ailem çocuklarımı istemiyor

iki cocuk var ve ailenin muamelesi ortada, avukatla gorus bi, senin gecimini saglamak zorunda.. evde kalip nafakayi alman mumkun mu, ogren derim..
bu evde kaldığım sürece çocuklar için ben korumacı oldukça hem evimizde yaşayın hem de bize hükmedin.keyfimizi bozun öyle mi derler?kavgalar ve huzursuzluklar bitmez.kısaca orda da huzursuzluk burda da.en iyisi benim kızlarım ezileceğine ben ezileyim kocam tarafından

Eski konularınızı hatırladım, birkaç şey söyleyeceğim.

1. Aileniz henüz para kazanmadığınız için çocukları yük olarak görüyor olabilir, davranışlarının sebebi bu olabilir. Yine de tedbir alınmalı.

2. Şiddet gördüğünüz için eşinizden boşandığınız takdirde tazminat alabilirsiniz, nafakaya da duruma göre bakılır. Bu para ve işe girmeniz sayesinde ayrı ev ve kreş düşünebilirsiniz. Ayrı ev olmasa da kreş düşünebilirsiniz.

3. Eşinizin geçmişine bakarak bu teklifi bu şekilde asla kabul etmeyeceğini ama kabul etmiş gibi yapabileceğini söyleyebilirim.

O adamla ilişkinizi artık kesin. Çocuklarınız her türlü daha sağlıklı bir ortamda yetişirler. İnsanın babasının annesini dövmesinden acı çok az şey vardır.

diğer yazılanlara da katılıyorum ama özellikle şu nokta çok doğru
1. Aileniz henüz para kazanmadığınız için çocukları yük olarak görüyor olabilir, davranışlarının sebebi bu olabilir.
işe girip çalışsanız, eve para getirseniz, değişmez mi tutumları, emin misiniz bundan?

ailenin evinde kal demedim, esinle musterek evinizde kizlarinla kalip nafaka alsan diyorum

Esim bunu kabul etmez. Bence hazir pismanken bir uzmana gidin destek alin belki bir şeyler duzelir.

Sürekli uzman vs diyoruz biliyorum ama boyle ruh hastalarınin da gözünü korkutma yalvartmakla olmuyor iste

arkadaşım
eğer ailen tarafından çocuklarına bir şiddet yoksa, senin eşinden dayak yemene şahit olmalarındansa hor görülmeleri daha iyi gibi bence
sen onlara bol bol anlatırsın ailenin huysuz olduğunu, onlarda bir kabahat olmadığını vs vs, sevgiye boğarsın çocuklarını

ama yine de diyorsan ki yok döneceğim eşime
o zaman bari hannesli 'nin tavsiyesini kulak ardı etme
evden, işten önce bir uzman yardımı şartı koş
önce bir bak, uzmanla görüşmeye başlasın, sonra dön...

Sığınma evleri burada yazılanlar kadar pembe değil , olanlar ise çok fazla misafir edemiyor.. Şartları çok ayrıca ve kontenjan her geçen gün artıyor.

Sizin yapabileceğiniz sigortalı bir iş bulup çocuklarınızı ( muzurtilki arkadaşımızın dediği gibi) işe giderken kuruma bırakıp akşam dönerken almak. Akşamları ise ailenizin dediklerini az duyarak belli bir sure dayanabilirseniz ileride kendi evinize çıkabilirsiniz.
Bu aşamalar elbette kolay olmayacak ama emin olun çocuklarınızın daha sağlıklı bir ortamı olacak ve anneleri güçlü bir anne kalacak kalplerinde hep.

Bende arkadasin dediği gibi sığınma evinde kalmanın iyi olacağını düşünüyorum Para bbiriktirwbilirsin orda küçük olan biraz büyüyünce krese bırakabilirsin.Allah yardimcin olsun

Hem bosanmayacaksin hem karikoca hayatı yasamayacaksin 2 daire kirasi verecek sana kocan.dogru mu anladim Dogruysa bence hiçbir erkek bunu kabul etmez. Bosan nafakani al.kendine kizlarinla bi hayat kur askari ucretle de olsa çalış.iyi bir avukat tut dairenin birini almaya calis.kira vermezsin çocukların için babaları nafaka oder zaten.yükün biraz azalır. Biliyorum dile kolay ama kızları olan bi kadın güçlü olmak zorunda akılli olmak zorunda.onları ailene de ezdirme yazık.

Aileme ne anlatsam bos.cok cahil insanlar.ben azicik cocuguma kizsam onlar tepesine cikmayacalisirlar.yarin birgün döverlet.annem kizima bi iki kez vurdu bile.

Bende arkadasin dediği gibi sığınma evinde kalmanın iyi olacağını düşünüyorum Para bbiriktirwbilirsin orda küçük olan biraz büyüyünce krese bırakabilirsin.Allah yardimcin olsun
Kadin siginma olmaz...

Yorumları okuyunca anladım evi alamazsınız çok üzüldüm durumunuza.ya insan çocuklarına torunlarına bunu nasıl yapar.çocukları koymak icin mutlaka bi ucretsiz kreş arayın calisirken koymak için Boyle bir hakkiniz varsa.ya sığınma evinde kalmaniz ya da ailenizle kalmaniz doğru olan ama mümkünse çocukları siz yokken ailenizle bırakmayin.sürekli çalışmalısınız çünkü size destek olabilecek kimse yok. Allah kolaylık versin işiniz çok zor.bir de belediyeler yardım veriyorlar bazı ailelere.kapılarını aşındirmaniz gerekse de şansınızı zorlayin.durumu sizin kadar zor olmayan bir tanıdık yillarca destek aldi Bu şekilde. Hangi şehirdesiniz yazma şansınız var mi?

O kurumun adi nedir?cocuklara iyi davranirlar mi?

O kurumun adi nedir?cocuklara iyi davranirlar mi?

canım bildiğin devlete ait yuvaları diyoruz
eğer anne çalışıyorsa, devlet ücretsiz yuva olanağı sağlıyor
bir form doldurtuyorlar sana, inceliyorlar, kabul ediyorlar veya reddediyorlar
ama sana öncelik verirler çünkü boşanıyorsun, çocuklara bakamazsın, çalışmak zorundasın

Icime resmen taş oturdu ya.of çok üzülüyorum yazdiklariniza.daha çok küçükler insan gozunden sakinir

Kimsesizler yurdu degil mi?orda benim cocuklari barindirmaz diger cocuklar.orasi olmaz.en iyisi babaevleri.en azindan sevilip ,deger görüp ,sahipli büyürler.esime bosansam cocuklarim zararli cikacak..

Ailem para kazansam asgari ücret alacagimi bildiklerinden pek kiymet vermezler ancak iyi para kazansaydim durum degisirdi.

Kimsesizler yurdu degil mi?orda benim cocuklari barindirmaz diger cocuklar.orasi olmaz.en iyisi babaevleri.en azindan sevilip ,deger görüp ,sahipli büyürler.esime bosansam cocuklarim zararli cikacak..

Hanımefendi saçmalamayın, ne alakası var kimsesizler yurdu ile?

Bildiğiniz devlet kreşlerinden bahsediyorlar. Baba evlerinde anneleri dövüldükten sonra çok mutsuz büyüyecekleri açık.

Yani dedeleri vs tavırlı olsa, kötü davransa ne olur?

Lütfen dönmeye niyetiniz varsa bunu çocuklarınıza mal etmeyin. Çünkü o evde şu ankinden daha mutsuz olacakları tartışılmaz bir gerçek.

Ayrıca asgari ücret size az geliyor olabilir ancak nafakanız ve tazminatınızla ailenize yük olmaktan çıkarsınız ve davranışları değişir.

Kocanızın eziyeti yerine babanızınkini tercih edin elbette. En azından sizi dövmüyor.

hayır arkadaşım, ısrarla yanlış anlıyorsun
hani ücretli özel kreşler var ya onların aynısı ama devlete ait
sabah bırakılıp akşam alınan kreşler
bildiğin kreş, anaokulu da var
ihtiyacı olan olmayan birçok kadın oraya vermek istiyor çocuklarını ücretsiz diye
oysa senin kıstasların tutuyor

şu sorum için kusura bakma ama acaba sen, eşinin yanına dönmek istiyor olabilir misin, yani genel anlamda...çünkü çok olumsuz yaklaşıyorsun önerilere...

Cok pardon yanlis anladim.ben esime dönmek icin bahane aramiyorum asla .aksine direniyorum ama ailemin davranislari sözler katlanilmaz. Bu arada kres fikri harika olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…