Ailem sevgilimle birlikteliğime olumsuz bakıyor istemiyorlar ? mücadele etmekten yoruldum

Soruyorum rica etsem biraz anlatır mısın ?
2,5 yıl eşimin memleketinde kaldık . Sonra benim memleketime tayin istedik . Söz vermişti . Geldik 4 yılın sonunda buradaki iş yerinde durumlar kötü gitti ve tekrar geldiğimiz yere kendi memleketine tayin oldu . Ben hala gitmedim . Tayin bekliyoruz . Çocuğum var ailemin yanında o kadar rahattım ki . Hele yaş ilerledikçe çocuk sahibi olunca ailene yakın olmak ne kadar önemli anlıyorsun . Doğduğun büyüdüğün memleketin aslında bi parçası olduğunu anlıyorsun . Eğer imkan varsa onun gelmesi için ikna et lütfen .

Objektif yorumlardan ziyade kendi duymak istediklerinizle ilgileniyorsunuz. Birilerinin sizi desteklemesi için açmışsınız konuyu. Başınıza gelmeden ne kadar can sıkıcı şeyler olduğunu anlayabileceğinizi sanmam, umarım yaşayarak öğrenmek zorunda kalmazsınız. Bizim söylediklerimiz çıkacak diye bir şey elbette yok. Ama sizin kendinizi inandırdığınız kadar kusursuz evlilik ortamı da yok. Onu takmam bunu takmam diyen insan, buraya geliyorsa birilerinin fikirlerlerini takıyor demektir. Yoksa sevgiliniz katil değil sapık değil, ailenizin korktuğu şeyler örnek verdiğimiz şeylerle aynı bence.

Yani ben biri beni desteklesin ya da yerden yere vursun diye konu açmadım açıkçası ama birden bire öyle bir ortam oluştu bende anlamadım. kusursuz evlilik yoktur muhakkak benimde sorunlarım olur ama küçük şeyleri büyütmüyorum ben. karşımdaki seri katil veya gerçekten bana zarar vermek için dünyaya gönderilmiş biri değilse çok etkilemez he ama yinede yok derseniz bir ara canımı sıkmak için uğraşırım

2,5 yıl eşimin memleketinde kaldık . Sonra benim memleketime tayin istedik . Söz vermişti . Geldik 4 yılın sonunda buradaki iş yerinde durumlar kötü gitti ve tekrar geldiğimiz yere kendi memleketine tayin oldu . Ben hala gitmedim . Tayin bekliyoruz . Çocuğum var ailemin yanında o kadar rahattım ki . Hele yaş ilerledikçe çocuk sahibi olunca ailene yakın olmak ne kadar önemli anlıyorsun . Doğduğun büyüdüğün memleketin aslında bi parçası olduğunu anlıyorsun . Eğer imkan varsa onun gelmesi için ikna et lütfen .

Anladım teşekkür ederim umarım her şey gönlünce olur...

Ne kadar süredir tanıştığınızı bilmiyorum ama sadece arada bir yüz yüze görüştüğünüz ve genelde telefonla iletişim kurduğunuz biriyle nasıl hemen evlilik kararı alabiliyorsunuz? Hem de yaşınız 20 iken.
Ailenize çok hak verdim, tecrübeli büyüklerinizi dinleyin, onlardan bile bunalan kişi ileride kv görümce elti ilişkilerinde ne yapacak acaba?
Evlilik için bu acele niye, kendi ayaklarınız üzerinde durun önce, hayatı ve insanları tanıyın.
Ayrıca bildiğim kadarıyla Güneydoğulu aileler de çocukları kendi çevrelerinden aşiretlerinden evlensin istiyorlar, sevgilinizin ailesi ne diyor bu işe, siz ailenizi ikna etme derdine düşüp sonra da istenmeyen gelin olmayasınız.

Tanışıklığımız nerden bakarsak 2 sene var. 1 yıl 2 aydır birlikteyiz. Canım ben evlilik için acele etmiyorum o ediyor yaşı dolayısıyla. onun ailesi beni çok sevdi (tabi eğer maskeleri yoksa burda dedikleri gibi o kadarınıda bilemem müneccim değilim) kız kardeşleriyle çok iyiyiz hatta kafa dengiyiz diyebilirim ablası bana sen bizim prensesimizsin diyor. bide kendimi anlatmak gibi olmasın ama biraz sevimli bişeyim ondanda seviyorlar

Hı hı öle der sende yersin tabi şimdi hiç unutmam ailesiyle bı surtusmesi olmustuda ben bu eve dayanamiorum biran evvel evlensekte çıksam suradan ben seni çok seviyorum yanından hiç ayrilmamki sen benim annemden babamdan bile ustunsun sen hayatımı paylascagim kadınsın diyodu ne oldu daha dugunum oldu ertesi gün beni babasinin evine götürdü düğünden kalanlar için temizliğe yardım et diye etmedim diye günlerce surat salladi ayy sen bu iş olacak diyosunya olsunda gör bak bakalım neler olacak

Önceki açtığınız konulara bakmak istedim dediniz ya hani bakın diye bulamadım nasıl bakabilirim

4 yillik iliskin varmis. O da cok iyi cok harikaymis cok seviyormussun onda da yine evlencem diye tutturmuşsun yok istemiyorlar, yok tanismiyorlar.

4 senelik iliskini temmuzda bitirip agustosta yenisini buluyorsun ve Onu da cok seviyorsun cok harika yine karsi cikiyorlar yine evlencem diye tutturuyorsun.
Tek derdin kör topal evleneyimde nolursa olsun. Burdan bile bu anlasiliyor.

Kör topal kimseyle bir ilişkim olmadı bugüne kadar. 4 sene sonra evlenmeye adım atmak çokta mantıksız bir adım değil heralde ? 10 sene sonra düşünecek değilim ya... Şimdide evlenicem gelinliğim nasıl olsun diye sormadım size farkındaysanız ailemin olumsuz bakmasını ve durumu anlattım tepkilerini olumlu yönde çevirmek istemem illa evlilik değil

İstanbuldan diyarbakıra gelin geldim. :) eşim mükemmel biri. Ailesinden görümcem hariç herkesle muhabbetim güzel. Diyarbakır da çok güzel bş şehir. Terör filan belli ilçelerde devam ediyo. Şehir merkezinde huzur yerinde maşallah. Ailem de İstanbul'da. Evet gitmesi gelmesi çok zor oluyor ama eşimle maşallah çok iyi olduğumuz için bunı dert etmiyorum. İkimiz de farklı kültürlerdeyiz. İlk zamanlarda bunun sıkıntısını yaşadım biraz ama şu anda her şey yolunda çok şükür. Ailene biraz zaman tanı. Tanışmadan karşı çıkmaları çok normal. Ömrünü etkileyecek bir karar neticede. Sevgilinle aranızdaki yaş farkı da belki onlrı tedirgin ediyordur. Zamana bırakmak en iyisi ama sevgilin bi an önce olsun istiyor. Onu bekleme konusunda ikna etmeye çalış. Belki bu süre zarfında ailen de fikir değiştirir.

Dönüp tüm yorumları okudum. Vallahi ailenin yerinde olmak istemezdim, Allah kendilerine sabır versin. Anlaşılan ilk evlilik tutturman değil. 15 yaşından beri tuhaf tuhaf insanlarla ailene gelip " ben bunla evlencem" mi diyorsun nedir? Senin gibi evlat insanı kanser eder yeminle. Allah ailene yardım etsin. Sana değil, onlara üzülürüm. Evlattan çekmek çok zor.

Aileni dinle sonuna kadar onlar haklı çünkü güneydoğu kültürü insanı zordur ağırdır yapamazsın herkesin yapacağı iş değil o yüzden hep kendi memleketlerindn evlenirler çoğunluk

Gerçekten bu kadar kolay değişebiliyor mu bir insan... böyle olsun bende istemem tabiki. ama şu var benim için öyle kırk takla atan biri değil neyse o yani kızarsa belli eder, söyleceğini söyler hiç çekinmez... hani maskesi yok içinden geldiği gibi davranıyor hatta bu hali beni bazen rahatsız bile ediyor
Valla canim onlar dışardan kız almaya çok meraklılar birde onlarda ego tavan yapio hani İstanbul'dan kız getirdim falan çünkü orda demişler yapmislar çok önemlidir yani bizler gibi dışarı ne derse desin kafasında değiller çevre çok önemlidir ne dedikodilari biter nede huzur verirler benimde eşim dürüsttür kolay kolay yalan söylemez sevgiliyken bende sınırını farketmistim hii sınırlı diyede es geçme onlar erkek ya ilah onlar sinirlenince herşeyi yapmaya hakları var sen bı şöyle bakalım o senin icin İstanbul'a gelirmi gelmez sozde işini bahane ediyor a asıl sebebi ailesi onları bırakmaz işte evlenince gerçekler bir bir vurulur yuzune

Teşekkür ederim aydınlattığın için. Korktum ben kesin mersine gideyim en iyisi :KK70: peki d.bakırda değilde başka şehirde yaşasak bu kadar sorun olmaz heralde ?
Anladığım isiyse niye Mersin'e gelebiliyoda İstanbul'a gelmiyo bence geliyorsa İstanbul'a gelsin kesinlikle taviz verme seni gerçekten seviyorsa bunu yapar yapmazsa zaten aynen anlattığım gibi biri çünkü ailesi çok önemlidir babayı birakamaz sorun tamamen aile zaten kabul ederse istanbuluki bu imkansız ederse zaten düşünme evlen

1 yıl 2 aydır beraberiz zor bir aşk bizimkisi biliyorum ama birbirimizden eminiz çok seviyoruz sorun benim ailem.. 20 yaşındayım okulumu bitirdim o da 28 aklınıza gelebilecek her şey birbirimize zıt... yaş, eğitim, iş, kültür, gelenek... ben istanbulda doğdum büyüdüm o diyarbakırda. işi gücü var kendi işini yapıyor, evi var, ailesi çok düzgün bir aile tanıştım çok sevdim. sevgilimin karakter olarak çok baskıcı dediğim dedik bir yapısı yok üstüme titremesede kıyamıyor öyle biri. hemen evlenelim demiyorum, zaten şu durumdayken olmaz. orada yapamazsın edemezsin diyor ailem ama ben yapabileceğime inanıyorum cünkü karakter olarak uysal biriyim çok tersime gidilmedikçe iyiyim yani öyle her yerde sivrilmeyi sevmiyorum şimdiye kadar bir çok doğulu arkadaşlarım oldu kalıcı dostluklarım oldu. ayrıca ben sıradan bir insanla veya sıradan hayat yaşayamam :)) mesela insanların hep korktukları şeyler aksine benim hoşuma giden şeyler olur macera aksiyon severim yani :KK73:alışamam yapamam diye kesinlikle düşünmüyorum farklılıklara ayak uyduran ve seven biriyim. aksine dediğim gibi sıradan aynı şeyler bana göre değil.. şimdi ailemin ilişkimizin ciddiyetinden haberleri var her şeye yine sünger çekiliyor ama orada yaşama konusuna şiddetle karşılar sevgilimin işi orda bu konuyu onunla çok konuştum ama benim tezgahım burda orda istanbulda başkasının yanında niye çalışayım diyor... o da bi yandan haklı.. ailem istanbul dışı herhangi bi yeri bile istemiyor. vazgeçmeye kesinlikle niyetimiz yokk ilk defa sevgimden bu kadar eminim onu sevdiğimi o kadar hissediyorumki böyle bişeyi daha önceki birlikteliklerimde hiç yaşamamıştım ama ona bakınca bile eriyip gidiyorum (belli etmiyorum ) ailem karşı çıksada elinde sonunda verir aksi durumda kaçmayı pek istemiyorum ama ben bu iş güzel bir şekilde olsun istiyorum mücadeleciyim pes etmem ama çıkmazdayım.. şuan sadece annemle tanıştırdım sıcak baktı ama babam ve dedemler tanımadı daha karşı çıktılar. Sizce bu durumda ne yapılabilir ? Aynı düzeyde insanların hepsi mutlu mu ? Doğu gelini olan olacak var mı ? Evlilikte farklılıkların dezavantajları nedir avantajları var mıdır ?
Annem Egeli babam doğulu.Yaklaşık 35 yıldır evliler.Babamın ailesi annemi çok sever ama annem Babamın ailesine ayak uydurmak için çok zorlanmış,kendinden çok ödün vermek zorunda kalmış,hala da öyledir.35 yıldır evli olmasına rağmen hala ara ara zorlandığını hissedebiliyorum.Bu yüzden bizlere hep kendi kültürünüze yakın biri ile evliliği tavsiye eder durur.İyi düşün bence.Doğu Batı diye ayırmaktan öte kültür,gelenek,görenek bunlar çok farklı olunca kendinizden ödün vermek zorunda kalabilirsiniz.Ve evlilik bir iki günlük bi mevzu değil.Bir ömür...Herşeyden öte burada herkesin hem fikir olduğu tek şey;Anne babaların desteklemediği evlilikler pek iyi sonuçlanmıyor...

Bi kaç yorum okudum da
Benim yorumum herkesinkinin bi benzeri olmayacak
Eğer sevgine,aşkına,sevdiğin adama güveniyor ve inanıyorsan bu yolda verdiğin emek emin ol değer.
Ha iyi şeyler yaşarsın kötü şeyler yaşarsın ama en azından ne istediğini bilen güçlü bir kadın olarak hayata devam edersin. .
Kimin ailesi sorun çıkarmadı ki?
Evlenen bi kaç kişiye soruyorum ne sorunlar atlatmışlar
Mühim olan sevgi bak aşkta bi yere kadar ama sevgi, saygı,güven bunlar varsa atlatılmayacak sorun bilmiyorum.

Bende aynı durumdaydım.Diyarbakır da dört yıl yaşadım. Çekincelerimden bahsedeyim biraz. Erkekler acayip değerli kadınlar hizmetçi gibidir erkek diye küçücük çocuğun nazını niyazını çekersin. Farklı bir dil konuşuluyor bir bakmışsın fransız kalmışsın muhabbete hoş görmek lazım çünkü ana dilleri. Tabi bu da müzik zevklerine yansıyor. Kafam çok yorulurdu. Yemek alışkanlığı ise et üstüne kurulu sebze yemiyorlar özellikle erkekler.Muhafazakarlar haremlik selamlık tarz da takılanlar var tabi burda ailenin kültür seviyesi önemli. Ailedeki fert sayısı kalabalık genel anlamda.Gelenekler yaşatılıyor bu size sıkıcı gelebilir. Diline ve ırklarına çok bağlılar. Ben hep söyle hissediyordum erkek arkadaşımı alıp ordan çıkmak gerisi hep kafamı yoran karıştıran taraftı.
Milli bilinç çok baskın bir gün derse çocuğumuzun adını azad koyalım şaşırma. Yine de saygı duyuyorum tabi. Siyasi olarak da bakınca dört de üçünün siyasi görüşü aynı yani bir sempati var bir saygı var birilerine. Bu olayların toplamı beni çok yordu. Önce tamam dedi mersinde Muğla'da yaşarız sonra da ben artık fedakarlıktan bıktım ben memleketimde yaşayacağım dedi. Bazı seyleri göze alamıyorum senden de çok büyüğüm ve ilişkim daha uzun süreliydi meslektaşımdı. Umarım en doğru kararı verirsin canım . Buke :KK76:

Daha buradaki yorumlara tahammül edemiyorsun, Doğulu aileye nasıl tahammül edeceksin? Doğulu biri olarak söylüyorum, çok iyi insanlar da olsalar her şeye karışan insanlar doğulular. Sen bu dik kafalılıkla Diyarbakırda nasıl yaşayacaksın?

Çok safsın ve evliliği sihirli bir değnek gibi görüyorsun kardeş, yapma böyle.

Bak buradaki ilk konum evlilikle ilgiliydi, 19 yaşındaydım o zamanlar. Evliliğin romantik filmlerde gözüktüğü gibi harika bir şey olduğunu sanıyordum ama buradaki tecrübeli ablalar uyandırdı sağolsun :KK70:

Sen ise tecrübelere, önerilere kulak asmıyorsun aşırı dik kafalı bir yapın var. Ben de ailene üzüldüm gerçekten, allah evladın da hayırlısını versin.

Bu arada şunu da söyliyim illa herşeyin kötü olacağının garantisi yok belki çok mutlu olursun.Ama sende beni rahatsız eden onlar kötüyse bende olurum hepsi dize gelir tarzı konuşmaların.Ataerkil yapının tavan olduğu bölgeden biriyle evleniceksin.Bu kadar kolay olurmu sanıyorsun cadılık yapmak.Onları dize getirmek..Bunun dayağı var dediğim gibi ölen kadınlar bile var.Bunlar olmaz belki ama senin dediğin kadar kolay ilerlemez ailevi iliskiler.Kocalar genelde karısını ezdirir ama ailesine laf söyletmez.Senin yengen uç bi örnek.Abin buna izin vermis olabilir ama kolayına hicbir erkek bu tarz bir davranışı kabul etmez..

2 aylık ilişki nedir ki daha yolun başındasın aileni dinle onlar senin göremediklerini görmüştür.kendimdem biliyorum bende senin gibi direndim kendim egeliyim ama doğudan biriyle evlendim ailemi dinlemedim.eşimin ailesi iyi insanlardır ona sözüm yok ama kültür farkı elbetteki var ve evlenmeden önce ufak görünen bu farklar zamanla dert olabiliyor.belki benim ailem kararı bana bıraksaydı sağlıklı karar verebilirdim ama iş inata binince insan kendi hayatı olduğunu hataysada kendi hatası olacağını düşünüyor ama öyle değil.ben 26 yaşında evlendim ailemi dinlemedim sen daha 20 yaşındasın ne acelen var? Hiç gittin mi oraya ben gittim. Allah uzun ömür versin 50 60 yıl belki evli kalıcaksın bi adamla doğru kararı ver yılların yanında iki ay nedir ki.en basitinden bayramlarda bin km aşkın ara olucak kendi ailenle ve baskıcı dediğin kendi aileni aradığında ağlamaya başlıcaksın değişik bi adetle karşılaşıcaksın belki ağırına gidicek yabancılayacaksın. Benim eşimin ailesi mesela düğün salonundan çıktık bizimle geldi albüm çekimine gittik bizimle geldi.evlendiğimiz gün en özel gecemizde bizimle geldi insan gelinlikle girdiği evde gelinliğini alelacele çıkarıp mutfağa girer mi?ben girdim.yetmedi ertesi gün yine bizim evdelerdi akşama kadar.yeni evliye bile saygıları olmuyor sorsan aile bağları çok kuvvetli iki abla ikişer çocuk enişteler kayınvalide cümbürcemaat.unutulmuyor ve soğutuyor.kendi kültüründen birini bul.

Aradigin kişi benim herhalde canım:)
Karadenizliyim Diyarbakır geliniyim esimle yas farki da sizinki gibi.. sanirim tek fark eşimin istanbulda yaşıyor olmasıydı
. Öncelikle şunu soyliyim evlilik heyecan severim zoru severim denebilecek bir şey değil şimdi her şey toz pembe görünebilir ama sonra en ufak noktalar canını sıkar evleneceğin kişiyi ailesini çok çok iyi tanıman lazım bu dogu batiyla ilgili degil herkes icin gecerli olan bir sey.. 20 yasin heyecaniyla uyumluyumdur kolay alışırım diyorsun belki ama düşünmen gereken bir sürü ayrıntı var bence kesinlikle acele etme yangından mal kaçırmıyorsun önce erkek arkadaşını iyice tani ailenin sözünü dinle dünyada hiç kimse seni annenden babandan çok sevemez bunu unutma

X