Ailem evliliğime karşı :(

Şimdi annenin yerine kendini koy, gül gibi kızını evlendireceksin ama o da nesi damadın ailesi seni arayıp "hanımefendiciğim özel bir adetiniz, yapılmasını istediğiniz bir geleneğiniz neyin var mıdır?" diye usulen de olsa sormuyor. Gel de sinirlenme. Üstüne bir de takı mevzusu açılınca annende kayış kopmuş. Ben anneni anlıyorum şu an, derdi senin mutsuzluğun değil derdi "bana saygı göstermeyen kızıma nasıl saygı göstersin." Şaka gibi gelecek ama cidden böyle, annelerin babaların düşünceleri bunlar. Çoğu kez bizim farkına varmadığımız şeylerin o kadar farkında oluyorlar ki inanamazsın.

Ee kayınvalidenin bunları annenle konuşması gerekiyordu zaten. Ki nişan bohça falan kız tarafına göre yapılır genelde[/QUOTE]

Bizim evimizin önünde yapıldı nişan.onlarda bu söz diye geciyo nisanlari cok büyük oluyormus onlarin.tamam ama bohca dedigimizde bi patik bi corap deilmi sadece bunu sormadi diye bu kadar kinlenme normalmi yani.kendide soyleyebilirdi siz sunu sormadiniz ama ben böyle düşündüm diyemezmiydi.geldi bohcalar isde ne var ki içinde bi caput alamiycak kadar kötü durumda deiliz ki bizde yapabiliriz bunlari.bunu bu kadr büyütmek de mi normal yani ben mi yanlis dusunuyorum

Taki olayinda nisanlinin Ailesi suclu ...

Annen hakdiz olabilir ama sen yinede otur iki kere düsün ..
Aile bu yerini hic kimse alamaz , heleki evlendikten sonra daha cok ihtiyaci oluyor insanin ailesine ..
Sindi hersey cok güzel olabilir davulun sesi uzaktan hos gelir..
Evlenubce umarim yanilmazsin..

Ama o onu demedi bu bunu soylemedi o şöyle yapti diyerek iki insan nasi yuva kurcak.desem ki nisanlim ickici kumarbaz ailesi bi halta yaramaz karsi ciksinlar eyvallah ama bu kadar basit seylerle koca bi ömrü hice saymak ne kadar dogru.sizde sevmissinizdir illaki vazgecmek herseyi cozer mi.bi ömür bunun acısı dinermi.daha yasin küçük seversin derseniz o öyle deil isde insan bi kez anca bu kadar sevip guvenebilir bnce geriye kalanlara hep şüphe hep bi acaba kalir.simdi vazgecsem herseyi silip su yüzüğü cikarsam parmagimdan herkes mutlu olucak peki ben..ben nolcam?

Şimdi kızın bayramlığına kadar koyulan bohcalar ananne babanneye kadar koyulanlar vs var. Mesela ablamınki karşı tarafın da ricasıyla böyle oldu. Ben ise karşı tarafla anlaşarak hiç yapmadım. İkimiz de aynı anne babanın çocuğuyız sonuçta. Ama böyle şeyler sorularak halledildi sormak gerekir. Bunı da erkek tarafı sorar. Çünkü bohcayı önce onlar getirir. Ve gerçekten çok masraflı da olabilir yani. Neyse siz ailenizi haksız görmeye odaklanmışsınız. Ben şahsen ailem haksız da olsa onları seçerim. Bak beş yıllık evliyim. İsteme söz düğün kına gecesi vs hiçbir sorun yaşanmadı. Yani sorunla başlayan şey sorunla gider. E="Sensinbenimkaderim, post: 41800659, member: 692544"]Ee kayınvalidenin bunları annenle konuşması gerekiyordu zaten. Ki nişan bohça falan kız tarafına göre yapılır genelde[/QUOTE]

Bizim evimizin önünde yapıldı nişan.onlarda bu söz diye geciyo nisanlari cok büyük oluyormus onlarin.tamam ama bohca dedigimizde bi patik bi corap deilmi sadece bunu sormadi diye bu kadar kinlenme normalmi yani.kendide soyleyebilirdi siz sunu sormadiniz ama ben böyle düşündüm diyemezmiydi.geldi bohcalar isde ne var ki içinde bi caput alamiycak kadar kötü durumda deiliz ki bizde yapabiliriz bunlari.bunu bu kadr büyütmek de mi normal yani ben mi yanlis dusunuyorum[/QUOTE]
Şiöfi

Yok yok dur yanlış anladın, ben nişanlını bırak demek istemedim :) Annene de hak ver manasında söyledim. Şimdi nişanlın askere gidecek, bu aslında aileler arasındaki meselelerin soğuması için süper fırsat. Bak tekrar ediyorum sevgisinden, sana desteğinden eminsen evlen. Ancak birbirinizle konuşun ailelerin yaptıkları hataların farkında olun, bunlar aranızda mesele haline gelmesin. Yani annenin huyunu sen bilirsin, anlat nişanlına böyle böyle yaparsa he de geç napiyim böyle işte kadın dersin. Annenin lafına bozulup sana çatmasın. Aynı şekilde o da sana "sende benimkileri önemseme" diyorsa mesele yok. Şimdi ailenin yaptıkları iki gün sonra senin yüzüne vurulacaksa hiçbir şeyin kıymeti yok, ne saygı kalır ne mesafe. Kimse kimseyi kendi çocuğu gibi alıp bağrına basmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Sen ailenin ona saygısızlık etmesine müsade etme, o da etmesin. İş ikinizin arasında bu dengeyi kurmaya bakıyor anlayacağın. Bir müddet pek ses çıkarma, düğün meselesini gündeme getirme. Olaylar taze cinler tepede. Zaman geçsin annenden başlayarak ev ahalisini ikna edersin sabret. Onların da derdi seni korumak, ezdirmemek.

Böyle arada kalmak ne kadar zormuş.Din mezhep yada ne bilim daha farkli boyutta sorunlar olsa tamam içim rahat olur o zaman ama bazen mezhep farki olanlar bile herseye rağmen yuvalarini kurabiliyo.böyle sorunlarla bu hale gelmek hic mantikli gelmiyo bana.anne babalarin da yanildigi zamanlar yanlis görüp düşündükleri zamanlar olamazmi.dusunduklerinden daha iyi olucak belki hersey.simdi aileler gorusmuyo abimin düğünü geçsin belki onlarda yumusar diye umut ediyorum.ama yinede korkuyorum.bi insanin sevdigiyle evlenmesi kadar güzel bisey olabilirmi dünyada.abimde sevdigiyle evleniyo Güle kaynasa evini hazirliyo simdi bende sevdigimle yasamak istiyorum bunlari.aileler önemli tabiki ama cocuklari mutlu huzurlu olursa onlarda bundan mutlu olmazlarmi

Çok eminsin öyle mi?
Evlendikten bir kaç ay sonra tekrar gel yaz buraya lütfen.
Aynı fikirde mi olacaksın merak ediyorum.

Allah pişman etmesin ama hiç kimse için aileni ezmeye değmez.

Karşı taraf beni gelin diye istemese evet yada evlencegim adamla çok büyük sorunlarim olsa evet pisman olurum belki kocasinin ailesi istemedigi halde mutlu olan ciftler bile var.bu olanlar evlendikten sonra ne sıkıntı cikarabilir bana.tamam kavgasiz gürültüsüz ev olmaz tabiki bi insanla bi ömrü paylasmakda kolay deildir illaki ama dört dörtlük bi insanda bulamaz hickimse.sikintilar illaki oluyor ama bunlar hemen kestirip atilmalimi yanj.

Tabii olurlar zaten istedikleri de o. Aslında ailenin tepkisi abartılı olsa da, dertleri seni elaleme ezdirmemek ki cidden aile desteğinin eksikliğinden muzdarip pek çok kadın var. Yani olay "ay bana neden sorulmadı" değil, o görünen yüzü iç kısmı başka. Hiç kimse evladının mutsuzluğunu istemez.

Bak kendimden örnek veriyorum, biz nişanlıyken benim ailem bir ayar oldular kayınpederime anlatamam. Genel olarak eşimin ailesine ayar oldular diyeyim hatta. Bende dedim ki ya siz bırakın babasından bize ne? Çocukta sıkıntı var mı? Yok. Biz mutluyuz babası da umurumda değil dedim. Bizimkilerin sebebi adamın izansız olması diyeyim kibarca.

Neyse biz evlendik ama ben nasıl canhıraş kayınpederi savunmak görsen ağlarsın" hayırlı gelin dediğin böyle olur" falan diye. Kendi oğluna karşı savunuyorum adamı ya. Herkes salon beyefendisi mi olacak, herkes eşit fırsatla doğmuyor bu ülkede adamın zararı kendine diye anlatıyorum boyuna. Benim ailem nasıl desem yapı itibari ile böyle biraz soğuktur.Mesela babam bir gün evde atletle falan gezmemiştir ingiliz lordları gibi takılır evde. Eşimin ailesi de normal aile işte bildiğimiz bana bir sıcak bir samimi geldi kendi ailemi dışladım bir müddet. Neyse çok uzatmayayım 2 sene geçti ve ben bu adamdan nefret ediyorum. Yemin ederim nefret ediyorum eşimin yüzüne de söylüyorum, neden? derse sadece sence? diyorum haklısın deyip büküyor boynunu. Yolda görsem yolumu değiştiriyorum, bayramda seyranda gitmiyorum. Olaya bak.

Şimdi diyelim eşim bana "vay anam babam vay kardeşim vay ablam sen nasıl gitmezsin" diye sıkıntı çıkarsa bizim evlilik yalan olurdu. İlk etapta bu adam yüzünden eşime çattım, sonra bir baktım 6 aylık süre zarfında her kavgamız bu adamın saçmalıklarından çıkmış. Kendimize ait bir derdimiz yok doğru dürüst. Şöyle bir silkindim kendime geldim, aldım karşıma "benim sebeplerim bunlar bunlar. Mümkünse aynı ortama girmeyelim, ha zorunluluk olursa benim tavrım bellidir saygısızlık etmem ama saygısızlığa da müsade etmem" dedim. Ne ben aileme eşimi ezdiririm, ne de o beni. Kendi anneme "poff yine bayram geldi, inşallah gitmeyiz oraya" dediğimde "öyle deme çok ayıp, ya aynısını bize yapsalardı?" diyor. Bende diyorum ki; kayınpederin bana yaptıklarını, damadına sen veya babam yapsaydı, ağzımı açıp tek kelime etmezdim. Utanmadan bir de bana "hiç gelip gitmiyo damat" dediğinde "niye gelsin ki?" derdim diyorum. Haksızsam sen söyle?

Sen ilk önce nişanlınla aranda bu dengeyi kur. Olaylar çok taze. Üst üste yanlışlar -her iki tarafında hataları var- işleri bu noktaya getirmiş. Biraz olayların soğumasına izin verin. Sabahtan beri anlatmak istediğim aslında şu, iki gün sonra nişanlın yamuk yaparsa kuyruğunu kıstırıp eve döneceksin elin mahkum. Bu dönüşün ailenin sahip çıkmasıyla seni korumasıyla olması başka, iki de bir " buyur geldin lafımıza" denilerek başına kakılması başka. Kimseye %100 güvenme kim olursa olsun. Hemen yarın evlenmek zorunda değilsin unutma başına gelen her olumsuzlukta senelerdir ailen vardı, yine ailen olacak. Bunca zamandır yazdıklarının, anlattığın olayların ana fikri bu. Seni ezdirmemek. Ha yol yordam doğrudur yanlıştır tartışılır elbette. Ama önemli olan onların rızasıyla, desteğiyle yuva kurmak yoksa yarın git al nikah tarihini reşitsin artık.

Evlenene kadar geneli çok iyi oluyor onların, evlendikten sonra tanıyamıyorsun canım.
Çok saf duygularla yaklaşıyorsun ama maalesef o kadar toz pembe değil her şey..

Mutsuz olma ihtimaline karşılık ailene arkanı dönme, gönüllerini alarak evlen.
Dönmek istediğin de açık kapın olsun.

Aşk diye gözünü karartıp, hayatını mahvetme.

Neler yasanmis ya.
Intihar felan.
Galiba sen intihardan snra herkes pisman olur yaptigina sevenlerin arasina girmeyelim repligini kullanirlar sandin.
Ama ya ölseydin?
Neyse sukur olmemissin.

Bence cok fevri davraniyosun.
Evet haklisin, evet annen bi garip.
Ama sana bisy anlatiyimmi?
Aslinda cogu kisi ayno seyi diyor burda, bi kulagindan girip diger kulagindan cikicam belkide.
Yinede.
Benimde cok sevdgim bi sevgilim vardi, ailelere acildik.
Annem olmaz dedi, abim ablam olmaz dedi.
Babama hic konusu bile acilmadi kizar diye. Annemgil zaten bi is olmaz ne diye konuyu acalim dediler.
O an turkiyedeydim izinde. Bi yandan annemi goz yaslariyla ikna etmeye calisiyorum. Diger yandan hala diger ulkedeki ablami ikna etmeye calisiyorm.
Abim annemle konusuyor ates puskuruyor benimle telefonda bile konsmak istemiyor.

Son cumleleri " tm sen bilirsin bizi ezip geciyosan tm, ama bizden destek bekleme' oldu'.
Ben herseye ragmen havalardayim, 2 sene bkleyin ama dediler. Ailemi sildigimi hic dusnmeden, hic uzerinde durmada cok sevindim.

Ve sonra? Aldatildim.
Olmaz deme olabilir. Seninde basina gelebilir. Ben guvenmiyomuydum saniyosun sevgilime senin su an nisanlina guvendigin kadar? Elbette bende guveniyodum. Ama hic bana sadik kalamadi.

Ve sonc olrak ayrildik, ve ben ailemi ezip gectigimle kaldim. Asla bi saniye bile ablam annem abim bana ters davranmadi olanlardan dolayi. Abimle o hisimla konsmadik hic, ve sonra birlestik yaz tatilinde ve ayni sohbet ayni muhabbet.
Ve su bana varya, bana her kardesim evlsdim diye yaklastiklarinda ben bin pisman oluyorum yaptiklarimdan utaniyorum.

Sana ben simdi ne dedim? Aileni sec demedim. Nisanlin seni aldatacak demedim. Sadece ZAMANA BIRAK dedim.
Gercekten, zamana birak...

Şimdi sanırım öncelikle bütün konu altınlardan patlak vermiş sanırım. Eğer nişanlının ailesi altınları düğünde tekrar takarız mantığıyla istediyseler bence olaylar yanlış anlaşılma sebebiyle çok büyümüş ki umarım öyledir. Ama öyle değilde sadece kendilerine masraflara falan istedilerse sıkıntı afedersin ama hadsizlik etmişler. Onlar çiftin hakkıdır. Zaten bunun dısındada sorununuz yokmuş ilk başlarda.bu kv nin annenle konusarak halledebileceği birsey.
Genel olarak anneni haksız bulmuşsun sanmıyorum ki bir evlat boşyere anneyi atıp başkalarını tutsun. Annenle arandaki sorunu bir sekilde çözmen lazım.sanırım annen egoları olan bir hatun ve tatmin edilmeye ihtiyacı var o hallolursa herkes tammdır.
Asış düşündüğüm kilit nokta evlendiğinizde kv bunları basına kakarmı senin ailen bunu yaptı annen böyle yaptı bizden ne bekliyosun ki diye. Eğer önüne gelirse çok üzülürsün

Çok teşekkür ederim samimiyetin icin.zaman herseyin ilaci derler evet belki zamanla duzelicek hersey bilmiyorum ben hemen hersey duzelsin diye bekledim sanirim ama zamanla olcak sey bu farkindayim.biseyler yapilcak ve iki aile olmadanda hicbisey tamamlanamaz.illaki bi araya gelmeleri gerekicek. Ama bunca seyden sonra bu nasil mümkün olucak bilemiyorum.tekrar bir araya gelip konuşmaları fayda saglarmi ondanda emin deilim.zamanla duzelceginden emin olabilsem keşke..

bak sna tavsıyem sevıosan nısanlını nolursa olsun sabret ve sakın evden kaçma nısanlısınız zaten dugununle evlen askerden gelsın hemen evlenın ama yıne de kaçma aılenı kırma falan degıl bu o ınsanlar senı ne kadar severse sevsın kaçarsan hep bu sana karsı bı koz olur onutma kendı annen bıle bu kadar acımasız davranbabılıyorsa kaynanan neler yapar

Cok uzun. Hesini okuyamadim. Annenin neden oyle yaptigi ile ilgili detaylar tam verilmemis ama taki meselesinde kesinlikle annenle hakli. Onlar kurnazlik etmek istemisler ama takilar kizindir. Burda anne hakli. Gerisini okumadim.
Bir de annenin neden oyle da randigi ile ilgili detay yok ama yazilanlardan sunu anladim ki sen nisankin icin aileni coktan unutmussun. Oysa topu topu 10 aydir tanidigin biri icin kac yillik aileni silmissin. Evlendiginizde gorursun iki gun sonra cicim aylari bittiginde o cok savundugun esin seni ailesine bu kadar savunmazken annem annem sen hakliymissin dersin sonra...

Yok hayir.onlarda da alinan altinlar kendi masraflari için deil oğlana veriliyo ister altin yapsin koysun isterse kendi ihtiyacini alsin diye.nasil kiza verilen para kizin ihtiyaci icinse onlarda öyle.Annem gerçekten zor bi insan.fikirleri cabuk degisir.cok kırıcı konusur surekli laf sokar.karsindaki ne der ne dusunur takmaz yeri geliyo bizi bile o kadr kiriyoki.herseye aliniyo tersliyo.abimin kayinvalidesi tam onun gibi sorunlar ciksada sonradan anlastilar bazi seyleri gormezden geldiler.ama benim kayinvalidem soguk bi insan cocuklarina bile öyle. Oyle boş beleş konusmayi sevmez herkesle arasnda belli bi mesafe vardr mutlaka.annemde bundan sebep ilk basta hep ben bu kadindan korkuyorum diye yaklasti.halada öyle iste.isinamadi diger dunuru gibi olsun hos bes olsun hersey diye bekledi ama olmayincada herşeye bi kulup buldu.nisandaki anonsu bile bizi ezmek iicin yapti dedi.onlarda cok zengin yat kat sahibi insanlar deilki biz neysek onlarda öyle.annem hep beni istemediklerini felan soyledi halbuki oyle bisy soz konusu bile deil.sirf bu adet bohca ivir zivir seyleri konusmadigi icin bu kadar cephe aldi.ama bu kadar buyulcek bisey deil bence bu.kayinvalidemde annemin huyunu bildigi icin bisey konusmaya cekindi hep.
kayinvalidem bana karşı çok iyi gerckten kizida yok gelinlerim kizim olcak benim der hep.her geldiginde bi suru hediye felan getirirdi bana.ben bana karsi en ufak bi hata yada kelime kullandigina sahit olmadim kendi oglundan bile iyiydi aramiz.kayinvalidem istemese gercktn anneme hak veririm belki ama bu tur seylerle benim sevgimi hice sayiyo.o herkezle iyi anlasmak yaninda rahat olmak zorunda deilki.bu aileyle bi ömür ben gecincem kizinla sorunu yoksa bu kisilerin sirf senin bu dusundklerin olmadi diye ayak diremesi cok uzdu beni.halbuki herseyimi en iyi o biliyo nisanlimi nasil sevdigimide ama herkesten once o bitirmek icin ugrasti.aileler önemli ama hepte aileler hakli cikicak diye bisy yokki sonucta.onlarda insn ve yanilma paylari olamazmi

Aileler hep hakli mi cikar? Genel kk dusuncesi sanirim. Bende benzer durumdayim ailemin rizasi yok. Rizalari olmadan evlilikten korkuyorum, hiç sıkıntı yasamamis olmama rağmen. Kafamda hep anne baba hisseder diyenlerin düşüncesi yankilaniyor çünkü. Insan boyle zamanlarda mutlu olamiyor.
Yalniz bu konuda aileni hakli buldum ben. Taki istememeleri lazim. Mesele bohca değil. Bohcayi sende alirsin evet ancak anne-babamixin yasindaki insanlar, onem verir boyle seylere. Ona rağmen arayip bir sormadiysa, kötü düşüncesi yoksa bile annenin fikrini onemsememis demektir.

amannn üç parça altın için kendi kızını mutsuz etmeyi göze alıyor kapris kapris kapris.. altın kimsede kalamsın alın çocuk esirgemeye löseve bağışlayın. yok altın onda kalmış yok anons edilmişte bıt bıt.. kıyamam yaaa. aşk kolay mı bulunuyor. çok zor zamanlar ama dayan. geçicek inşallah. nişanlın askerdeyken baya bunaltıcaklar ama seni. keşke o gitmeden evlenebilsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…