Ailem evlenmeme onay vermiyor

ben 2 yıllık öğretmenim.bu yıl 3. yılıma başlayacağım.erkek arkadaşım da 4. yılına başlayacak.maddi olarak tüm birikimlerimizi yaptık çok şükür.acele etmemizin sebebi aramızda binlerce km var.küçük bir yerde çalışıyorum.çok rahat görüşemiyorz.ayrıca onun doğu görevi var.eş durumundan yanıma gelecek.nikahımız olsa benim yaşadığım şehirde 3 yıl durup döneceğiz.bu iş uzadıkça ben bu şehirde yaşamak için uzatmaları oynuyorum

ailenin yaklaşımı çok çirkin cnm kusura bakma. red ettmkle tehdit etmek çok kolay seviyorsan içinden geleni yap. ailende olsa boyun eğme

pes diyorum bu kadar olur bende her yerde ''ÇERKES'' olduğumu gururla söylerim ama iş vatansa yerim yurdum TÜRKİYE dir.Babanın evladını gözü arkada kalmadan emanet edebileceği bir milletiz biz.Kadına mal gözüyle bakmayan,toplumda her zaman baş köşede tutulan,akrabalarıyla birbirlerine bağlı,saygı ve sevgi çerçevesindedir ilişkilerimiz.Erkek arkadaşın polis olduğu için korkabilirler ya sen ''Allah korusun'' dul kalırsan diye bunu anlarım.Ancak insanların kişiliğine,soyuna varana kadar edepsizlik yapılmamalı.Babana sorsan okumuş insan kendisi görgülü,bilgili,modern,şehirli ama arkadaşının ailesi kadar bile olgunluk gösterememiş.Gerçekten çok üzücü.Allah hakkında hayırlısını eylesin ama ailene de şunu söyle eden bulur derler ya umarım senden çıkmaz o aileye yaptıkları.

ben sıyırmış numarası yapmadım ama cidden sıyırmanın eşiğine geldim.hiç konuşmuyorum.kendi içime kapandım.gülemiyorum bile.ama onlar da benimle birlikte mutsuzlar.hiç gülmüyorlar.babam çok zayıfladı üzüntüsünden.onların o halini görünce vicdan azabı da çekiyorum.ama onlar mutlu olsun diye de ayrılmak istemiyorum.

Yazık ya.. kızının evlenmesine onay vermeyebilirsin ama insanlara hakaret etme lüksün yok. düşünüyorumda aynı şey benim başıma gelseydi ne yapardım diye... inan ki çok zor. Allahım yardımcınız olsun. Size sabır, anne ve babanıza biraz merhamet versin.

ben de çok şaşırdım çerkez oldukları için istemediklerinde.çok saçma bi bahane.onlar istemiyorlar ya herşeyi bahane ediyorlar.ilk mesajımı okuduysan dershane olayında ben zorladım onu dedim.bu sefer ona kızdılar.ne kadar kişiliksiz.kendisi karar alamıyor mu.sen ne dersen yapıyormu diye.aslında çok mutlu olmaları gerek.kızımız ne isterse yapıyor diye.evlenince benim yaşadığım şehirde oturacaktık.anasının babasının oturduğu şehirde oturmamak istemesi bile onun kişiliksiz olduğunu gösterirmiş.ne alakaysa.erkek arkadaşım ben gece çalışırken yalnız kalma.senin ailene yakın oturalım diye kendi teklif etmişti.bu olaylardan sonra artık aynı şehirde oturmayacağız bizimkilerle

ailene şu konuda katılmıyorum.eve gelen misafire hakaret edilmez hem ayıp hem kul hakkı.vermezsen verme kızını kibarca reddet dimi..diğer konu bende ailemin istemediği bir evlilik yaptım.ailemi sildim resmen eşimi tercih ettim annem çok uyarmıştı beni.dinlemedim hatta ailemden nefret bile etmiştim.annemle küs olup odamdan çıkmamıştı.ah ne ahmakmışım ne safmışım hakettim tabi.anne duası almadan olurmu.eşim 4 yıl konuştuğumuz halde berbat biri çıktı.hakaretler zulümler.ahh anneciğim ahh.kıymetini bilemedim dinlemedim seni yıllarım gitti ve gidiyor hala.keşke geçmişi döndürsem.ha bu arada eşimde öğretmen(((sözün özü ailene sırt çevirme.seni karşılıksız seven tek varlık anne baba.eş değil.

işte sırf sizin gibi evlilikleri duydukça içim çok fena oluyor.çok korkuyorum ya değişirse evleninnce diye.sizin anneniz neden istemiyordu.benim annem sevgilimi arkadaşımın abisi sanarken çok beğeniyordu.çok efendi saygılı.odaya bir bayan geldiğinde hemen düzeltiyormuş oturuşunu falan diyordu.şimdi o söylediklerini hep unuttu.benim ailemin gerekçeleri çok mantıksız.

ailenin sevgilisini istememesinin tek sebebi, onun varlıklı bir insan olmaması..

onun haricinde yok 17 yaşındayken tanışmışsın vs tüm sundukları bahaneler, fasa fiso..

ailenizzz çok yanlış davranmıs bu nasıl bı zıhnıyettır kursunların altında kalsın falan ben de polis eşiyim bende tanısmaya geleceklerını aıleme soyledııgmde babam demıstı ıyı dusun demıstı sonucta dogu görevı var streslı mesaı saatı olmayan bı meslek sen duzenlı calıosun fln dedı ama ben sevıyorum dedım ne yasayacaksak bırlıkte olsun dedımm ben bı hemsıre olarak cok rahat bı yerde calısyorum doguya gıttıgımızde kaybedıcem bılıorum bence aılenle konuss bu kadar tepkı vermek nıyee tanımaya calısmalılar bence önce

evet acı ama gerçek .ama asıl gerçek varki o da kendi öz ailen.ilerde anlarsın. şimdi bu sözler sana saçma gelirde.bende öyleydim.erkek arkadaşın belki çok iyi çıkacak ama belkide çok kötü çıkacak senedin yok.Allah bilr.annelerin sezgileri güçlüdür.benim annem ısınamamıştı eşime.sevememişti.hatta istemeye geldiklerinde 2 kere kek yaptık ikiside yandı normalde kek ustasıdır annem.yani bişeyler mesaj veriyordu bana anlamıyordum ama.annemden nefret eder olmuştum.ama ailem ben üzülmeyim diye onayladılar evliliği.nitekim evlendim kötü günlerimde ailem sahip çıktı.eşim beni yol ortasında bırakıp gitti.aileme sığındım.hatta babam eşimi aradı barıştırmak için.hem kendimi hem onları çok üzdüm çoook.ahh diyorum sadece ahh.

çok garip ama bende istemeye geldiklerinde yemek yapmıştım.normalde çok güzel yemek yaparım.ama o gün sulu köfte yaptım.köfteler dağıldı.pilavım lapa oldu.çorba hamur gibi oldu.kahvem iğrenç oldu.suyu üstte yüzüyordu resmen.allahtan babamın hakaretlerınden sonra yemek falan yemediler.ama ben bunu stresten diye düşündüm.çünkü annemle yemek planı yapmamıza rağmen isteme günü geldiğinde o gün sevgilimin ailesine küfür edip bi de yemek mi hazırlıcam onlara dedi.bende ağlaya ağlaya yaptım.kahve yaparkende mutfağa kadar geliyordu babamın hakaretleri

Bu kadar ağır hakaretlere maruz kalıp birde kahvemi içtiler..kusura bakmayın ama sevgilinizin ailesinde de bir gariplik var.Ben olsam bir dakika durmazdım orda.

Bu kadar ağır hakaretlere maruz kalıp birde kahvemi içtiler..kusura bakmayın ama sevgilinizin ailesinde de bir gariplik var.Ben olsam bir dakika durmazdım orda.

hakaretlerin dozu ilk başta çok ağır değildi.ince ince laf sokuyordu.ne zaman ben kahve ikram ettim babası istedi işte o zaman babamın gözü resmen döndü.iyice abarttı.

biz eşimin ailesinin gönlü olsun diye 3,5 sene bekledik cnm. sebep ise eşimin onalrın istediği kızla evlenmemesiydi çok komik ama gerçek. netice evlendik ama hep ayırmak için uğraştılar sözümde nikahta kınamda salonda hep bir kavga çıkartma çabalrındalardı. netice hep kavga gürültü hep üzüntü. ama siz zaten uzak olacaksınız onalrdan sevginize sahip çıkmalısınız bir başkasıyla evlenince mutlu mu olacaksın bunu hiç düşünmüyormu ailen. evlilikte sevgi çok önemli sevgi olursa saygıda olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…