Ailem neden nankör?

bencilliğin din ile hiçbir bağı yok
şimdiki çoğu genç çok bencil
bundan sonra çöpünüzu bile vermeyin
tabii inşallah yapabilirse.. huy meselesi çünkü

konu sahibi başarabilirseniz ezdirmeyin kendinizi
haa bu arada ne derlerse desinler arkanızdan veya yüzünüze

En baştan yollaman hataymış yollama arada ziyaret eder ararsın

Evinize döndükten sonra 1 lira bile göndermeyin, borçlarımızı ödüyoruz kalmıyor dersiniz.

Bazen insanın en yakınlarına bile sınır koyması gerekir. Bu sınırları kendimizi korumak için koyarız.
Açık ve ne bir şekilde kesin para vermeyi derim.
Ha, siz para vermeyi ya da yardım yapmayı bıraktığınızda sizden kötüsü olmayacak. Bunu duygusal şantajlara hazır olmanız için söylyorum. Bu tepkinin haklı olmalarından değil onlar bencil olduğu için geldiğini aklınızdan çıkarmayın. Size suçluluk duygusu yüklemelerine izin vermeyin.
Bir hayat kurmuşsunuz ve bence en doğrusu bu hayata odaklanmanız.
En yakınlarınız da olsa sizin durumunuzdaki gibi çevrenizdekiler tarafından sürekli kullanılıyorsanız n doğru davranış bu ilişkileri tamamen kesip atmak (bunu yapamıyorsanız da en aza indirmek) olacaktır.
Uzak durun ve kendi yuvanıza odaklanın. Başka yolu yok.

Erkek tarafı da mı yardım etmedi.
Muhakkak erkek tarafına yıkılmalı mı?
İçinden bi tanecik vermek zor geldi işte ben her ay ona para yollamaktan kendime bişey alamadım. Ama bu gece daha iyi anladım artık.. ve bu kardeşim namazında niyazında…
Artık ailenizi düşünmeyin.Kendi çekirdek ailenize bakın.Kardeşiniz de annesine benzemiş.

Ben sizi anlamadim açıkçası.
Ailenizin nasıl bir aile olduğu belli kimse kendini saklamıyor rolde yapmıyor.
Ne sartlarda okudugunuzda belli.
Belki para verirsem beni severler diye ki düşünüyorsunuz bilemiyorum.
İçinizdeki küçük çocuk sevilmek takdir görmek istiyor olabilir ama bunun yolu tüm mal varlığınizi akıtmak değil.
Vermeyin paranızı bu kadar basit.
Verecekseniz de evlenmeyin elin oğlu sizin ailenize para vermek zorunda değil.

Masallah boyle bi aileden kendinizi sıyırıp okuyup meslek edinip kendi düğününüzü kendiniz yapıp hayatınızı ne guzel kurmuşsunuz. Çok güçlü birisiniz .
Bence bundan sonra ailenizle aranıza çok keskin bi sınır koyun.
Anlıyorum takdir görmek istiyosunuz ama kendinizi hiç yormayın kendi cekirdek ailenize odaklanin.

Benim ailem de sizinkine çok benzer.
Aldatma olayı hariç!!!
Yıllarca sömürdüler beni yıllarca.
Evliyken eşimden gizli kredi çekip kendi maaşımdan ödemişliğim var.
Yaptıklarımı anlatsam yok artık dersin.

Ne evlenirken ne doğum yaptığımda nede manevi desteğe ihtiyacım olduğunda yanımda olmadılar.

En son ameliyat olmam gerekti ablama rica ettim çocuklarımla ilgilenir misin diye.
İşim var dedi !!! Kii desteğe ihtiyacı olsun komşusuna koşarak gider bana yapmadı.
Ameliyatlı halimle iki çocukla ilgilenmek zorunda kalınca donk etti bana ve tüm iletişimimi kopardım.

Ben baya kullandırdım kendimi siz yapmayın diye yazıyorum.
Sizi kendime benzettim çocukluğunda sevilmemişsin sende sürekli onları memnun etmeye çalışıyorsun yapma canım olmuyorlar. Kapat kapını kendi hayatına bak benim gibi sinir hastası olmadan.

Kesinlikle görüşmeyin , bende evlendikten sonra ilgi alakamı kesicem

kardeş benzer bir durumu da eşimin ailesi eşime yaptı. burada söyledim herkes beni linçledi ama bazı aileler harbiden nankörler, bundan sonra çizgini çek , sürekli ihtiyacım va rborcum var de dur. en kötüsü de alışmış kudurmuştan beterdir derler. siz vermedikçe de size cephe alacaklar siz kötü olacaksınız. ama bence artık kendinizi düşünün

Gönderme nankör.insan için anan babanda olsa kılını kipirdatma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…