ailem çocuklarımı istemiyor

Kabul ederse ne ala ama bana kalırsa kimseye minnet duymadan kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalış ...
Tabi ki en rahat ve mantikli olan kimseye ihtiyac duymadan parani kazanman ama aileme güvenmiyorum cocuklarim konusunda.baska bir sehirde yasyorum orada da kimse yok.yani calismam bu sartlarda zor...

Nasil bir aileymis sizinkisi yaa insanin evladi yaa, pes diyorum!!! Bir ttaraftanda sizi anlayabiliyorm Allah gostermesin belki aynibseyler benimde basima gelse hic dusunemiyorm. Ama su da bir gercekki insannin kendisinden baska asla baskasinin faydasi yok ailen bile olsa maalesef :KK43: Rabbim yardimciniz olsun, eger esinizde kabul ederse dediginiz fikir cok mantikli bence..

Benim annemede anneannemler birsürü şart koştu yanımızda yasayacaksan böyle böyle falan diye. .Annemde asgari ücretle kirada cocuklarimin psikolojisi bozulmasın diye yaşıyor. .Kendiniz ve çocuklarınızın güvenliği psikolojisi için hangisi mantikliysa ona karar verin. O evde yasasanizda gelip şiddet uygulamayacagi ne malum. .

Aileize yazıklar olsun. Nafaka, tazminat alabilir misiniz, 2 ev varmış, 1ini almalısınız bence.
ailem benim için anlamını yitirdi.hele babam...benimle iki kelime konuşsa hemen çirkinleşir.evde sinek uçsa çocuklar yapmıştır.kızım ağlasa çok rahatsız olur.sürekli eşimin huyunda olduklarını söyler.hatta başıma bela oldun,varlığınız ağır geliyor dedi.ben duymamazlıktan geldim sonra patlayınca sen böyle davranırsan kocan dövmekte haklı dedi bana.daha bir sürü şey var şu iki ay bile dolmadan bir de bir ömür bunlarla neler yaşarım...

Eşinden boşanacaksan onun evinde oturmanın ve yine ondan kazanç sağlamanın evlilikten farkı yok ki?
Kaldı ki bu karakterde ki adama ne kadar güvenebilirsin. Yine o adama minnet etmiş olacaksın.

Allah ailenin erkeklerine vicdan duygusu versin.
hayır boşanmayacağım,boşanmamak için şart belirticem.o adama hiç güvenmedim, güvenmeyeceğim de.haklısınız tamam deyip evliliği devam ettirirse üstüne kızkardeşinde yaşamaya devam ederse yine onun istediği olacak.hem evli hem özgür...

Neden kendinize kizlarinizla ayri bir ev tutup yasamayi dusunmuyorsunuz?
ayrı bir ev tutmam çok zor.maaş asgari ücret olunca.kızlarımın bakıma ihtiyacı var,ben yokken.biri dörtbuçuk diğeri dokuz aylık...

Esim bunu kabul etmez. Bence hazir pismanken bir uzmana gidin destek alin belki bir şeyler duzelir.

Sürekli uzman vs diyoruz biliyorum ama boyle ruh hastalarınin da gözünü korkutma yalvartmakla olmuyor iste
kabul etse de niyeti evliliğe devam etmek olur.ama o zaman kızkardeşinde yasamayı bırakıp,yanımızda bir iş bulup yaşayabiliriz.

Kabul eder; nasıl olsa bir süre sonra kandırıp affettiririm kendimi umuduyla.

Ailenize diyecek söz bulamadım. Etkilendim. Darlık bu olsa gerek. İnşaallah hayırlı bir kapı açılır sizlere.

Siz bu adamdan nafaka ve tazminat alırsanız, dava sonuçlanana kadar da tedbir nafakası alsanız geçinmeniz zor mu olur yine de ?
ailem sadece görüntü olarak var aslında yoklar...gerçekten dardayım,nereye gitsem horlanıyorum.babaevinde çocuklarım.kocaevinde ben...çünkü PARAM yok...:KK43:

Kabul ederse ne ala ama bana kalırsa kimseye minnet duymadan kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalış ...
çalışma imkanım olmadı çünkü çocukları bırakacak kimsem yoktu o şehirde.ailem de ortada...

kızlar eski konularımı bilirsiniz boşanma aşamasındayım.eşimin çalışmaması, şiddet,hakaret ve küfürlerinden dolayı ayrıyım iki aydan beri.boşanmayı istiyorum fakat ailem çocuklarımı horluyor,onlara değer vermiyor.babam ve erkek kardeşlerim özellikle.biraz daha zaman geçse dövecekler nerdeyse.ben çocukları anneme emanet edip gitsem aklım hep kızlarımda kalacak.çok zor durumdayım.eşimin yanına gitsem ben, şiddet vs gibi sorunlara devam edecek, gitmezsem kızlarım burda ezilecek.ben de asgari ücret için koşturcam...eşim ben buraya geldiğimde hakarete varan mesajlar attı,durdu.şimdi boşanma davasını açtığımı öğrenmiş.'ben boşanmak istemiyorum,neden dava açmışlar.böyle olmasını istemiyordum demiş' ben telefonlarına cevap vermiyorum. şimdi kızlar şöyle düşünüyorum.kendisi kızkardeşinde yaşıyor ve onların lokantasında çalışıyor ve ben geri döneyim evimde yaşayayım kızlarımla.iki dairesi var kiraları toplamda bin tl,bu kiralarla geçinip.kızlarımla yaşasam diye düşünüyorum.kendisi kızkardeşinde yaşasın haftanın bir günü gelip çocukları eve girmeden görüp gitsin diyorum...bu şartı kabul ederse dönerim desem mi sizce?

arkadaşım öncelikle durumuna çok üzüldüm
daha önceki konunu hatırlıyorum, sana boşan, yapabilirsin yazmıştım
hatta sen de büyük kızının 4 yaşında olduğunu, eşin seni döverken baba anneme vurma diye çıldırdığını yazmıştın

ailene söyleyecek söz bulamıyorum, babana ve erkek kardeşlerine şu an aklımdaki hakaretleri yazsam bile karşılamaz onların yaptıklarını, Allah onları ıslah etsin

bence eşinin yanına dönmen hata olur, bunu yapma
eşin verdiği sözü tutamazsa bu sefer geri de dönemezsin, o zaman çocukların mahvolur o ortamda
aşağıda yazacaklarım durumuna uymuyorsa o zaman gerekirse çocuklar anaokulu çağına gelene kadar evde otur (ailenin evinde), çocuklarını ezdirtme, onlara kol kanat ger, çocuklar anaokuluna başlayınca iş bulmaya çalış
bu süre zarfında da sana ne söylerlerse söylesinler duyma onları, sadece çocuklarını koru

eğer ssk'lı iş bulabilirsen çocuklarını ücretsiz devlet yuvasına verebilirsin, ssk'lı kadınların böyle bir hakkı var
sabah işe giderken onları da bırakırsın, akşam alırsın

ssk'lı iş bulamazsan, ailenin yanında da tutunamazsan eşine sığınmayı düşünmekten önce sığınma evlerini düşün derim
geçenlerde bir konu vardı, çocuklara harika bakılıyormuş, 6 ay süren varmış iş bulmak için
6 ayda bulamazsan hemen git de demiyorlarmış
çocukların, senin herşeyini karşılıyorlarmış
bence bu seçeneği değerlendir mutlaka, şiddete uğradığın için sığınma evine kabul edilebilirsin.

bu arada
eşinin 2 evi var mı? yani kendi üzerine mi?
o zaman o evin 1'i senin olmalı yasal olarak, buna engel bir durum mu var?
eğer engel bir durum yoksa, o ev sana geçene kadar ailenin evinde, çocuklarının başında bekle
ev sana geçince hemen kendi ailene söyleme!!! belli mi olur, belki evin parasını isterler senden!
önce o evle ne yapacağına karar ver, yap, sonra söyle!!!
mesela evi satıp daha küçük bir ev alacaksan, önce sat-al sonra ailene söyle

gerçekten çok üzüldüm:KK43::KK61:

Baban ve erkek kardeşlerin ne kadar sığ insanlarmış. Böyle insanlara sinir oluyorum. Allah bilir namusumuza leke sürdü bu kız diye düşünüyorlar ondan çocuklara öyle davranıyorlar. Bu kafada insanlar 1900'lerde kalsaydı da bugünlere gelemeselerdi. Ayıp yahu.
Kendi ayaklarınız üzerinde durmaya çalışmanız en mantıklısı. Eşinize ne kadar güvenebilirsiniz. Kapıdan görüp gitmezse ne olacak? Ailenizin yanında da çocuklar rahatsız.
Allah kolaylık versin diyecek bir şey bulamadım.
babam,kardeşlerim ve eşim çocuklar olduğu için benim köle olmam gerektiği konusunda cehaletleriyle parmak ısırtır...

o dedigin evde otursan, nafaka da alsan nasil olur? sartlarini sunarsin mahkemede hem..

esinin duzelmesi, adam gbi davranmasi gbi bi ihtimal var mi?

arkadaşım öncelikle durumuna çok üzüldüm
daha önceki konunu hatırlıyorum, sana boşan, yapabilirsin yazmıştım
hatta sen de büyük kızının 4 yaşında olduğunu, eşin seni döverken baba anneme vurma diye çıldırdığını yazmıştın

ailene söyleyecek söz bulamıyorum, babana ve erkek kardeşlerine şu an aklımdaki hakaretleri yazsam bile karşılamaz onların yaptıklarını, Allah onları ıslah etsin

bence eşinin yanına dönmen hata olur, bunu yapma
eşin verdiği sözü tutamazsa bu sefer geri de dönemezsin, o zaman çocukların mahvolur o ortamda
aşağıda yazacaklarım durumuna uymuyorsa o zaman gerekirse çocuklar anaokulu çağına gelene kadar evde otur (ailenin evinde), çocuklarını ezdirtme, onlara kol kanat ger, çocuklar anaokuluna başlayınca iş bulmaya çalış
bu süre zarfında da sana ne söylerlerse söylesinler duyma onları, sadece çocuklarını koru

eğer ssk'lı iş bulabilirsen çocuklarını ücretsiz devlet yuvasına verebilirsin, ssk'lı kadınların böyle bir hakkı var
sabah işe giderken onları da bırakırsın, akşam alırsın

ssk'lı iş bulamazsan, ailenin yanında da tutunamazsan eşine sığınmayı düşünmekten önce sığınma evlerini düşün derim
geçenlerde bir konu vardı, çocuklara harika bakılıyormuş, 6 ay süren varmış iş bulmak için
6 ayda bulamazsan hemen git de demiyorlarmış
çocukların, senin herşeyini karşılıyorlarmış
bence bu seçeneği değerlendir mutlaka, şiddete uğradığın için sığınma evine kabul edilebilirsin.

bu arada
eşinin 2 evi var mı? yani kendi üzerine mi?
o zaman o evin 1'i senin olmalı yasal olarak, buna engel bir durum mu var?
eğer engel bir durum yoksa, o ev sana geçene kadar ailenin evinde, çocuklarının başında bekle
ev sana geçince hemen kendi ailene söyleme!!! belli mi olur, belki evin parasını isterler senden!
önce o evle ne yapacağına karar ver, yap, sonra söyle!!!
mesela evi satıp daha küçük bir ev alacaksan, önce sat-al sonra ailene söyle

gerçekten çok üzüldüm:KK43::KK61:
eski konuları biliyorsunuz.sağolun.evler eşimin üzerinde değil.o yüzden resmi anlamda hakkım yok.eşim bu şartı kabul eder ama eve girmek ister ve para konusunda da sıkıntı çıkarır.diyorum ki bir de desem ki kızkardeşininde kalmayı ve orada çalışmayı bırakıp.evinde.çocuklarının yanında ol ve bir iş bul çalış desem diyorum.aileme birkaç kez söyledim.bizi istemiyorsunuz.biz de sığınmaevinde yaşarız dedim.öyle kalıyorlar.sıgınmaevinde 2 senede kalsam.sonuçta çıkmam lazım olacak.o zaman çocukları kime bırakıp.çalışırım...

o dedigin evde otursan, nafaka da alsan nasil olur? sartlarini sunarsin mahkemede hem..

esinin duzelmesi, adam gbi davranmasi gbi bi ihtimal var mi?
eşim düzelmez daha da kötü olur üstüne iftira atıp beni boşar bile düşünüyorum ama ailem bunları bildiği halde gitmem için dua ediyor...

eşim düzelmez daha da kötü olur üstüne iftira atıp beni boşar bile düşünüyorum ama ailem bunları bildiği halde gitmem için dua ediyor...
iki cocuk var ve ailenin muamelesi ortada, avukatla gorus bi, senin gecimini saglamak zorunda.. evde kalip nafakayi alman mumkun mu, ogren derim..

X