizi elbette çiğnemeyin ama onların gereksiz otoriterinden de kendinizi korumanızı tavsiye ederim

kızım henüz çok küçük ama bende istemem yabancı bir damat 😵‍💫 aileniz karşı çıkacaksa ki çıkar haksız görmüyorum. iki aile birbirinin dilini bilmez tabiri caizse saf saf birbir suratlarına bakar durur. düşünsenize egede büyüyen bir kızın ailesi ile ağrıda büyüyen bir gencin ailesi bile zor anlasıyorken siz kıtalar arası anlaşmadan bahsediyorsunuz. bence çok zor bilemedim bende istemezdim. kolay gelsin size
İletişim olmayınca kavgalar da olmaz işte. Herkes birbirinin yüzüne güler. :D

Back