- 4 Eylül 2011
- 466
- 1
evleneceksin diye işten ayrılmayı kesinlikle düşünme bence
ayrıca eğer araba sana aitse ailen götüürp götürmemene karışmamalı
hayat müşterek ve bu sadece iki kişinin yuvası, iki kişi ne yapabiliyosa onu yapar, ben niye vereyim enayimim modu yanlış bence
nişanlında ailesine para yollamakla pek iyi etmiyor, sanırım maaşı zaten yüksek değil, kafaya evlenmeyi koyan adam ailesine para yollamaz
ha ailesi onun desteği olmadan yaşayamayacak kadar fakirse, o zaman ben evlencem diye ortaya çıkmaz
bence şu noktada asla evlenmeyi düşünmeyin elinizde üç beş parça eşya olmadan
ailenin seni sürekli sıkıştırmasına da bi anlam veremedim evlen evlen diye, 8-10 sene bekleyenler var, 10 sene bekle demiyorum tabii ki ama ortada gerçekten bi sevgi varsa bi kaç sene beklemekten o esnada eşya almaktan hiç zarar gelmez, işini sağlama almış olursun
cicim aylarını yıllarınıda maddi sıkıntı ve üzüntüyle geçirmezsin böylece
evlenince ödenir ama ozaman biz neyle geçinecez. Kredi parası, maaştan kesinti, mobilya taksiti, beyaz eşya taksiti, ev kira, benim 550 araba taksiti ve ikimizin toplam geliri 2200 tl. hesaplarmısın biz ne ile geçineceğiz. bide o anasına yollasın. Anneme söz verdim evlenincede yaparsa bende maaş kartımı anneme verecem, onunki anaysa benimkide ana. el el üstünde , el ... üstünde oturalım artık beş parasız....
3-5 parça eşyayı almıştık yani mobilyaları. ortak ödeyecektik. Tuttu ben ödemezsem ne yaparsın dedi. bende gittim senedi aldım. zira onun kefili bendim. ben 1000 tl para alıyorum. 550 arabaya veriyorum. 550 de mobilyayı tek başıma nasıl ödeyim.
cnmm... en iyisi ayrılman(ilk msj dan 1 defa nişan attın anlamıştım ama 2 defa nişan attıysan ve düzelme yoksa gerçekten çok vahim) eğer ailen tavrını ortaya koyduysa... bu durumda onları ezip geçersen onlar sonuna kadar haklı çıkacak görünüyor. ki 2 defa yüzük atmışın değişen olmamış hadi 1 olsa neyse ama 3 ay için 2 defa çok çok çok vahim durum. ben 1 defa sanmıştım 2 defa yüzük almış insan nasıl değişmez hiç mi toparlanmaz cnm.. sevgi inan biryerden sonra bitiyor... unutma evlilik 3-5 aylık bir süreç değil ömürlüktür... seni 3 ayda bu kadar sinir eden biriyle nasıl ggeçirebilirsin ömrünü
ailene gelince sakın kızma ama haklılar....
o kişi olmadan bu zamana geldin bundan sonrada o olmadan devam edebilirsin emin ol....
sakın kendini yıpratma sakin kafayla değişip değişmediğini ölç tart.. ve karar ver ayrıca harika ailen var.. ne olursa olsun yanında olacakları belli aileni de üzme kendini de cnm
canım nişanlım bana böyle bişey dese, maaşını bana ver ben sana harçlık vereyim diye bende aynen başka derdin sıkıntın var mı derim
nişanlın bunun idrakine kendi varmalı, böyle çocuk gibi onu yapcaksın bunu yapcaksınla ne şimdi ne yarın huzur olmaz. Kendi idrakine varamıyo mu, ee o zaman yapacak pek bişey yok, idare akılla değirmen dönmez
yaş kaç?
boşver beddua etme arkadaşım kimseye...ayrıl demek hakkım değil tabi ama ailenin sözlerini kulak ardı etme...evlenmek için evlenilmez biliyorsun...
biliyorumsevdiğim için bekliyorum, ancak ailem kurban bayramı sonuna kadar düğün olmazsa bu iş biter diyor. Bir gelecek görsem karşı çıkardım ama bende bir gelecek göremiyorum. Bu yüzden onların dediğine peki dedim.