• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Ailelerin kız istemeden önce tanışmaları şart mıdır? Tanışma nasıl olur?

forest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
402
12
96
İstanbul
Selam kızlar,
Kafam çok karışık. Bir konuda fikir danışmak istiyorum. Erkek arkadaşımın ailesi başka şehirde, 2-3 saatlik mesafemiz var. Kız isteme olayı olacak. ama aileler birbirini tanımıyor. Onun için bayramdan sonra erkek tarafının kadınları gelsin annemlerle tanışsın diye düşündük. Ondan birkaç hafta sonra da istemeye gelirler diye düşünüyoruz. Şimdi bu tanışma işleri nasıl olur? Erkekler de tanışır mı, normal bi misafirlik gibi mi çağırmak gerekir, kadınlı erkekli? Yoksa, direkt istemeye gelseler, tanışma olmadan, öyle olur mu?

Öneriler için teşekkürler şimdiden

bende senin gibi arada da kaldım tanısmalımı tanısmamalı diye ama ama kesinlikle tanısmaları taraftarıyım isteme/sözden önce bi yemeğe alırsınz hem aileler kaynasır hem istekleriniz varsa onları konusursunz ben öyle yaptım mesela ilk geldiklerinde yemeğe aldık bi tanısıp görüştüler 1 hafta sonra istemeye geldiler o zmanda nişan tarihi falan konusuldu ama sizin uzakmıs madem en azından 1 kere gelsinler derim ki mutlaka babalarda tanısmalı en azından isteme oldugunda birbirine yabancı durmasınlar çünkü kız babaları bu konuda cok hassaslar

hmmm. şimdi kadınlar geleceği zaman annesi,babaannesi halası, belki kız kardeşi falan gelir diye düşünüyorum ben. babası gelicek olursa, eniştesi, dedesi falan da gelir, epey kalabalık olur. istemedeki gibi bi kadro olur yani. hem onların organize olması açısından daha yoğun bişey olmaz mı?

yani bence isteme öncesi bi tanışma yapılcaksa annesi babası abisi ablası gelir dayı halayı falan karıstırmayın önce bi aileler birbirini görsün bakalım daha sonrasında istemede aile büyükleri tabiki gelcek ama düşünsene kayınpederini hiç tanımııyosun ve sadece istemede gördün yabancı gibi gelmez mi sana dayıyı halayı sonra görsende olur babanın olmasını şu yüzden söylüyorum kendi babamdan örnek vererek benim babam ön tanışma olmadan kız isteyemezler dedi herşeyi siz ayarlayın kimseyi karıstırmayın

ben onun ailesiyle tanıştım. annesi, babası kardeşi babaannesi ve dedesiyle. o da bu haftasonu bize yemeğe gelicek bizimkilerle tanışmaya. bayramdan sonra da artık isteme,tanışma falan olucak. ama nasıl yapsak, karşı tarafı nasıl yönlendirsek onu bilemedim. annem de çok kararsız, tanışma için ayrı gelmeye gerek yok, siz birbirinizi zaten tanıyosunuz, karar vermişsiniz, biz tanışır konuşuruz istemeye geldiklerinde diyo. karşı taraf da acemi, onlar da net olarak şunu yapalım bunu yapalım demiyolar. biz ne dersek öyle olucak gibi.

ben onun ailesiyle tanıştım. annesi, babası kardeşi babaannesi ve dedesiyle. o da bu haftasonu bize yemeğe gelicek bizimkilerle tanışmaya. bayramdan sonra da artık isteme,tanışma falan olucak. ama nasıl yapsak, karşı tarafı nasıl yönlendirsek onu bilemedim. annem de çok kararsız, tanışma için ayrı gelmeye gerek yok, siz birbirinizi zaten tanıyosunuz, karar vermişsiniz, biz tanışır konuşuruz istemeye geldiklerinde diyo. karşı taraf da acemi, onlar da net olarak şunu yapalım bunu yapalım demiyolar. biz ne dersek öyle olucak gibi.[/QU

zor işler gerçekten canım siz tanışmış olabilirsinz ama yinede aileler bi ön tanışma yapsın derim :D:D:D azıcıkta naz yapıverin öyle kız almak kolay mıymış ohh bi kere gel iste al git olmaz olmaz :dance::dance:

Selam kızlar,
Kafam çok karışık. Bir konuda fikir danışmak istiyorum. Erkek arkadaşımın ailesi başka şehirde, 2-3 saatlik mesafemiz var. Kız isteme olayı olacak. ama aileler birbirini tanımıyor. Onun için bayramdan sonra erkek tarafının kadınları gelsin annemlerle tanışsın diye düşündük. Ondan birkaç hafta sonra da istemeye gelirler diye düşünüyoruz. Şimdi bu tanışma işleri nasıl olur? Erkekler de tanışır mı, normal bi misafirlik gibi mi çağırmak gerekir, kadınlı erkekli? Yoksa, direkt istemeye gelseler, tanışma olmadan, öyle olur mu?

Öneriler için teşekkürler şimdiden

hmmm. şimdi kadınlar geleceği zaman annesi,babaannesi halası, belki kız kardeşi falan gelir diye düşünüyorum ben. babası gelicek olursa, eniştesi, dedesi falan da gelir, epey kalabalık olur. istemedeki gibi bi kadro olur yani. hem onların organize olması açısından daha yoğun bişey olmaz mı?

kız alacaklar yoğunluk olsun biraz.
sadece bayanların tanışması yeterli değil bence.ayrıca sizin için de iki ailenin aynı ortamda görmek ileriyi görmeniz açısından iyi olacaktır.

önce tanışma sonra isteme sonra söz veya nişan ardından düğün:teytey:

fikirler için teşekkürler kızlar :)
bakalım, birkaç gün içinde ailesiyle konuşacak. bi sor bakalım, onlar ne düşünüyolar dedim. bakalım ne diyecekler.

bu arada sevgilim yarın akşam ailemle tanışmaya iftara geliyo bize :)) çok heyecanlıyım çok :))

sevgilinin ailen ile tanışması umarım güzel geçer. bizimkiler sevgilimle 3kere görüştüler. bu haftasonu da amcası ve yengesi gelecek tanışmaya. benim sevgiliminde ailesi uzakta burada amcası ve yengesi var. babam öyle geldik kızı istedik alsık olmaz önce büyüklerinden birileri gelsin tanışalım diyince bizde orta yolu böyle bulduk. aileside bizimkileri arayıp konuştular. ama bence de istemeden önce bir kere mutlaka aynı ortamda olsunlar.

fikirler için teşekkürler kızlar :)
bakalım, birkaç gün içinde ailesiyle konuşacak. bi sor bakalım, onlar ne düşünüyolar dedim. bakalım ne diyecekler.

bu arada sevgilim yarın akşam ailemle tanışmaya iftara geliyo bize :)) çok heyecanlıyım çok :))

nasıl geçti iftar yemeği anlat bakalım en son ne karar verdiniz :D:D forest eltin varmıydı senin

ben istemem gününde şaşkınlıklar,problemler yaşanmaması için daha öncesinden tanışılmasından yanayım
istemeden 1 hafta önce tanışmıştı aileler
dolayısıyla bir kaynaşma oluyor
isteme günü daha keyifli geçiyor

bende bunu günlerdir düşünüyorum bizim mesafemiz daha çok 10 saat falan nasıl gelincek nasıl gidilcek nerde kalıncak bir sürü şey :( ailede yakın zamanda evlenende yok kaldım tek başıma hiç bişey bilmeden yahuuuuu bilmiyorumkismile

bizde önce kadınlar tanıştı kayınvalidem eltisi görümcem falan 4-5 kişilik bir kadın topluluğu öğlen bize gelmişti. annemde işte börek çörek felan aypmıştı. zaten kadınlar bir araya geldimi konuşacak illaki bişeyler buluyolar. baya sohbet muhabbet etmişlerdi öyle gelin damat olaylarına da girmemişlerdi zaten annemde eşimi tanıyordu...

ondan sonra bi akşam yemeğine geldiler bize bu sefer ailecek geldiler haliyle babalarda tanışmıştı tabi eşimle babamda tanışmıştı bu görüşmeden önce...
sonra bi akşamda biz gittik onların evine ailecek (ammada git gel yapmışız )
sonra telefonlaşıp isteme tarihini belirlediler istemeye geldiler :))

bizde önce kadınlar tanıştı kayınvalidem eltisi görümcem falan 4-5 kişilik bir kadın topluluğu öğlen bize gelmişti. annemde işte börek çörek felan aypmıştı. zaten kadınlar bir araya geldimi konuşacak illaki bişeyler buluyolar. baya sohbet muhabbet etmişlerdi öyle gelin damat olaylarına da girmemişlerdi zaten annemde eşimi tanıyordu...

ondan sonra bi akşam yemeğine geldiler bize bu sefer ailecek geldiler haliyle babalarda tanışmıştı tabi eşimle babamda tanışmıştı bu görüşmeden önce...
sonra bi akşamda biz gittik onların evine ailecek (ammada git gel yapmışız )
sonra telefonlaşıp isteme tarihini belirlediler istemeye geldiler :))

arada fazla mesafe olmadığı için git geller güzel olmuş boshayallersmile

istanbulun bir ucunda ben bir ucunda sevgilim oturuyodu toplu taşımayla 2 saat sürüyordu yok arabaylada 1 saat trafik yoksa eğer :)

istanmbulun o trafiği yüzünden biraz tatlı telaşlar olmadı değil ama sorun olmadı e tabi daha uzak olunsaydı bu kadar sık görüşemezdik...
ama misal düğün günümde trafiğe kalırız salonda aile büyüğü olmaz millet gelir kimse olmaz diye kayınvalidem beni almaya eve gelmemişti salonda beklemişti babası ve işte diğer yakın akrabaları bizim eve konvoy olarak gelmişti. uzak olmak bu tarz planlar yapmak zorunda bırakıyordu. fakat sonuçta bunu senin ailende biliyor ve aaa neden az geldiler ayıp sevmedim diye düşünmez anlayışlı olurlar diye düşünüyorum. 1 kere hep beraber ailecek gelip tanışmalarıda uzaktakiler için yeterli olur diye düşünüyorum.

nasıl geçti iftar yemeği anlat bakalım en son ne karar verdiniz :D:D forest eltin varmıydı senin

iftar yemeği güzel geçti :)

henüz bir karar verilmedi ama sanırım direkt istemeye gelicekler. belki isteme yapılır söz ondan sonra olur. hiç bilmiyorum. net birşey yok daha. ben isteme yapıldığı gün söz de olsun istiyorum. bakalım :))

Back