Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

inanılmaz yaa
kendi kazandığım paranın hesabını çocuklarıma vericem.
bu hakkı kendinizde adam daha sağken nasıl görüyorsunuz? hesap mı verecek çalışıp didinip kazandığı parayı kullanırken? siz mi biriktirdiniz, siz mi aldınız? sizin daha gezmeye paranız yokken çocuk yapabilir miyim diye sordunuz mı babanıza? sormak çok saçma değil mi? işte o yüzden sizin de babanızın parasına daha dimdik sağken konmaya çalışmanız çok saçma. bir zahmet çalışın kazanın kendiniz alın. bu hayatta da başklarına güvenerek, başkalarından medet umarak hareket etmeyin. kimse sizin için birşey yapmak ya da vermek zorunda değil.
madem yeterince sorumluluk sahibi olduğunuzu düşünüp evlendiniz, madem üstüne birde hemen hamile kaldınız, bu kararları verirken nasıl ki olgunlaştığınızı, büyüdüğünüzü düşünüyorsanız hayatınızın tüm alanında da böyle davranın

biz evlendik 8ay oldu. benim yaşım 34, eşimin 39.
bu yaşlara rağmen planlama yaptık, önce birbirimize biraz süre verdik alışalım diye, sonra da çocuk doğurursam ücretsiz izin dönemimizde düşecek olan hane gelirine kadar düşündük, hesap yaptık.

arabamızı geçen hafta kimseden bir şey istemeden, beklemeden aldık. şimdi gebelik planlama sürecinde de her kuruşu arttırmaya çalışıp kenara atacağız.

evlenirken de eşek kadar 2 insan olarak kimseden birşey beklemedik, ailelerimiz güçleri yettiğince yaptı, arkamızdan kimseyi zor durumda bırakmadık, eksiğimizi, gediğimizi adım adım hallettik.

düşün şu anne bana kaynanana kayınpederlerin yakalarından.
siz artık sadece 2 kişisiniz, bunu bilin,buna göre hareket edin.

aşırı sinirleniyorum böyle şeylere üzgünüm.

Eğer dediğiniz gibi durumunuz kötüyse araba almayın zaten bir arabanın masrafı ne kadar. kasko sigortayı geçtim. Benzin parası bir yeri bozulup sanayiye bir gidince kaç bin tl tutuyor bınları nasıl karşılayacaksınız? Ayrıca yanlış düşünüyorsunuz aileniz kendi parasını size paylaştırmak zorunda değil. Benim babam verse de almam şahsen yaşlılık var sonunda ne olacağı Allah kerim insanların kendinlerini garantiye alması gerekiyor. 22 yaşından beri çalışıyorım evlenene kadar evin kardeşlerimin giderlerini ben karşıladım hiç karşılık beklemiyorum. Annem babam beni bugünlere getirdi okuttu etti . Elimden geldiği kadar ben destek olmaya çalışıyorım. kaç yaşına gelmiş insanlar bırakın çakışıp kazandıklarını istediği gibi değerlendirsin.

Tabi bilemiyorum orası alınırken siz de yarım edip belli bir kısmına ortak olduysanız o ayrı. o zaman istemenizi makul karşılanabilir . Eğer babanızın kendi birikimi ile yaptığı bir şey ise ister verir ister vermez.

İhtiyacınızı eşinizden karşılayın madem, eşinizle yeni bir ailesiniz. Kök ailenizden hala para beklemeniz değişik geliyor.

Haklısın ama arabayı aldığı gün arayıp da bak işte bu araba sizin ortak al sat yapcaz şu bu demeseydiler diyorum bende anneme de bunu dedim zaten madem öyle niyeti var vallahi keşke demeseydi insanları umutlandırmaktan başka bir şey değil ki ben şahsıma da istemiyorum 1 trilyon tek arabaya vereceğine 500 bine 2 tane alsın gene al sat yapsın sadece 1 tanesi bizim işimizi görsün kâfi bunun neresi zalimce

Başlık miras ya hani. Siz düşünmemişsiniz ama konu sahibi düşünmüş. Yazdığınız gibi kendi keyfi sonuç olarak. Bu cümleyi yazdıktan sonra diğer dediklerinizin önemi kalmıyor. Para babanın kendi parası. İhtiyaçta nasıl bir ihtiyaç? Konu sahibi aç açıkta mıymış? Evli barklı hamile kadının kocasıyla gezmek istemesini babasının karşılaması gereken bir ihtiyaç olarak görmüyorum

Ben seni haksız buldum, ne olursa olsun onların parası sırf bu yüzden tavır almak çok saçma, ablanizin zenginliğiyle hiç alakası yok konunun, eğer böyle bir yaşam gezememek gözlerinizin dolmasına sebep oluyorsa eşinizi ona göre sececektiniz, sonuçta bu adam birgunde bu duruma gelmedi biliyordunuz gelirini, tatile gideceğiz dusunmuyor bizi demek hele daha da saçma...babanın işi gücü yok vah hunlar otobüsle tatile gidecek diye mi üzülsün anlamadım

Kapıdan çöp alınması bir lütuf değil bizim de apartman görevlimiz alıyor. Daha doktor muayenesini karşılayamıyorsunuz kendiniz yazmışsınız. En ufak bir haklı yanınız yok, en ufak bir mantıklı yanı yok kendi kendinizi savunmaya çalışmanızın. Devam edin bu plansızlıkla etraftan bir şeyler bekleyerek çok süper

1 trilyon tek arabaya vereceğine 500 bine 2 tane alsın gene al sat yapsın sadece 1 tanesi bizim işimizi görsün kâfi bunun neresi zalimce
Si
Ze
Ne?

Çocuğum olsa canımı veririm ama kendi paramı nasıl harcayacağımı söyleyen çocuğuma muhtemelen zırnık koklatmam. Senelerce bak büyüt. Evlensin, yine senden para beklesin. Ne âlâ memleket :))

Durumunuz iyi degil madem ne demeye atli kovaliyor gibi hamile kaldin?

Yasarken neyin paylasimi Allah aslinda rezillik diz boyu

Ölüm hak miras helal derler daha yaşarken miras derdine düşmüşsünüz ayıp çok ayıp

Yaşarken malın mülkün tek sahibi babanız aç gözlülük yapmayın

Durumunuz yoksa tatile gitmeyin çocuk yapmayın ne ayıp ya hazıra konmak kolay tabi

Bende 22 yaşındayım bende 18 imden beri karda kışta çalıştım sağlık durumum olmasına rağmen eve destek verdim ki tek destek veren ben oldum babam ev aldı 6 ay çalışmadı o ara 5 kuruş cebime atmadan babamın eline saydım aylarca parayı benden 4 yaş büyük olan ablam KPSS çalışmanın gölgesine sığındı oysa odada trendyolda gezinip durdu hiç kimseye yük olmadım kambur olmadım babama çalıştım yerden kendime kıyafet almadığım kadar pahalı pantolonlar aldım devamlı eskitiyor vs diye kardeşlerime keza aynı şekilde o arsanın satılmasını da en çok ben istedim ben uğraştım ilanlara koydum derken olmadı işte ben evlendikten sonra satıldı hayır ben 1 trilyon 1 tane arabaya verene kadar 500 bine 2 tane alsın biri dükkanda biri de en azından bizim işimizi görsün yine onu da satsın diyorum ben ona da razıyım ama konu çok yanlış anlaşıldı işte..

E durumunuz iyi madem niye ağzınızda bir "para" türküsü tutturmuş gidiyorsunuz.

Çok yanlış aile ile evlenmişsiniz

O kadar ağlamışsınız, yokluktan bahsetmişsiniz ama evlenir evlenmez de hamile kalmışsınız. Ezilen sizseniz dünyaya bir çocuk daha niye getiriyorsunuz? Adamın kendi malı, istediğini yapar. Ona güvenerek mi evlendiniz? Babamın, kayınbabamın parasının lafını yaptığımı düşünemiyorum bile. Bu kadar sabırsız olmayın. Adam hala yaşıyor, hele bir ölsün de…

Ne berbat hastalıklı bir karaktersiniz ya sahte olduğunuza eminim

Çalışmıyor evde totonuzun üzerine oturuyor milletin parasına göz dikiyorsunuz

Karı koca açsınız aç

Utanın .

Demek kocan sana içinde apartman görevlisi bulunan bir sitede ev tuttu kaldı mı böyle kocalar bu ne bulunmaz bir erkek. Şimdi bu adamın soyunu devam ettirmesin de ne yapsın bi kadın dur alayım kocanı elinden de gör.

Benim aç gözlülük yaptığım yok siz yanlış anladınız o kadar parayı bir arabaya verene kadar bir alt segmentte 2 araç alabiliyor biri dükkanda kalsın madem ama birini de biz ihtiyacımız olduğunuzda alabilelim istiyorum ne var bunda ? En başında alsaydı kendi kafasına göre böyle bizi arayıp vay efendim bu para sizin hakkınız bu araba ortak şöyle böyle deyip pohpohlama olmasaydı ben zaten en son isteyecek kişiyim ben 18 imden beri harçlık bile almadım kendim it gibi çalışıp ekstra eve para veren bir insandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…