Hevesinizi kırmak istemem ama yaklaşık 15 senelik bir akademisyen olarak, hatta iki ebeveyni, iki amcası ve bir teyzesi de akademik kariyere sahip biri olarak birkaç şey söylemek istedim. Akademi "annem onun babası kötü dedi; bunun babaannesi kendini asmış, o yüzden ailesi kötü; 13 yaşında bir kez konuştum, benden hoşlandığını yurt dışındaki teyzesi de biliyor; görüşmek için mezun olmayı bekliyorum" gibi bir yer değil. Odaklandığınız şeyler böyle basit meseleler olmamalı. Mesela yukarıda bir üye size YDS ve ALES sormuş, cevap vermemiş aile ilişkilerinizden bahsetmişsiniz. Gerçekten akademisyen olmak istiyorsanız şu an için odağınız sadece bu olmalı. Mesela ben dördüncü sınıfın güz döneminde ALES'i, bahar döneminde de ÜDS'yi (eskiden dil sınavı ÜDS idi, hey gidi günler
) halletmiş ve mezun olur olmaz kadro arayışına başlamıştım. Sizin bu merkezi sınav notlarınız nasıl? Uzmanlaşmak istediğiniz anabilim dalını seçtiniz mi? Yüksek lisans için kafanızda bir hoca ya da bir alan var mı? Yaşadığınız şehrin dışındaki üniversiteler de dahil olmak üzere kadro ilanlarına göz atıyor musunuz?