• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelere Gitme Mevzusu Eşim İle Konuşmalıyım Mı ?

inan ki canım burada ki bir çok arkadaş öyle sıkıntılar yaşamıştır ki
ama hepimiz bir türlü yaşamaya çalışıyoruz
bende eşimin ailesinden çok şey gördüm anlatsam buralara sığmaz
ama şuan torunları olacak
benim ailem gibi onlarında sevinmeye sevmeye hakları var
hamileliğimden beri onlar hakkında en ufak olumsuz şey düşünmedim
bebeğim hissetmesin diye
bazen kendime de şaşırıyorum bunca şeyi nasıl unuttun diye
aslında unutmadım ama kin tutmayı tercih etmiyorum
onlara bir kez daha bana yanlış birşey yapmalarına izin vermem
olur biter
bende izin vermiyorum ve oglumun 1 tane dedesi var kendi babam vefat etti :(
dedesine cok düşkün cok seviyor yani haftada 1 kerede torunlarını görsünler diyorum aslında
şimdi esim ile konussam 15 günde bir gidelim desem hem eşime cok gelecek hemde arada cocuk var
o insanlarında torunlarını görmeye hakkı var
evet bana cok ettiler ama işte iştesi var.. :/ bende kendime çok sasırıyorum ki zaten hamilelik dönemimde görüşmedim hiç daha kötü oldu herşey
ee şimdi eşim zaten ailesine düşkün zamanla dengeyi cok zor kurmuş bir insan ben bu adama kalkıpda böyle desem kesin ters teper enisi göz yummak mı dersin.

Bana da şu planlama hep zor gelmiştir.
Geçen iki hafta kayınvalideme biz hiç gitmedik,bu hafta 3 gün üstüstte oradaydık.
Anneme de her gün beş dakika uğrarım,yeterli.
Öyle alıştıkları için hiç kimse gönül koymuyor.

şimdi anneme gitmediğimiz zamanlarda oluyor canm her hafta illaki gitmiyoruz ama işte gtmemeye başlayınca annem alınıyor bu sefer evime gelmiyorsunuz diye üzülüyor..
ama kv rutini hiç sasmas arayı acmaya calışşamda olmadı her hafta gidiyoruz mutlaka ne yapsam bilemedim. sagolasn yorumun için.. gecmste yaşadıklarımdan dolayı bu konu benim için cok hassas

beni basıyor annen

burada yazdığımı söyleyeceksin

neden geleyim senin evine, ne önemi var mekanın, önemli olan sen ve ben

her gün görüşüyoruz

eşini görmesek de bir şey kaybetmeyiz diye

kv ye her hafta git ama işte birinde salı birinde cuma vs olunca arası açılıyor

cumadan sonraki hafta bir şeyler çıksın pazartesi salı gidilmez işte bir sonraki haftaya kalır vs vs

bu arada kv İstanbul a gitmiyor mu

çocuğa kim bakıyor görümcen mi

annen her gün sizdeymiş zaten her hafta zorunlu ona gitmen saçma. eşinin ailesine de her hafta sen gitmek zorunda değilsin. müsait olunca da gidersin, müsait değilsen eşinle çocuğunu yollarsın.
bencede sacma ama annem alınıyor bu sefer.. benim size gelmem farklı senin bana gelmen farklı evime gelmiyorsunuz diyerek güceniyor anneme bazen 10 15 günde 1 gittiğimiz zamanda oluyor birde elin adamı yanı
ikimizde sevmiyoruz eşimle öz babam olsa zten giderdm mutlaka..
diğer dediğiniz çözüme gelincede eşim bensiz gitmek istemiyor ailem yanlış anlar diyor canm yinede hani eskiye nazaran şükür ediyorum cok ama cok düşkündü bu günlere o kadar cok geldik ki bu kıvama o kadar zor getirdim ki inanın çok emek verdim.

Bir seylerin iyi tarafini gormeye calisin. Baska arkadaslar da demis calisan birinin 2 gun yemek derdi olmamasi, cocugun dede nine bilmesi guzel bence. Fazla karamsar olmamalisiniz. Ya yine 2 gunde bir diye tuttursaydi esiniz?

beni basıyor annen

burada yazdığımı söyleyeceksin

neden geleyim senin evine, ne önemi var mekanın, önemli olan sen ve ben

her gün görüşüyoruz

eşini görmesek de bir şey kaybetmeyiz diye

kv ye her hafta git ama işte birinde salı birinde cuma vs olunca arası açılıyor

cumadan sonraki hafta bir şeyler çıksın pazartesi salı gidilmez işte bir sonraki haftaya kalır vs vs

bu arada kv İstanbul a gitmiyor mu

çocuğa kim bakıyor görümcen mi
gitmedi canm evet görümcem tekrar para karşılıgı bu sefer bakmaya başlamıs kv artık burda anlayacağın
brde şöyle bir durum var
benim oglumun 1 dedesi var kendi babam vefat etti :( mekanı cennet olsun canım babam..
oglum dedesine cok düşkün acaip seviyor ve gittimiz zaman hiç gelmiyor bana bende acıkcası dinleniyorum o dedesi ile oynarken yemek yedikten snra.. ama işte geçmişte yaşananlar vs. hiç sevmiyorum sevemiyorum yüzlerin görmek istemiyorum
sohbet etmek bile işkence mesela en son gecen hafta salı gitmiştik bu hafta bugun gidiyoruz.. en fazla bu kadar acılıyor ara anlayacağın ..

Bu aile mevzuları çok hassas olduğu için kendim bir yol bulamadım ,ve cevremde akıl alabileceğim kimse yok ..
3 yıllık evliyim 18 aylık oglum var :nazar: ikimizde çalışıyoruz.. doğru düzgün kendimize zaman ayırıp boş vakit bulamıyoruz zaten. çalışan anne olmanın zorluğunu eminim benim durumumda olanlar çok daha iyi anlar
ev, iş ,yemek ,cocuk, eş ,derken.. hep koşuşturmaca herneyse.. zaten oglumun hiç düzeni yok bütün gün zombi gibiyim :KK43:
Eşim evliliğimizin ilk 1 yılı ailesine çok düşkündü.. sürekli gitmek isterdi , sürekli çağırırdı ,ve çok sorunlar yaşadık, çok kavgalar ettik.. ben kavga ederek onu daha çok ittim ailesine 2 kat fazla düşleti..
hamileyken hiç unutmuyorum 2 güne bir kesin giderdi.. onun yüzünden sorunlar yüzünden erken doğum yaptım :KK43:
bebegim olduktan sonra bize daha çok düşleşti eş ve birey kavramını ögrendi aradaki dengeyi kurdu bende ailesi ile ilgili hiç kavga cıkarmadm hep sabr ettim dua ettim.. sabrın sonu selamet oldu bana rabbime çok şükür
kv ,kp ile zamanında olanlar bitenler yüzünden hiç sevmiyorum.. yüzlerini görmek bazen işkence gibi geliyor.. en zor zamanımızda yapılanları asla unutmayacağım çok agladım cok göz yaşı döktüm..
Ama yuvam için, oglum için geçmişe sünger cekmek gerekiyor evlilik cidden büyük bir sınav.. !
Şimdi ki rutini söyleyim sizlere..
Haftada 1 kere anneme ,1 kere eşimin ailesine gidiyoruz..
Onlar bize çok sık gelmiyorlar ,onlar geldiği vakit o hafta biz gitmiyoruz..
Eskiye göre şükrediyorum halime, ama çalışıyoruz ve fazla geliyor bana ne yapsam bilemedim..
Örnek vereyim size ; pazartesi günü annemlere gittik , bugünde kv lere gideceğiz yemek yiyip cay içip bir iki sohbet muhabbet ediyoruz kalkıp geliyoruz..
İyi yanları , ogluma değişiklik oluyor evimde huzursuzluk cıkmıyor vs..
kötü yanları ise ; haftada iki gün evde olamıyoruz , zaten calışıyoruz yorgun ,argın inanın hiç çekilmiyor..
Şimdi eşim ile konuşsam mı ? ters tepecek belkide.. :olamaz:
Bir hafta senin ailene Bir hafta benim aileme gidelim desem ' ;
Bana kesin şöyle der eminim , zaten haftada 1 kere görüyorum ailemi onuda çok mu görüyorsun diye..
Annem 2. evliliğini yaptı ve eşini hiç sevmiyoruz, oda bizi sevmiyor ama annem var arada ve o ev anneminde evi..
Annem cagırdı vakit eşim bana ; ben gitmek istemiyorum o adamın yüzünü görmek işkence gibi nefret ediyorum diye söylerdi..
Bende direk lafımı söyledim, hiç esirgemem cok katı ve netimdir ! ; hmm öyle mi bende senin ailene gitmek istemiyorum, onları sevmediğimi biliyorsun lakin senin ve oglumun, hatrina gidiyorum ben gidiyorsam k bkma sende gideceksin diye' birdaha agzını acamadı..
Benim size asıl sormak istediğim bu konuyu eşim ile konuşsam mı ?
hafta da birkere kv, birkere kendi anneme gitmek fazla mı değil mi sizce ;? çalışan bireyler için ?
siz ne sıklıkla gidiyorsunuz
yoksa susup oturayım agzımı acmayım mı eski halime göre şükür mü etmeliyim bir akıl verin bana. !
boral bu şwkilde kalsın aksı takdırde gştmediğiniz hafta kaynananlar size gelşr sen hizmet etmek yemek yapmak zorunda kalırsın böyle aynen devam

Bir seylerin iyi tarafini gormeye calisin. Baska arkadaslar da demis calisan birinin 2 gun yemek derdi olmamasi, cocugun dede nine bilmesi guzel bence. Fazla karamsar olmamalisiniz. Ya yine 2 gunde bir diye tuttursaydi esiniz?
haklısınz mesela eskisi gibi olsaydı hiç unutmuyorum bir ara hergün giderdi..
hi çdinlemezdi beni ailemde ailem. ailemde ailem
ben dış kapının dış mandalıydım öylesine kabus dolu günlerde yaşadım
ama birde şu var
ben kv kp hiç sevmiyorum be canm yüzlerini görmek istemiyorum şeytan görmüşe dönüyorum hep geçmiş aklıma geliyor içim parçalanıyor

bende izin vermiyorum ve oglumun 1 tane dedesi var kendi babam vefat etti :KK43:
dedesine cok düşkün cok seviyor yani haftada 1 kerede torunlarını görsünler diyorum aslında
şimdi esim ile konussam 15 günde bir gidelim desem hem eşime cok gelecek hemde arada cocuk var
o insanlarında torunlarını görmeye hakkı var
evet bana cok ettiler ama işte iştesi var.. :/ bende kendime çok sasırıyorum ki zaten hamilelik dönemimde görüşmedim hiç daha kötü oldu herşey
ee şimdi eşim zaten ailesine düşkün zamanla dengeyi cok zor kurmuş bir insan ben bu adama kalkıpda böyle desem kesin ters teper enisi göz yummak mı dersin.
canım sen geçen gün banyo bile yapamıyorum diyordun
eşine peki bir hafta beraber gidelim diğer hafta sen bebeğimle gitseniz
bende banyodur, ağdadır vs. işte bayansal işlerimi halletsem gibi bir teklif sunsanız

Yanlış anlamayın ama 5 gündür banyo yapamayacak kadar vaktiniz yok fakat haftada bir ailelere gidiyorsunuz!
Sizce de mantıklı mı bu?

haklısınz mesela eskisi gibi olsaydı hiç unutmuyorum bir ara hergün giderdi..
hi çdinlemezdi beni ailemde ailem. ailemde ailem
ben dış kapının dış mandalıydım öylesine kabus dolu günlerde yaşadım
ama birde şu var
ben kv kp hiç sevmiyorum be canm yüzlerini görmek istemiyorum şeytan görmüşe dönüyorum hep geçmiş aklıma geliyor içim parçalanıyor
hepimiz ayniyiz canim ben sana anlatsam evliligimizin ilk zamanlarini... Tek bir ornek vereyim herkes evlenip balayi yaparken biz evlendik ve 15 gun boyunca hergun birlikte yedik aksam yemeklerini. Ne salakmisim nasil kabul ettim bilmiyorum ve esim eve gelmek istemezdi cok zor alisti rsmen bebegi sutten keser gibi adami anasinin evinden kestim gun gun... Ve hep elestirirler. Haftada 1 gideriz 1 cagiririz yine elestirirler.

canım sen geçen gün banyo bile yapamıyorum diyordun
eşine peki bir hafta beraber gidelim diğer hafta sen bebeğimle gitseniz
bende banyodur, ağdadır vs. işte bayansal işlerimi halletsem gibi bir teklif sunsanız
onuda söyledim canm ama annemler yanlış anlıyor sen gelmedin mi diyor.. gelmek istemediğimi algılıyorlarmış. halen aynı durumdayım
eşimle konuştm artık geceleri nöbetleşe bakmak konusunda anlaştık mesela 4 saat ben 4 saat o bakacak.

Bencede çok normal haftada bir kere bizde geçen haftaya kadar perşembe benim aileme cuma eşimin ailesine giderdik bu haftasonu annem alt katımıza taşındı şimdi hergün annemdeyiz kahvaltı yemek çay vs. vs. eşimin ailesine hala cuma günleri gidiyoruz ama kıyamıyorumda annesi arıyor kuzum özledim canım ne istiyor ne pişireyim diye insandan insana değişir elbet ben bi kötülüklerini görmedim hasta olduğumda kendi annem bugüne kadar çorba ısıtıp içirmedi hiç eşimin annesi özel çorba yaptı ıhlamur verdi falan. Ama genel anlamda haftada bir çok değil canım ben gideeğim günler sevinirdim bile yemek derdi olmayacak bulaşık derdi olmayacak diye bizde çalışıyoruz ben zorlanıyordum hergün ne pişirsem diye dert etme kendine başta kötü olsalarda yaşlandıkça insanlar değişir sizi daha çok arar iyi yanından bak çocuğuna değişiklik oluyor sana değişiklik oluyor ne güzel işte geçmişe takılıp kalma

hepimiz ayniyiz canim ben sana anlatsam evliligimizin ilk zamanlarini... Tek bir ornek vereyim herkes evlenip balayi yaparken biz evlendik ve 15 gun boyunca hergun birlikte yedik aksam yemeklerini. Ne salakmisim nasil kabul ettim bilmiyorum ve esim eve gelmek istemezdi cok zor alisti rsmen bebegi sutten keser gibi adami anasinin evinden kestim gun gun... Ve hep elestirirler. Haftada 1 gideriz 1 cagiririz yine elestirirler.
:KK70::KK70:
ayy canım yaaa
kusura bakma güldüm ama sütten kesme meselesi hoşuma gitti

Yani o kadar abzürd ki yazılanlar.. Canım ne zaman isterse o zaman giderim, Kv deme en son bayramda gittim, bayramdan sonra onlar bana 2 kere geldiler. Annem de ya uğrar ya uğramaz, öyle gitmem sürekli ki. Hepsi 1 üst sokağımda oturuyor, bir ihtiyaç yoksa sürekli gitmek bana aşırı saçma geliyor yani. Telefonda konuşuuyoruz zaten. Hiç anlayamıyorum böyle sürekli gidenleri. Her hafta gitmek hiç ama hiç normal değil bence.

öyle mi dersiniz bilemedim.. ya haftada 1 kere kv gitmek cok değil ama annemde eklenince işte 2 günde zor geliyor ama bir yandanda yemek yüküm gidiyor ogluma değişiklik oluyor..
Kendi annene gitme konusunda taviz vereceksin oyleyse.. Zaten annen cocuga bakıyormuş, eşine soylersen kesinlikle ters teper, bence hic girme o konuya..

onuda söyledim canm ama annemler yanlış anlıyor sen gelmedin mi diyor.. gelmek istemediğimi algılıyorlarmış. halen aynı durumdayım
eşimle konuştm artık geceleri nöbetleşe bakmak konusunda anlaştık mesela 4 saat ben 4 saat o bakacak.
canım o zaman sende ailesi ile konuş
işte anneciğim böyle böyle
yoksa bende sizleri görmek istiyorum ama
bebek sizdeyken hiç gözüm arkada kalmıyor
o iki saatte kendime vakit ayırmak istiyorum 5 gübdür banyo bile yapamadım vs. diyerek gönül alınabilir sanki

Cogu kişi bu yollardan geçiyor çok haklsınız benimde aklımda kalan tek şey kabus dolu günler yaşadıgım heleki hamileyken allah yaşatmasın o günleri birdaha bizlere :/

Back