• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelere yardım yapıyor musunu

benim de eşimin de ailesinin durumu çok şükür iyi. ama benim eşimin babası kendisi çok rahat harcamasına rağmen arada bizden ( eşimin bana söylememesini isteyerek) para istedi.( borç olarak istedi ama geri gelmedi) eşim bir sefer bana söyleyerek 2.000 tl gibi bir para verdi. ama aynı sene bir kaç kez daha istedi. tabi aslında çok rahat harcadığını bildiğim ve para kazanmak için çok zor şartlarda çalıştığım için ben bu duruma çok sinirlenerek tepki gösterdim. biz de gecenin geç saatlerine kadar çalışıyoruz ve borç ödüyoruz, baban bu kadar rahat harcarken neden sürekli benden borç istiyor dedim. paran var mı kenarda, yok dedim. yok ise olmadığını söyle, neden birinden alıp babana veriyosun dedim. ( benim eşim param yok demiyor ve arkadaşından borç alıp babasına vermek istiyordu.hatta bir sefer arkadaşından alıp 2.000 tl daha göndermiş ve ben gönderim makbuzunu tesadüfen görmüştüm.tabi tartışmıştık.Allahtan bu konuda kayınvalidem bizden yana. kayınbabama kızar çocuklardan sakın para filan isteme diye..) neyse şimdilerde bi ses yok bakalım. umarım bir daha da olmaz.
kendi ailem ise zaman zaman ihtiyaç duyabiliyor. ben eğer onlara para verirsem eşime bahsediyorum. ve verdiğim parayı ailem mutlaka zamanı gelince ödüyor. yeri geliyor ben de ailemden borç alıyorum. ve ödüyorum. valla ben ailemden böyle bişey görmedim ama ele karışınca malesef herşeyi görüyoruz.

Evlenmeden önce faturalarını ödüyordum, harçlık veriyordum. Evlendikten sonra da eşimin de desteğiyle kredi çekip babamın arabasını değiştirdim onu ödüyorum. 6 ay sonra borcu bitecek. O bitince de kayınvalidemi Umre'ye göndermeyi planlıyoruz. Onun dışında bir şey beğenirsem alırım, yemeğe götürürüm filan. Ama ne benim ailem ne de eşimin ailesi herhangi bir talepte bulunmazlar. Yukarıda arkadaşın dediği gibi onlarla paylaşınca bereketi artıyor. Allah daha çok veriyor. Bizi bu yaşa kadar getirdiler okuttular biz de onları mutlu edebilirsek ne mutlu...

Bazı aileler ihtiyaç olmasa da sırf okuttum ettim biraz maaşını da harcayayım düşüncesiyle isteyebiliyorlar. Öyleyse şayet sizde çift maaş olsanızda ona göre de yaşantınızın ve masrafınızın olduğunu anlatın hissettirin.
Ha cidden ihtiyaçları varsa da o zaman verin tabi. En nihayetinde ana baba.
Benim babam allah ondan razı olsun altındaki arabayı çıkarttı verdi buyuk sehırde zor olur dıye. Kpederde borcları ıcın altınlarımı sormadan etmeden harcadı sagolsun :) Sesımı cıkartmıyorum artık napalım.. En nıhayetınde anne baba onlarda

eğer gerçekten ihtiyaçları olsa seve seve yaparım. ama eğer benim kazanmak için gecenin 12 lerine kadar çalışmama ve borç ödememe rağmen ( kirada oturuyordum, banka borcum ve bebeğim vardı) karşı taraf bol keseden harcıyor, altına bir üst model araba alıyor, sağa sola savuruyor ve benden geri vermemek üzere para istiyorsa ben eşimin bulup buluşturup para vermesine kızarım. kendi ailem de olsa hoş karşılamam..

Kendi evinin ihtiyacindan kisarak yapmamayi beyinleri almiyorsa onlara soyleyecek lafim yok benim zaten
Sen ailenden yardim almiyor olabilirsin ama herkes senin soyledigin mantikla hareket ediyor malesef cocuk sahibi olmak omur boyu bir eziyet manasina gelmeye baslar soylenenlerin hepsi yapilirsa
Dusun evlendin cocugun oldu okuttun buyuttun erkekse askere yolladin sonra evlendirdin igne iplige varana kadar aldin elin kizi veya ogluyla ayni cati altinda yasasin diye hediyeler aldin altinlar taktin sandiar sepetler dolusu bohcalar ceyizler yaptin gene bir taraf burun kivirir bunlara o ayri mesele
Sonra cocuklari oldu onlara baktin omrun billah tatil nedir emekli maasi nedir yuzunu gormedin cunku hayatini cocuklarina adadin ya yapmak zorundasin el kizi el oglu da biliyor bunu ki senin boynunun borcu olene kadar yapacaksin yoksa mazallah sokaktaki kopek bile yapiyorken sen yapmiyor olursun
Anne baba olmak bu degil
Benim annem sanki bana cok mu muhtac da ben yardim ediyorum ona saniyorsun? El oglu el kizi senin anani dusunmez sen dusuneceksin sen saygi duyarsan esin saygi duyar ama bu evindekini topla gotur ailene ver sen ac acikta kal anlamina gelmez
Ben her sene annemi tatile gotururum toplasan maksimum 1500lira bu parayla ben ac kalmam kalacak olsam zaten yapmam o ayri benim bahsettiklerim bunlardi ama tabiiki herkes yapmali diye birsey yok zorunlu degil bana gore ben sadece aileye yapilan yardimin bana bereket getirdigine inaniyorum ugurum gibi birsey cebimdeki paradan anneme verince hic param bitmiyor:KK66:
soylediklerinde hakli olabilirsin canim ama biliyormusun senin o tatilde harcadigin para benim esimin maasi sakin yanlis anlama allah sana daha cok versin canim durumun iyi ise iyi kazaniyorsan tabiki anneni tatile goturebilirsin bide kendin kazaniyorsan neden olmasin ama herkesin durumu ayni degil. allah anne babana saglik versin canim.

soylediklerinde hakli olabilirsin canim ama biliyormusun senin o tatilde harcadigin para benim esimin maasi sakin yanlis anlama allah sana daha cok versin canim durumun iyi ise iyi kazaniyorsan tabiki anneni tatile goturebilirsin bide kendin kazaniyorsan neden olmasin ama herkesin durumu ayni degil. allah anne babana saglik versin canim.
Amin kuzum hepimizinkine versin herkes icinde bulundugu kosullara gore yapar birseyleri araba ev alsin durumu cok iyi olan nolacak sen de yemek yap gotur atiyorum uc kurus para ver eline sevabi ayni sonucta buyugu kucugu olmaz ki iyiligin onemli olan niyettir

Keşke maddi durumumuz müsait olsada anneme para verebilsem ki hiç ihtiyacı yok durumu gayet iyi ama bende çok dert etmiyor değilim :110:bildiğim kadarıyla eşimde vermiyor.Kp borcumuz varmış ben bilmiyordum 6 ay önce arabamızı sattık eşim vermiş Parasını bende KV ye biz arabayı sattık baba para istemiş dedim bana borcunuz var bilmiyomusun dedi bende bilsem arabayı satmazdım dedim üç Kuruş borca sebep araba gitti :mad:
Geçen gün borcumuz olmadığı halde yine 5000 lira istemiş çok zorlamış eşimi :KK34:birtek eşim çalışıyor ben evdeyim iki çocuk var ne bekliyorlar anlamıyorum benim kimseden bi beklentim yok ne anneme ne KV dert yanmam şu yok bu yok asla demem ama bunlar nasıl kişiler bilemedim :KK42:

Yani bu konu bence duruma göre değişir kimin ihtiyacı varsa ona yardım edilmeliHoppa

Back
X