Ailem "siz evlenemezsiniz" diyor.

"İyi niyet yok, çaba yok." diyen benim. Freya haddimi aştığımı düşünüyorsan özür dilerim. Niyetim kimseyi yerin dibine batırmak değil. Ama ben Freya'nın yazdıklarından yola çıkarka bende oluşan imajı yazdım. Ki konu sahibi de zaten başka insanların dışarından bir bakış açısı ile olayı nasıl gördüğünü öğrenmek adına konu açmıştır herhalde. O nedenle ben ulaştığım sonucu yazdım. Ki mesajlarıma yazdığı yanıttan da benim cümlelerimin Freya'yı rahatsız etmediğini hissettim. Rahatsız olsa belirtirdi herhalde ben de özür dilerdim. Dolayısıyla bizim diyaloğumuzun içeriği hakkında yorum yapmak size düşmez.

kesinlikle bu cok sert bi mesaj
benim söylemek istediğim şu
sen böyle düşündüm
bende bişiler düşündüm

ama bütün bunları yaşayan freya o ne düşünüyor

biz bilmiyoruz cünkğ anlattıgı kadar yorumlarız

Yanlış anlama oldu herhalde. Normal yazı dilinde böyle şeyler.
En doğru dilek bu. Hayırlıysa olsun, hayırsızsa kalsın. Ama ben gene de iyi düşünün diyorum. Hiçbir gideri olmadığını söylüyorsunuz. İyi niyetli olsa maaşını alınca 1000 TL'den hiç değilse 300 TL getirir size verir; "Canım birkaç ay içinde düğün düşünüyoruz, bende kalırsa ben bir şekilde harcıyorum sen koy kenara ya da bir eşya alalım bununla." der. Hadi 200 olsun, hadi 150 olsun. Ama ortak bir adım atma çabası yok ki. Bu arkadaş sizin tazminatı duyunca ona güvenmiş. Hala da ona güveniyor. O tazminatı alamayacağını kesin olarak anlayınca zaten size gerek kalmadan o bir bahane bulacaktır ayrılmak için. Ha kendi ayrılalım demez ama sizi o lafı etme noktasına getirene kadar hırçınlık eder, olur olmaz kavga çıkartır. Demişti dersiniz, tecrübe var biraz. Bak bugün kardeşin konuşurken tazminata ve arabaya getirsin lafı. KEsinlikle düğün masrafları için kullandırtmayacağınızı söylesin. Yarından itibaren başlarsın dediklerimi yaşamaya.
İnsanlar ne az gelirlerle evleniyor. Ama istiyor, azmediyor. İyi niyet olsa herşey olur, ama yok.

evet dün konuştuk ailemle, ben söylemiştim nişanlıma ne kadar ciddiye aldı bilmiyorum. Zaten çalışmaya devam ettiğim için evlilik tazminatı alamıyacağım. alsamda ailem vermemi istemiyor. arabayıda vermeyeceklerini söyleyecekler kendisine. bakalım sonuç ne olacak. Ya kabul edecek yada alın kızınızı başınıza çalın deyip gidecek. hayırlısı artık.

Son düzenleme:
kesinlikle bu cok sert bi mesaj
benim söylemek istediğim şu
sen böyle düşündüm
bende bişiler düşündüm

ama bütün bunları yaşayan freya o ne düşünüyor

biz bilmiyoruz cünkğ anlattıgı kadar yorumlarız

Tatlım ben birebir sizin kullandığınız sözcüğü kullandım. Dolayısıyla sizin mesajınız kadar sert benim mesajım da. Ben de aynen sizin gibi fikrimi belirtmiştim. Herneyse arkadaşın konusunu sabote etmek istemem. Konu sahibi rahatsız olursa yorumlarımdan onunla hallederim ben meselemi. Siz üzülmeyin.

evet dün konuştuk, ben söylemiştim kendisine ne kadar ciddiye aldı bilmiyorum. Zaten çalışmaya devam ettiğim için evlilik tazminatı alamıyacağım. alsamda ailem vermemi istemiyor. arabayıda vermeyeceklerini söyleyecekler kendisine. bakalım sonuç ne olacak. Ya kabul edecek yada alın kızınızı başınıza çalın deyip gidecek. hayırlısı artık.

Tekrar hayırlısı neyse o olsun diyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla gözü çok kör bir kız değilsin. En doğrusunu zaman içinde göreceksin. Kolay gelsin, sevgiler.

bende yanlış anlatıyorum muhtemelen ıkı arkadaşımdan özür dilerim
ben direk freya'ya sormak istiyorum

sence nişanlın sorumsuzmu ? iyi niyetli değilmi ?

valla bi erkek kadın parasına bu kadar güveniyor, evleneceği halde ailesine para gönderiyyorsa ailenizi dinleyin derim

evet biliyor, bu yüzden ordan para bulalım, burdan kredi alalım düğünü yapalım diye planlıyor.

madem durumunuz kötü düğün yapmayın. çok mu şart borca girmek?
bi yemek verin yakınlarınıza,olsun bitsin

bakın bu adam sorumsuz
evlenilecek bi erkek değil,loto oynayacakmış.oldu canım her oynayana çıksaydı
kredi çeecekmiş,sizin tazminatınızmış
mışla mişle olmuyor işte...

nişanlının sorumsuzluğunu bırak ailesinin tavırları neden böyle ne bu soğukluk böyle nişanmı yapılır şimdi millet gelinleri el üstünde tutuyo gözünün içine bakıyo oğullarını evlendirmek istemiyolarmı nedir

bende yanlış anlatıyorum muhtemelen ıkı arkadaşımdan özür dilerim
ben direk freya'ya sormak istiyorum

sence nişanlın sorumsuzmu ? iyi niyetli değilmi ?

Bilmiyorum vallahi. Aileme göre sorumsuz, bana göre ailesine hayır demeyi bilmiyor,yani işsizken anası harçlık vermiş ya, hala kendini borçlu hissediyor. Bir türlü kurtaramadım bu psikolojiden. Yada bana karşı öyle göstererek işine öyle geliyor.

Konu içeriği nedeniyle "Aşk hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşındı.

Annesi harçlık verdi diye bütün ömrü boyunca bunun karşılığını ödemek zorun da mı??Anne ise verdiğinin karşılığını alacak yani öyle mi???Aynı benim kayınpederin

zihniyeti...Biz onu okuttuk,ee dünyaya getirdiysen okutacaksın,harçlık da vereceksin,hayret bişey ya!!!

Ayrıca normal zamanda olsa yine tamam,belki diyeceğim ama evlenmeyi düşünen oğlundan para almak da neyin nesi???Bu hep böyle gider bence...

nişanlının sorumsuzluğunu bırak ailesinin tavırları neden böyle ne bu soğukluk böyle nişanmı yapılır şimdi millet gelinleri el üstünde tutuyo gözünün içine bakıyo oğullarını evlendirmek istemiyolarmı nedir

görüntüde oğullarını evlendirmek istiyorlar, fakat ucu bize dokunur diye düşündüklerindenmi uzak duruyorlar bilmiyorum. Bir ihtimal daha var, oda evlenirse para kesilecek evlenmesin mantığı. dedimya en son 3 ay önce gördüm kendilerini, dahada görmedim.

Öncelikle kolaylık dilerim size. Arada kalmak zor. Sizin de kafanızdan kırk tilki geçiyordur; parayla saadet olmuyor ama parasızlık da mutluluğu eritiyor. Bu demek değil ki maddi sıkıntı varsa evlenmesin insanlar. Ama sorumluluk ve çaba aslolan. Yani bir kişi maddi zorluk yaşıyor olabilir ama bu konuda elinden geleni yapmaya çalışır. Geleceğe dair adım atmak için çabalar. Bu takdir edilesi birşeydir ve elele verip o kişiyle çok da mutlu olunur. Ama sizin nişanlınızda öyle bir azim göremedim ben. Diğer herşeyi bıraktım "Ben ödemezsem ne yaparsın?" lafı beni çok rahatsız etti. Hem mobilyaya kefil ediyor, hem evelenecğeiz diyor, hem "sen ben" lafı ediyor. Madem nişanlısınız ve sizin yılların birikimi olan tazminatınıza el koyacak kadar bütçeyi ortka görüyor, o zaman o ödemez de borç size kalırsa kalan borcun da ikinizin ortak borcu olacağını bilmesi lazım. Borçta kağıt üstündeki borçluyu say, ama gelire gelince ortak say. Başka?
Aileniz haklı. Ben arabanızı ve tazminatınız almak istemelerinde bir sorun görmedim. Çünkü amaç tabir caizse üzerine yatmak değil, gelecek görmedikleri bir evlilikten sonra lazım olur diye sizin için saklamak.
Bence ayrılın. Kurbanı bile beklemeyin ayrılın. Kurbana kalmış 1,5 ay. Elinizde 50000 TL para olsa ve bugün başlasanız bile hazırlıklar yetişmez zaten ki yetişmesi için de bir çaba yok beyefendide. "Ayrıl" demek kolay biliyorum, duygular var. Ama inanın sevgi sadece birine karşı duyulan heyecan değil. Zaman içinde öyle bir şekil değiştiriyor ki. Ama bunun için emek harcanması gerek, ter dökülmesi gerek. Sevginin o ilk zamanlardaki ham halinden olgun bir meyveye dönüşmesi için herşeyden önce birbirine karşı özen gerek. Sevgiyi harcamak değil o yüzden size "ayrıl" demek.
Bu arada yaşınızı ve oturduğunuz yeri soranlara tepki göstermeniz anlamsız. İnsanlar yaşınızı size daha uygun yorum yapabilmek için, oturduğunuz yeri de ortalama kira ve yaşam giderleri hakkında fikir sahibi olmak için sordular. İstanbul'da en kötü semtte kira 500 TL, Niğde'de en iyi semtte kira 400 TL. Kızmanız yanlış oldu.

bence sadece bu yorum konuya yeterli cevap vermiş...
:KK34:

Ailem akşam tavrını koydu bana karşı..
Eğer işten ayrılırsan tazminatını bize vereceksin senin adına biz saklayacağız, arabayıda koca evine götürmek yok. Sen enayi değilsin, ben yemedim al sen ye diyecek. Sende olursa bunlar ağzından girer, burnundan çıkar ikna eder seni.. Bizde duracak dediler.

Hem bu şartlarda evlensekte yürüyeceğini düşünmüyorlar. Bu yüzden güvence m olarak görüyorlar onları. Elimden gitmesini istemiyorlar. Of ya. Napacağımı şaşırdım ailem uzatma yol yakınken dön diyor.

bence ailen haklı bu adam ne diye evlenmeye kalkıyor bütün parayı ailesi yiyor ve çnk egoistler sürekli adamı sen mi besleyeceksin? O sizi durumu düşünmüyor sen kendi başına gelin,güvey oluyorsun,o hala ailesiyle evli senide canım cicimle idare ediyor,senden fedakarlık bekliyor, evlilikte çift yönlü fedakarlık şart,sonu pek hayırlı olmayacak gibiakarlık şart,sonu pek hayırlı olmayacak gibi

görüntüde oğullarını evlendirmek istiyorlar, fakat ucu bize dokunur diye düşündüklerindenmi uzak duruyorlar bilmiyorum. Bir ihtimal daha var, oda evlenirse para kesilecek evlenmesin mantığı. dedimya en son 3 ay önce gördüm kendilerini, dahada görmedim.

3 ay önce mi gördün...pes doğrusu sankı evlenmek için degılde sömürmek için alacaklar seni.

bir nevi yuvasini siz kurucaksiniz yani nisanlinizin
para yokken insanin sevgiside azalir
bu kadar borcu nasil karsilarsiniz bilemiyorum
ki alismissiniz ailenizin yaninda rahata nasil katlanicaksiniz
nisanli bir adamin biraz birikim yapmasi sart
hic bisey yoksa art niyet seziyorum ben bunda
karsi tarafa yükleniliyor hic hos bisey degil
allah yardimcin olsun güzelim

Annesi harçlık verdi diye bütün ömrü boyunca bunun karşılığını ödemek zorun da mı??Anne ise verdiğinin karşılığını alacak yani öyle mi???Aynı benim kayınpederin

zihniyeti...Biz onu okuttuk,ee dünyaya getirdiysen okutacaksın,harçlık da vereceksin,hayret bişey ya!!!

Ayrıca normal zamanda olsa yine tamam,belki diyeceğim ama evlenmeyi düşünen oğlundan para almak da neyin nesi???Bu hep böyle gider bence...

evet aynen . Kardeşim dükkan batırdı , yazmıştım önceki mesajlarda.. 3 sene sürdü o borçları temizlememiz. Şimdi gene bir yerden borcu çıktı dedim yeter artık ben evlenecem, ben ödemem. Kim öderse ödesin. Bu derece yani. Kardeşimse hiç bize minnet duyup, maaşını elimize saymıyor.

Konu sahibinin isteği üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Son düzenleme:
X