- Konu Sahibi istanbulgul
-
Allah kolaylık versin önce..
Ailenizle sakin bir zaman yakalayıp konusun anlatın kendinizi.Hata yaptım size söylememekle ama bu ilk kez başıma geldi nasıl davranıcağımı bilemedim de.Özür dile bu haraketinden dolayı gerekirse..Ayrıca 19 yaşın erken olduğunun seninde farkında olduğunu hissettir ailene.Okuyosan mesela benim için ilk etapta okul de.Bişiler zaten zamanla olucak benim şuan evlenmeye niyetim yok falan diye güzel bir dille anlat herşeyi..
İlk başta tepkileri devam etsede zamanla alışacaklardır bu fikre.Senin kararlılığınıda görünce yoluna girer birşeyler merak etme sen..
akrabalarimin hepsi yurt disinde.. ablalarim desem, cok tepkililier, abimde öyle.. annemde.. babamla konusurdum amaona bisey olucak diye cok korkuyorum, cünkü onu cok seviyorum..
tepkilerinin 2 sebebi var.. bana cok ama cok güveniyorlardi, ve onlardan gizledigimi ögrendiklerinde cok tepki gösterdiler, ama napabilirim, ask bu.. gözüm kör.. 1 saniye daha onun yaninda olabilmek icin canini verirsin..
ikinci sebebleride benim yasim, 19 yasindayim.. evlenmek icin cok kücük, ama bende evlenelim demiyorum hemen.. en az 4-5 sene daha tanimaliyiz birbirimizi, oda ayni fikirde..
ailem ne dersem diyim cok karsi.. sevdigim insan onlara hep 1 adim yaklasip beni gercekten cok sevdgini söyledi, buna bile tepki gösterdiler..
Ask hem cok güzel bi duygu hemde cok aci..
sen naptin?
cn senin yasadiklarini bende yasadim ve hala yasiyorum sayilir.
sen ailenden gizledikce duygularini ve hislerini daha kötü olucak inan bana.
her gün veya her hafta degil belki ama arada bir annenle konus bu konulari. sevgiline karsi hissettiklerini ve neden böyle davrandiklarini acikla annene. sert tepki vericektir alisIk degildir bu tür konulari seninle konusmaya ama pes etme.
bende öyle yaptim bastan karsi cikan annem babam gecen gün bana "sen istersen veririrz" dediler.
bu arada yas kac cnm?
19 yaşındasın tabiki aşık olacaksın seveceksin ailenin tutumu aşırı sanki en azından annen tanışabilırdi yaşak ve görüşmemek seven için acı çekici umarım ağır bir depresyona girmessin büyükler işlerin kolayını kaçıyor seni anlamak yerine direk yasağı koyuyor böylede olunca duvarlar örülüyor sen sana kalıyorsun ki buda hata yapmaya daha açık bir ortam sağlıyor oysaki annen paylaşman gerekir akıl alman gerekir bu genç kızlarımız bu gibi ailelerden evden kaçıyor umarım ailenle arandaki buzlar çözülür ve mutlu olursun biraz müdale etmen gerekecek
benimki biraz daha farklı bir durumdu.. ama konuşa konuşa aştık.. annenle konuşabilmen çok önemli.. ama en önemli nokta senin kör kütük aşık olmadığına inanmaları.. eğer senin öyle olduğunu düşünürlerse çok baskı uyguluyorlar.. ben hep anneme, ''tamam birbirimizi seviyoruz ama şuan acele etmiyoruz bir şey için, birbirimizi tanımamız lazım.. hatasını görmedim bugüne kadar ama görürsem de ona göre hareket ederim, kimse vazgeçilmez değil, olursa olur olmazsa olmaz.. ben nasıl davranmam gerektiğini biliyorum '' dedim.. o da daha rahat bıraktı beni..eğer ben deseydim ki ondan vazgecmem ondan başkası olamaz hayatımda, ayrılırsam ölürüm v.s.. eminim beni ondan ayırmak için elinden geleni yapacaktı..
önemli olan ailenn senin mantıklı düşünebildiğini görmesi.. yaşın elbette çok önemi var.. ben senin yaşındayken anneme bırak sevgilim var demeyi (o zaman yoktu o ayrı) içinde aşk geçen bir cümle kurduğumda deliriyordu..
yapabileceğin tek şey var yani.. konuşmayı denemek
hep şunu söylerim ailelerin onay vermediği istemediği kişi için direnmeyin...
böyle yapılan evlilikler genelde ilerde problemli geciyor
Benim de ailem öğrendi. Babam çok büyük tepki verdi. 17 yaşındayım ve tepki vermesi hem yaşımdan dolayı olması hem de onun siyasi görüşleri.haksız olduğunu düşünüyorum babamın daha tanımıyorlar bile. bi genelleme içindeler. hattımı kırdılar, değiştirdiler ve takip edeceklerini söylediler. o kadar kötüydüm ki yeni yeni ayaklanıyorum. ne haber verebildim sevdiğime ne de başka bi şey. buluşup görüşme şansımız oldu oturup konuştuk her şeyi. biz çok çok ilerisini düşünüyoruz. ikimiz de her türlü zorluğu göze aldık :) aile bu. elbette bizim başımıza kötü bi şey gelmesin diye böyle davranıyorlar. demem o ki sabret. her şeyden önemli olan eğitimini düşün.zamanla her şey yoluna giriyor canım benim inan bana :)
aile onayı olmadan malesef evlılıklerde mutlu olunmuyor
ah evet ben de çok sevindim gerçekten yalnız olmadığımı görünce. uzun uzun seninle dertleşmeyi o kadar isterdim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?