- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Kusura bakmayın ama anneniz yüz vermiş..
Benimde kardeşim içtiği su bardağını bile kaldırmaz bana farklı ona farklı davrandılar şımartıyorlar sonra hepimiz üzülüyoruz.
Annenizin onlara bi ayar çekme zamanı gelmiş de geçiyor.
Annemin çalışması mümkün değil zaten bi ara iş baktı bulamadı ama dediğim gibi evin tüm yükü onda..o olmasa yemek çamaşır bulaşık temizlik kimse yapmaz yani
Ayrıca ben evlenmeden önce calıstıgım dönemde eve para getiriyordum anneme veriyordum eve erzak alıyordum ve en önemlisi anneme temizlik mutfak işlerine yardım ediyordum kardeslerim gibi yapmıyordum
Malesef geç kalınmış bir olay yani bu saatten sonra düzelmezler hem en ufak bi hayır yok olmaz kelimesine bile kriz çıkarıyorlar
Bu yoklukta zorlukta gezme tozma düşünüyorlar
Seninki de mi aynı? Nolcak bunlar böyle evlenmiyolar da..kaldılar anne babamın başınaNiyeyse kardeşim aklima geldi
Seninki de mi aynı? Nolcak bunlar böyle evlenmiyolar da..kaldılar anne babamın başına
Kızlar ben evliyim ve şuan çalışmıyorum, 2.dönem başlıcam inşallah..eşim calısıyor çok şükür maaşı da yerinde ancak evlenirken borçla evlendik kredi ödüyoruz eksideyiz maaş onlara gidiyo..
Gelelim kendi aileme..babam memur emeklisi evde babam annem 2 kız kardeşim yaşıyor..ev kendilerinin ama tapusu henüz cıkmadı oyüzden ona her ay para ödüyorlar, kredi kartları var onları ödüyo, aidat fatura ıvır zıvır derken para yetmiyo tabi..
Çünkü tek geçimleri babamın emekli maaşı..babam 1.5 sene öncesine kadar çalışıyordu (emeklilik dışında) ama kanser olunca işi de bırakmak zorunda kaldı tedavi gördü evde yatıyo dinleniyo şuan henüz çalışabilcek seviyeye gelmedi..
Ee annem ev hanımı çalışamaz haliyle..ama evde 2 kardesim var ikisi de üniv mezunu ama birisi bankada çagrı merkezinde calısıyoken bi sene sonunda işi begenmedi( kariyer yapcakmıs) cıktı hem de paraya ihtiyaç varken..çıkalı aylar oldu hala iş arıyo bulamayınca da krizlere giriyo
Diğer kardeşim gecen sene mezun oldu iki alttan dersi var ama sonucta devam zorunluluğu yok sadece sınavlara gidiyo..yani kalan zamanda calısabilir o da çalışmıyor annemin basının etini yiyo para ver dısarı cıkcam para ver şunu alcam bunu alcam yoktan anlamazz
Üstelik ikisi de lüks meraklısı ellerine para gectiği an harcarlar pahalı marka şeylere düşkünler kimsenin evi anne babasını düşündüğü yok çok canımı sıkıyolar
Eşimle biz de pek bişey yapamıyoruz açıkcası düğünde takılan takılardan bi kısmını verdik zaten onları harcadılar şimdi tekrar eşime bişey de diyemiyorum
Ayni durum da sayilir benim annemde. Annemde kardesim le beraber yasiyo. Gecen seneye kadar durumlari cok iyiydi taki annem yazlik ev alasiya kadar. Calisrken maasi sadece oturdugu evin kredisine ve yazlik eve yetiyodu diger masraflar elektrik su falan kardesimden aliyodu' eylulde isten cikti kardesim suana kadar 3 is degistirdi herseferinde sevmedim diye cikti. suan 4.isi burayi da begenmiyo, madem begenmiyorsun once is bul cik diyorum ama dinlemiyo' annem 2 aydir calismiyo ameliyat oldu....Kızlar ben evliyim ve şuan çalışmıyorum, 2.dönem başlıcam inşallah..eşim calısıyor çok şükür maaşı da yerinde ancak evlenirken borçla evlendik kredi ödüyoruz eksideyiz maaş onlara gidiyo..
Gelelim kendi aileme..babam memur emeklisi evde babam annem 2 kız kardeşim yaşıyor..ev kendilerinin ama tapusu henüz cıkmadı oyüzden ona her ay para ödüyorlar, kredi kartları var onları ödüyo, aidat fatura ıvır zıvır derken para yetmiyo tabi..
Çünkü tek geçimleri babamın emekli maaşı..babam 1.5 sene öncesine kadar çalışıyordu (emeklilik dışında) ama kanser olunca işi de bırakmak zorunda kaldı tedavi gördü evde yatıyo dinleniyo şuan henüz çalışabilcek seviyeye gelmedi..
Ee annem ev hanımı çalışamaz haliyle..ama evde 2 kardesim var ikisi de üniv mezunu ama birisi bankada çagrı merkezinde calısıyoken bi sene sonunda işi begenmedi( kariyer yapcakmıs) cıktı hem de paraya ihtiyaç varken..çıkalı aylar oldu hala iş arıyo bulamayınca da krizlere giriyo
Diğer kardeşim gecen sene mezun oldu iki alttan dersi var ama sonucta devam zorunluluğu yok sadece sınavlara gidiyo..yani kalan zamanda calısabilir o da çalışmıyor annemin basının etini yiyo para ver dısarı cıkcam para ver şunu alcam bunu alcam yoktan anlamazz
Üstelik ikisi de lüks meraklısı ellerine para gectiği an harcarlar pahalı marka şeylere düşkünler kimsenin evi anne babasını düşündüğü yok çok canımı sıkıyolar
Eşimle biz de pek bişey yapamıyoruz açıkcası düğünde takılan takılardan bi kısmını verdik zaten onları harcadılar şimdi tekrar eşime bişey de diyemiyorum
Kızlar ben evliyim ve şuan çalışmıyorum, 2.dönem başlıcam inşallah..eşim calısıyor çok şükür maaşı da yerinde ancak evlenirken borçla evlendik kredi ödüyoruz eksideyiz maaş onlara gidiyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?