• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme çok üzülüyorum..

Bizim Babamız yok ama durumumuz aynı saydiklarinin hepsini annem tek başına karşılamaya çalışıyor bizimde istanbulda kiracilar üstelik hayat çok zor
Gerçekten zor. Disardan bakan diyorki eve 3 maas giriyor durumunuz iyidir kesin... ama icerden oyle degil iste hele ki ev kiraysa zaten bir maas direkt ona gidiyor.

Çok üzüldüm babaniza beliki anneniz orta yasli calisacak bi bayan degil tek üzüldüğüm kardeslerinizin böyle vijdandan yoksun olmalari keske sorumlulugu biraz olsa alsalar bence bu saaten sonra ikiside eve calip katkida bulunmalari gerekiyor

Ben de aileme cok üzülüyorum yarama tuz bastin. Benim annem de çalışıyor babam da, hatta kız kardesim de. En kucugumuz okuyor. Ama borc harc derken yetmiyor. Tek bi malları yok ev de kira. Annemin maasi zaten olduğu gibi kiraya gidiyor, banka hesabini ev sahibine verse maasi direkt ev sahibi cekse yeridir yani. Eline kurus kalmiyor.
Babaminki de faturalar mutfak masraflari en küçüğün okul masraflari şu bu derken hic kalmiyor. Zaten bi de senede 6 ay boyunca vergi kesintisi oluyor babamin maasinda, o da iyice sıkıntı. Ben evlenirken baya borçlandı babam bankaya, bu yüzden kendimi de cok suclu hissediyorum.
Kiz kardesim banka kredisine falan yardim ediyor kiyafet vs gibi ihtiyaclar icin harciyor allah var hicbir zaman maasimi vermem demedi. Ama büyüksehir olunca hicbir sey yetmiyor iste hersey pahali. Az bi meyve sebze alip ciksan 100 lira hesap cikariyorlar anlamiyorum.
Annem zaten artik çalışmaktan yoruldu mecburiyetten çalışıyor. Isyerinde merdiven inip çıkmaktan diz ağrıları çekiyor bazen oturduğu yerden kalkamiyor dizleri yüzünden.
Ben de çalışıp destek olacaktim düğünden önce de sonra da baya iş aradim bulamadim. Sonra da hamileligim ilerleyince bıraktım aramayı. Ne olacak nasıl yardim edicem bilmiyorum. Tek isteğim annemlerin kendi evleri olsa da annem işten cikabilse keske.
Ben bi kendimi boyle sanardim.benimde kendimi bildim bileli tek duam Rabbim anneme bir ev nasip etsin.icim hep aciyor bu durumdan.Allah hepimize yardim etsn

verin diger altinlari da kizlar iyice asalak olsun marka kiyafetlere versinler...dayim trilyoner ama cocuklari sanayide isyerlerinde calisiyor ..dayim tovbe hazira izin vermez calisin alin der ... yetistirme sorunu

Ben bi kendimi boyle sanardim.benimde kendimi bildim bileli tek duam Rabbim anneme bir ev nasip etsin.icim hep aciyor bu durumdan.Allah hepimize yardim etsn
Aminn insallah en kısa zamanda dileklerimiz kabul olur annelerimiz bize yaptıkları fedakarliklarin karşılığını en kisa zamanda en guzel sekilde görsün insallah...

Sinir krizi bence rol.Gerçek olduğunu düşünmüyorum.Anne babanızın güçlü durup onların her dediklerini yapmaya çalışmalarını bırakmaları gerek.Ben de en küçüğüm , şımarttılar da beni ama hep sorumluluklarımı bildim.Kızlara bi' ayar lazım.Yoksa çok ağrır anne babanızın başı.Evde yokluk çekilirken çula çaputa para vermek de neyin nesi?

O kredi kartlarını almaları lazım ellerinden, koskoca yetişkin insanların kredi kartını neden ödüyolar acaba ? Böyle yaparak onların ekmeğine yağ sürüyolar.

Kızlar ben evliyim ve şuan çalışmıyorum, 2.dönem başlıcam inşallah..eşim calısıyor çok şükür maaşı da yerinde ancak evlenirken borçla evlendik kredi ödüyoruz eksideyiz maaş onlara gidiyo..

Gelelim kendi aileme..babam memur emeklisi evde babam annem 2 kız kardeşim yaşıyor..ev kendilerinin ama tapusu henüz cıkmadı oyüzden ona her ay para ödüyorlar, kredi kartları var onları ödüyo, aidat fatura ıvır zıvır derken para yetmiyo tabi..
Çünkü tek geçimleri babamın emekli maaşı..babam 1.5 sene öncesine kadar çalışıyordu (emeklilik dışında) ama kanser olunca işi de bırakmak zorunda kaldı tedavi gördü evde yatıyo dinleniyo şuan henüz çalışabilcek seviyeye gelmedi..

Ee annem ev hanımı çalışamaz haliyle..ama evde 2 kardesim var ikisi de üniv mezunu ama birisi bankada çagrı merkezinde calısıyoken bi sene sonunda işi begenmedi( kariyer yapcakmıs) cıktı hem de paraya ihtiyaç varken..çıkalı aylar oldu hala iş arıyo bulamayınca da krizlere giriyo
Diğer kardeşim gecen sene mezun oldu iki alttan dersi var ama sonucta devam zorunluluğu yok sadece sınavlara gidiyo..yani kalan zamanda calısabilir o da çalışmıyor annemin basının etini yiyo para ver dısarı cıkcam para ver şunu alcam bunu alcam yoktan anlamazz

Üstelik ikisi de lüks meraklısı ellerine para gectiği an harcarlar pahalı marka şeylere düşkünler kimsenin evi anne babasını düşündüğü yok çok canımı sıkıyolar
Eşimle biz de pek bişey yapamıyoruz açıkcası düğünde takılan takılardan bi kısmını verdik zaten onları harcadılar şimdi tekrar eşime bişey de diyemiyorum
2 donem baslayacaksaniz sanirim ogretmensiniz

Evlenmek farklı evde olup yardım etmemek ayrı. Evlenince aileyi yüzüstü mü bırakmış oluyoruz yani. Kaldı ki düğün takılarından da vermiş daha ne yapacaktı. Kös kös oturan kardeşlerine para yedirmek için mi evlenmekten vazgeçecekti

Kardeşlerinden şikayet ediyorsa kendi elini taşın altına koyacaktı. Evlilik farklı falan değil.

Ananem ölünce büyükbabam şimdiki ananemle evlenmiş iki tane çocukları olmuş. Dayım ve teyzem. Büyükbabam da emekli ve kirada yaşıyorlar. Dayım ve teyzem üniversiteye başlayınca büyükbabamın da maaşı yetmeyince ananem ve büyükbabam çalışmaya başlamak zorunlar kaldılar. Büyükbabam bekçilik yapıyor, ananem de bir yerde yemek yapıyor o kadar zorlanıyorlar ki o yaşta anlatamam. Ama dayım ve teyzem hiç umursamıyor. Var yani böyle insanlar. Kız kardeşleriniz çalışsa bile ailenize yardım etmez pek sanmam ama en azından onların yükünden kurtulmuş olur anne ve babanız. Siz zaten yapacağınız yardımı yapmışsınız. Kardeşlerinizle konuşmayı deneyin bence

Babam hasta oldugu için annem onunla ilgileniyo yemesi içmesi vs annem takip ediyo yoksa babam okadar çabuk iyileşemezdi..
Evde tüm yük te annemde yemek çamaşır bulaşık..yani kardeslerim çalışmadıgı gibi evde yardım da etmiyorlar odalarına cekiliyolar
Bazen oturmaya gittiğimizde anneme kıyamayıp ben yapıyorum eşim de bana kızıyo koca kızlar var onlar da yardım etsin diyo
Ama bastan annem babam böyle alıştırdılar annem ayaklarına kadar çaylarını tasıdı odalarına kadar..kıyamadı vs hata etti
Şimdi en ufak şeyde iki kardesim de sinir krizi geçiriyo para yok dendiğinde de başka sorunlarda da ikisinde de sinirlenmeler tripler bagırmalar..sorun cıkmasın diye annem babam da bişey diyemiyo onlara
Oyy canim benim senin actigin konular da sana ve samimiyetine okadar inaniyorumki empati kurup bazen yuzum de tebessum bazen huzun olabiliyor. Allah yolunu acik etsin dualarini kabul etsin. Annen ve babana da cok uzuldum simdi..

Teşekkür ederim kızlar Allah razı olsunn..
Kardeşlerime ayar lazım filan demissiniz haklısınız da ama laftan anlamıyorlar 27 ve 24 yaşlarında iki kızdan bahsediyoruz

Hani lise üniv çağında filan olsalar neyse..hele en küçüğü hiç laftan anlamıyo sabancı gibi yaşamaya çalışıyor özentilik var misal bazen evde sebze olmuyo ama bunların odalarına bakıyorum baya pahalı lüks markalar vücut kremleri vücut spreyleri el ayak kremleri yüz kremleri inan hepsi ayrı ayrı
Ben ne çalıştıgım dönemde ne de şuan okadar para harcamıyorum

Benim bi küçüğüm de banka çağrı merkezinde çalışıyordu bikaç ay öncesine kadar..
Zaten o işi zar zor buldu iş yok ama hanımefendi işi begenmedi kariyer yapcakmıs zaten herkes te mezun olur olmaz yüksek maaşlı kadrolu iyi işlere giriyo hemen..
O çalıştıgı dönemde asgarinin biraz üstünde alıyodu bide yemek kartı vardı
Yemek kartını anneme verirdi bide faturları ödüyomus geri kalan parayı bir ay bitmeden harcayıp bitiriyodu
Daha öteki ay gelmeden maaş bitiyodu
Lüks mekanlara takılıp bi gecede 100-200lira hesap ödersen her ay kılık kıyafet ayakkabı makyaj doldurursan para dayanmaz tabi

Kardeşlerinden şikayet ediyorsa kendi elini taşın altına koyacaktı. Evlilik farklı falan değil.
Canım sen durumu anlamadın galiba..
Evlenmeden önce zaten aileme yardım ediyordum maddi manevi..
Tapuyu bekleseydin filan demissin de tapunun hala ne zaman cıkacagı belli değil 7yıldır ödeme yapıyorlar yani evlenmek için bunları mı bekleyecektim pardon da nasıl bir mantık,?
Ben evet kardeslerimden şikayetciyim çünkü şuan ne çalışıyorlar evdeler ne de ev işlerine yardım ediyorlar üstelik lüks takılıyorlar bu borç içinde

Aileme düğünde takılan takılardan da verdik..üstelik yeri geldi erzaklarını da aldım (evlendikten sonra) daha napıyım yani çocukları olarak sadece ben mi düşüncem

Kız kardeşleriniz tam asalakmış. İnsan 27 yaşında para istemeye utanır be. Ben 21 yaşındayım mezun oldum staj yapıyorum, para isterken çok rahatsız oluyorum, çok az istiyorum. Bir an önce işe başlasam diye dua ediyorum.
Madem maddi katkıları yok bari evde yardımcı olsunlar ama o da yok. Ne biçim vicdansız evlatmış bunlar ben anlamadım.:sinirli:

Kız kardeşleriniz tam asalakmış. İnsan 27 yaşında para istemeye utanır be. Ben 21 yaşındayım mezun oldum staj yapıyorum, para isterken çok rahatsız oluyorum, çok az istiyorum. Bir an önce işe başlasam diye dua ediyorum.
Madem maddi katkıları yok bari evde yardımcı olsunlar ama o da yok. Ne biçim vicdansız evlatmış bunlar ben anlamadım.:sinirli:
Valla öyle canım hatta sana bişey diyim mi annem hem yemeği temizliği yapıyo üstüne bide ekmek almaya gidiyo ben burda sinir oluyorum evdekilerden biri gitsin bari ekmek almaya diyorum hadi babama markete girmek yasak ama kardeslerim? Onlar onu da yapmıyo
Yalnız baştan annem böyle alıştırdı yapcak bişey yok düzelmezler
Seni kutlarım gencecik yaşta bukadar olgunlasmıssın

Back