• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelere yardım yapıyor musunu

Ben evleneli 2 ay oldu eşimle ben ayrı şehirlerde yaşıyoruz şimdilik. Ben ailemin yanında kalıyorum. Evlenene kadar eve para verirdim ayrıca kardeşim okuyor ona harçlık. Şimdi eve para vermiyorum ama kardeşime harçlık vermeye devam ediyorum eve de arada erzak alıyorum malum düğün borçları yüzünden eskisi kadar veremiyorum ama buna da şükür. Kardeşim okulunu bitirene kadar da devam edeceğim kısmetse.

Ailelerinize maddi anlamda yardımcı oluyor musunuz? Içimden yardım etmek geciyor ama cok yardım edemiyorum evlendigimizden beri kredi ödüyoruz vede zorunlu olarak 2 kere ev taşıdık, başka bir sehirde çalışmak icin kendime ev actım onun icinde bir sürü masrafa girdim. Daha sonra esimin yanına geldigimde cocuk istedik ve cocuğumuz olmadı bu yüzden tup bebek denemelerine başladık ilaçlar ve tedavi masrafları derken tekrar maddi durumumuz bozuldu. Su an cok şükür bebeğimiz var tabi bebegin masrafları maddi durumumuzunuzerine tuz biber oldu. Yalnız bebeğe yaptığımız masraflar gözüme hic gelmiyo öderiz ne olacak ki. Ama sorun ki aileler bizim yaptığımız yaşadığımız maddi duruma her seferinde siz ne masraf yaptınız ki, niye bu kadar borcunuz var olarak surekli söyleniyor esimle birlikte yaklaşık 5000 tl alıyoruz tamam yuksek bi rakam ailelerimiz emekli maaşı ile geçiniyorlar ve bizden yüzümüze soylemeselerde destek bekliyorlar. Onlara gittiğimizde elimiz bos gitmiyoruz ama cok yardım da edemiyoruz siz ne yapıyorsunuz? Bazen esim bizim bu kadar borcumuz var kendi ailemi düşünmek zorundayım yardım edemem diyo sizin esleriniz yada siz ne düşünüyorsunuz?
esin dogru soyluyo esinden yana cik

Biz eşimin ailesine verdik baya geçen seneye kadar ama baktık gereksiz yere kapatılan gaiz gelen faturaları ödüyoruz. Biz ödüyoruz kayınvalide yine açtırıyor. Bıraktık artık. Daha geçen hafta iyine oldu böyle fatura olayı. Eşim hiç oralı olmadı. Demem o ki ihtiyaç dahilinde olan şeyleri veriyoruz.

beklentisi olmasina gerek yok bence icinden gelirse yardim yaparsin ailene
Bu arada yardim etmeyiz hic gerek yok diyen arkadaslar evlenirlerken nisan yaparlarken genelde aaaa olur mu aileler cocuklarina yardim etmeli herseyini almali herseyini tastamam yapmali diyenler sanirim :KK66:
Ben annemden fayda beklemektense ona faydali olmayi tercih ederim ama dedigim gibi tercih meselesi herkes diledigini yapmali
hayır hiç öyle bir cümle kullanmadık,temel ihtiyaçlar verilmeli çocuğa(eğitim iş vb ) ..sonrasında evlenmeye karar veren bireyler ihtiyaçlarını elalem ne der saçmalığından mümkün olduğunca sıyrılarak kendi yapmalı,yaşamını kendileri idame etmeli,ne çocuk ana babaya yaslanmış bi şekilde hayat kurmalı ne de anne baba çocuğu garantör görmeli,ihtiyaç duyulduğunda elbette taraflardan biri gönüllüyse aile olgusuna yakışır bir şekilde yardım edilmeli,fakat siz çok kazanıyorsunuz biz ana babanızız ,bize de biraz koklatın demek gelenekselliğin pişkinlik halidir..

Ailelerinize maddi anlamda yardımcı oluyor musunuz? Içimden yardım etmek geciyor ama cok yardım edemiyorum evlendigimizden beri kredi ödüyoruz vede zorunlu olarak 2 kere ev taşıdık, başka bir sehirde çalışmak icin kendime ev actım onun icinde bir sürü masrafa girdim. Daha sonra esimin yanına geldigimde cocuk istedik ve cocuğumuz olmadı bu yüzden tup bebek denemelerine başladık ilaçlar ve tedavi masrafları derken tekrar maddi durumumuz bozuldu. Su an cok şükür bebeğimiz var tabi bebegin masrafları maddi durumumuzunuzerine tuz biber oldu. Yalnız bebeğe yaptığımız masraflar gözüme hic gelmiyo öderiz ne olacak ki. Ama sorun ki aileler bizim yaptığımız yaşadığımız maddi duruma her seferinde siz ne masraf yaptınız ki, niye bu kadar borcunuz var olarak surekli söyleniyor esimle birlikte yaklaşık 5000 tl alıyoruz tamam yuksek bi rakam ailelerimiz emekli maaşı ile geçiniyorlar ve bizden yüzümüze soylemeselerde destek bekliyorlar. Onlara gittiğimizde elimiz bos gitmiyoruz ama cok yardım da edemiyoruz siz ne yapıyorsunuz? Bazen esim bizim bu kadar borcumuz var kendi ailemi düşünmek zorundayım yardım edemem diyo sizin esleriniz yada siz ne düşünüyorsunuz?
Valla benim annemler bize yardim ediyor kayin validemde hic eli bos olmaz herseye karisir eder ama destekcidir gayet durumumuzun iyi olmasin ragmen illa elime bisiler sikistirirlar. Ustelik iki aile de emekli maasiyla geciniyor.

" Ailemide düşünmem gerekiyor , borçlarımız var yardım edemem " derken bu cümleyi sizin aileniz için mi kuruyor kendi ailesi için mi ?

Bizimde cok borcumuz var.
zar zor geciniyoruz.hep eksilerdeyiz.
sebebi evlendik evleneli hep bebek icin tadavi masraflarina gitti.
kredi ustune kredi cektik.
Ailemin durumu yok kiradalar.babamin calistigi isyeri kapandi.
kardesim busene unuversiteye gidecek.
durumlaru yok.
yardim edenleride yok.
ben gittigimde (haftada 3gun)
Mutfak masraflarini goruyorum.
marketini pazarini elimizden geldigince.
cok biseyde gelmiyo elimizden
Kardesime harclik bile veremiyorum cok uzuluyorum.
ama esim hep arkamda.kredi kartindan al yinede al diyo.
ben sirf annedir babadir diyede yapmiyorum.Allah rizasi icin yapiyorum.
Keske daha cik olsa daha cok yardim edebilsem.
anaya babaya niye yardim edelimki diyenleride anlamiyorum
Ölumlu dunyada ahirete ne goturucez.
evi arabayi parayi goturcek halimiz yok.
Kaldiki tanimadigimiz bi yardima muhtac birine bile yardim edilmeli.
varsin son kurusumu ihtiyaci olana veriyim.elim tutuyoken
Onlarin dualari bana yeter

hayır hiç öyle bir cümle kullanmadık,temel ihtiyaçlar verilmeli çocuğa(eğitim iş vb ) ..sonrasında evlenmeye karar veren bireyler ihtiyaçlarını elalem ne der saçmalığından mümkün olduğunca sıyrılarak kendi yapmalı,yaşamını kendileri idame etmeli,ne çocuk ana babaya yaslanmış bi şekilde hayat kurmalı ne de anne baba çocuğu garantör görmeli,ihtiyaç duyulduğunda elbette taraflardan biri gönüllüyse aile olgusuna yakışır bir şekilde yardım edilmeli,fakat siz çok kazanıyorsunuz biz ana babanızız ,bize de biraz koklatın demek gelenekselliğin pişkinlik halidir..
Dediniz demedim zaten sanirim dedim dikkatli okursaniz
Gecen gun bdvde muhabbeti olmustu resmen yuz kisi evlenirken cocugunun herseyinin ailelertarafindan yapilmasinin normal oldugunu soylemisti derdimizi anlatamadiydik simdi ailelere yardim yapmaya gelince hayir kimse yapmasin deniliyor ki bu da toplumun genelinin "herseyi ailenden al ama ailene hic bir faydan olmasin" temeli uzerine kuruldugunu gosteriyor

durumlaru yok.
yardim edenleride yok.
Ne guzel canim ne mutlu sana ki seni yetistiren insanlara yarim elma gonul alma da olsa jest yapiyorsun
Onemli olan burada meblag degil zaten senin icinden gelmesi senin kendini ailene karsi sorumluluk hissettiginin gostergesi bence
Allah sana daha cok versin de sen de yardimci ol insallah

Dediniz demedim zaten sanirim dedim dikkatli okursaniz
Gecen gun bdvde muhabbeti olmustu resmen yuz kisi evlenirken cocugunun herseyinin ailelertarafindan yapilmasinin normal oldugunu soylemisti derdimizi anlatamadiydik simdi ailelere yardim yapmaya gelince hayir kimse yapmasin deniliyor ki bu da toplumun genelinin "herseyi ailenden al ama ailene hic bir faydan olmasin" temeli uzerine kuruldugunu gosteriyor
hayır ailenden gerektiği kadarını al ,daha fazlasına tenezzül etme,aileler de ihtiyacı olmadığı sürece hele ki evlatlar gönüllü değilse yeni bir yaşam çabası veren çiftlerden hiçbir şey talep etmesin ..böyle böyle insanlar 2 çiftin artık yeni bir aile kurduğunu kavrayacak

Ne guzel canim ne mutlu sana ki seni yetistiren insanlara yarim elma gonul alma da olsa jest yapiyorsun
Onemli olan burada meblag degil zaten senin icinden gelmesi senin kendini ailene karsi sorumluluk hissettiginin gostergesi bence
Allah sana daha cok versin de sen de yardimci ol insallah
Aminn canm amin cumlemizi rabbim kimseye muhtac etmesin.muhtac olanlarada yardim etme imkani versin

Aç acikta degillerse aileyi ufak bir maasa baglamayi dogru bulmuyorum.
Sukur ailemde bana muhtaç degil benden gelecek parayi beklemiyorlar
Ailelere para yollamiyoruz..

beklentisi olmasina gerek yok bence icinden gelirse yardim yaparsin ailene
Bu arada yardim etmeyiz hic gerek yok diyen arkadaslar evlenirlerken nisan yaparlarken genelde aaaa olur mu aileler cocuklarina yardim etmeli herseyini almali herseyini tastamam yapmali diyenler sanirim :KK66:
Ben annemden fayda beklemektense ona faydali olmayi tercih ederim ama dedigim gibi tercih meselesi herkes diledigini yapmali
annemin bir lafi var biz seni dunyaya getirdiysek sonuna kadar sana destek cikicaz derdi. kusura bakmasin o aileler dogurdularsa sonuna kadar destek cikacaklar o zaman sokaktaki kopekler bile yavrularina bakiyor. evladini dunyaya para istemek icinmi getirdi

taşlanıcam biliyorum ama dünyaya getirilen çocuğa anne baba koşulsuz bakmak zorunda,temel ihtiyaçlarının haricinde okutup iş güç sahibi bi birey de yapacak ..fakat evlendikten sonra hele ki zor durumda değillerse kesinlikle bakmakla yükümlü değilsiniz,hep diyorum koşullar artık çok zor,hele çocuğunuzun eğitimi düşündüğünüzden çok daha fazla tutacak,evli çiftlerden durumları iyi de olsa (ki yan gelip yatarak para kazanmıyorsunuz ortada muhtemelen ciddi bir emek karşılığı kazanılan para var ) para talep etmek üzgünüm ama pişkinlik geliyor..size önerim yatırım yapın,ev kredisine girin örneğin ,hem çevrenizdekilerin sizden beklentisi olmaz,hem de özellikle çocuğunuzun geleceği için mükemmel bir yatırım olur
sena kimse laf soyleyemez cunku haklisin arkadasim evlat mal deyil para getirsin ama baba hakki varsa evlat hakkida var diymi

durumlaru yok.
yardim edenleride yok.
durumlari cok kotuyse tabi yardim edilmeli olun kalim meselesi olur tabiki yardim olmali ama hic ihtiyaclati yoksa el kizi veya el oglu yiyecegine biz yiyelim mantigi varsa orda dur demek lazim

annemin bir lafi var biz seni dunyaya getirdiysek sonuna kadar sana destek cikicaz derdi. kusura bakmasin o aileler dogurdularsa sonuna kadar destek cikacaklar o zaman sokaktaki kopekler bile yavrularina bakiyor. evladini dunyaya para istemek icinmi getirdi
Bakin iste tek tarafli dusunuyorsunuz
Aileniz sonuna kadar size destek ciksin tamam sizin eliniz armut mu topluyor?nasil icinize siniyor ailelerin uzerine omur boyu yikilip da onlar uzerinden gecinmeye madem? Benim icime sinmez valla annem beni okutmus yetistirmis baska da hic birsey yapmak zorunda degil
Sokaktaki kopek benzetmesini yapmasaniz sasardim zaten
Ben de demiyorum herkes cocugunu dogurup camii avlusuna biraksin diye ama insaf biraz yahu rahat birakin yasli emekli ailelerinizi de biraz nefes alsinlar hatta sizin onlara bir hayriniz olsun uc kurus para verin ellerine bereketini yine siz gorursunuz zararli cikmazsiniz ac kalmazsiniz korkmayin bu kadar

Bakin iste tek tarafli dusunuyorsunuz
Aileniz sonuna kadar size destek ciksin tamam sizin eliniz armut mu topluyor?nasil icinize siniyor ailelerin uzerine omur boyu yikilip da onlar uzerinden gecinmeye madem? Benim icime sinmez valla annem beni okutmus yetistirmis baska da hic birsey yapmak zorunda degil
Sokaktaki kopek benzetmesini yapmasaniz sasardim zaten
Ben de demiyorum herkes cocugunu dogurup camii avlusuna biraksin diye ama insaf biraz yahu rahat birakin yasli emekli ailelerinizi de biraz nefes alsinlar hatta sizin onlara bir hayriniz olsun uc kurus para verin ellerine bereketini yine siz gorursunuz zararli cikmazsiniz ac kalmazsiniz korkmayin bu kadar
bende zor durumda olduklari zaman yardim yapilmasina karsi degilim canim ki ailem suan bana yardim etmiyor bu bir ikincisi benim kizdigim hic ihtiyaclari yokken yardim olmasi siz kiziuorsunuz bana ama burda okuyoruz bazi aileler el oglu el kizi yiyecegine parasini biz yiyelim mantigi var bu yuzden kac kisinin yuvasi yikiliyor biliyormusunuz bazi adamlar burda okuyoruz cocugunun riskintan kisip kardesine babasina son model cep telefonu aliyorlar.

bende zor durumda olduklari zaman yardim yapilmasina karsi degilim canim ki ailem suan bana yardim etmiyor bu bir ikincisi benim kizdigim hic ihtiyaclari yokken yardim olmasi siz kiziuorsunuz bana ama burda okuyoruz bazi aileler el oglu el kizi yiyecegine parasini biz yiyelim mantigi var bu yuzden kac kisinin yuvasi yikiliyor biliyormusunuz bazi adamlar burda okuyoruz cocugunun riskintan kisip kardesine babasina son model cep telefonu aliyorlar.
Kendi evinin ihtiyacindan kisarak yapmamayi beyinleri almiyorsa onlara soyleyecek lafim yok benim zaten
Sen ailenden yardim almiyor olabilirsin ama herkes senin soyledigin mantikla hareket ediyor malesef cocuk sahibi olmak omur boyu bir eziyet manasina gelmeye baslar soylenenlerin hepsi yapilirsa
Dusun evlendin cocugun oldu okuttun buyuttun erkekse askere yolladin sonra evlendirdin igne iplige varana kadar aldin elin kizi veya ogluyla ayni cati altinda yasasin diye hediyeler aldin altinlar taktin sandiar sepetler dolusu bohcalar ceyizler yaptin gene bir taraf burun kivirir bunlara o ayri mesele
Sonra cocuklari oldu onlara baktin omrun billah tatil nedir emekli maasi nedir yuzunu gormedin cunku hayatini cocuklarina adadin ya yapmak zorundasin el kizi el oglu da biliyor bunu ki senin boynunun borcu olene kadar yapacaksin yoksa mazallah sokaktaki kopek bile yapiyorken sen yapmiyor olursun
Anne baba olmak bu degil
Benim annem sanki bana cok mu muhtac da ben yardim ediyorum ona saniyorsun? El oglu el kizi senin anani dusunmez sen dusuneceksin sen saygi duyarsan esin saygi duyar ama bu evindekini topla gotur ailene ver sen ac acikta kal anlamina gelmez
Ben her sene annemi tatile gotururum toplasan maksimum 1500lira bu parayla ben ac kalmam kalacak olsam zaten yapmam o ayri benim bahsettiklerim bunlardi ama tabiiki herkes yapmali diye birsey yok zorunlu degil bana gore ben sadece aileye yapilan yardimin bana bereket getirdigine inaniyorum ugurum gibi birsey cebimdeki paradan anneme verince hic param bitmiyor;)

Back
X