Cok pardon yanlis anladim.ben esime dönmek icin bahane aramiyorum asla .aksine direniyorum ama ailemin davranislari sözler katlanilmaz. Bu arada kres fikri harika olur.
Tamam ama eşinizle daha katlanılmaz olacak. Söylediğiniz senaryo mümkün değil.
Cinsel, psikolojik ve fiziksel olarak şiddete maruz kalacaksınız. Çocuklarınız o ortamda imkanı yok mutlu büyüyemez.
Ama dedeleri mesela birinci derece rol modelleri değil, önem sıralamasında 1. sırada değil. Annelerinden yeterli sevgiyi aldıkları sürece daha az etkilenirler.
Siz ayrılmakta kararlı olduğunuzu belirttikten sonra, çalışmaya olan kararlılığınızı da gösterirseniz emin olun ailenizin tavrı da değişir biraz da olsa. Şimdi kesin bir karar da olmadığı için ortada, kendi refahları için uygun gördüklerine göre davranıyor olabilirler.
Ama kesin boşanma kararı olunca ortada, mevcut duruma ayak uydurmaya çalışacaklardır. Siz de zaten şiddet nedeniyle mutlaka tazminat alacaksınız, çocuklar sebebiyle nafaka alma ihtimaliniz de yüksek. Tutumlar gittikçe olumlu olacaktır.
Ama eşinize dönerseniz tam tersi olacak. Çocuklarınızı ve kendi hayatınızı yakmayın.