nişanlın biliyormu 2 ay sonrasına kadar hallolmazsa ailenin tavrını
evet biliyor, bu yüzden ordan para bulalım, burdan kredi alalım düğünü yapalım diye planlıyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
nişanlın biliyormu 2 ay sonrasına kadar hallolmazsa ailenin tavrını
Canım konu hızlı aktığından arada kaynıyo heralde ama tekrar sorayım..
Maddi anlamda bu kadar sıkıntı varken,evlilik kararı niye?
Bilmiyomuydunuz böyle olucağını?
Durumları iyiydi de sonradan mı dibe vurdu?
Biz çıkarken ne desem "yaparız ederiz" diyordu. hatta bana "sadece valizini al gel" demişti. Şimdi böyle olduk. En azından bana deseydi "evlenmek için şukadar zamana ihtiyacımız var" diye ona göre düşünürdük. Bizdebu işler uzamaz, zorda bırakıyor hem kendini hem beni, hem ailemi..
Biz çıkarken ne desem "yaparız ederiz" diyordu. hatta bana "sadece valizini al gel" demişti. Şimdi böyle olduk. En azından bana deseydi "evlenmek için şukadar zamana ihtiyacımız var" diye ona göre düşünürdük. Bizdebu işler uzamaz, zorda bırakıyor hem kendini hem beni, hem ailemi..
Öncelikle kolaylık dilerim size. Arada kalmak zor. Sizin de kafanızdan kırk tilki geçiyordur; parayla saadet olmuyor ama parasızlık da mutluluğu eritiyor. Bu demek değil ki maddi sıkıntı varsa evlenmesin insanlar. Ama sorumluluk ve çaba aslolan. Yani bir kişi maddi zorluk yaşıyor olabilir ama bu konuda elinden geleni yapmaya çalışır. Geleceğe dair adım atmak için çabalar. Bu takdir edilesi birşeydir ve elele verip o kişiyle çok da mutlu olunur. Ama sizin nişanlınızda öyle bir azim göremedim ben. Diğer herşeyi bıraktım "Ben ödemezsem ne yaparsın?" lafı beni çok rahatsız etti. Hem mobilyaya kefil ediyor, hem evelenecğeiz diyor, hem "sen ben" lafı ediyor. Madem nişanlısınız ve sizin yılların birikimi olan tazminatınıza el koyacak kadar bütçeyi ortka görüyor, o zaman o ödemez de borç size kalırsa kalan borcun da ikinizin ortak borcu olacağını bilmesi lazım. Borçta kağıt üstündeki borçluyu say, ama gelire gelince ortak say. Başka?
Aileniz haklı. Ben arabanızı ve tazminatınız almak istemelerinde bir sorun görmedim. Çünkü amaç tabir caizse üzerine yatmak değil, gelecek görmedikleri bir evlilikten sonra lazım olur diye sizin için saklamak.
Bence ayrılın. Kurbanı bile beklemeyin ayrılın. Kurbana kalmış 1,5 ay. Elinizde 50000 TL para olsa ve bugün başlasanız bile hazırlıklar yetişmez zaten ki yetişmesi için de bir çaba yok beyefendide. "Ayrıl" demek kolay biliyorum, duygular var. Ama inanın sevgi sadece birine karşı duyulan heyecan değil. Zaman içinde öyle bir şekil değiştiriyor ki. Ama bunun için emek harcanması gerek, ter dökülmesi gerek. Sevginin o ilk zamanlardaki ham halinden olgun bir meyveye dönüşmesi için herşeyden önce birbirine karşı özen gerek. Sevgiyi harcamak değil o yüzden size "ayrıl" demek.
Bu arada yaşınızı ve oturduğunuz yeri soranlara tepki göstermeniz anlamsız. İnsanlar yaşınızı size daha uygun yorum yapabilmek için, oturduğunuz yeri de ortalama kira ve yaşam giderleri hakkında fikir sahibi olmak için sordular. İstanbul'da en kötü semtte kira 500 TL, Niğde'de en iyi semtte kira 400 TL. Kızmanız yanlış oldu.
bravoooo yazınıza hayran kaldım... harika. sizi takdir ederim. :81:
Öncelikle kolaylık dilerim size. Arada kalmak zor. Sizin de kafanızdan kırk tilki geçiyordur; parayla saadet olmuyor ama parasızlık da mutluluğu eritiyor. Bu demek değil ki maddi sıkıntı varsa evlenmesin insanlar. Ama sorumluluk ve çaba aslolan. Yani bir kişi maddi zorluk yaşıyor olabilir ama bu konuda elinden geleni yapmaya çalışır. Geleceğe dair adım atmak için çabalar. Bu takdir edilesi birşeydir ve elele verip o kişiyle çok da mutlu olunur. Ama sizin nişanlınızda öyle bir azim göremedim ben. Diğer herşeyi bıraktım "Ben ödemezsem ne yaparsın?" lafı beni çok rahatsız etti. Hem mobilyaya kefil ediyor, hem evelenecğeiz diyor, hem "sen ben" lafı ediyor. Madem nişanlısınız ve sizin yılların birikimi olan tazminatınıza el koyacak kadar bütçeyi ortka görüyor, o zaman o ödemez de borç size kalırsa kalan borcun da ikinizin ortak borcu olacağını bilmesi lazım. Borçta kağıt üstündeki borçluyu say, ama gelire gelince ortak say. Başka?
Aileniz haklı. Ben arabanızı ve tazminatınız almak istemelerinde bir sorun görmedim. Çünkü amaç tabir caizse üzerine yatmak değil, gelecek görmedikleri bir evlilikten sonra lazım olur diye sizin için saklamak.
Bence ayrılın. Kurbanı bile beklemeyin ayrılın. Kurbana kalmış 1,5 ay. Elinizde 50000 TL para olsa ve bugün başlasanız bile hazırlıklar yetişmez zaten ki yetişmesi için de bir çaba yok beyefendide. "Ayrıl" demek kolay biliyorum, duygular var. Ama inanın sevgi sadece birine karşı duyulan heyecan değil. Zaman içinde öyle bir şekil değiştiriyor ki. Ama bunun için emek harcanması gerek, ter dökülmesi gerek. Sevginin o ilk zamanlardaki ham halinden olgun bir meyveye dönüşmesi için herşeyden önce birbirine karşı özen gerek. Sevgiyi harcamak değil o yüzden size "ayrıl" demek.
Bu arada yaşınızı ve oturduğunuz yeri soranlara tepki göstermeniz anlamsız. İnsanlar yaşınızı size daha uygun yorum yapabilmek için, oturduğunuz yeri de ortalama kira ve yaşam giderleri hakkında fikir sahibi olmak için sordular. İstanbul'da en kötü semtte kira 500 TL, Niğde'de en iyi semtte kira 400 TL. Kızmanız yanlış oldu.
yo kimseye kızmadım, sadece paylaşmak istemiyorum dedim, teşekkür ettim. yanlış anlaşılmak üzdü beni.
Doğru söylüyorsunuz parayla saadet olmuyor, laflada hiç bir şey yürümüyor. azim gerek, çaba gerek.. Sonunda evlenirmiyiz ayrılırmıyız bilmiyorum ama Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.
yo kimseye kızmadım, sadece paylaşmak istemiyorum dedim, teşekkür ettim. yanlış anlaşılmak üzdü beni.
Doğru söylüyorsunuz parayla saadet olmuyor, laflada hiç bir şey yürümüyor. azim gerek, çaba gerek.. Sonunda evlenirmiyiz ayrılırmıyız bilmiyorum ama Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.
Çıkarken maddi durumunu belli eder her erkek..sadece böyle dedi demekle olmazki..
Çocukmusunuz ki her vaade kanıyosunuz?
Neye gücünün yetip yetmeyeceğini kestirmiş olmanız lazım..bi yerde gömüsü yoksa,babadan zengin değilse,birikimi yoksa,aldığı maaş belliyse neyine güvenip valizini al gel diyoki bu diye düşünmezmi insan?
Yanlış anlama canım..dışardan bi göz olarak soruyorum..çoğu kişinin sormak isteyeceği şeylerdir mutlaka..
Çıktığımız zamanlar bir cimriliğini yada bişeylerden kıstığını hiç görmedim. Yani saçabildiği kadar saçardı... Hallederiz dedikçe soruyordum nasıl diye, sen merak etme diyordu. Nişan takıldı, çarşıya gidilmedi, altın takılmadı, günlük kıyafetimle nişanım oldu. Ailesi el gibi geldi, köşede oturdu, başka birisi beni istedi, yüzüğü taktı ve gittiler. Sonrasında bu durumlar ortaya çıkmaya başladı. Yok neyapayım demeye başladı. Annesi arıyor 300-500 yoluyor bunu ona parası var, ben isteyince 50 liralık elbieyi alacak parası yok. gidip kendine 150 liraya ayakkabı alacak parası var ama evime gelirken eline bişey alıp gelecek parası yok.. kızdığım okadar çok nokta varki. Dilleye dilleye boş gelmemeyi öğrettim. Annem dedi, bugün bana boş geliyor yarın evlenince eve bişey alıp gelmez. alıştır dedi. Hiç bir şey alamıyorsa 2 ekmek alsın dedi. doğruda söylüyor.
bu kadar körü körüne gerçekten evlenilmez. senin taktığın kadar nişanlın takıyomu acaba. arabada yatıyo dedin evi yokmu anlamadım ki ben. :44: madem hiçbier masrafı yok neden borca girmiyo girdiği borcuda sana yüklüyo. bunlar ciddi şeyler sevgi çoğu zaman böyle durumlarda yetmez sonuç belli ama sevdiğin için kabul etmek istemiyosun ama bence sorumsuz bir adamla hayat geçmez
Çok klişe olucak ama..Zararın neresinden dönersen kar...
Bu adamla daha doğrusu adamcıkla değil bir ömür aynı çatı altında 1 ay geçmez..
Ailesinden bahsetmiyorum bile..
İki gün sonra buraya "boşanıyoruz" diye topik açmaktansa, şu ara "nişanı atıyorum"diye topik açman çoookk daha hayırlı ve akıllıca olur...
uyarmak istedim nacizane basşımdan bir evlilik gecmesidnen dolayı az cok anlıyorum
ama bu kişisel yad ane bilim değişiyor şöyle
eski eşim hep al para istedıgını al derdı alırdımda hakkını yıyemem para olarak oldugumzudan cok cok zengın yasadık
ama sankı benıdme ıs cıddıyete bınınce bı bayramlık alınmayacak gıbıme gelıyor
o yuzden sana ozel mesajla yazdım sakın yanlıs anlama
bırde sakın aılenızın soyledıgını soylemeyın kin tutmaya baslar
bırde bazı arkadaslar caba yok ıyı nıyet yok demıs
bence bu bıze dusmez
sen ne dıyorsun sence yok mu ?
oturup adam akıllı konusmanız gerek ya siz ya aile büyükleri ?
iki ekmek alsın ne bileyim 1 kg meyve alsın
akıl edenı olsun aklına gelsın ama basına kakılmasın
bence aıleler her zaman haklı.. senı dogdugun gunden berı bılen seven sayan ınsanların ne dedığını gözardı etme derım.. bende aılemı karsıma alarak evlendım ama keske aılemı dınleseydım suanda cok farklı yerlerde olurdum.. tabı yıne halıme şükür... olan olmuş bırseyı degıstıremem ama sana yardımcı olabılırım tekrar soyluyorum aılenı gözardı etme.
ama cok acımasız değilmisin allah aşkına
kuzenimde cok güclükle okudu
herkez hamburger yerden o ekmek arasına salca surup yedı universitede
ben kucuktum ama cok uzuluyordum
hep borc alıyordu abımlerden kı aynı yastalar
aılesının durumu hıc yok
yerlerı beton
ne laminatı parkesi , marle bile yoktu yakına kadar
evlendi binbir guclukle
kızın ailesi ve hepsi el ele verdiler
otobuslerde muavinlik yaptı ek olarak
suanda 6 senelık evlıler
3 tane evlerı var
büyüdü işleri gücleri kuvetlendi muhendis oldu karısıda yanında cocuklarıda oldu
gorsen bındıgı arabaları ooh yanii
o dönemde hatırlıyorum kredi cekmıstı
kız kardeşide evlenceki
kızdan gızlı 1.5 lira aılesıne verıp kız kardesının perdelerini almıstı aılesi
düşün yani
yoksul olmak sucmu?
koruyor gibiyim
benimkide böyle ama ek işe falan gidiyo
mesela yemek yer cıkarız dışarı cay ıcerız falan
bende eskıden cok ıyı bı hayat surdugum ıcın ıcımı zaman zaman burksada
ben boylemutluyum arkadasım
ama ısın cok detayına gırmedım ben gırersem borclu cıkarım dıye korkuyorum
ama cok acımasız değilmisin allah aşkına
kuzenimde cok güclükle okudu
herkez hamburger yerden o ekmek arasına salca surup yedı universitede
ben kucuktum ama cok uzuluyordum
hep borc alıyordu abımlerden kı aynı yastalar
aılesının durumu hıc yok
yerlerı beton
ne laminatı parkesi , marle bile yoktu yakına kadar
evlendi binbir guclukle
kızın ailesi ve hepsi el ele verdiler
otobuslerde muavinlik yaptı ek olarak
suanda 6 senelık evlıler
3 tane evlerı var
büyüdü işleri gücleri kuvetlendi muhendis oldu karısıda yanında cocuklarıda oldu
gorsen bındıgı arabaları ooh yanii
o dönemde hatırlıyorum kredi cekmıstı
kız kardeşide evlenceki
kızdan gızlı 1.5 lira aılesıne verıp kız kardesının perdelerini almıstı aılesi
düşün yani
yoksul olmak sucmu?
koruyor gibiyim
benimkide böyle ama ek işe falan gidiyo
mesela yemek yer cıkarız dışarı cay ıcerız falan
bende eskıden cok ıyı bı hayat surdugum ıcın ıcımı zaman zaman burksada
ben boylemutluyum arkadasım
ama ısın cok detayına gırmedım ben gırersem borclu cıkarım dıye korkuyorum