bu evde kaldığım sürece çocuklar için ben korumacı oldukça hem evimizde yaşayın hem de bize hükmedin.keyfimizi bozun öyle mi derler?kavgalar ve huzursuzluklar bitmez.kısaca orda da huzursuzluk burda da.en iyisi benim kızlarım ezileceğine ben ezileyim kocam tarafındaniki cocuk var ve ailenin muamelesi ortada, avukatla gorus bi, senin gecimini saglamak zorunda.. evde kalip nafakayi alman mumkun mu, ogren derim..
kızlar eski konularımı bilirsiniz boşanma aşamasındayım.eşimin çalışmaması, şiddet,hakaret ve küfürlerinden dolayı ayrıyım iki aydan beri.boşanmayı istiyorum fakat ailem çocuklarımı horluyor,onlara değer vermiyor.babam ve erkek kardeşlerim özellikle.biraz daha zaman geçse dövecekler nerdeyse.ben çocukları anneme emanet edip gitsem aklım hep kızlarımda kalacak.çok zor durumdayım.eşimin yanına gitsem ben, şiddet vs gibi sorunlara devam edecek, gitmezsem kızlarım burda ezilecek.ben de asgari ücret için koşturcam...eşim ben buraya geldiğimde hakarete varan mesajlar attı,durdu.şimdi boşanma davasını açtığımı öğrenmiş.'ben boşanmak istemiyorum,neden dava açmışlar.böyle olmasını istemiyordum demiş' ben telefonlarına cevap vermiyorum. şimdi kızlar şöyle düşünüyorum.kendisi kızkardeşinde yaşıyor ve onların lokantasında çalışıyor ve ben geri döneyim evimde yaşayayım kızlarımla.iki dairesi var kiraları toplamda bin tl,bu kiralarla geçinip.kızlarımla yaşasam diye düşünüyorum.kendisi kızkardeşinde yaşasın haftanın bir günü gelip çocukları eve girmeden görüp gitsin diyorum...bu şartı kabul ederse dönerim desem mi sizce?
Eski konularınızı hatırladım, birkaç şey söyleyeceğim.
1. Aileniz henüz para kazanmadığınız için çocukları yük olarak görüyor olabilir, davranışlarının sebebi bu olabilir. Yine de tedbir alınmalı.
2. Şiddet gördüğünüz için eşinizden boşandığınız takdirde tazminat alabilirsiniz, nafakaya da duruma göre bakılır. Bu para ve işe girmeniz sayesinde ayrı ev ve kreş düşünebilirsiniz. Ayrı ev olmasa da kreş düşünebilirsiniz.
3. Eşinizin geçmişine bakarak bu teklifi bu şekilde asla kabul etmeyeceğini ama kabul etmiş gibi yapabileceğini söyleyebilirim.
O adamla ilişkinizi artık kesin. Çocuklarınız her türlü daha sağlıklı bir ortamda yetişirler. İnsanın babasının annesini dövmesinden acı çok az şey vardır.
ailenin evinde kal demedim, esinle musterek evinizde kizlarinla kalip nafaka alsan diyorumbu evde kaldığım sürece çocuklar için ben korumacı oldukça hem evimizde yaşayın hem de bize hükmedin.keyfimizi bozun öyle mi derler?kavgalar ve huzursuzluklar bitmez.kısaca orda da huzursuzluk burda da.en iyisi benim kızlarım ezileceğine ben ezileyim kocam tarafından
Esim bunu kabul etmez. Bence hazir pismanken bir uzmana gidin destek alin belki bir şeyler duzelir.
Sürekli uzman vs diyoruz biliyorum ama boyle ruh hastalarınin da gözünü korkutma yalvartmakla olmuyor iste
bu evde kaldığım sürece çocuklar için ben korumacı oldukça hem evimizde yaşayın hem de bize hükmedin.keyfimizi bozun öyle mi derler?kavgalar ve huzursuzluklar bitmez.kısaca orda da huzursuzluk burda da.en iyisi benim kızlarım ezileceğine ben ezileyim kocam tarafından
Aileme ne anlatsam bos.cok cahil insanlar.ben azicik cocuguma kizsam onlar tepesine cikmayacalisirlar.yarin birgün döverlet.annem kizima bi iki kez vurdu bile.Hem bosanmayacaksin hem karikoca hayatı yasamayacaksin 2 daire kirasi verecek sana kocan.dogru mu anladim Dogruysa bence hiçbir erkek bunu kabul etmez. Bosan nafakani al.kendine kizlarinla bi hayat kur askari ucretle de olsa çalış.iyi bir avukat tut dairenin birini almaya calis.kira vermezsin çocukların için babaları nafaka oder zaten.yükün biraz azalır. Biliyorum dile kolay ama kızları olan bi kadın güçlü olmak zorunda akılli olmak zorunda.onları ailene de ezdirme yazık.
Kadin siginma olmaz...Bende arkadasin dediği gibi sığınma evinde kalmanın iyi olacağını düşünüyorum Para bbiriktirwbilirsin orda küçük olan biraz büyüyünce krese bırakabilirsin.Allah yardimcin olsun
O kurumun adi nedir?cocuklara iyi davranirlar mi?Sığınma evleri burada yazılanlar kadar pembe değil , olanlar ise çok fazla misafir edemiyor.. Şartları çok ayrıca ve kontenjan her geçen gün artıyor.
Sizin yapabileceğiniz sigortalı bir iş bulup çocuklarınızı ( muzurtilki arkadaşımızın dediği gibi) işe giderken kuruma bırakıp akşam dönerken almak. Akşamları ise ailenizin dediklerini az duyarak belli bir sure dayanabilirseniz ileride kendi evinize çıkabilirsiniz.
Bu aşamalar elbette kolay olmayacak ama emin olun çocuklarınızın daha sağlıklı bir ortamı olacak ve anneleri güçlü bir anne kalacak kalplerinde hep.
O kurumun adi nedir?cocuklara iyi davranirlar mi?
Icime resmen taş oturdu ya.of çok üzülüyorum yazdiklariniza.daha çok küçükler insan gozunden sakinirbu evde kaldığım sürece çocuklar için ben korumacı oldukça hem evimizde yaşayın hem de bize hükmedin.keyfimizi bozun öyle mi derler?kavgalar ve huzursuzluklar bitmez.kısaca orda da huzursuzluk burda da.en iyisi benim kızlarım ezileceğine ben ezileyim kocam tarafından
Ailem ben iyi durumdayken iyi.ama zora düsme.tek basinasin.ben asgari ücretle calisir bakardim ama cocuklarima ben varken böyle yapanlar yokken ne yaparlar?kizlarim burada cekecegine ben,oralarda cekeyim..
anneliğinizi ayakta alkışlıyorum..allah yardımcınız olsun
Kimsesizler yurdu degil mi?orda benim cocuklari barindirmaz diger cocuklar.orasi olmaz.en iyisi babaevleri.en azindan sevilip ,deger görüp ,sahipli büyürler.esime bosansam cocuklarim zararli cikacak..canım bildiğin devlete ait yuvaları diyoruz
eğer anne çalışıyorsa, devlet ücretsiz yuva olanağı sağlıyor
bir form doldurtuyorlar sana, inceliyorlar, kabul ediyorlar veya reddediyorlar
ama sana öncelik verirler çünkü boşanıyorsun, çocuklara bakamazsın, çalışmak zorundasın
Ailem para kazansam asgari ücret alacagimi bildiklerinden pek kiymet vermezler ancak iyi para kazansaydim durum degisirdi.Eski konularınızı hatırladım, birkaç şey söyleyeceğim.
1. Aileniz henüz para kazanmadığınız için çocukları yük olarak görüyor olabilir, davranışlarının sebebi bu olabilir. Yine de tedbir alınmalı.
2. Şiddet gördüğünüz için eşinizden boşandığınız takdirde tazminat alabilirsiniz, nafakaya da duruma göre bakılır. Bu para ve işe girmeniz sayesinde ayrı ev ve kreş düşünebilirsiniz. Ayrı ev olmasa da kreş düşünebilirsiniz.
3. Eşinizin geçmişine bakarak bu teklifi bu şekilde asla kabul etmeyeceğini ama kabul etmiş gibi yapabileceğini söyleyebilirim.
O adamla ilişkinizi artık kesin. Çocuklarınız her türlü daha sağlıklı bir ortamda yetişirler. İnsanın babasının annesini dövmesinden acı çok az şey vardır.
Kimsesizler yurdu degil mi?orda benim cocuklari barindirmaz diger cocuklar.orasi olmaz.en iyisi babaevleri.en azindan sevilip ,deger görüp ,sahipli büyürler.esime bosansam cocuklarim zararli cikacak..
Kimsesizler yurdu degil mi?orda benim cocuklari barindirmaz diger cocuklar.orasi olmaz.en iyisi babaevleri.en azindan sevilip ,deger görüp ,sahipli büyürler.esime bosansam cocuklarim zararli cikacak..
Cok pardon yanlis anladim.ben esime dönmek icin bahane aramiyorum asla .aksine direniyorum ama ailemin davranislari sözler katlanilmaz. Bu arada kres fikri harika olur.Hanımefendi saçmalamayın, ne alakası var kimsesizler yurdu ile?
Bildiğiniz devlet kreşlerinden bahsediyorlar. Baba evlerinde anneleri dövüldükten sonra çok mutsuz büyüyecekleri açık.
Yani dedeleri vs tavırlı olsa, kötü davransa ne olur?
Lütfen dönmeye niyetiniz varsa bunu çocuklarınıza mal etmeyin. Çünkü o evde şu ankinden daha mutsuz olacakları tartışılmaz bir gerçek.
Ayrıca asgari ücret size az geliyor olabilir ancak nafakanız ve tazminatınızla ailenize yük olmaktan çıkarsınız ve davranışları değişir.
Kocanızın eziyeti yerine babanızınkini tercih edin elbette. En azından sizi dövmüyor.