Aileme yabanci damat nasil kabul ettiririm :(((

Konu sahibi ben sizin adınıza çok sevindim. Çok mantıklı adımlar atarak ilerlemiş siniz seviyorum dıyerek acale etmeden sindire sindire ailenize kabul ettirmiş siniz ve kimseyi üzmeden kırmadan evlenmişsiniz. İnşallah hep mutlu olursunız 🤲

konu sahibi kendi konusunu guncelleyince konu hortlamis.
2017de yazdigim yorumu gördüm 😅
Valla hayatıma aldığım , 6 aydan uzun ilişki yaşadığım türk sayısıyla yabanci sayısı eşit.
İlk %50'lik dilimimi 3. Sayfa haberlerinde göreyim 'layığını buldu' der sevinirim (sadece biri için içim sızlar, ama kısa süre sonra geçer)
Ama ikinci %50'lik dilimim inşallah çooook mutlu olurlar, hayat enerjisi bol kadınlarla evlenip kendilerine benzeyen harika çocuklar yapar, bol bol da gezerler ... Herhangi bir konu için benden birşey rica etseler işten izin alır hallederim yani, o derece :)

Türk erkeğini alıp mutlu olana Allah daha çok mutluluk versin ama bana 'anasının aslan oğlu, göster amcalara ç.künü' diye diye yetişmiş, dıstan modern taklidi yapıp damarlarından ataerkillik akan erkeklerden gına geldi.
Benim gözlemlerine göre Türk erkeğinin tek güzel tarafı sevdiğini belli etmekten çekinmez ve ilgi alaka göstermeyi bilir, sevdiğine zaman ayırır, hayatına müdahale etmene izin verir (çünkü asalak gibi yetişmişlerdir,zaten sıra size gelmeden ailesi müdahale etmiştir tüm hayatına,o yüzden yadirgamaz bile) ve ağızları iyi laf yapar
Başka da iyi özelliğini bilmem , dediğim gibi belki de ben seçmeyi bilmiyorumdur :)

Aile konusu sıkıntı, ama ben zaten o kişinin Faris ahlemim (ruh eşim) olduğuna emin olmadan kimseyi elinden tutup ailemle tanıştırmam. Ama iş o noktaya geldiyse de kusura bakmasınlar ama müstakbel kocamı da kimseye ezdirmem
8 sene gecmis cok fena katiliyorum kendime 😂😂 ne dogru demisim:halay::halay:

size de hayirli olsun konu sahibi, ne guzel bebisleriniz cok dilli, çok kültürlü büyür iste

Merhaba,

Benim derdim ailemle ve sevdigim adamla ilgili... Bir senedir bangladesli birisiyle cok güzel bir iliski yasiyorum ve evlenmek istiyoruz.

Yabanci damat konulari daha sevdigimle tanismadan cokca konusulan bir konuydu ailemde ve katiyyen karsi olduklarini hep söylerler. Nezaman bu konu acilsa evde tansiyonlar yükselir.

Simdi aileme nasil konuyu acarim nasil kabul ettiririm bilemiyorum... ayni durumda olanlardan yada bi akil verebilecek olanlardan yorumlar bekliyorum:110:
Bir senede yeterince tanidiginiza eminmisiniz? Belkide Familienzusammenführung sebebiyle orada kalmayi umut ediyor olabilir. Elbette sizde yetiskin akli basinda insansiniz ama zorluklari olan bir evlilik olacagi icin hem karsi tarafi daha iyi tanımak hemde kendi duygularinizin zamanla degisme ihtimaline karsin biraz daha beklesenizmi🤔

Bir senede yeterince tanidiginiza eminmisiniz? Belkide Familienzusammenführung sebebiyle orada kalmayi umut ediyor olabilir. Elbette sizde yetiskin akli basinda insansiniz ama zorluklari olan bir evlilik olacagi icin hem karsi tarafi daha iyi tanımak hemde kendi duygularinizin zamanla degisme ihtimaline karsin biraz daha beklesenizmi🤔
Eski konu. Evlenmiş çocuğu bile olcakmis. Bangladeshli imiş adam.

Eski konu. Evlenmiş çocuğu bile olcakmis. Bangladeshli

imiş adam.
Aradan sekiz sene geçti, evlendik ve güzeller güzeli bir kızımız var. Duygular ilk günki gibi, bir değişiklik olmadı. Familienzusammenführung’a gelince, o zaten ben olsamsa olmasamda Almanyada kalma hakkına sahip, okumuş ve düzenli bir işi var, benim üzerimden vatandaşlıkta almadı, yaptığı herşeyi kendi çabasıyala yapıyor

Merhaba,

Benim derdim ailemle ve sevdigim adamla ilgili... Bir senedir bangladesli birisiyle cok güzel bir iliski yasiyorum ve evlenmek istiyoruz.

Yabanci damat konulari daha sevdigimle tanismadan cokca konusulan bir konuydu ailemde ve katiyyen karsi olduklarini hep söylerler. Nezaman bu konu acilsa evde tansiyonlar yükselir.

Simdi aileme nasil konuyu acarim nasil kabul ettiririm bilemiyorum... ayni durumda olanlardan yada bi akil verebilecek olanlardan yorumlar bekliyorum:110:
Kiaaazz naptinngg 🤣🤣 2017 de açılmıl konu evlendin mi kara çocukla 😂😂

Hadiiii baksen mutlumusun peki🥰🙏🏼😅
Evli mutlu çocukluyum😂 bu sene Bangladeş’ten eşimin annesi ve babasının bir aylığına ziyarete gelme ihtimalleri var. İnşallah “imdat kaynanamla anlaşamıyorum” diye yeni bir konu açmak zorunda kalmam🤣🤣🤣 biz onlara gittiğimizde aramızda bir sorun yoktu, umarım bizi ziyaretleride sorunsuz geçer 😄

Evli mutlu çocukluyum😂 bu sene Bangladeş’ten eşimin annesi ve babasının bir aylığına ziyarete gelme ihtimalleri var. İnşallah “imdat kaynanamla anlaşamıyorum” diye yeni bir konu açmak zorunda kalmam🤣🤣🤣 biz onlara gittiğimizde aramızda bir sorun yoktu, umarım bizi ziyaretleride sorunsuz geçer 😄
Haha ay allah iyiliğini versin kız boşver türkce anlamıyor sende onların dilini anlamıyosan sorun yok gülümseyip durun birbirnize🤣 mutluysan sorun yok inşallah böyle devam eder🧿🙏🏼

Aradan sekiz sene geçti, evlendik ve güzeller güzeli bir kızımız var. Duygular ilk günki gibi, bir değişiklik olmadı. Familienzusammenführung’a gelince, o zaten ben olsamsa olmasamda Almanyada kalma hakkına sahip, okumuş ve düzenli bir işi var, benim üzerimden vatandaşlıkta almadı, yaptığı herşeyi kendi çabasıyala yapıyor
Aaa bu cok güzel bi haber o zaman. Allah mutlulugunuzi daim etsin.

Merhaba,

Seneler sonra konu yeniden akışa düşmüş. Ne yaptınız konu sahibi ? Umarım gönlünüzce olmuştur 🥰

Yurt dışında yaşamış biri olarak, Türk bir arkadaşım İran'lı bir adam ile evlenmişti.
Size kısacası bundan bahsedeyim.
Bu bahsettiğim aile Düzce'liydi ve tahmin edersiniz ki yabancı damat - yabancı gelin olaylarına çok ters bir aileydi.
Hatta bir kızlarını da teyzesinin oğlu ile evlendirmişlerdi.

Kız ailesinden ilk başlarda sakladı ilişkisini.
Sonra zaman içerisinde arkadaşı gibi tanıttı, daha sonra aileleri bir 'okuma' bahanesi ile bir araya getirdi.
Hissettirmeden çocuğu ve ailesini ufak ufak çevrelerine soktular.
Sonrasında da birbirlerini sevdiklerini ve evlenmek istediklerini anlattılar.
Aile baştan tepki gösterdi tabii ki, kızdı, istemediklerini söylediler, kızı Türkiye ye geri göndermek ile tehdit ettiler.
Ancak kız reşit olduğu için, birşey de yapamayacakları için, zamanla kabullenmek zorunda kaldılar.

Şöyle de bir detay var, vermeden duramayacağım.
Kız evlendi ama evlilikleri ancak 1 yıl sürdü.
Sebebi kültür farklılıkları, bir Düzceli ile bir İran'lı yapamadı.
Ailesel faktörler de çok etkendi, onlar farklı dillerde konuşurlarken, kız farklı dilden konuşunca olamadı.
Ortak dilleri İngilizce'ydi (yaşanılan ülke Amerika).
İranlı olan çocukta, evlendiği kız da ABD vatandaşıydı bu arada, hani aralarında çıkar evliliği yoktu.

Sözün özü, iyi düşünün.
İyi tartın, kendinizi de karşınızdakini de.
İnsan sevince herşey hallolacakmış gibi geliyor, ama kültürel farklılıklar maalesef uçurumlara sebep veriyor.
Gereksiz gerginliklere neden olabiliyor.
Sizin herşeyi en güzel şekilde yaşamanızı dilerim tabii ki.
Ama temkinli olmayı da elden bırakmayın derim.

Yurt dışında yaşamış biri olarak, Türk bir arkadaşım İran'lı bir adam ile evlenmişti.
Size kısacası bundan bahsedeyim.
Bu bahsettiğim aile Düzce'liydi ve tahmin edersiniz ki yabancı damat - yabancı gelin olaylarına çok ters bir aileydi.
Hatta bir kızlarını da teyzesinin oğlu ile evlendirmişlerdi.

Kız ailesinden ilk başlarda sakladı ilişkisini.
Sonra zaman içerisinde arkadaşı gibi tanıttı, daha sonra aileleri bir 'okuma' bahanesi ile bir araya getirdi.
Hissettirmeden çocuğu ve ailesini ufak ufak çevrelerine soktular.
Sonrasında da birbirlerini sevdiklerini ve evlenmek istediklerini anlattılar.
Aile baştan tepki gösterdi tabii ki, kızdı, istemediklerini söylediler, kızı Türkiye ye geri göndermek ile tehdit ettiler.
Ancak kız reşit olduğu için, birşey de yapamayacakları için, zamanla kabullenmek zorunda kaldılar.

Şöyle de bir detay var, vermeden duramayacağım.
Kız evlendi ama evlilikleri ancak 1 yıl sürdü.
Sebebi kültür farklılıkları, bir Düzceli ile bir İran'lı yapamadı.
Ailesel faktörler de çok etkendi, onlar farklı dillerde konuşurlarken, kız farklı dilden konuşunca olamadı.
Ortak dilleri İngilizce'ydi (yaşanılan ülke Amerika).
İranlı olan çocukta, evlendiği kız da ABD vatandaşıydı bu arada, hani aralarında çıkar evliliği yoktu.

Sözün özü, iyi düşünün.
İyi tartın, kendinizi de karşınızdakini de.
İnsan sevince herşey hallolacakmış gibi geliyor, ama kültürel farklılıklar maalesef uçurumlara sebep veriyor.
Gereksiz gerginliklere neden olabiliyor.
Sizin herşeyi en güzel şekilde yaşamanızı dilerim tabii ki.
Ama temkinli olmayı da elden bırakmayın derim.
Konuyu sekiz yıl önce açmıştım. Biz iki yıldır evliyiz ve bir kızımız oldu. Herşey yolunda gidiyor😄

Back
X