Cok pardon yanlis anladim.ben esime dönmek icin bahane aramiyorum asla .aksine direniyorum ama ailemin davranislari sözler katlanilmaz. Bu arada kres fikri harika olur.
Esimden bosanmak icin gecen hafta avukata vekaletimi verdim.taniklari belirleyip,darp raporumla davayi acacagim ama eve geldigim de babam bana cemkirmek icin yer ariyordu ve kizimin yanina komsunun kizi gelmis diye cildirdi.ben de kizimi zorla ikna edip arkadasini yolladim.bana bir sürü hakatet etti.ve bu geldigimizden beri kacinci kavgasi.bu örnek birde biri bile degil zaten.sonra oturup düsünüyorum ne yapayim diye...hayır arkadaşım, ısrarla yanlış anlıyorsun
hani ücretli özel kreşler var ya onların aynısı ama devlete ait
sabah bırakılıp akşam alınan kreşler
bildiğin kreş, anaokulu da var
ihtiyacı olan olmayan birçok kadın oraya vermek istiyor çocuklarını ücretsiz diye
oysa senin kıstasların tutuyor
şu sorum için kusura bakma ama acaba sen, eşinin yanına dönmek istiyor olabilir misin, yani genel anlamda...çünkü çok olumsuz yaklaşıyorsun önerilere...
Cok pardon yanlis anladim.ben esime dönmek icin bahane aramiyorum asla .aksine direniyorum ama ailemin davranislari sözler katlanilmaz. Bu arada kres fikri harika olur.
Tamam ama eşinizle daha katlanılmaz olacak. Söylediğiniz senaryo mümkün değil.
Cinsel, psikolojik ve fiziksel olarak şiddete maruz kalacaksınız. Çocuklarınız o ortamda imkanı yok mutlu büyüyemez.
Ama dedeleri mesela birinci derece rol modelleri değil, önem sıralamasında 1. sırada değil. Annelerinden yeterli sevgiyi aldıkları sürece daha az etkilenirler.
Siz ayrılmakta kararlı olduğunuzu belirttikten sonra, çalışmaya olan kararlılığınızı da gösterirseniz emin olun ailenizin tavrı da değişir biraz da olsa. Şimdi kesin bir karar da olmadığı için ortada, kendi refahları için uygun gördüklerine göre davranıyor olabilirler.
Ama kesin boşanma kararı olunca ortada, mevcut duruma ayak uydurmaya çalışacaklardır. Siz de zaten şiddet nedeniyle mutlaka tazminat alacaksınız, çocuklar sebebiyle nafaka alma ihtimaliniz yüksek. Tutumlar gittikçe olumlu olacaktır.
Ama eşinize dönerseniz tam tersi olacak. Çocuklarınızı ve kendi hayatınızı yakmayın.
Esimden bosanmak icin gecen hafta avukata vekaletimi verdim.taniklari belirleyip,darp raporumla davayi acacagim ama eve geldigim de babam bana cemkirmek icin yer ariyordu ve kizimin yanina komsunun kizi gelmis diye cildirdi.ben de kizimi zorla ikna edip arkadasini yolladim.bana bir sürü hakatet etti.ve bu geldigimizden beri kacinci kavgasi.bu örnek birde biri bile degil zaten.sonra oturup düsünüyorum ne yapayim diye...
Esimden bosanmak icin gecen hafta avukata vekaletimi verdim.taniklari belirleyip,darp raporumla davayi acacagim ama eve geldigim de babam bana cemkirmek icin yer ariyordu ve kizimin yanina komsunun kizi gelmis diye cildirdi.ben de kizimi zorla ikna edip arkadasini yolladim.bana bir sürü hakatet etti.ve bu geldigimizden beri kacinci kavgasi.bu örnek birde biri bile degil zaten.sonra oturup düsünüyorum ne yapayim diye...
Babanızla konuşun.
Ve bir süre için lütfen çocuklarınızın ev düzeninin normal seyrine etki etmesini engelleyin. Yani çocuklarınızın arkadaşları eve gelmese de olur bir süre, önemli olan bu değil.
Babanıza ve tüm ailenize boşanmaya ve çalışmaya kararlı olduğunuzu, zaten tazminat istediğiniz gibi sonuçlanırsa kreş ihtimalini de düşündüğünüzü, çocukların ev için en az derecede zorluk çıkarması için uğraşacağınızı açık açık söyleyin.
Yani benim çocuğuma nasıl böyle der diye babanızla şimdilik kavga etmeyin.
Tanıdıklarınıza, yakınlarınıza, yakınlarınızın tanıdıklarına iş bulmak istediğiniz hakkında haber salın. Bu konudaki sitelere ve ilanlara göz atın. Aileniz bu iş için uğraş halinde olduğunuzu ve boşanmanızın size maddi katkı da sağlayacağını görsün.
Gündemine aldi mi yoksa daha uygulamaya gecmedi mi?Bu arada yukardakı özel kreş yardımıydı paylastıgım,detayları burada,devlet kresmine zaten gıdıyosun,
Çalışma Bakanlığı, 1 ile 6 yaş arasındaki çocuklarını kreşe gönderen çalışan annelere 400 liralık kreş bakım desteği sağlamayı gündemine aldı.Kadın (KAGİDER) ile Çalışma Bakanlığı’nın ortak çalıştıkları yeni sistem ile devlet çalışan annelere maddi destek olacak. Kamu, çocuğunu kreşe veren çalışan annelerin masraflarının bir kısmını ödeyecek.
Çalışan anneye kreş yardımı anneye nakit olarak değil, doğrudan kreşe ödenecek. Yardımı alabilmenin en önemli şartı ise kadının çalışma hayatında kalması olacak.
Yeni sistem ile 1-6 yaş arasında çocuğu bulunan çalışan kadınların kreş maliyetinin 300-400 lirasını kamu ödeyecek. Böylece kadınların iş hayatında aktif şekilde rol almasının önünün açılmasının planlanıyor. Yeni kreş sistemi devreye girdiğinde, çalışan anneler mahallelerindeki kreşe çocuklarını gönderecek. Kreş ücretinin ödemesini yaptıktan sonra faturayı işyerine verecek. İşveren bu parayı kamudan alıp anneye ödeyecek. Projeye göre “Eğer kreş ücreti 300-400 liradan daha fazlaysa, üstünü çalışan anne verecek”
Ev kendi üzerinde degil ne yazik ki.ailem cok sorunlu burda da yasamak cok zor.zaten bunlari yasayacagimi bildigim icin evi ilk kez terkettim.babam kendisi verdi beni ama bir sorun oldugunda suclu hep karsisinda kim varsa odur.iyi günde iyi kötü günde bananecidir.erkek kardesimin biri sizofren ne yazik ki.ilaclari kendi istegiyle almaz hep zorlayarak icer.bu da tehlikeli bir durum cocuklar icin evde ben yokken...zor vallahi zorcanım kocanın düzelebileceğine inanmıyorum yazdıklarına bakarsam ailene de denecek söz bulamıyorum ailede dayak olunca ayrı ayrı sana da acıyorum hele çocuklarına benim ailemde de şiddet vardı 30 yaşındayım hala ara ara dalıp o görüntüler gözümün önüne geliyor bilinçaltı unutmuyor...
baban neden bu kadar vicdan yoksunu davranıyor sen ondan izinsiz mi evlendin istemediği için mi evlendin ki kin duyar gibi böyle..
ALLAH YARDIMCIN OLSUN...2 ev varsa bunun birini almaya çalış ya da eve dönerim ama evin birini üzerime yap de kendini bir güvenceye al canım tam bilgim yok ama boşanma davası açıldığında eşin bu malını başkalarının üzerine yapıp seni bu mallardan mahrum bırakmaya çalışır mı acaba aklıma bu geldi öyle şeyler oluyor çünkü
Sagolun hele de cocuklariniz varsa hic bosanmaniza hak yok dayaktan geberseniz de.Turkiyede kadin olmak coookk zor.....allah yardimcin olsun ...hatta hepimizin yardimcisi olsun...kimin ne olacagi belli olmuyo bu hayatta...
ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM bak muzurtilki arkadaşımızın yazdığı msjlarda yurt kreş gibi falan devlet sağlıyormuş sen de çalışsan bir de nafaka alsan eşinden rahatlayana kadar o kreş gibi yurt seni çok rahatlatır daha bilgili arkadaşlarımız var bak yazıyorlar dualarını da eksik etme canım ALLAH sana bir çıkış kapısı açsın aminEv kendi üzerinde degil ne yazik ki.ailem cok sorunlu burda da yasamak cok zor.zaten bunlari yasayacagimi bildigim icin evi ilk kez terkettim.babam kendisi verdi beni ama bir sorun oldugunda suclu hep karsisinda kim varsa odur.iyi günde iyi kötü günde bananecidir.erkek kardesimin biri sizofren ne yazik ki.ilaclari kendi istegiyle almaz hep zorlayarak icer.bu da tehlikeli bir durum cocuklar icin evde ben yokken...zor vallahi zor
Kiralar elden aliniyor.Evler kimin üstüne ? Kirayı eşinizin aldığını ispatlayacak bir şeyler ele geçirebilir misiniz?
Yukarda yazdigim olay daha baslangic biliyorum ki kizlarim biraz daha zaman gecsin dayak yiyecek.benim dayak yemem daha az canimi acitir.en azindan babalari eve haftanin bir günü gelse de kendi düzenimiz olur...sana bir soru soracağım, dürüst cevap verirsen çok sevinirim
hangisi daha kötüydü?
şu yukarıda yazdığın olayı yaşamak mı? yoksa eşin seni döverken 4 yaşındaki kızının "baba anneme vurma" diye çıldırması, onun o anki hali mi?