ailem

Ben zat

Ben bugüne kadar ters hiçbişey demedim ama o öyle değil Sanki biz onun evinde oturyrz gibi davranıyor o saygısız bi insan o Laflarını seçerek konuşmuyor
Valla anlattığın konuya bakılınca gayette, işine gelmediği zaman insanları küçük düşürmeye çalışan şımarık bi kız olarak görünüyorsun.
Görmekten rahatsızsan kendin gideceksin, kovma gibi bi lüksün yok.

Sen böyle diy
Siz ablanızı ne hakla evden kovuyorsunuz? Kimi kimin evinden kovuyorsunuz, baba sadece sizin mi babanız? Siz kızı iseniz o neyi? Ben anneninizin yerinde olsam bende size haddinizi bildiririm. Bir erkeğe söylenecek en ağır sözü söylemişsiniz, yaptığı doğru değil şiddetin haklı gerekçesi yok, ama bu ne ya evden çıkın, ne kadar kötü hissetmiştir adam kendini. Bir sorun varsa konuşarak halledin, böyle kovmak insanları zayıf noktasından vurmak nedir?
iyiki demişim ozaman

Senin an
Valla anlattığın konuya bakılınca gayette, işine gelmediği zaman insanları küçük düşürmeye çalışan şımarık bi kız olarak görünüyorsun.
Görmekten rahatsızsan kendin gideceksin, kovma gibi bi lüksün yok.
Senin annene ters ters konuşan bi insana sen ne yaparsın ? Gidecek ben değilim

Bizim evimizde bize tavir yapan derken?
adam siginti mi canim. Annen sesini cikarmiyorsa sana zaten soz dusmez senin dusundugun kadarini onlar da dusunebilir. Cok yanlis yapmissiniz.
bir de annem kizini ikna etti diyorsun o senin neyin oluyor?
Yani bastan sona uslup hatali.
elbette eniste bey dogru etmemis sana uymamaliydi

Senin an

Senin annene ters ters konuşan bi insana sen ne yaparsın ? Gidecek ben değilim
Birinin gitmesine karar verecek olanda sen değilsin..
Annen kendini eminim savunabilir. Örneğin fatura ödemekten rahatsızsa, Faturaları ayırır herkes kendi faturasını öder. Saygısızlık yapılıyorsa da kendi otoritesini kendi kuracak. Hayır sen benim kuklam gibi davranmıyorsun çık evimden diye birşeyde söz konusu olamaz.
Bi ev mi yani size insanlara bu şekilde konuşma hakkı tanıyan? Ablan yarın hissesini satar, senin de atacak havan kalmaz yalnız söyleyeyim.

Adamın vurmaya hakkı yok da siz de çok fevri davranmışsınız.

Sen kimsin falan çok sert olmuş:KK20:

Bizim evimizde bize tavir yapan derken?
adam siginti mi canim. Annen sesini cikarmiyorsa sana zaten soz dusmez senin dusundugun kadarini onlar da dusunebilir. Cok yanlis yapmissiniz.
bir de annem kizini ikna etti diyorsun o senin neyin oluyor?
Yani bastan sona uslup hatali.
elbette eniste bey dogru etmemis sana uymamaliydi
Evden taşınmamalari için ikna etti yani

Ablanın yerinde olmak istemezdim. Dört bir yanı terbiyesiz, saygısız insanlarla dolu.
Önce senin ağzının payını verip o kocayıda boşardım heralde.

Annem
Birinin gitmesine karar verecek olanda sen değilsin..
Annen kendini eminim savunabilir. Örneğin fatura ödemekten rahatsızsa, Faturaları ayırır herkes kendi faturasını öder. Saygısızlık yapılıyorsa da kendi otoritesini kendi kuracak. Hayır sen benim kuklam gibi davranmıyorsun çık evimden diye birşeyde söz konusu olamaz.
Bi ev mi yani size insanlara bu şekilde konuşma hakkı tanıyan? Ablan yarın hissesini satar, senin de atacak havan kalmaz yalnız söyleyeyim.[/QUOTE
Anne m kendini savunmuyor kızı da bişey demiyor

Hava atmiyorum zaten

Birine saygılı olmayı öğretmenin yolu saygısızlık yapmak mıdır? Biraz olgun bi karaktere sahip olsan ablanı düzgün bi dille uyarırsın, anneme bu şekilde davranılması hoş mu? Sen nasıl rahatsız olmuyorsun? vs gibi hem mantıklı hem onu empatiye davet edecek cümleler kurabilirdin.
Öyle bir giriş yapmışsın ki eniştenin yaptığı hatayı gözümüz görmüyor

Birine saygılı olmayı öğretmenin yolu saygısızlık yapmak mıdır? Biraz olgun bi karaktere sahip olsan ablanı düzgün bi dille uyarırsın, anneme bu şekilde davranılması hoş mu? Sen nasıl rahatsız olmuyorsun? vs gibi hem mantıklı hem onu empatiye davet edecek cümleler kurabilirdin.
Öyle bir giriş yapmışsın ki eniştenin yaptığı hatayı gözümüz görmüyor
Daha once uyardım zaten ablama dedim oda yok öyle bişey falan sevdiğinden falan filan dedi kocası aynı saygiszligina devam etti bende biyere kadar susarım

Daha once uyardım zaten ablama dedim oda yok öyle bişey falan sevdiğinden falan filan dedi kocası aynı saygiszligina devam etti bende biyere kadar susarım
Ne sagısızlık yaptı peki? Sizin saygısızlıklarınızın somut örneğini gördük, o ne yaptı da siz kendinizde ona bunları söyleme hakkı buldunuz kendinizde?
Anneme laf söyledi dışında bir şey bekliyorum cevap olarak, zira ne gibi bir laf söylediğini, saygısız olup olmadığını anlayamıyoruz.

Ne sagısızlık yaptı peki? Sizin saygısızlıklarınızın somut örneğini gördük, o ne yaptı da siz kendinizde ona bunları söyleme hakkı buldunuz kendinizde?
Anneme laf söyledi dışında bir şey bekliyorum cevap olarak, zira ne gibi bir laf söylediğini, saygısız olup olmadığını anlayamıyoruz.

Annem başkası beni ilgilendirmior anneme öyle yaptığı için ben zaten sinir oluyordum

Benim kızdıgim tavır yapıyor ya sende o evde yaşıyorsun bende elektrik parasini ortak ödensin dediğim için kendi tepki gösteriyor kapıları çarpıyor ne hakla kapıyı çarpıyosun o kapıyı çarparsa bende doğal olarak kızarım bu normal değilmi ?

Bana vurdukdan sonra dedim sen kimsin falan diye o sinirle oldu

benim cevaplarda anlamadığım şey, nasıl oluyor da her hangi bir durumda bir adamın, kim olursa olsun, kendinden küçük birine vurmasını ve ailenin de bunu normalleştirmesini doğru ve haklı buluyorusunuz ya da gözünüz bunu görmüyor?

21 yaş kardeşim, kim faturayı ödüyor kim nerde kalıyor gibi mevzulara dalmak için yeterli bir yaş değil. eğer enişteyle bireysel sıkıntıların varsa, ve anne ile ablanın tavrından hoşlanmıyorsan, sakince konuşursun. en olmadı 21sin artık az sabret, kendi evine çıkarsın. çoğumuzun evinde huzur yok. ya da olmayabiliyor. fakat annen de kazık kadar ablan da. tercihleri onları ilgilendirir seni değil.

Adamın sana vurmasına gelince. ne münasebet! siz bir eve gelin gidince damadın kardeşini tokatlıyor musunuz ne olursa olsun! kadın başka eve gitse olayın feriştahı çıksa sus alttan al yazarsınız. kimsenin hakkı değildir. Fakat bunu olay yapıp ortam germeye de gerek yok. anneni ablanı karşına alır, aklın başındaysa ben ters tepki vermiş olablrm ama elin adamının elinin de yüzümde ne işi var ve buna müsaade edecek misiniz ailem olarak diye sor. hoş bir olay değil.

Annem başkası beni ilgilendirmior anneme öyle yaptığı için ben zaten sinir oluyordum

Benim kızdıgim tavır yapıyor ya sende o evde yaşıyorsun bende elektrik parasini ortak ödensin dediğim için kendi tepki gösteriyor kapıları çarpıyor ne hakla kapıyı çarpıyosun o kapıyı çarparsa bende doğal olarak kızarım bu normal değilmi ?

Bana vurdukdan sonra dedim sen kimsin falan diye o sinirle oldu
Uydurma şimdi kapı çarpınca sen kimsin demişsin, üstüne tokadı yemişsin. Annene ne yaptığını hala bilmiyoruz, inatla anlatmıyorsun. Bilmeyince yorum yapamayız.

Sen çalışıyor para kazanıyor, eve katkıda bulunuyor musun peki?

benim cevaplarda anlamadığım şey, nasıl oluyor da her hangi bir durumda bir adamın, kim olursa olsun, kendinden küçük birine vurmasını ve ailenin de bunu normalleştirmesini doğru ve haklı buluyorusunuz ya da gözünüz bunu görmüyor?

21 yaş kardeşim, kim faturayı ödüyor kim nerde kalıyor gibi mevzulara dalmak için yeterli bir yaş değil. eğer enişteyle bireysel sıkıntıların varsa, ve anne ile ablanın tavrından hoşlanmıyorsan, sakince konuşursun. en olmadı 21sin artık az sabret, kendi evine çıkarsın. çoğumuzun evinde huzur yok. ya da olmayabiliyor. fakat annen de kazık kadar ablan da. tercihleri onları ilgilendirir seni değil.

Adamın sana vurmasına gelince. ne münasebet! siz bir eve gelin gidince damadın kardeşini tokatlıyor musunuz ne olursa olsun! kadın başka eve gitse olayın feriştahı çıksa sus alttan al yazarsınız. kimsenin hakkı değildir. Fakat bunu olay yapıp ortam germeye de gerek yok. anneni ablanı karşına alır, aklın başındaysa ben ters tepki vermiş olablrm ama elin adamının elinin de yüzümde ne işi var ve buna müsaade edecek misiniz ailem olarak diye sor. hoş bir olay değil.
Teşekkürler çok güzel söylemişsin

Uydurma şimdi kapı çarpınca sen kimsin demişsin, üstüne tokadı yemişsin. Annene ne yaptığını hala bilmiyoruz, inatla anlatmıyorsun. Bilmeyince yorum yapamayız.

Sen çalışıyor para kazanıyor, eve katkıda bulunuyor musun peki?
Ben ablama dedim ertesi gün oldu olay eve geldiği zaman oldu

Ben ablama dedim ertesi gün oldu olay eve geldiği zaman oldu
Yeminle hiç bişey anlamıyorum yazdıklarından, ben ne soruyorum sen ne diyorsun. Anlaşamayacağız sanırım. Kaçayım bari ben.

İnsanlarla da yazdığın gibi konuşuyorsan yanlış anlaşılman normal bu arada.

X