Ailem evlenmeme onay vermiyor

sakın bu iş olsun die zorlamaaaaaaaaa sakın zamanında edilen laflar evliliğinde pişer pişer hep önüne gelir sakın yok yapmaz çok saygılı efendi felan deme aynı yatagı paylaştıktan sonra çiftler daha rahat dil yarası açabiliyolar hem anne baba evladını kötülüğünüistemez eminim onların da içine sinmeyen şeyler vardır....

bunu da çok düşündüm.ama ilk mesajımda yazdığım 5 gerekçeden başka hiçbir sebeb söylemiyorlar istememe nedeni olarak.o gerekçeler de çok saçma.diğer başa kakma konusunda benim de korkum oldu.her fırsatta babası annesi ve erkek arkadaşımla konuştum bu konuyu.ama garanti verdiler.tabiki yasamadan göremem.kendi babam bunları dedikten sonra onlar neler demezki.ama babam bunları dedi diye neden günahını ben çekip ayrılmak zorunda kalalım aramızda çok şükür sorun hiç olmadı ki.aklımda ve kalbimde o varken nasıl ayrılayım.ailem utanıyo damadım polis demeye.beni de aşağılıyorlar öğretmenim diye.onların derdi kariyeri olan mallı mülklü biri ile evlendirmek.

En başta okurken ben de aynısını düşünmüştüm, ailesinin içlerine sinmeyen birşeyler vardır ondan istemiyorlardır diye geçirmiştim içimden... Ama istemeye geldiklerinde yaptıklarını okuyunca (tecavüzcü suçlaması özellikle) bu fikir uçtu gitti aklımdan, mantıklı olmadıklarını düşündüm.. İstemeyebilirler evet, ama tavırları hiç mi hiç hoş değil.. Buarada konu sahibi arkadasımız, sen yine de ikna etmeye çalış aileni.. Çünkü kaçarak evlenmek bir risktir. Aileni, herşeyi bırakıp kaçarsın ve Allah korusun ileride evliliğin kötüye giderse, destek alabileceğin bir kapın olmayabilir... Eğer o kapı olmassa, eşine herzaman muhtaç olursun ve bu da ezilmene sebep olabilir. Şimdi bunları söylemek hoş olmasa da bütün ihtimalleri düşünmek gerek sonuçta... Yanlış anlama bu sözlerimi... Çünkü, insanlar evlenince hayat gerçekten çok değişiyor. Senelerce flört etseler dahi, evlendikten ve yüz göz olduktan sonra birbirlerini gerçek anlamda tanıyorlar.. Ben evli değilim henüz, ama çevremdeki gözlemlerim bu yönde... Sen öncelikle ne yap et bir şekilde aileni ikna etmeye çalış derim ben...

bende sırf bu yüzden 2 yıldır sabrediyorum.hem beddualarını almayayım hemde ilerde arkamda olsunlar diye.erkek arkadaşımın evlenince değişebilme ihtimalini de düşünüyorum.ama ayrılıp babamların bulduğu kişi ile evlensem o kişi de evlenince değişebilir.yüzüme demiyorlar ama kuzenlere evlat atılır mı falan diyorlarmış.

babamgil annemi 6-7 kere istemiş.ailesi vermeyince annem düğününü kendisi yapmış.şimdi aynı şeyi bana yaşatıyorlar.

Bu ihtimali düşünmen nekadar güzel birşey... Bir de şu var, arkanda ailenin olması karşındakine güçlü olduğun hissini verir.. Ama ailen kimsen olmazsa ve karşındaki sahipsiz görürse seni, ezmeye kalkabilir. Ondan başka gidecek yerinin olmadığı düşüncesi, ona cesaret verebilir. Erkek arkadaşını kötülemek için söylemiyorum bunu, hepimiz insanız ve psikolojik içgüdüsel birşey bu... Aileni ikna etmeye çalışmaya devam et. Bir süre sonra hala ikna olmazlarsa, işte ozaman iyice düşünüp taşınıp mecburen bir karar vermek zorundasın maalesef...

Son düzenleme:
ailemi tanıyan tanıdıkların dediğine göre erkek arkadaşım polis değil doktor falan olsaydı bu saydıkları bahanelerin hiçbirini söylemezlerdi diyorlar.benim ailemde herkes doktor avukat mühendis falan.biz köylü olmamıza rağen onları köylü diye aşağılıyor annem.erkek arkadaşımın ailesi kapalı.ona da laf söylediler.halbüki anne tarafım hep kapalı.erkek arkadaşımın fen edebiyat mezunu olmasına bile laf söylediler.çocuğumuz gerizekalı olurmuş.bu nasıl bi düşünce ya.off off.allah benim aileme merhamet versin

Konuyu okurken sasırmaktan kendimi alıkoyamadım. tamam kızını wermek istemezsin senin kriterlerine uymaya bilir ama bu kadar aqırda hakaret edilmez. iyi yine erkek arkadasının ailesi aqırdan almıs..

bence bedduaları tutmaz babanın. çünkü sizde arkadşınınızın aileside ellerinden geleni yapmışlar. bence git evlen derim mesleğinde var elinde ne güzel. hem polislerde soruşturma falan yok sanırım çünkü ablamın eşide polis öyle şeylerle karşılaşmadılar.
hem sana bir örnek vereyim benim silopide bir öğretmen arkadaşım vardı. kız öğretmen oldu erkek türkçe öğr. bitirdi ama atamanamadı. oğlanın ailesi en az 5 kere kızın kapısına gidip istemişler kızın babasıda aynı senin baban gibi en son gittiklerinde hakaret edip kovmuş. dünyada bir sen bi o kalsa vermem demiş. kızda bunun üstüne oğlanla ve oğlanın ailesiyle nikah yapmışlar arkasındanda güzel bir düğün tam 5 yıl oldu ve babası geçen bayram barıştı. reddetmişti bütün ailesinide görüştürmüyodu kızı. şunuda söyleyim yemin olsun ikisi örnek çiftti okada mutlularki şuan 3 yaşında 1 kızları 1 yaşındada1 oğulları var. allah bozmasın.
dinimizde de zaten incelersen sizden günah gitmiş tam tersi şuan babana günah.
bence git evlen. bidaha mı geleceksin dünyaya sevdiğinle ol. bak şükür ben sevidğimle evliyim ve çok mutluyum . benimde babam yok ama abim çok karşı çıktı evlenmemize 2 yıl sabrettik ve sonunda ikna oldu şimdide 2 tane yeğeni var....

vall canım babanın beddua edeceğine insanlara attığı iftiraların cezasını düşünsün bence.
zira ahiret kebap olmuş.

ailenin saçma sapan ve cahilce düşücelerinin bedelini sen mi ödeyeceksin?
onların mantıklı bir sebebi olsa bedduaları kabul olur da, zaten sebeplerinde haksızlar,Allah her şeyi görüyor.
bizim aile dostumuzun eşinin ailesi de aynen böyle saçma sapan sebepler ileri sürmüşler.
o ablamız da ailesinin mantıksız davrandığını düşünüp izinsiz evlenmiş.
edilen beddualar tutmadı tabii,çünkü ortada ah edilecek durum yok,13 yıldır evliler,3 çocukları var.

sok sok oldum resmen ya hakaretide gectim resmen anlattiklarin iftira atmadir yok bolucu yok tecavuzcu.baban bunlarin hesabini nasil vericek ahirette .bide o nasil buyuklenme oyle yaa.polislerin nesi var ki.gul gibi kutsal meslek bide o polisler olmasa babani kim koruyacak ki.bisey soyliyeyim mi baban bence o istemedigi damadina muhtac olur ilerde mutlaka.bence evlen sevdiginle kimseyi dinleme.mutluluklar dilerim.

cok şaşırdım

Umarım ielride evlenince bunlar yüzünüze vurulmaz

canim benim daha yasin kücük, meslegini yeni almissin eline, bir kac sene kavrul bakalim mesleginde, ayaklarinin üzerinde durun bakalim bir süre.
Dügün icin, gelecekteki eviniz icin simdiden para biriktirin sen ve sevgilin, ondan sonra evlenin.
Acelen ne?
Ailenle, onlar saglikliyken yasasaniza hele bir kac sene. Keyfini cikarsana ailenle.
Kaynana derdi, koca derdi daha hayatinin 50 senesini alacaktir....
Cocugun olsun onu el bebek gül bebek büyüt, meslegini yapsin ve vvvvviiinnnnnnn kocaya. Ne bu ya????
Iyiki cocugum yok, demek artik hep böyle bu zamanda yap büyüt, gitsin.....eeeee......
Ben cocugumla yasamayacakmiyim birseyler? Aceleniz nedir anlamiyorumki, kimse kacmiyor, sevgilin o dönem calissin bir daire alsin sonra evleniriz de.
Bakalim gercekten seni seviyormu?
Fedakarliklar yapilmadan evlenilmez, yapsin bakalim sevgilin, hayattaki cabasini göstersin, bak bakalim sen olmadanda ayaklari üzerinde birseyler basariyormu? Calissin söyle 4-5 sene sonra evlenirsiniz o dönemde para biriktirmis olursunuz, en dogrusu bu.
Yoksa sende öteki kadinlarimiz gibi, keske evlenmeseydim, keske büyüklerimin sözünü dinleseydim dememen icin, bence daha yasin cok genc evlenmek icin bekle ve zamana birak bazi seyleri.
Ha birde burda dert bölümlerini bol bol oku, hemen aklin basina gelir, o zaman ne demek istedigimi anlarsin.
Ailenide üzme sakin, onlarin sayesinde bu güzel hayati yasiyorsun, birazcikda minettar olmali insan.

şoklardayım her kız isteme konusunda bu tarz muhabbetler oluyormu ya bendede olmuştu bunun farklı versiyonu benim başımdada var yani arkadaşım çek kendini geriye konuşma hiç adını bile anma erkek arkadaşının sen görüş konuş gez toz bişeyler yapmaya çalış ne biliym birikim araba al vs kendine çalış yani bi süre erkek arkadaşında bişeyler yapsın kendisine ya birikim yapsın düzenli ya bişeyler alsın bi süre duymayın görmeyin bilmeyin kendinize bunun için zaman verin şahsen biz öyle yaptık bekliyoruz inzivaya çekildik yani daha sonrada şunu deyin görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler sevginizi yıpratmayın cefa çekmeden sefa sürülürmü hiç

canim aileni birazdaha zorla ikna etmeye calis,
madem cok seviyosun biraz bekle,
sakin kacma,
halanlara babanlar kus yazmissin,
bence git onlarla barismayi dene gizli gizli,
onlar bari arkanda olsunlar,
tek basina okucak gibi degil:-(

valla bu kadar hakarete ben o adamın ailesinin yerinde olsam gelipte istemem seni gerçekten çok iyilermiş..

benimde evlenirken ailemin sorun çıkaracağını düşünüyorum eğer ikna edemezsem planım delirmiş durması yapmak valla kafayı sıyırma numarası yapacam :))

bi keresinde lisedeyken karnemde 2 olduğu için babam çok kızmış acayip hakaret etmişti.. bende çok üzülmüştüm ..konuşmadım .. evde ruh gibi dolaştım gülmedim az yedim ölmeyecek kadar .. ruhsuzlaştım bedenim var ölü gibi.. 15 gün sonra babam geldi .. öyle korkmuşki kızım sana ne oldu biri bişeymi yaptı adamın aklına türlü türlü şey gelmiş dedim baba bağırdın ondan kötü oldum diye adam demezmi kızım istemiyosan okuma ben sana kızmam

sizi okuyunca acaba dedim konu sahibinin yaşını yanlış mı okudum,dönüp baktım doğruymuş:26:bir kız için 24 yaş küçük bir yaş değil.nişanlanıp evlenene kadar en az 1-1,5 sene geçer.evliliği oturtmak gerekir çocuktan önce eeee daha geç evlenince ne zaman çocukları olacak,hadi kızın yaşı 20-21 olsaydı haklıydınız.evlendi diyede aileden kopacak hali yok evliykende aileyle birşeyler yapılabilir ama önce ailelerde anlayış olacak

malesef emniyet soruşturması var canım.çalıştığım okulda polisle evlenen arkadaşlar var.onlarda da bir soruşturma oldu.gerekli belgelerin neler olduğunu öğrendi erkek arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…