• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerde zıtlık oldu ayrıldık şimdi napabilirim sizce?

Olay, kürtlük, türklük, italyanlıksa, yani sırf kan bakarak ayrım yapılıyorsa aileniz kusura bakmayın ama cahil ve ırkçı. Nasıl her türk aynı partiye oy vermiyoruz tamamen farklı ideolojilere sahibiz her kürt de aynı ideolojide değil, her alman da her rus da. Ama olay siyasi boyutsa hele ki parti boyutuysa sıkıntı, illa sorun olur. Özellikle de sizin aileler gibi iki uçlarda olunca.

Eskiden olsa aşkının peşinde koş derdim. 8 yıllık evli ve bir sürü çift arkadaşı olan biri olarak diyorum ki zıtlıklar bir süre sonra kabak tadı veriyor. Bizim eşimle bütün siy görüşlerimiz aynı ailelerinde ama eşim ve babası biraz daha fazla savunuyor bazen onlar bile sıkıyor beni :) zıt olmaz bence

Mesela kadın solcu adam sağcı. Ama evlenmişler. Bildiğim kadarıyla mutlular. Ama sen " bambaşka" diyorsan emin olamadım. Yani cidden ailelerin istemediği kadar büyük bir zıtlık olabilir.
Benim anladığım sağdan soldan da beter bişey. Türk Kürt hepimiz kardeşiz bana göre ama, bazıları bunu anlamıyor. Ve terörü destekleyen partiyi de aşırı destekliyor onunla alakalı olabilir. Allah korusun bende evlatlarımı öyle bir aileye vermek istemezdim. Aşırı uç taraflar. Tabi eğer bu şekildeyse. Ama sadece sağ sol ise okadar kafaya takılacak bir durum yok bence.

tüm sıkıntı düğün olana kadar isteme ve düğün olayını yakın tutun aileler birbirine fazla gel git yapmasın düğünden sonra herkes kendi yoluna gidiyor zaten benim ailemle eşimin ailesi 40 yılda bir görüşüyor yani bence aileleri fazla dert etmeyin

Anladığım kadarıyla güneydoğunun koyu , çok renkli partisiyle iç anadolunun koyu, ampullü aileleri. İki tarafın da koyusu normalde bile çok baskın ve dediğim dedik iken karşı karşıya oldu mu hiç anlaşılmaz. Bunun düğünü ve cenazesi var. Illaki bir araya gelinir. Hadi aileleri geçtim .Biz de şöyle bir anlayış var insanlar birilerini kendi düşüncesine çekerek yola getirmeye çalışıyor, yani sizin tarafınız eşinizi, eşinizin tarafı ise sizi muhtemelen baskılayacak bunu göze alabiliyor musunuz?

O zaman aileniz çok haklı. Arada halledilebilecek bir fark yok. Bunu siyasi görüş olarak görmüyorum ben bildiğiniz bölücülük. Doğulu olmaları okey ama o bölücü olmaları aman olsun denilebilecek bir şey değil.

Biz iç Anadolu onlar doğulu diye aileler arası anlaşmazlık oldu. Konuştular ve olmaz dediler. Bizde ayrıldık. Erkek arkadaşım konuşalım bı araya gelelim aileler orta yol bulalım dedi. Bende istiyorum ama ailelerin arası bozuk şekilde olsun istemiyorum. Benim ailemin fikri net bazı şeyleri istemiyoruz dediler. Erkek tarafı da kabul etmedi. Erkek arkadaşımı seviyor ve istiyorum. Ama ilerde sorun olur mu diye korkuyorum.

Konu sahibi, Mirta Mirta yazdıklarında çok haklı. Bu olay milliyetçilik, millet kültür mezhep farklılığı gibi bir şey değil.

Daha öncesinden sorduğumda sorum malesef kapandı o yüzden üstü kapalı sormaya çalışıyorum
Sorunuza cevabım evet
Benim ailem aşırı sağcı eşimin ailesi ise solcuydu bende evlenmeden önce aşırı olmasa da sagciydim.ailem çok zitlasmadi ama ileride sorun olur diye endişeleri vardı.biz evlendik ilk yillar benle eşim arasında çok az sorun oldu ama öyle abartılacak bişey değil.10 yıldır evliyiz ben zamanla sagciligi bıraktım esimden daha da solcu oldum.bence siyasi görüş yada particilik bı evliliği çok bozacak şeyler değil.iki taraf aşırılığa kaçarsa en fazla düğün zamani sıkıntı olur.bi daha birbirlerini nerde goreceklerki.

Benim anladığım sağdan soldan da beter bişey. Türk Kürt hepimiz kardeşiz bana göre ama, bazıları bunu anlamıyor. Ve terörü destekleyen partiyi de aşırı destekliyor onunla alakalı olabilir. Allah korusun bende evlatlarımı öyle bir aileye vermek istemezdim. Aşırı uç taraflar. Tabi eğer bu şekildeyse. Ama sadece sağ sol ise okadar kafaya takılacak bir durum yok bence.
Evet konu sahibi , o tarz bir partiyi kastetti.

Biz iç Anadolu onlar doğulu diye aileler arası anlaşmazlık oldu. Konuştular ve olmaz dediler. Bizde ayrıldık. Erkek arkadaşım konuşalım bı araya gelelim aileler orta yol bulalım dedi. Bende istiyorum ama ailelerin arası bozuk şekilde olsun istemiyorum. Benim ailemin fikri net bazı şeyleri istemiyoruz dediler. Erkek tarafı da kabul etmedi. Erkek arkadaşımı seviyor ve istiyorum. Ama ilerde sorun olur mu diye korkuyorum.
Anlaşamamazlık konusunu biz mi tahmin edicez. 🫣

Ben d. Bakırda doğup 7 yaşına kadar orada yaşayan bir kişi olarak o partiyi desteklemiyorum , o partiyi destekleyenlere selam vermiyorum. Siz nasıl o partiyi destekleyen biri ile görüşebiliyorsunuz ? Siyaset yapmak istemiyorum ama artık z kuşağı bile her şeyin farkında siyaset konusunda bilgili. Siz nasıl bu kadar bilgisiz kalabiliyorsunuz?

Düğününde biji apo biji kürdistan diye pankrat açılırsa o paçavra gibi bayrakları açılırsa neler olabileceğini düşün ve vazgeç olmaz kızım bu iş bu siyaset değil başka birşey şehit haberi geldiğinde zılgıt çektiklerinde tahammül edebilecekmisin kaldırabilecekmisin her aşk birgün biter geriye ailen kalır iki taraf birbirine saygıyı sevgiyi kaybedeli çok zaman oldu tamir edilebilecek durumlar değil

Back