Aileme yabanci damat nasil kabul ettiririm :(((

Aslikan

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2011
29
51
288
34
Almanya
Merhaba,

Benim derdim ailemle ve sevdigim adamla ilgili... Bir senedir bangladesli birisiyle cok güzel bir iliski yasiyorum ve evlenmek istiyoruz.

Yabanci damat konulari daha sevdigimle tanismadan cokca konusulan bir konuydu ailemde ve katiyyen karsi olduklarini hep söylerler. Nezaman bu konu acilsa evde tansiyonlar yükselir.

Simdi aileme nasil konuyu acarim nasil kabul ettiririm bilemiyorum... ayni durumda olanlardan yada bi akil verebilecek olanlardan yorumlar bekliyorum

teyzelerim ve kuzenlerim iliskimi biliyorlar ve destekliyorlarda ama annem ve babam bu konuda cok kati, teyzelerimin yapacagi pek birsey yok... sevdigim adam zaten müslüman, yani din problemi ortada yok, tek problem türk olmamasi. gercekten artik ne yapacagimi sasirdim

Bangladesli oglani nasil buldun cok merak ettim. Yani ailen hakli ama soyle yapabilirsin bence. Sizin benim icin kaygilandiginizi biliyorum ama ben onu taniyorum, aramizda herhangi bir kultur farki olacagini sanmiyorum gibi onlarin kalbine dokunacak seyler soyleyebilirsin

(Bence)musluman oldugu surece hicbir sakinca yok.
Melez cocuklarin ne kadar seker oldugunu gostererek ufaktan ikna calismalarina baslayabilirsiniz.
Soyle hafif esmer bi cimcime resmi benim kalbimi eritmeye yeterdi mesela ^^

*bu arada konu biraz riskli, umarim kapanmaz ea aradiginiz cevabi bulursunuz :)

E yabancı bir Müslümandan da hoşlanabilirsiniz elbet. Bu Faslı olur, İranlı olur, Mısırlı olur, Bosnalı olur, Bangladeşli olur vs. Ama biz Türkler genelde yabancı milletlere mensup birine kız alıp verme hususunda iki kere düşünürüz. Her ne kadar karşı tarafın dini İslam olsa dahi. Bence bir imama başvurun, kendisinden aileniz ile konuşmasını, İslam içtihadından misal vererek sizin Müslüman bir kimseyle evlenmenizin dinen caiz olduğunu ve Allah'ın iradesine (nasip) karşı gelemeyeceklerini (haşa!) münasip bir dille anlatsın. Böylelikle sözü geçer bir kişi ile kendilerine bu hususta geldiğinizde daha yumuşak davranacaklardır bence. Allah hayırlı evlilikler nasip etsin isteyen herkese.

Ben Almanyada yasiyorum, oda bangladeshten buraya üniversite okumak icin gelmis.. En yakin arkadasimin kaldigi yurtta yasiyor, orda tanistik... dini acidan fark yok ama yinede kültür farki olacak biliyorum, zorda olacak ama zoru görünce vazgecmek sevmek degildirki.... Dil problemide cok ön planda. ben onunla ingilizcede anlasiyorum ama ne o benim ailemmle türkce konusabilecek nede ben onun ailesiyle ve arkadaslariyla bangladeshce ((

İstememe sebepleri nedir tam olarak? Yani karşılar da neden karşılar, o dediklerine göre bir karşı tez üretmek daha kolay olur.

Ben direkt ailemle gorustum ailemden yana pek sorun yasamadim. Korkma ciddiyiz tanismaya gelmek istiyor de. En fazla bagirirlar... Korkmayla hic bir sey cozulmez. Saglam durursan ailen pes edecektir.

İstememe sebepleri nedir tam olarak? Yani karşılar da neden karşılar, o dediklerine göre bir karşı tez üretmek daha kolay olur.

Tek sebepleri türk olmamasi... Anneme birkere yabanci bi erkekle evlenme olsaligini actim annem "Bidaha konusma bu konuyu, baban duyarsa kalp krizi gecirir" demisti

Aslinda irkciligin dinimizde yeri yoktur, annem babamda bunun gayet farkindalar ama irkci degiliz diye illa yabanciya kiz vermek zorunda degiliz kafasindalar.. Benim duygularimin pekte bi önemi yok gibi onlarin gözünde

Evet ama yaptıkları şey ırkçılık demesek bile önyargılı olmak. Bence direkt aç konuyu, bir arkadaşım var sizinle tanışmak istiyor önyargılı olmayın bir görüşün diyerek görüşmeye ikna et. Yüz yüze görüşmek her şeyi değiştirebilir. Dil olarak ortak konuştukları dil yok mu? Almanyada yaşıyormuşsunuz annen baban iyi kötü Almanca konuşuyordur herhalde, sevgilin de kendini anlatabilecek kadar biliyordur sanırım. Olmadı el işaretleriyle anlaşırlar ne yapacak baban oturup sevgilinle "Ne olacak bu Banglades'in hali" diye mi konuşacak sanki? :)

Ailen tepki verebilir baska ulke baska kultur diye siyahimi bu arada eniste:)
Onun ailesi ne diyor bu fikre

Ailen tepki verebilir baska ulke baska kultur diye siyahimi bu arada eniste:)
Onun ailesi ne diyor bu fikre

siyahi olmasada esmer :) bense bembeyaz, yanyana siyah beyaz oluyoruz onun aileside henüz bilmiyor, ayni anda konuyu acmaya karar verdik ama nezaman konuyu acmak istesem vazgeciyorum korkudan ;(

Onun almancasi hic yok, bi konusma olacaksa ben tercüme ederim ama konusma raddesine bile getirmek istemez babam konuyu hemen kapatmanin pesine düser... ailemden uzakta yasamamda tabi problem, iliskimi ögrendikten sonra iyice beni buradan uzaklastirmaya, kendi yanlarina almaya calisirlar

Ya inanın müslüman olması güzel bir durum hani evliliginize mani bir durum yok fakat nedense bende bir kızim olsa böyle bir durumla karşılaşsa evlensin istemezdim.Ailene çok hak veriyorum.Bikere uzun vadeli dusundugunde Bangladeş li kişi kendi ailesine gitmek belki tamamen orada yaşama kararı alicak.bilemiyorsunuz nasıl bir kültüre sahipler evlilikte çok ciddi. Kültür çatışmaları olabilir bence iyi düşünün.ailenizin ciddi karsi geleceklerini dusunuyorum.iliskiniz yenimi peki ?

Von wo du hast diesen Mann gefunden, ich frage mich. Da es gibt viele Türken zu heiraten. Aber weiss du was. Die Eltern in der Türkei wollen nicht Ihre Sohn mit einer Frau wer wohnt in Deutschland heiraten. Weil sie denken die Frauen wer wohnen in Almanya sind şımarık :)

Ama sen de önyargılısın zihin okuyorsun hatta şu an. İstemez yapmaz etmez, hele bi dur. Annen öyle dedi diye neden çekiniyorsun hemen? Hiç mi bir arkadaşın gelip ailenle tanışamaz, sohbet edemez? Bir arkadaşım var, buraların da yabancısı, gariban bir çocuk (biraz acındır) sizinle tanıştırsam misafir etsek olur mu diye sor. İlişkim var deme, tepkilerine göre bakarsın duruma. Belki çocuğu çok sevecekler. Ne kaybedersin ki? Böyle olmaz yapmaz etmez diye baştan kaybediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…