- 1 Mart 2014
- 1.313
- 2.573
-
- Konu Sahibi Sensinbenimkaderim
Şimdi annenin yerine kendini koy, gül gibi kızını evlendireceksin ama o da nesi damadın ailesi seni arayıp "hanımefendiciğim özel bir adetiniz, yapılmasını istediğiniz bir geleneğiniz neyin var mıdır?" diye usulen de olsa sormuyor. Gel de sinirlenme. Üstüne bir de takı mevzusu açılınca annende kayış kopmuş. Ben anneni anlıyorum şu an, derdi senin mutsuzluğun değil derdi "bana saygı göstermeyen kızıma nasıl saygı göstersin." Şaka gibi gelecek ama cidden böyle, annelerin babaların düşünceleri bunlar. Çoğu kez bizim farkına varmadığımız şeylerin o kadar farkında oluyorlar ki inanamazsın.Ah keşke yapabilsem ama kayinpederim gelmez bunca seyden sonra.o çok geldi gitti bizimkilerle konusmak icin babamdan bi adim bekliyodu oda resti cekince simdi tamamen imkansiz yani.
abim orda masaya vurmasa bunlarn hicbiri yasanmiycakti belki o gunden sonra oturulur konusulur tatliya baglanirdi kesin.
Ama hersey bianda ateş topuna döndü ben bile ne olduğunu anlamadim.annemi ikna etmeye cok uğraştım ama olmuyo dinlemiyo bile beni.hala iki yüzlü olduğunu felan düşünüyo. Nisandan önce bohcadir takidir pastadir adettir toredir bunlari annemle konusmadigi icin annem kayinvalidemin onu kale almadigini felan düşünüyo hersey kendi istedigi gibi olsun kendisine sorulsun istedi.ve bu yuzdende kabul etmiyo hicbiseyi
Ee kayınvalidenin bunları annenle konuşması gerekiyordu zaten. Ki nişan bohça falan kız tarafına göre yapılır genelde[/QUOTE][QUimkaderim, post: 41800506, member: 692544"]Ah keşke yapabilsem ama kayinpederim gelmez bunca seyden sonra.o çok geldi gitti bizimkilerle konusmak icin babamdan bi adim bekliyodu oda resti cekince simdi tamamen imkansiz yani.
abim orda masaya vurmasa bunlarn hicbiri yasanmiycakti belki o gunden sonra oturulur konusulur tatliya baglanirdi kesin.
Ama hersey bianda ateş topuna döndü ben bile ne olduğunu anlamadim.annemi ikna etmeye cok uğraştım ama olmuyo dinlemiyo bile beni.hala iki yüzlü olduğunu felan düşünüyo. Nisandan önce bohcadir takidir pastadir adettir toredir bunlari annemle konusmadigi icin annem kayinvalidemin onu kale almadigini felan düşünüyo hersey kendi istedigi gibi olsun kendisine sorulsun istedi.ve bu yuzdende kabul etmiyo hicbiseyi
Şimdi annenin yerine kendini koy, gül gibi kızını evlendireceksin ama o da nesi damadın ailesi seni arayıp "hanımefendiciğim özel bir adetiniz, yapılmasını istediğiniz bir geleneğiniz neyin var mıdır?" diye usulen de olsa sormuyor. Gel de sinirlenme. Üstüne bir de takı mevzusu açılınca annende kayış kopmuş. Ben anneni anlıyorum şu an, derdi senin mutsuzluğun değil derdi "bana saygı göstermeyen kızıma nasıl saygı göstersin." Şaka gibi gelecek ama cidden böyle, annelerin babaların düşünceleri bunlar. Çoğu kez bizim farkına varmadığımız şeylerin o kadar farkında oluyorlar ki inanamazsın.
Yok yok dur yanlış anladın, ben nişanlını bırak demek istemedim :) Annene de hak ver manasında söyledim. Şimdi nişanlın askere gidecek, bu aslında aileler arasındaki meselelerin soğuması için süper fırsat. Bak tekrar ediyorum sevgisinden, sana desteğinden eminsen evlen. Ancak birbirinizle konuşun ailelerin yaptıkları hataların farkında olun, bunlar aranızda mesele haline gelmesin. Yani annenin huyunu sen bilirsin, anlat nişanlına böyle böyle yaparsa he de geç napiyim böyle işte kadın dersin. Annenin lafına bozulup sana çatmasın. Aynı şekilde o da sana "sende benimkileri önemseme" diyorsa mesele yok. Şimdi ailenin yaptıkları iki gün sonra senin yüzüne vurulacaksa hiçbir şeyin kıymeti yok, ne saygı kalır ne mesafe. Kimse kimseyi kendi çocuğu gibi alıp bağrına basmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Sen ailenin ona saygısızlık etmesine müsade etme, o da etmesin. İş ikinizin arasında bu dengeyi kurmaya bakıyor anlayacağın. Bir müddet pek ses çıkarma, düğün meselesini gündeme getirme. Olaylar taze cinler tepede. Zaman geçsin annenden başlayarak ev ahalisini ikna edersin sabret. Onların da derdi seni korumak, ezdirmemek.Ama o onu demedi bu bunu soylemedi o şöyle yapti diyerek iki insan nasi yuva kurcak.desem ki nisanlim ickici kumarbaz ailesi bi halta yaramaz karsi ciksinlar eyvallah ama bu kadar basit seylerle koca bi ömrü hice saymak ne kadar dogru.sizde sevmissinizdir illaki vazgecmek herseyi cozer mi.bi ömür bunun acısı dinermi.daha yasin küçük seversin derseniz o öyle deil isde insan bi kez anca bu kadar sevip guvenebilir bnce geriye kalanlara hep şüphe hep bi acaba kalir.simdi vazgecsem herseyi silip su yüzüğü cikarsam parmagimdan herkes mutlu olucak peki ben..ben nolcam?
Yok yok dur yanlış anladın, ben nişanlını bırak demek istemedim :) Annene de hak ver manasında söyledim. Şimdi nişanlın askere gidecek, bu aslında aileler arasındaki meselelerin soğuması için süper fırsat. Bak tekrar ediyorum sevgisinden, sana desteğinden eminsen evlen. Ancak birbirinizle konuşun ailelerin yaptıkları hataların farkında olun, bunlar aranızda mesele haline gelmesin. Yani annenin huyunu sen bilirsin, anlat nişanlına böyle böyle yaparsa he de geç napiyim böyle işte kadın dersin. Annenin lafına bozulup sana çatmasın. Aynı şekilde o da sana "sende benimkileri önemseme" diyorsa mesele yok. Şimdi ailenin yaptıkları iki gün sonra senin yüzüne vurulacaksa hiçbir şeyin kıymeti yok, ne saygı kalır ne mesafe. Kimse kimseyi kendi çocuğu gibi alıp bağrına basmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Sen ailenin ona saygısızlık etmesine müsade etme, o da etmesin. İş ikinizin arasında bu dengeyi kurmaya bakıyor anlayacağın. Bir müddet pek ses çıkarma, düğün meselesini gündeme getirme. Olaylar taze cinler tepede. Zaman geçsin annenden başlayarak ev ahalisini ikna edersin sabret. Onların da derdi seni korumak, ezdirmemek.
Çok eminsin öyle mi?
Evlendikten bir kaç ay sonra tekrar gel yaz buraya lütfen.
Aynı fikirde mi olacaksın merak ediyorum.
Allah pişman etmesin ama hiç kimse için aileni ezmeye değmez.
Tabii olurlar zaten istedikleri de o. Aslında ailenin tepkisi abartılı olsa da, dertleri seni elaleme ezdirmemek ki cidden aile desteğinin eksikliğinden muzdarip pek çok kadın var. Yani olay "ay bana neden sorulmadı" değil, o görünen yüzü iç kısmı başka. Hiç kimse evladının mutsuzluğunu istemez.Böyle arada kalmak ne kadar zormuş.Din mezhep yada ne bilim daha farkli boyutta sorunlar olsa tamam içim rahat olur o zaman ama bazen mezhep farki olanlar bile herseye rağmen yuvalarini kurabiliyo.böyle sorunlarla bu hale gelmek hic mantikli gelmiyo bana.anne babalarin da yanildigi zamanlar yanlis görüp düşündükleri zamanlar olamazmi.dusunduklerinden daha iyi olucak belki hersey.simdi aileler gorusmuyo abimin düğünü geçsin belki onlarda yumusar diye umut ediyorum.ama yinede korkuyorum.bi insanin sevdigiyle evlenmesi kadar güzel bisey olabilirmi dünyada.abimde sevdigiyle evleniyo Güle kaynasa evini hazirliyo simdi bende sevdigimle yasamak istiyorum bunlari.aileler önemli tabiki ama cocuklari mutlu huzurlu olursa onlarda bundan mutlu olmazlarmi
Karşı taraf beni gelin diye istemese evet yada evlencegim adamla çok büyük sorunlarim olsa evet pisman olurum belki kocasinin ailesi istemedigi halde mutlu olan ciftler bile var.bu olanlar evlendikten sonra ne sıkıntı cikarabilir bana.tamam kavgasiz gürültüsüz ev olmaz tabiki bi insanla bi ömrü paylasmakda kolay deildir illaki ama dört dörtlük bi insanda bulamaz hickimse.sikintilar illaki oluyor ama bunlar hemen kestirip atilmalimi yanj.
Neler yasanmis ya.
Intihar felan.
Galiba sen intihardan snra herkes pisman olur yaptigina sevenlerin arasina girmeyelim repligini kullanirlar sandin.
Ama ya ölseydin?
Neyse sukur olmemissin.
Bence cok fevri davraniyosun.
Evet haklisin, evet annen bi garip.
Ama sana bisy anlatiyimmi?
Aslinda cogu kisi ayno seyi diyor burda, bi kulagindan girip diger kulagindan cikicam belkide.
Yinede.
Benimde cok sevdgim bi sevgilim vardi, ailelere acildik.
Annem olmaz dedi, abim ablam olmaz dedi.
Babama hic konusu bile acilmadi kizar diye. Annemgil zaten bi is olmaz ne diye konuyu acalim dediler.
O an turkiyedeydim izinde. Bi yandan annemi goz yaslariyla ikna etmeye calisiyorum. Diger yandan hala diger ulkedeki ablami ikna etmeye calisiyorm.
Abim annemle konusuyor ates puskuruyor benimle telefonda bile konsmak istemiyor.
Son cumleleri " tm sen bilirsin bizi ezip geciyosan tm, ama bizden destek bekleme' oldu'.
Ben herseye ragmen havalardayim, 2 sene bkleyin ama dediler. Ailemi sildigimi hic dusnmeden, hic uzerinde durmada cok sevindim.
Ve sonra? Aldatildim.
Olmaz deme olabilir. Seninde basina gelebilir. Ben guvenmiyomuydum saniyosun sevgilime senin su an nisanlina guvendigin kadar? Elbette bende guveniyodum. Ama hic bana sadik kalamadi.
Ve sonc olrak ayrildik, ve ben ailemi ezip gectigimle kaldim. Asla bi saniye bile ablam annem abim bana ters davranmadi olanlardan dolayi. Abimle o hisimla konsmadik hic, ve sonra birlestik yaz tatilinde ve ayni sohbet ayni muhabbet.
Ve su bana varya, bana her kardesim evlsdim diye yaklastiklarinda ben bin pisman oluyorum yaptiklarimdan utaniyorum.
Sana ben simdi ne dedim? Aileni sec demedim. Nisanlin seni aldatacak demedim. Sadece ZAMANA BIRAK dedim.
Gercekten, zamana birak...
Şimdi sanırım öncelikle bütün konu altınlardan patlak vermiş sanırım. Eğer nişanlının ailesi altınları düğünde tekrar takarız mantığıyla istediyseler bence olaylar yanlış anlaşılma sebebiyle çok büyümüş ki umarım öyledir. Ama öyle değilde sadece kendilerine masraflara falan istedilerse sıkıntı afedersin ama hadsizlik etmişler. Onlar çiftin hakkıdır. Zaten bunun dısındada sorununuz yokmuş ilk başlarda.bu kv nin annenle konusarak halledebileceği birsey.
Genel olarak anneni haksız bulmuşsun sanmıyorum ki bir evlat boşyere anneyi atıp başkalarını tutsun. Annenle arandaki sorunu bir sekilde çözmen lazım.sanırım annen egoları olan bir hatun ve tatmin edilmeye ihtiyacı var o hallolursa herkes tammdır.
Asış düşündüğüm kilit nokta evlendiğinizde kv bunları basına kakarmı senin ailen bunu yaptı annen böyle yaptı bizden ne bekliyosun ki diye. Eğer önüne gelirse çok üzülürsün