Aileme bu ilişkiyi nasıl açıklayabilirim? Mantık evliliği mutlu bir evlilik olur mu sizce?

İyi de bu resmen şerefsizlik. Sen bir kadın olarak bunu nasıl kabul edersin. Yaşadığı ilişkiler hakkında böyle şeyler konuşacak kafada bir adam(?) seni nasıl mutlu edebilir?

Oha, deminki yorumumu unut. Kac kurtar kendini, resmen damizlik secmisler seni.

Ben yazacaklarımı fazlasıyla yazdım, karar senin.

İyi de bu resmen şerefsizlik. Sen bir kadın olarak bunu nasıl kabul edersin. Yaşadığı ilişkiler hakkında böyle şeyler konuşacak kafada bir adam(?) seni nasıl mutlu edebilir?
Bunu bana anlatmadı. Bahsettiğim hesapta yazmış ben oradan öğrendim. Bir kız var ciddi düşünüyorum zaten ablama dediğimde de böyle böyle dedi diye. O hesabı günlük gibi kullanıyor. Ben çoğu şeyi oradsn öğrendim yoksa bana üstü kapalı konuşur

evlenirsek varlık içinde bir yaşam sürdüreceğim belki ben de makam mevki sahibi biri olacağım

Karadenizli aile pek gelinlerine öyle bir şey sunmazlar genellikle. O insanlar kendileri varlıklı sana neden bir şey versinler. Önünü bile keserler, çocuk olsa bile torunlarını umursamayabilirler.

Paragraf paragraf uzatmana gerek yoktu aslında. Olmaz bu iş. Aranızda kuşak var, ailenden kaçıcaksın diye damızlık muamelesi yapan aileye kapatıcaksın kendini yangından kaçarken doluya tutulacaksın. Yaşın da çok küçük. O yaşta o konumda zenginlikte evlenemediğine göre o adamda var zaten bi falso.
Ezcümle, git okulunu bitir, adamdan ayrıl, kariyerini yap ailenden ayrıl. Kimseye sığınma

Sen çok kafanı duvara vurursun evlenirsen bu nasıl bir mantık bu nasıl kafa.

Valla ben de bunu yazacaktım güç yaninizdayken hoş birsey ama karşınıza geçince bu adam nasıl isterse öyle olmak zorunda hersey. Evet ülkenin durumu herkesi önce maddi rahatlığa yöneltiyor ama hersey maddiyat değil bence.bir kez geliyoruz hayata onu da sırf güçlü diye bir adamın ve ailesinin hizmetine sunmak bana göre değil.

Öyle bi anlattınız ki bir anda içime kara bulutlar doluştu ve korktum kötü biri değil kaldı ki ben de hukukçuyum. Çocuğumu elimden almak gibi bir durum sanmıyorum olsa olsa ayrılık olur belki

Kandır kendini

Senin evlenmek istemendeki temel sebep zengin ve güçlü olması.
Aynı adam asgari ücretle geçinse ve bu aileye kafaya sahip olsa yine düşünürmüydün evliliği?
Herkesin kendi tercihi ama dürüst olmakta fayda var.
Parası için seçiyorsan bazı şeylerede ister istemez göz yumacaksın, karşındaki adam ve aileside aptal değil. Neden onu tercih ettiğini anlamışlardır.

Kadın çalışmama karşı değil. Hukukçu olmam onun için bir artı. Aklınca gelinim boş değil kafasında. Şimdilik bana çok ılımlı pırlanta gözüyle bakıyor, oğlunu sıkıştırıyor tanıştır isteyelim diye. Kendi kendine bilezikler bohçalar düzmeye başlamış. Ortada bir şey yok mehir olarak arsa mı verelim ev mi araba mı falan diye düşünüyor. Yani hiç sormuyor çocuklar siz ne düşünüyorsunuz diye. Bir de tek oğlu olduğundan torun için deliriyor. Ben daha cicibebe yiyorum film izlerken. Nasıl anne olayım da çocuğumu emzireyim falan onun bu hızlı tavrı ürkütüyor

karadenizli çok zengin bir ailenin çocuklarından biri. Varlıklı ve güçlü bir aile
Şimdi ailenin durumu pek iyi değil . Adamın ailesi zengin diye bu durum seni tatmin etmiş. Zenginliğe özlemin var ben öyle hissettim. Ama hukuk öğrencisi olarak böyle bir isteğin varsa eğer öncelikle yanlış düşüncedesin bunu bilmeni isterim. Senin daha yüksek hayallerin olmalı. Çünkü yaşın daha 22. Bir adamin mesleğine ya da aile zenginliğine sığınacak kadar kendini dibe çekmen hayatının hatası olur. 36 yaşındaki bir adamın hayatına takdir edersin ki bir çok kişi girip çıkmıştır. Bunu sorgulaman çok yanlış. Hislerini susturman çok daha yanlış. Hislerini bile söylemeyeceksen o zaman neden bir ilişkinin içindesin? Kendi kandırmış oluyorsun.
Fark ettim ki ona aşık değilim, hayranım sadece. Ve bu hayranlığım da sahip olduğu makam, güç, zenginlikten kaynaklı.
Üstteki yorumumu onaylamışsın. Anne baba sorunlu. Sırf annene yaranmak için kendi hayatını baltalıyorsun. Bu şekilde de asla mutlu olamazsın. Anne baba olsa bile olsa sonuçta insan önce kendine değer vermeli. Sen kendine değer vermiyorsun. Birilerine yaranmak ya da birileri tarafından sevilmek istiyorsun. Ne sevgilin seni mutlu edebilir ne de ailene yaranmak. Önce sen ne istiyorsun? Buna karar vermelisin. Ancak böyle doğru yolu bulabilirsin.
25’lerinde bir anne ve 40’ında bir babayla büyümek sorun olur mu yoksa olmaz mı bu konuda da fikrinize ihtiyacım var…
Eğer gerçekten uyumlu olsa idiniz bu yaşa bu kadar takılmazdın. Sen ihtiyac sahibi biri olmasan ya da mesleki yönden kendini tamamlamış biri olsaydın yaş vs. Umursamazdın. Adamın sadece maddi gücü ve mesleği sana cazip geliyor. Ama bu evliliğin devam etmesi için bir gerekçe değil. Bile bile ateşe yürüyüp sonra ah vah etmek de kişinin kendisine ihaneti olur. Kendine ihanet etme. Mesleğinin günümüz koşullarında dezavantajı var evet ama sen daha çok gençsin. Önünde uzun yıllar var. Bu uzun yıllar içerisinde kendini geliştirmeye bak. Kendini bir adamın vicdanına ve ailenin tutumuna bırakma.
Ne önerirsiniz sizce ayrılmak mı mantıklı yoksa devam etmek mi?
Bence ayrıl. Belli ki adam da senin içinde bulunduğun buhranın farkında değil. Yüzüne güldüğün için her şey yolunda zannediyor. Evlendikten sonra gerçekler açığa çıkarsa elin oğlu seni bez parçası gibi kenara fırlatıp atabilir. Şu an bu düşüncelerle zaten adamın hakkına girmiş oluyorsunuz. Adamın annesine gelince klasik anne düşüncesi. Böyle düşünmesinde bir beis yok. Herkes ister genç birini. Ama o da tek düze düşünüyor. Bence adamın ailesi de realist değil. Tek bir pencereden bakıyorlar. Baştan aşağı sakat bir ilişki.
Gönlünün razı olmadığı hiçbir ilişkiye girme. Ne meslek,ne zenginlik ne de aile kurtarabilir seni. Evlilik kolay bir mesele değil. İyi bir eş hayatını cennete çevirirken,mutsuz bir evlilik cehenneme çevirir. Daha 22 yaşında bu yükün altına girmeye çalışman da çok garip. Yağmurdan kaçmak istiyorken doluya tutulursun. İyi düşün. Ama düşünecek bir şey yok. Yol yakınken ayrıl.

Zihniyetten midem bulandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…