Ailem neden nankör?

Komple hayatımdan çıkartırım.numarani adresini değiştir irtibatı da kes.

Annenin o yoklukta sevgili bulması çok enteresan geldi. Allah şaşırtmasın ne diyeyim mübarek gün. Evlenince tabii ki kuruş verme. Eşine karşı da mahcup olmamış olursun çünkü sizinkilerin size hiçbir şekilde jest falan yapmayacağı ortada

Ne demek isteğinizi pek anlamadım, konu sahibinin ne nankörlüğü var? kendini çözmesi gereken konu ne?
Nankör değil zaten konu sahibi.
Konu ailesinin nankörlüğü de değil onlar öyle insanlar belli.
Konu sahibinin ailesine yeter artık deyip resti çekmesi gerekiyor onu söyledim.

Çok haklısınız kendi borcunuz da var ve destek de değiller üstelik. Nankör olunca karşı taraf ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Sinir olduğunuzla kalırsınız. Ailede olsa bi yere kadar iyi niyet. Sonuçta siz de aile kuracaksınız. Bi bisküviyi bile çok görenlere ben destek olmazdım.

Para yollamayın. Başka bir çözümü yok gibi. Gittikçe miktarı azaltın ve en sonunda yuva kurduğunuzu söyleyip göndermeyin.

Aile mevzularına çok üzülürüm kanından canındanve üstelik karşılık beklemeden yapılan fedakarlıklar...Aile ne demek bazıları bilmiyor.herkes evlenip çocuk sahibi olmamalı,geride enkaz bırakıyorlar
Mesafeli durun,siz bunca zorluğa rağmen göğüs gelip çoğu şeyi başarmışsanız! aileniz kardeşinizde yapabilir.

Bence hiç para göndermeyin.Calissinlar.

Hala ailenize maddi destek mi sagliyorsunuz? Niye? Sizin yeni bir eviniz hayatiniz var. Erkekler kendi ailesine para gonderse hemen esip gürleriz burada.
Paraya ihtiyaclari varsa calissinlar.

Allah yardımcınız olsun.

Yerinizde olsam, ne kardeşe ne de aileye para göndermem.

Psikolojide yeri vardır kesin. Size zerre kadar kıymet vermeyen insanlara hala 1500 lira veriyorsunuz. Bana siz de çok normal gelmediniz. Kardeşiniz de bir anda böyle bencil olmamıştır. Siz görmek istememişsiniz. Onu okutmak ailenizin göreviydi. Niye o kadar para gönderiyorsunuz? Hediye başka bir şey, siz resmen bakımını üstlenmişsiniz. Bu aileyle aranıza mesafe koymazsanız evliliğiniz de sallanır.

Çok sevdiğim bir laf vardır “Fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir.” Sizinki tam o hesap. Kendinden önce başkasını düşünüp değer gören tek bir kişi tanımadım hayatımda. Aileniz maalesef sizin kamburunuz olmuş. Kendi hayatınıza bakın artık

Senin yerinde olsam aileme zırnık para koklatmam, kendi hayatımı düşünürüm. Seni bu zamana kadar düşünmemiş insanları sen neden bu kadar düşünüyorsun. Aile aile de bir yere kadar. Bayramdan bayrama görüş, para göndermeyi de bırak. Sorar veya isterlerse de borcum var, ev düzdük geçmişte olduğu gibi şimdide bana destek olmadığınız için bununda altından ben kalkacağım de kestir at. Sen nasıl okuduysan beş parasız, nasıl emek verip çalıştıysan kardeşinde aynı şekilde yapsın. İyi bile dayanmışsın.

Kesinlikle öyle BİR AİLEM YOKMUŞ gibi yaşardım...

Şimdiki gençler biraz değişik, tolere edebilirsiniz. Kardeşinize 20 yaşına kadar destek olun, bu sizin ablalık sorumluluğunuz. Parayı da mutlaka kardeşinize açtığınız banka hesabına gönderin ve banka kartı ile kendisi çeksin. Anne babanıza hiçbir minnet borcunuz yok ve asla yardımcı olmayın. Yanlarındayken bir kısım masraflara ortak olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…