• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme yabanci damat nasil kabul ettiririm :(((

İşine karışmak gibi olmasın ama sana bu kadar değer veren birini bu şekilde harcaman doğru gelmedi bana.pişman olabilirsin ilerde.bir Türkle evlenirsen bu kadar değer mi görüceğini düşünüyorsun?o kişi nereli bilemiyorum ama pişman olursun ilerde.
Bende zamanında birini Amerikalı diye geri çevirdim .hatta yüzüne söyledim böyle böyle diye.şimdi çok pişmanım.sonraki sevgililerim hep Türk tü..eee ne oldu ?çok mu kıymet bildiler.hayatımı mahvedip gittiler.şimdiböyle biri çıksa tereddütsüz kabul ederdim.Batılı erkek iyidir kızlar.gelişmiş bir ülkede yetiştiyse iyi bir eğitimi varsa kadınlara değer verir saygı duyar.küfür,asağılama,dayak vs asla olmaz olsa bile ciddi yaptırımlar var ülkelerinde.adamı doğduğuna pişman ederler.
Çok haklısın çoook. Ben ne desem boşşş. Neyse ki birbirimizi sağdan soldan silmedik değerlendiririm artık durumu allah yardımcım olsun :////

Ee madem aileniz kabulnedip yumuşayacaklar..neyin peşindesiniz?evliliğini bizlere mi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz?eğer öyleyse benden yana sıkıntı yok evlenebilirsin:KK54:

Ben buraya ayni seyleri yasayanlardan fikir almak ve yasca büyük olanlarin hayat tecrübelerini ele alarak tavsiye vermeleri icin yazdim. Ordan burdan birisi gelipte olmaz bu is demesi icin degil... Ne mutlu banaki ailemi düsünerek burdaki insanlara bile danisiyorum. Insan her fikire acik olmasi lazimki en dogru yolu bulsun ve en iyi stratejiyi gelistirsin. Cünkü aileme söylicek seyler kadar söyleme seklimde öneli onlarin kabullenme sürecini kolaylastirmak icin, tabi üslup bilene sözlerim...

Ayy masaAllah ne kadr guzel konusuyorsun sen ya..
Sabrina hayranim simdi ben senin yerinde olsam banlanmistim..
Cok kibarsin..
InsAllah karsina senin kiymetini bilen biri cikar yani sevdugin insAllah kiymetini bilir..
Cok sakinsin..
Dilerim hersey gonlunce olur..
Ailende yumusar insAllah..
Bu isler biraz da nasip isi..
Eger bu cocuk nasibinde varsa Ailenin bile agzi tutulur bisey diyemezler..
Yok eger kaderinde yoksa bi sebepler olur bisey olur ayrilirsin..
Hakkinda hayirlisi olsun..
Gonlu guzel insan:KK200:

Ayy masaAllah ne kadr guzel konusuyorsun sen ya..
Sabrina hayranim simdi ben senin yerinde olsam banlanmistim..
Cok kibarsin..
InsAllah karsina senin kiymetini bilen biri cikar yani sevdugin insAllah kiymetini bilir..
Cok sakinsin..
Dilerim hersey gonlunce olur..
Ailende yumusar insAllah..
Bu isler biraz da nasip isi..
Eger bu cocuk nasibinde varsa Ailenin bile agzi tutulur bisey diyemezler..
Yok eger kaderinde yoksa bi sebepler olur bisey olur ayrilirsin..
Hakkinda hayirlisi olsun..
Gonlu guzel insan:KK200:

Çok teşekkür ederim pozitif sözlerin için ;) evet haklısın, nasipte varsa herşey hallolur... Dün yine teyzemle uzun uzun konuştuk bu konuyu, birsürü felaket senaryoları çıktı ortaya ama sonunda bana acayip bi sakinlik geldi birden. Düşündümki zaten hayırlısıysa bi bakarsın Allah ailemin gönlünü okadar yumuşatırki, herşey en güzel şekilde olur biter. Yok eğer seve isteğe kabul etmezlersede buda benim sınavımdır. Buseferde saygımı yitirmeden güzel bi şekilde ailemle konuşmak düşer bana...

Herşeyin hayırlısı olsun hepimize inşallah...

Valla en iyisini yapıyorsun
Benim de sonum o olacak gibi
Cidden Arabi da Amerikalısi Rusu Avrupalısi da klasik türk erkeğinden on kat iyiler. Ya da ben Türk'ün iyisini seçme konusunda özürlüyüm :)
İnstagramda turkiyeninyabancidamatlari diye bir sayfa var, istersen oradaki kadınlara DM at, fikir alırsın...

Valla en iyisini yapıyorsun
Benim de sonum o olacak gibi
Cidden Arabi da Amerikalısi Rusu Avrupalısi da klasik türk erkeğinden on kat iyiler. Ya da ben Türk'ün iyisini seçme konusunda özürlüyüm :)
İnstagramda turkiyeninyabancidamatlari diye bir sayfa var, istersen oradaki kadınlara DM at, fikir alırsın...
Turklerde de iyi vardir, ayrimcilik yapmayalim. :) Ama cesitlilik iyidir, desteklerim sonuna kadar.

Turklerde de iyi vardir, ayrimcilik yapmayalim. :) Ama cesitlilik iyidir, desteklerim sonuna kadar.

Valla hayatıma aldığım , 6 aydan uzun ilişki yaşadığım türk sayısıyla yabanci sayısı eşit.
İlk %50'lik dilimimi 3. Sayfa haberlerinde göreyim 'layığını buldu' der sevinirim (sadece biri için içim sızlar, ama kısa süre sonra geçer)
Ama ikinci %50'lik dilimim inşallah çooook mutlu olurlar, hayat enerjisi bol kadınlarla evlenip kendilerine benzeyen harika çocuklar yapar, bol bol da gezerler ... Herhangi bir konu için benden birşey rica etseler işten izin alır hallederim yani, o derece :)

Türk erkeğini alıp mutlu olana Allah daha çok mutluluk versin ama bana 'anasının aslan oğlu, göster amcalara ç.künü' diye diye yetişmiş, dıstan modern taklidi yapıp damarlarından ataerkillik akan erkeklerden gına geldi.
Benim gözlemlerine göre Türk erkeğinin tek güzel tarafı sevdiğini belli etmekten çekinmez ve ilgi alaka göstermeyi bilir, sevdiğine zaman ayırır, hayatına müdahale etmene izin verir (çünkü asalak gibi yetişmişlerdir,zaten sıra size gelmeden ailesi müdahale etmiştir tüm hayatına,o yüzden yadirgamaz bile) ve ağızları iyi laf yapar
Başka da iyi özelliğini bilmem , dediğim gibi belki de ben seçmeyi bilmiyorumdur :)

Aile konusu sıkıntı, ama ben zaten o kişinin Faris ahlemim (ruh eşim) olduğuna emin olmadan kimseyi elinden tutup ailemle tanıştırmam. Ama iş o noktaya geldiyse de kusura bakmasınlar ama müstakbel kocamı da kimseye ezdirmem

Merhaba,

Benim derdim ailemle ve sevdigim adamla ilgili... Bir senedir bangladesli birisiyle cok güzel bir iliski yasiyorum ve evlenmek istiyoruz.

Yabanci damat konulari daha sevdigimle tanismadan cokca konusulan bir konuydu ailemde ve katiyyen karsi olduklarini hep söylerler. Nezaman bu konu acilsa evde tansiyonlar yükselir.

Simdi aileme nasil konuyu acarim nasil kabul ettiririm bilemiyorum... ayni durumda olanlardan yada bi akil verebilecek olanlardan yorumlar bekliyorum:110:
Dümdüz dal mevzuya bence ..bir arkadaş da yazmış ,ailede en çok kime nazın geçiyorsa önce ona anlat ..ailene söylerken arkanda bir desteğin olsun ..bide sevdiğine ikna olurlarsa karşı çıkmazlar gibi geliyor .ailen muhafazakarsa ,ben bir yıldır görüşüyorum bu adamla ,karşı çıkarsanız daha çok görüşürüm ,de :) bi an önce başını bağlarlar :)))

Valla hayatıma aldığım , 6 aydan uzun ilişki yaşadığım türk sayısıyla yabanci sayısı eşit.
İlk %50'lik dilimimi 3. Sayfa haberlerinde göreyim 'layığını buldu' der sevinirim (sadece biri için içim sızlar, ama kısa süre sonra geçer)
Ama ikinci %50'lik dilimim inşallah çooook mutlu olurlar, hayat enerjisi bol kadınlarla evlenip kendilerine benzeyen harika çocuklar yapar, bol bol da gezerler ... Herhangi bir konu için benden birşey rica etseler işten izin alır hallederim yani, o derece :)

Türk erkeğini alıp mutlu olana Allah daha çok mutluluk versin ama bana 'anasının aslan oğlu, göster amcalara ç.künü' diye diye yetişmiş, dıstan modern taklidi yapıp damarlarından ataerkillik akan erkeklerden gına geldi.
Benim gözlemlerine göre Türk erkeğinin tek güzel tarafı sevdiğini belli etmekten çekinmez ve ilgi alaka göstermeyi bilir, sevdiğine zaman ayırır, hayatına müdahale etmene izin verir (çünkü asalak gibi yetişmişlerdir,zaten sıra size gelmeden ailesi müdahale etmiştir tüm hayatına,o yüzden yadirgamaz bile) ve ağızları iyi laf yapar
Başka da iyi özelliğini bilmem , dediğim gibi belki de ben seçmeyi bilmiyorumdur :)

Aile konusu sıkıntı, ama ben zaten o kişinin Faris ahlemim (ruh eşim) olduğuna emin olmadan kimseyi elinden tutup ailemle tanıştırmam. Ama iş o noktaya geldiyse de kusura bakmasınlar ama müstakbel kocamı da kimseye ezdirmem
Yorumunuzda katildigim noktalar var, ozellikle bold yere cok katiliyorum, ben de dogdugumdan beri bir sahil kentinde yasiyorum dolayisiyla yabanci erkeklerle evli pek cok Turk kadin gordum. Gordugum kadariyla ortak ozellikleri cok mutlu olmalariydi, ben de bu yuzden mi diye siklikla dusunmusumdur ama Turk erkekleriyle evli ve mutlu kadinlar da gordum, bunun biraz da iliskiden ne bekledigimizle alakali oldugunu dusunuyorum bu yuzden. Ama haklisiniz, cogu Turk erkegi oldukca ataerkil dusuncelere sahip, kadin kimliginin farkinda olan bir kadinin anlasamamasini normal karsilarim, zira ben de tahammul edemiyorum. :) Aile konusu oldukca sikintili evet, ozellikle de tipik bir Turk ailesinden bahsediyorsak. Ama arada ask varsa eninde sonunda kabulleneceklerini dusunuyorum ben. Her neyse, nereli olursa olsun umarim cok mutlu olacaginiz o kisiyi bulursunuz, iyi geceler dilerim.

Buranın vatandaşlığını almak için evleniyor olabilir..romantik film gibi bakamıyorum bu üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarının aşk hikayelerine.

Yurtdışında yasiyorum ben de.irkci bi insan degilim ama kizimin bi yabanciyla evlenmesini bende istemezdim acikcasi.kaderde varsa yapacak bisey yok ama cidden zorluklari var.

Bi arkadasim müslüman bi yabanciyla evli.ilk başlarda kulturleri bize cok yakin vs diye bahsederken şimdi surekli catisiyolar.cocuk yetistirme stilleri bile cok farkli.en cok bu konuda catisiyolar.arkadas kendi kulturune gore kocasi kendi kulturune gore yetistirmeye çalışıyo.cocuk arada cok simarik bi sekilde buyuyo.cok huysuz bi cocuk olup cikti.bu her konu da boyle.yani musluman olmasi kültür farkini yoketmiyo.
Kendi dilini konustugumuz ayni kulturden oldugumuz insanlarla bile anlasamazken farkli bi ulke cok daha zor.

Iyi dusun cnm.seviyosun anliyorum ama bu isler sanıldığı gibi toz pembe olmuyo malesef

Bizim evliliğimizde yabancı olan benim. (Ben doğma büyüme müslümandım tabii ki)

Bu noktada önemli olan siz bu ilişkiyi gerçekten istiyor musunuz? Eş adayınıza gözünüz kapalı güvenecek boyuta ulaştı mı ilişkiniz? Kültür farkı dediğiniz farkları tolere edebilecek misiniz?
Bunlar tamamsa,

Maddi imkanlarınız nasıl, en azından ikinizinde yere sağlam basmasına olanak veren iş imkanlarınız ne durumda, ailenizin karşısına geçip biz evleneceğiz dediğinizde en azından onlara cevaben okuduk ve çalışıyoruz, gelirimiz var, kendimize bakacak boyuttayız, yaşımız da olgun, evliliği biz yürüteceğiz, yapabileceğimize inancımız tam diyebilecek misiniz? Ve en önemlisi ailede kopmalara ve kalp kırmalara sebep olmadan gönülden onları ikna etmek için çabalayacak cesareti ikinizde de görüyor musun?

Eğer bunlar tamamsa, hangi ülkeden ya da hangi ırktan olduğunun çok önemi yok. Hatta öyle ki, bu insanın aklına bile gelmiyor.

Son düzenleme:
Ailene kabulden öte sen bu zatı muhteremle anlaşabilecek misin ayrı kültür ayrı yetişme tarzları
Kabulden sonra ya ayrılık olursa... ha olur normal ama verdiğin Emek ailene yaşattıkların üzer...ailenin istemediği herşeyden zarar gelir aile anne baba hissediyor çünkü :KK14::KK14::KK14:

Yazdım yukarıda da ben yemek konusunda pimpirikliyim ve çok baharatlı ve acı yemeği sevmem. Tatlıları bile bana garip geliyordu, bizim alışık olduğumuz tatlar değiller, pirince vurmuştum o masada kendimi.

Erkek arkadaşınız nasıl bilemem o yüzden yorum yapamam ama benim o masada gördüğüm bir kaç şey bana göre değil. Elle yemek yediler mesela. Öte yandan Çok yakın Hintli arkadaşlarım var ama ve yaptıkları bir davranış( ağzında yemek varken konuşmak ve ağız şapırdatmak ) dikkatimi çekiyor, bir değil bir sürü kişide görünce kültürel olduğunu anlaıyorsun, bu beni mesela çileden çıkarıyor en sinir olduğum şeylerden biri ama laf edemiyorum ayıp olur diye ve arkadaslarımı da çok seviyorum:S

Ve evet o tarafın baharatı kokuyor, hem Alman hem Amerikalı ile yaşadım hepsi kullandığım baharatı beğendi ki, Türk yemeklerinde ağır baharat yok kullanılan da az kullanılıyor. Almanlar ve Amerikalılar daha çok bile baharat kullanıyorlar hatta, değişik değişik görmediğim acayip kokan seyler.

Temizlik konusunda bir şey diyemem kişisel temizlik başka şey çünkü, burada herkesin bahsettıgı ülkenin genel olarak temiz olması. Onda da sizin yapacak bir şeysiniz yok zaten Bangladeş kirli ise suçu erkek arkadaşınızda değil.
Ne diyelim yolunuz açık olsun, bir yastıkta kocayın:)))

Yaa hani bu koku olayi cok ilginc bir sey.Neden mi söyle acklayim.Benim burnum cok fazla koku Almaz.Amaaa ben Su an almanyada yasiyorumAma sekiz yildir.Her neyse.Türkiyede yasarken kizkardesim bizden önce ingiltereye gitti ve orada yasamaya basladi.Hic unutmuyorum.Ilk geldiginde avrupalilara has bir koku hissettim.Ama tabi ki kizkardesim oranin yiyeceklerini Dogru dürüst yiyemiyordu ve cok zayiflamisti.Yani yemekten kaynaklanan bir sey degil bu.Farkli ir koku.Ben kokularin kültürel oldugunu düsünüyorum.Bilmiyorum hissyatim bu.Bizler burada kendi evlerimizde yasiyoruz.Ama kizkardesim ingiliz bir ailenin yaninda yasiyordu.
Evet bence bu koku olayi var.Ama insanlik yönünden anlattiklarina bakinca da vay beee diyorsun.

Konu sahibi ne yaptı acaba merak içindeyim :işsiz:

Merhaba.

Annene hint dizisi izlettir :)))
Benim annem izliyor ayy keşke damadım şunun gibi yakışıklı olsa diyo örf adetlerinide çok beğeniyor. Hiç açık değiller bak nasıl kapalılar bizimkiler dizide açıp saçılıyor falan diyor.

her iki taraf ta başka ülkeden ve birbirlerini sevmiş. Bundan güzel bir şey mi var ?

Anneyi ikna etmek her zaman kolaydır da baba çok fena gönül koyuyor be :/
Sen zaten seviyorsan allem eder kallem eder evlenirsin. Sevince insan bencil oluyor malesef.

Kimisi de demiş ki türk vatandaşı olmak içinmi:))
buranın vatandaşı olup napsın adam ya zaten her yer yabancı kaynıyor. Vatandaş olsa da olmasada bizim millet kapısını açıyor valla.

Eşim de ailesi de türkiyede yaşayan ama yabancı bir ırka mensup insanlar biz mutluyuz yine de evlerine gittiğimde kültürel bazı farklılıklar olmuyor değil

Valla ayni ulke icinde kurt ve turk aileler anlasamiyor. Laz lar ile cerkesler anlasamiyor. Ki ayni dili de konusuyoruz cogu zaman. Benim esimin ailesi ic anadolunu biz egeliyiz. Bizde bile ne sorunlar cikiyor. dusunun yani. Irkcilik yapmak istemem ama din ayni olsa bile kulturel farklilik cok daha onemli bence. Simdi dusunelim, Turkiyede cogu kisi musluman ama herkes dini vecibelerini yerine getirmiyor ya da icki sigara vs kullaniyor ya da evlilik oncesi iliski yasiyor sudur budur. Ben bu insanlardan biriyim mesela. O yuzden benim icin farkli dinden olmasi sorun olmazdi bana karismadigi muddetce. ama yine dine benim gibi yaklasan bir hintli ile evlendigimi dusunemiyorum. Yani bakin o da benim gibi olacak inanci olacak ama cok kati olmayacak bazi seylerde ama gene de yapamazdim. Cunku cok ama cok farkli iki kultur. onun ailesinin evine gittigimde yasayacagim baski, cocuk yetistirirken iki taraftan gorecegim muamele cok buyurdu gozumde. Bence 21.yuzyilda ask arada ciddi zorluklar yoksa yolunda giden birsey. Yani insanlar evleniyor buyuk askla ama ikinci ayinda kayinvalide kavgasi yuzunden o cok asik oldugu esiyle kanli bicakli oluyor. Iyi dusunun derim.

Konu sahibi ne yaptı acaba merak içindeyim :işsiz:
Aradan yıllar geçmiş, cevabımı okurmusun bilmem ama yinede merakını gidereyim biraz :)

Öncelikle şunu belirteyim, henüz evlenmedik ve ailelerde bilmiyor. Geçen süreçte o yüksek lisansını bitirdi, almancasını geliştirdi ve çat pat türkçe öğrendi, güzel bir iş buldu.

Evlenme konusunda ilk günki kadar kararlıyız. Yeni yılın başlarında artık konu ailelere açılacak. Nasıl olur, ne olur bilmem ama artık daha çok beklemenin bi anlamı yok.

Ailelerle görüştükten sonra olanı bitenide buraya yazarım :)

Back