Ailem "siz evlenemezsiniz" diyor.

kesinlikle bu cok sert bi mesaj
benim söylemek istediğim şu
sen böyle düşündüm
bende bişiler düşündüm

ama bütün bunları yaşayan freya o ne düşünüyor

biz bilmiyoruz cünkğ anlattıgı kadar yorumlarız

evet dün konuştuk ailemle, ben söylemiştim nişanlıma ne kadar ciddiye aldı bilmiyorum. Zaten çalışmaya devam ettiğim için evlilik tazminatı alamıyacağım. alsamda ailem vermemi istemiyor. arabayıda vermeyeceklerini söyleyecekler kendisine. bakalım sonuç ne olacak. Ya kabul edecek yada alın kızınızı başınıza çalın deyip gidecek. hayırlısı artık.

Son düzenleme:

Tatlım ben birebir sizin kullandığınız sözcüğü kullandım. Dolayısıyla sizin mesajınız kadar sert benim mesajım da. Ben de aynen sizin gibi fikrimi belirtmiştim. Herneyse arkadaşın konusunu sabote etmek istemem. Konu sahibi rahatsız olursa yorumlarımdan onunla hallederim ben meselemi. Siz üzülmeyin.

Tekrar hayırlısı neyse o olsun diyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla gözü çok kör bir kız değilsin. En doğrusunu zaman içinde göreceksin. Kolay gelsin, sevgiler.

bende yanlış anlatıyorum muhtemelen ıkı arkadaşımdan özür dilerim
ben direk freya'ya sormak istiyorum

sence nişanlın sorumsuzmu ? iyi niyetli değilmi ?

valla bi erkek kadın parasına bu kadar güveniyor, evleneceği halde ailesine para gönderiyyorsa ailenizi dinleyin derim

evet biliyor, bu yüzden ordan para bulalım, burdan kredi alalım düğünü yapalım diye planlıyor.

madem durumunuz kötü düğün yapmayın. çok mu şart borca girmek?
bi yemek verin yakınlarınıza,olsun bitsin

bakın bu adam sorumsuz
evlenilecek bi erkek değil,loto oynayacakmış.oldu canım her oynayana çıksaydı
kredi çeecekmiş,sizin tazminatınızmış
mışla mişle olmuyor işte...

nişanlının sorumsuzluğunu bırak ailesinin tavırları neden böyle ne bu soğukluk böyle nişanmı yapılır şimdi millet gelinleri el üstünde tutuyo gözünün içine bakıyo oğullarını evlendirmek istemiyolarmı nedir

bende yanlış anlatıyorum muhtemelen ıkı arkadaşımdan özür dilerim
ben direk freya'ya sormak istiyorum

sence nişanlın sorumsuzmu ? iyi niyetli değilmi ?

Bilmiyorum vallahi. Aileme göre sorumsuz, bana göre ailesine hayır demeyi bilmiyor,yani işsizken anası harçlık vermiş ya, hala kendini borçlu hissediyor. Bir türlü kurtaramadım bu psikolojiden. Yada bana karşı öyle göstererek işine öyle geliyor.

Konu içeriği nedeniyle "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşındı.

Annesi harçlık verdi diye bütün ömrü boyunca bunun karşılığını ödemek zorun da mı??Anne ise verdiğinin karşılığını alacak yani öyle mi???Aynı benim kayınpederin

zihniyeti...Biz onu okuttuk,ee dünyaya getirdiysen okutacaksın,harçlık da vereceksin,hayret bişey ya!!!

Ayrıca normal zamanda olsa yine tamam,belki diyeceğim ama evlenmeyi düşünen oğlundan para almak da neyin nesi???Bu hep böyle gider bence...

görüntüde oğullarını evlendirmek istiyorlar, fakat ucu bize dokunur diye düşündüklerindenmi uzak duruyorlar bilmiyorum. Bir ihtimal daha var, oda evlenirse para kesilecek evlenmesin mantığı. dedimya en son 3 ay önce gördüm kendilerini, dahada görmedim.

bence sadece bu yorum konuya yeterli cevap vermiş...

bence ailen haklı bu adam ne diye evlenmeye kalkıyor bütün parayı ailesi yiyor ve çnk egoistler sürekli adamı sen mi besleyeceksin? O sizi durumu düşünmüyor sen kendi başına gelin,güvey oluyorsun,o hala ailesiyle evli senide canım cicimle idare ediyor,senden fedakarlık bekliyor, evlilikte çift yönlü fedakarlık şart,sonu pek hayırlı olmayacak gibiakarlık şart,sonu pek hayırlı olmayacak gibi

3 ay önce mi gördün...pes doğrusu sankı evlenmek için degılde sömürmek için alacaklar seni.

bir nevi yuvasini siz kurucaksiniz yani nisanlinizin
para yokken insanin sevgiside azalir
bu kadar borcu nasil karsilarsiniz bilemiyorum
ki alismissiniz ailenizin yaninda rahata nasil katlanicaksiniz
nisanli bir adamin biraz birikim yapmasi sart
hic bisey yoksa art niyet seziyorum ben bunda
karsi tarafa yükleniliyor hic hos bisey degil
allah yardimcin olsun güzelim

evet aynen . Kardeşim dükkan batırdı , yazmıştım önceki mesajlarda.. 3 sene sürdü o borçları temizlememiz. Şimdi gene bir yerden borcu çıktı dedim yeter artık ben evlenecem, ben ödemem. Kim öderse ödesin. Bu derece yani. Kardeşimse hiç bize minnet duyup, maaşını elimize saymıyor.

Konu sahibinin isteği üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…