• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme maddi yardim

Konu sahibi olarak okuduklarima toplu bir cevap vereyim. Esimin ailesinin maddi durumu iyi. 5 daire, iyi bir araba, bir miktar paralari var ve hacca gidip geldiler. Esim kendi ailesine de borc verebilecegini söylüyor. sayet esimin ailesinin durumu kötü olsaydi ben verirdim bu parayi.
Benim aileme gelince babam bizi okutacam diye cok birikim yapamadi ama cok sukur oturacak bir evimiz var. O soyledigim köydeki ev ve bizimkiler yılın surece fazlasını koyde bahce ile ugrasarak geciriyorlar. Ellerinde hac parasi var evet ama hastaneye verince kalmiyor ve o kadar parayi biriktiremezler bi daha, kardesim hala okuyor.. babamin su anki saglik durumu kötü ama tedavinin yan etkilerine bagli seyler atlatabilirsek su gunleri hayirlisiyla duzelecek insallah kanseri yendi cok şükür.
Esime rest cekemem, bosanamam bunlari soylemek sizin icin ne kadar kolay. Hersey bi kenara ona ihtiyacim var. Kucuk bebegim var ona kayinvalidem bakiyor. Abimin de ciddi saglik sorunlari var.stresden babama uzuldugunden herhalde bu aralar agrilari oldu
Esim getirdi goturdu hastaneye abimi babami. Ben bebeğimi kv biraktim babamin annemin yanina gittim hastaneye destek olmaya. Onlar olmasa babamla da ilgilenemezdim. Su an babam annem bizde ben bakiyorum. Kaldi ki bizim aramizdaki huzursuzluk yansirsa cok üzülür sucluluk duyarlar.
Bu arada babam benden para istemedi hicbir zaman. Ben kendim teklif ettim.
Esim dün cok keyifsizdi konuya cani sikilmis herhalde orta yolu nasil bulacagiz bilmiyorum...

Babanıza yardımı okuyan kardeşinizin masraflarını karşılayarak yapacağınızı söyleyin.
Tek seferde verilen 15 bin den daha az dikkat çeker.
Ve de geri istenecekte bir durum yok.
Eşiniz de bir şekilde orta yolu bulmalı. Tek taraflı uzlaşma istegi ile olmaz.

konuya muhalefet etmedim

sadece o senin paran mantığına muhalefet ettim

"Özet olarak okumuş iş sahibi her kadın geçmişte ana babasının verdiği emekleri unutmamalı" demişsiniz doğru ama cümle neden "kadın" ibaresi ile

sonuçta bu ana babalar kadını okutuyor emek veriyor da erkeği okutup emek vermiyor mu

ben sadece çifte standarda karşıyım

konu sahibinin vermesi de onların yaşam tarzına göre uygun olabilir ama benim yazdığım husus kadına ana baba emek vermiş maaşından versin ne olacak deyip erkeğe gelince olmaz ailenin rızkı anne babasına vermemeli diyen yorumlarımız

Bu konuya bakış açınıza bağlı.
Şu ana kadar erkek söz konusu olduğunda da ailesi versin, sarsmayacak kader meblağ dedim hep. Yine aynısını söylüyorum.
Anne baba yahu. Onlardan önemli kim var şu hayatta?
Babası olse vicdan azabı çeker adama 15 bini çok gördüm diye...
Bir de erkeğin benim hayat anlayışıma göre şöyle bir farkı var, evi geçindirecek olan erkektir.
Kadının çalısması ekstradır.
Kadın eve destek olur, hayat müşterektir elini taşın altına koyar, ama zaten geçinen eve giren para içim birikim tasarrufu kadına aittir.
Ayrıca da saçma olan mihir de kadının ama basıl kullanacağına yine karışılıyor.
Bir şeyi hediye edersin biter onunla ne yapacağına karışamazsın...

Bu konuya bakış açınıza bağlı.
Şu ana kadar erkek söz konusu olduğunda da ailesi versin, sarsmayacak kader meblağ dedim hep. Yine aynısını söylüyorum.
Anne baba yahu. Onlardan önemli kim var şu hayatta?
Babası olse vicdan azabı çeker adama 15 bini çok gördüm diye...
Bir de erkeğin benim hayat anlayışıma göre şöyle bir farkı var, evi geçindirecek olan erkektir.
Kadının çalısması ekstradır.
Kadın eve destek olur, hayat müşterektir elini taşın altına koyar, ama zaten geçinen eve giren para içim birikim tasarrufu kadına aittir.
Ayrıca da saçma olan mihir de kadının ama basıl kullanacağına yine karışılıyor.
Bir şeyi hediye edersin biter onunla ne yapacağına karışamazsın...

işte fark oradan başlıyor

evi geçindirecek olan erkek düşüncesinde hiç olmadım, bu yaştan sonra da olamam galiba

mehr olaylarını bilmem ama o boşanma tazminatı değil mi esasen yani boşanınca geçimini sağlasın diye bana onu peşin peşin almak da garip gelmiştir ama sonuçta o verildi ise tasarruf hakkı kadında olmalı

ben kadının çalışmasının lüks, birikim için vs olduğunu düşünmüyorum sonuçta o para ailenin parası ama kadının çalışması ve kazancı lütuf, erkeğinki zorunluluk gibi görülüyor

Ne olursa olsun senin paran benim param diye bir durum yaratmayın. Ayrıca eşiniz istemiyorsa da o parayı ailenize vermeyin gönülsüz verilen bir parayla hacca gitmenin ne anlamı var ki. Eşinizin gönlünü yaparsanız ne ala.. bende aileye yardıma karşı değilim bende yeri geliyor yardım ediyorum aileme ama eşimden gizli yada eşimin gönlü olmadan asla yapmıyorum.

işte fark oradan başlıyor

evi geçindirecek olan erkek düşüncesinde hiç olmadım, bu yaştan sonra da olamam galiba

mehr olaylarını bilmem ama o boşanma tazminatı değil mi esasen yani boşanınca geçimini sağlasın diye bana onu peşin peşin almak da garip gelmiştir ama sonuçta o verildi ise tasarruf hakkı kadında olmalı

ben kadının çalışmasının lüks, birikim için vs olduğunu düşünmüyorum sonuçta o para ailenin parası ama kadının çalışması ve kazancı lütuf, erkeğinki zorunluluk gibi görülüyor

Evet işte dediğiniz gibi düşünce farkı bu.
Bana göre de kadının yükü çok başka. Bir de üstüne geçim yükünü eklemek kadına zulüm gibi geliyor...
Erkek ne kadar yardımcı olursa olsun,en başta kadın annelik yapıyor. Ev çekip çeviriyor.
Erkek bir süpürge tutup çocugu uyutunca hayat eşitlenmiş olmuyor.
Hemen her şeyime yardım eden bir eşim var.
Ama Benim sorumluluğumun ikiye bölünmesi mümkün değil.
Evin alışverişi yapar ama eksiğini takip edemez.
Evi haftada bir süpürür, ama kendi dağınığını bile karşılamaz
Çocugu uyutur ama gece uyansa duymaz
Yemek yapar ama çocugu yediremez
Dışarı çıkarır ama döndüğünde banyosu, kıyafeti, yemeği, ilgilenemez.
Hele ki 2 çocukla denge tamamen bozuldu.
Şimdi zahmet olacak ama evin de gelirini nasıl geçinecegimizi erkek planlasın.
Yetmiyorsa destek olmalı kadın. Ona lafım Yok.
Ama birikim için sık Boğaz edilmemeli.
3-4 aylık maaş aileye yardım olsa kimse ölmez

İkisi de çalışan insanların evlilikte kendi maddi bağımsızlıkları olması gerekir bence. Tabii ev arkadaşlığı gibi değil ama faturalar onda bakıcı ve mutfak masrafı bende gibi paylaşımlar diyorum. Onun dışında herkes kendi geliri üzerinde istediği gibi karar verebilmeli. Öbür türlüsü bana zenda mahkumu gibi zincirle birbirimize bağlanmışız gibi bi boğulma hissi yaratıyor. Evliyiz diye kendi kazandığımız para üzerinde tasarruf hakkımız olmayacak mı yani. Konu sahibi benim babam ciddi bi hastalık geçiriyor olsa ve hayalleri için para istese gözüm kimseyi görmez. Eşinizin başına gelse ve siz adama izin vermeseniz gene aynısını savunurdum

Bu parayi hacca gidebilmesi icin mi veriyorsunuz anlamadim? Yoksa hastaligi icin mi?

Anneme babanıza vereceğinizden çok çok daha fazla bi para verdim. Eşim tek bir kelime dahi etmedi. Canım kocam:dua: üstelik sağlık meselesi falan değildi. Babanız hasta. 3 aylık maaş ne ki? Yarın yoklugunda çok ama çok pişman olursunuz

konuya muhalefet etmedim

sadece o senin paran mantığına muhalefet ettim

"Özet olarak okumuş iş sahibi her kadın geçmişte ana babasının verdiği emekleri unutmamalı" demişsiniz doğru ama cümle neden "kadın" ibaresi ile

sonuçta bu ana babalar kadını okutuyor emek veriyor da erkeği okutup emek vermiyor mu

ben sadece çifte standarda karşıyım

konu sahibinin vermesi de onların yaşam tarzına göre uygun olabilir ama benim yazdığım husus kadına ana baba emek vermiş maaşından versin ne olacak deyip erkeğe gelince olmaz ailenin rızkı anne babasına vermemeli diyen yorumlarımız
bu konuda gözlerim yaşardı ne anlayışlı olmuş kk hanımları.konu kadının parası olunca kocaya söz hakkı verilmiyor ama kazanan erkek olunca da söz hakkı olmuyor zira erkek ev geçindirmeli.:KK14:

kadınları anne babası okutup iş sahibi yapıyor ama nasıl oluyorsa erkek kendi kendine okuyup iş sahibi oluyor aile hiiiççç yardımcı olmuyor.
kk da çifte standartın alası yaşanıyor.malum kaynanaya verilen 50 lira bile olay oldu kk'da.
benim kazandığım para beni,m,kocamın kazandığı da benim:kızgın:

Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.
onlar seni okuttu bu yaşa getirsi bide demişin yani ben yardım ederim diye eşinin allah basına vermesin kendi babası olsaydı col gıcık oluyorum bu insanlara evlendik diye analıktan babalıktan çıkarmamızı istiyolar kendi başlarına gelse saman altından yürütürler.. ha bide olmayan evin borcundan bahsetmiş ona dersin evi 3 ay sonra alalım diye

Ben çocuğumu okuyacağım emek vereceğim şahsen beklerim yardım etmesini çünkü ben ne kadar rahat olursam oda mutlu olur.birde aileye yapılan yardım alınan dua senin sırtını yere getirmez.
O dua bile sana yeter işin gücün rast gider.
Eşime de gıcık ötesi oldum
Cins adam senin maaşına ne diye karışır
Ben çalıştığım parayı anamada veririm babamda ona ne.sen eşine sakın bu hakkı verme.

Babamin eline hic beklemedigi anda unuttugu bir yerden para gecti. O kadar cok sevindik ki. Babam isci emeklisi koye ev yapmisti ama evin daha cok eksigi varken parasi bitti. Kardesim universite okuyor uzakta. Abim ve ben evliyiz kafamizi kurtardik. Babam bu paranin yarisini aldi ve bu parayla evi isletmek ve oturmak istiyor. Su an çatı katinda oturuyorlar bahceye inip cikmak zor geliyor diye birinci kati yaptirmak istiyorlar. Birde eski bir araba var onu degistirip klimali almak istiyordu carpiyo hasta ediyo diye. Kalan yarisiyla da hacca gitmek istiyorlardi.
Babam geçenlerde ameliyat oldu acil ve ciddiydi durumu. Daha once 3 dr gotirdik tani koyamamisti. Som dr ameliyati yapti ve 40 bin civari bir rakam istedi. Babamin bütün hayaller suya düştü. Hacca gitmeyi cok istiyorlardi. Abim bir miktar yardim etti. Bende yardim etmek istiyorum. Calisiyorum aylik 4,500 gelirim var. 15 bin kadar babama vermek istiyorum. 3 aylik maasim eder bu. Esim ise istemiyor. Biz kolsy kazanmiyoruz ev alacagiz borc olarak veririm ya degilse vermem diyor. Bense aileme babamin durumu kötü olunca korktum ameliyati olsun istedim parayi sorun etmeyin ben yardim ederim demistim. O an tek dusundugum babamin sagligiydi. Biz su an kp in evinde oturuyoruz kira vermiyoruz yani ama ev slmak gibi bir hayalimiz de var. Esim arabayi satsinlar diyor ikna edemiyorum. Mehir olarak taktiklari altinlar duruyor. Ben o altınları istedim. Mehirime karisamaz diye ama onu da kabul etmiyor. Bense aileme kiyamiyorum. Bize bu parayi oderlerse hacca gidemezler ve cok cok uzulurler. Babam kanser hsstasi. Cok cok zor zamanlar geciriyoruz onlara moral olsun istemistim. Sizce esim hakli mi? Ben konusurum sizinkilerle borc veririm diyor bense babama almam parayi geri demistim. Ne yapacağım simdi?
Söz verdin mi tutacaksın kocanın karışmasına gerek yok bence
sonuçta onun ailesi ihtiyaç sahibi olsaydı siz yok der miydiniz sanmıyorum...
Altinlariniza karışamaz ki o sizin ve ne isterseniz onu yaparsanız altinlarla.

Kanser hastası
Benim için akan sular durur bu durumda
Siz anne babanızın duasını alın
Allah gecimize kolaylik verir
Eşinizin babası istese o parayı eşiniz ne yapardi

Babamin eline hic beklemedigi anda unuttugu bir yerden para gecti. O kadar cok sevindik ki. Babam isci emeklisi koye ev yapmisti ama evin daha cok eksigi varken parasi bitti. Kardesim universite okuyor uzakta. Abim ve ben evliyiz kafamizi kurtardik. Babam bu paranin yarisini aldi ve bu parayla evi isletmek ve oturmak istiyor. Su an çatı katinda oturuyorlar bahceye inip cikmak zor geliyor diye birinci kati yaptirmak istiyorlar. Birde eski bir araba var onu degistirip klimali almak istiyordu carpiyo hasta ediyo diye. Kalan yarisiyla da hacca gitmek istiyorlardi.
Babam geçenlerde ameliyat oldu acil ve ciddiydi durumu. Daha once 3 dr gotirdik tani koyamamisti. Som dr ameliyati yapti ve 40 bin civari bir rakam istedi. Babamin bütün hayaller suya düştü. Hacca gitmeyi cok istiyorlardi. Abim bir miktar yardim etti. Bende yardim etmek istiyorum. Calisiyorum aylik 4,500 gelirim var. 15 bin kadar babama vermek istiyorum. 3 aylik maasim eder bu. Esim ise istemiyor. Biz kolsy kazanmiyoruz ev alacagiz borc olarak veririm ya degilse vermem diyor. Bense aileme babamin durumu kötü olunca korktum ameliyati olsun istedim parayi sorun etmeyin ben yardim ederim demistim. O an tek dusundugum babamin sagligiydi. Biz su an kp in evinde oturuyoruz kira vermiyoruz yani ama ev slmak gibi bir hayalimiz de var. Esim arabayi satsinlar diyor ikna edemiyorum. Mehir olarak taktiklari altinlar duruyor. Ben o altınları istedim. Mehirime karisamaz diye ama onu da kabul etmiyor. Bense aileme kiyamiyorum. Bize bu parayi oderlerse hacca gidemezler ve cok cok uzulurler. Babam kanser hsstasi. Cok cok zor zamanlar geciriyoruz onlara moral olsun istemistim. Sizce esim hakli mi? Ben konusurum sizinkilerle borc veririm diyor bense babama almam parayi geri demistim. Ne yapacağım simdi?
Artık parası yoksa babana hac düşmez. Kazanc senin ama bi yerde evinizin rızkı eşinin rızası olmadan vermen doğru değil bence. Yçtam tersi eşin ailesine verse yine doğru bulamazdım. Burada ihtiyac değil çünkü durum
Ama ailene söz vermişsin bu durumda eşini ikna edip tatlı tatlı evet dedirtmem lazım

Bence eşini dinleme sağlık söz konusu ilerde vicdanen kendini suçlu bulursun vere eğim de kendi babası olsa sana mi danışacaktı sanmıyorum daha gençsiniz parayı kazanırsınız

Vermem diyenler
Ne garip ya..
Gerçekten evlatlarını çalışıp didinip bir yerlere getirenler için geçerli bu söylediğim.
Ya bu anne baba zamanında kendinden kısıp okutmadı mı sizi? Gerekirse temel ihtiyaçlarını erteleyip sizin ihtiyaçlarınızı kollamadılar mı?
Evlenip gidince kocam izin vermez, kocama ayıp olur demek nasıl bi vefasızlık, geldiği yeri unutmaktır?
Sen evladının sağlığı söz konusu olsa, içinde birşey kalmasın ister dilediğini yaparsın değil mi? Heh, işte o da yapardı senin için. Yazık gerçekten.
Zamanında babanız evini almayı tercih etseydi siz okuyup şu an o maaşı alıyor olmayacaktınız.
Ayrıca burda okuyoruz koca aldatıyor, baba evine dönülüyor
Koca dövüyor baba evine dönülüyor
Koca hor görüyor baba evine dönülüyor.
Bu ikiyüzlülük!
Hem üç ay da birikim yapılmayıversin! Maneviyata ne oldu? Herşey maddiyat olmuş gerçekten. O birikimi yapıp yeni evinizde otururken babanızı anarsınız..
Eşiniz çok acımasız çok duygusuz ketum bi insan.

Yerinizde olsam o parayı verirdim ama yine de eşinizin gönlünü yapabilme ihtimaliniz varsa o ihtimalin peşinden gidin ailelerimiz bizi el bebek Gül bebek yetiştirirken 15000 tl de babamın hayalini gerçekleştiriyorsa onun yüzündeki mutluluk için çok daha fazlası değer

Back
X