Aileme çok üzülüyorum..

çok afedersin yanlış anlama ama her ailede her şeye koşan bi enayi vardır derler
bizim ailede benim o
görünen o ki sizin ailede de sensin.

yol yakınken vazgeç bu huyundan
ben yapamadım sen yap
kendini paralama boş yere

çünkü annene de istediğin kadar yap gene kardeşlerin kıymetli olurlar
aman onlara bişey demeyelim sorun çıkarmasınlar
aman para verelim istediklerini alsınlar olur bence

Çok çok dogru yazmıssın..gerçekten onlara ses çıkarsalardı böyle olmazdı
Ses etmedikçe şimdi bu duruma geldiler
Üstelik acayip lüks takılıyolar bu yoklukta..hayır sanki kendileri çalışıyorlar da harcıyorlar..gittikleri mekanları bi görsenn neyle ödüyolar kredi kartı kredi kartını kim ödüyo babam babam nerden alıp ödüyo bi karttan alıp diğer karta yatırıyo yani borcu borçla kapatıyo
Ben anneme babama kıyamıyorum yine de..elimden geleni yapıyorum yani şuan çalışıyo olsam çıkarır yine verirdim

Al işte hep aynı..keşke ben tek çocuk olsaydım diyorum bazen..ozaman annem babam bukadar üzülmezlerdi şuan ikisi gül gibi geçinir giderdi

annen baban duruma müdahale edebilir
sen yardım etsen de baban seni düşünüp almamalı ki
senden alıcak kardeşlerinin gereksiz lüks harcamalarına mı verecek?
olmaz yani.
hadi çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunmuyolar onu anladım da annene yardımcı olmamaları?

hiçbir şekilde kimseye faydaları yok gibi görünüyor.
kendileri de düşünmeli ama annen de onlara hala hizmet etmemeli.
her istedikleri oluyorsa, bir sorumlulukları yoksa neden keyiflerini bozsunlar ki

Bir enayi de ben

İşte annem babam ses çıkaramıyo artık başını alamazlar olayın..baştan ses etceklerdi..
Aman sorun çıkar aman sıkıntı çıkar aman ne istiyolarsa alsınlar yapsınlar diye diye böyle oldu
O söylediklerinin dışında bide utanmadan diyolar ki annem babam para vermiyo verdikleri yetmiyor vs vs

Altınları babama verme durumu da şöyle oldu..benim düğünde takılan bilezikler altınlar hepsi annemlerde duruyodu daha güvenli yer oldugu için..
Babam hastlanınca işten cıkınca baktık baya sıkıştılar zaten hep kredi kartından yediler üstelik o sırada kardesimin biri çalışıyodu ama hep üste başa harcadığı için!
Haliyle yetemeyince benim altınların bi kısmını alıp karta filan yatırdılar onunla geçindiler 12 bin civarı aldılar sanırım
Eşim de alsınlar dedi bişey demedi ama hala bekliyo altınları geri gelmesini bence haklı da

Al işte hep aynı..keşke ben tek çocuk olsaydım diyorum bazen..ozaman annem babam bukadar üzülmezlerdi şuan ikisi gül gibi geçinir giderdi
Canim bak suan hungur hungur agliyorum neden biliyomusun? Bir onceki msji yazdigimda doktordaydik, annemi goturdum. Annem cok yasli birisi degil henuz 49nyasinda ama herseyinle ben ilgilenirim herseyi.. Belediye isleri olsun odeme falan filan butun resmi islemleriyle... Doktoruyla olsun herseyiyle.. Ayni 7 yasindaki kizimla ilgilendigim gibi.. Zorsunmuyorum ama okadar alismis gibi ustume yikmaya, sadece disciye gidecek oturup dis yaptiracak, illa beni istiyo. Ben okuldan cikip hem anneme hem ev islerine hem cocuguma yetismeye calismaktan yoruldum. Hic bir islerini diger kardeslerim yapmaz. Az once discideydik biraz uzun surdu ve sinirlendi bagirip cagirmaya basladi doktor ne dedigini anlamadigi icin benim tercimz etmemi bekliyo ya cok mahcup oldum, gecen seferde aynisini yapti herseferinde ben rezil oluyorum soylediklerini cevirmek bile istemiyorum
Hic bana acidigi yok hep kendi penceresinden bakiyo.
Ben anneme karsi cok vicdanliyimdir buyuzden herseyine kostum bugune kadar ve o buna alisti simdi bir sey soyledimmi aglamaya basliyo beni kotu hisettiriyo
Napacami sasirdim gercektende....
Senin actigin konuda bunlari yazmam sana karsi saygisizlik oldu kbakma ama patladim artik gercektende

Yok canım est iyiki de yazdın rahatladın bi nevi..sana yardımcı olmak isteriz üzme kendini, annen cok ta yaşlı değilmiş niye kendi yapmıyo

Ben de aileme cok üzülüyorum yarama tuz bastin. Benim annem de çalışıyor babam da, hatta kız kardesim de. En kucugumuz okuyor. Ama borc harc derken yetmiyor. Tek bi malları yok ev de kira. Annemin maasi zaten olduğu gibi kiraya gidiyor, banka hesabini ev sahibine verse maasi direkt ev sahibi cekse yeridir yani. Eline kurus kalmiyor.
Babaminki de faturalar mutfak masraflari en küçüğün okul masraflari şu bu derken hic kalmiyor. Zaten bi de senede 6 ay boyunca vergi kesintisi oluyor babamin maasinda, o da iyice sıkıntı. Ben evlenirken baya borçlandı babam bankaya, bu yüzden kendimi de cok suclu hissediyorum.
Kiz kardesim banka kredisine falan yardim ediyor kiyafet vs gibi ihtiyaclar icin harciyor allah var hicbir zaman maasimi vermem demedi. Ama büyüksehir olunca hicbir sey yetmiyor iste hersey pahali. Az bi meyve sebze alip ciksan 100 lira hesap cikariyorlar anlamiyorum.
Annem zaten artik çalışmaktan yoruldu mecburiyetten çalışıyor. Isyerinde merdiven inip çıkmaktan diz ağrıları çekiyor bazen oturduğu yerden kalkamiyor dizleri yüzünden.
Ben de çalışıp destek olacaktim düğünden önce de sonra da baya iş aradim bulamadim. Sonra da hamileligim ilerleyince bıraktım aramayı. Ne olacak nasıl yardim edicem bilmiyorum. Tek isteğim annemlerin kendi evleri olsa da annem işten cikabilse keske.

Yok canım est iyiki de yazdın rahatladın bi nevi..sana yardımcı olmak isteriz üzme kendini, annen cok ta yaşlı değilmiş niye kendi yapmıyo
Sagol cnm
Yurtdisinda yasiyoruz buranin dilini cok bilmiyo ama cabada gostermiyo
Yani mesela disciye gittiginde disci napacagini biliyo herseferinde gittigim icin yani tam 1bucuk saay bosuna oturuyorum.. Zor yapamayacagini dusundum herseyi yaptigim gibi kendi yapacagi iside bana yaptiriyo mesela patronu turk bise sormak gerek kendi arayip sormuyo bana aratiyo bisuru buna benzer seyler var

Evlenmek farklı evde olup yardım etmemek ayrı. Evlenince aileyi yüzüstü mü bırakmış oluyoruz yani. Kaldı ki düğün takılarından da vermiş daha ne yapacaktı. Kös kös oturan kardeşlerine para yedirmek için mi evlenmekten vazgeçecekti

Sizde neyseki herkes çalışıyormuş en önemlisi kardeşiniz bile sorumlulugunu biliyomus..inşallah anneniz de yakında calısmak Zorunda kalmaz

Aynen cok haklısın bilmeden anlamadan yorum yazıyolar işte..
Tapunun ne zaman cıkacagı belli değil ki 7sene oldu hala ödüyorlar..ben evlenmek için tapuyu mu beklicektim bi 10-15sene nasıl mantık bu?

Ben durumda anormal bir sey goremedim.

Aileniz bu durumda hala iki genc kiza calis demiyorsa, bu konuda saglam bir konusma yapmiyorsa, hala kizlarin ihtiyacini karsilayip ekmeklerine yag suruyorsa onlar hallerinden memnun demektir. Kizlari evden atsin demiyorum. Mesela telefon faturalarini bir ay odemesinler. Bakin bakalim... ikinci ay o kizlar ise girmis mi girmemis mi?

Bosverin siz de.

Bizim Babamız yok ama durumumuz aynı saydiklarinin hepsini annem tek başına karşılamaya çalışıyor bizimde istanbulda kiracilar üstelik hayat çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…