Kendi evinin ihtiyacindan kisarak yapmamayi beyinleri almiyorsa onlara soyleyecek lafim yok benim zaten
Sen ailenden yardim almiyor olabilirsin ama herkes senin soyledigin mantikla hareket ediyor malesef cocuk sahibi olmak omur boyu bir eziyet manasina gelmeye baslar soylenenlerin hepsi yapilirsa
Dusun evlendin cocugun oldu okuttun buyuttun erkekse askere yolladin sonra evlendirdin igne iplige varana kadar aldin elin kizi veya ogluyla ayni cati altinda yasasin diye hediyeler aldin altinlar taktin sandiar sepetler dolusu bohcalar ceyizler yaptin gene bir taraf burun kivirir bunlara o ayri mesele
Sonra cocuklari oldu onlara baktin omrun billah tatil nedir emekli maasi nedir yuzunu gormedin cunku hayatini cocuklarina adadin ya yapmak zorundasin el kizi el oglu da biliyor bunu ki senin boynunun borcu olene kadar yapacaksin yoksa mazallah sokaktaki kopek bile yapiyorken sen yapmiyor olursun
Anne baba olmak bu degil
Benim annem sanki bana cok mu muhtac da ben yardim ediyorum ona saniyorsun? El oglu el kizi senin anani dusunmez sen dusuneceksin sen saygi duyarsan esin saygi duyar ama bu evindekini topla gotur ailene ver sen ac acikta kal anlamina gelmez
Ben her sene annemi tatile gotururum toplasan maksimum 1500lira bu parayla ben ac kalmam kalacak olsam zaten yapmam o ayri benim bahsettiklerim bunlardi ama tabiiki herkes yapmali diye birsey yok zorunlu degil bana gore ben sadece aileye yapilan yardimin bana bereket getirdigine inaniyorum ugurum gibi birsey cebimdeki paradan anneme verince hic param bitmiyor