• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

biriktir ve asla ailene söyleme aklından da geçirme
birde kendine para harcamada kısma onların canı eşya almak istiyorsa sende kıyafet almak istiyorsun

Kısmıyorum zaten onlarla beraber ken almıyorum ama kendim gidip alıyorum annem bisuru cene yapiyor sonra birsuru kiyafetin var diye cevabını veriyorum git ogluna soyle de 300 lira vermesin bi saate gücün bana yetiyo çalışıyorum kazanıyorum sana mi sorcam ne alcagimi diyorum

Ne için kredi cekicem ama? Kursa kaydolucam yakinda ehliyet alayim araba alicam kredi cekip iyi de bisey alicam. onu ödüyorum diye bisey diyemezler. Ev de bana fazla gelir şuan
borcum vardı arkadaşıma desen tlf kırdım,arabasını çarptım bana öğretirken,pırlanta yüzüğünü kaybettim filan desen :kahve:

Bence bir borca gir. Mesela araba al. Onun için kredi çek, onu ödüyorum bana para kalmıyor de. Yarın öbür gün evlilik gibi bir şey olursa en azından kenarda arabam var dersin.

Ev peşinatı biriktirin. Heray maaşın yarısını koyun kenara. Aileniz sorarsa da ev alacağınızı söylersiniz. 8binlira para az mı?

Bakın daha bugun olani anlatayim. Fotoğrafcilik hobim.var mebin yarismasi var foto yarismasi ona katildim 4 gozle bekliyolar sordular bugun yarisma Noldu diye. Odullu yarisma 5000 den 1000 e kadar ödülü var kazananlara. Daha sonuclar belli değil ama kazanamadim dedim. Kazanirsam da soylemicem aticam kenara bilmeyecekler

Bitlis`te yasayip para dayandiramamak gercekten buyuk beceri.
insan ne alir hangi esyaya takar ki aklini? :işsiz: sadece sizin ve annenizin maasi 5000lira yapiyor ki cok rahat gecinmeniz gerek..
hic soylemeyin kenara para attiginizi ki suan kenarinizda olan para yuklu miktarda degil.
dunyanin binbir turlu hali var.

Bence bir borca gir. Mesela araba al. Onun için kredi çek, onu ödüyorum bana para kalmıyor de. Yarın öbür gün evlilik gibi bir şey olursa en azından kenarda arabam var dersin.

Aynen ben de onu düşünuyorum ama ehliyetim yok henuz ehliyet kursuna yazılıcam sonra da araba alicam

Bakın daha bugun olani anlatayim. Fotoğrafcilik hobim.var mebin yarismasi var foto yarismasi ona katildim 4 gozle bekliyolar sordular bugun yarisma Noldu diye. Odullu yarisma 5000 den 1000 e kadar ödülü var kazananlara. Daha sonuclar belli değil ama kazanamadim dedim. Kazanirsam da soylemicem aticam kenara bilmeyecekler

soylemeyin tabi.

Ev peşinatı biriktirin. Heray maaşın yarısını koyun kenara. Aileniz sorarsa da ev alacağınızı söylersiniz. 8binlira para az mı?

Bilirlerse biriktirdigimi bi sekilde gider o para. Annem de ev istiyor guya ben de diyorum boyle ev alinmaz kendinize gelin. Kenara koyma olayı yas kenara koydugumu bilirlerse sıkıştılarmi binerler tepeme o para için kenara koysam da söylemiyorum 3500 var suan elimde 2500 i birikmiş kalani bu son maastan kalan.

5.000 lira ödül alsam 1 ayda haklar bunlar

tabi haklarlar.
kendinizi para sakliyor gibi hissetmeyin cunku savurganlikta iyi bisey degil.
sonucta kiraya vs. yardimci oluyorsunuz,butun parayi saklasaniz vicdan yapin tamam ama kenara bikac bisey atmakta hic sakinca yok

Bitlis`te yasayip para dayandiramamak gercekten buyuk beceri.
insan ne alir hangi esyaya takar ki aklini? :işsiz: sadece sizin ve annenizin maasi 5000lira yapiyor ki cok rahat gecinmeniz gerek..
hic soylemeyin kenara para attiginizi ki suan kenarinizda olan para yuklu miktarda degil.
dunyanin binbir turlu hali var.

Evet cok degil suanki son aldığım maasla beraber 3500 falan 2.500 u birktirdigim gerisi son maastan kalan. Bunca zamandacok az yani annemin abimin bi kurusu yok zaten kenarda. Bi de annem demez mi o kadar para aliyoruz nereye gidiyo bu para anlamıyorum. Nereye acaba dedim senin bilmen lazim. Ben de anlamıyorum nereyegidiyor onca paran

Of abla bendenmiş :olamaz: Ben biriktirmiyordum kendime harcıyordum tek fark bu. Bir de ailenizin de sanırım yoktur ihtiyacı olsa verirdi ablanız. Bizimkiler benden hiç talep etmediler ihtiyaçları yoktu çünkü.

valla belki benimle aynı şekilde evde yaşayıp çalışmıyorum diye başıma her şeyi kakmasa belki bu yaptığını iki yüzlüce bulmazdım dikkatimi bile çekmezdi. ama hiçbir masraf yapmadığım halimle "annemlerin parasını yiyorsun" diye başımda artistlenince komik oluyor :) çünkü çalışıyor haliyle benden daha fazla masraf çıkarıyor onlara üstelik ben evde kendi işlerimi kendim hallederim. valla bi insan 35 yaşındayken de donunu annesine yıkatmaya çekinmesi lazım bence.

En doğrusunu yapıyorsun. Yeter ki istikrarlı şekilde biriktir ve dokunma o paraya.
Vadeli hesap aç bence

Yok ben tutunluyumdur kolay kolay ellemem o paraya. Bugune dek hic cekmedim ordan her ay da maasimdan arttirmaya çalışıyorum bitlise geleli 3 ay oldu 3 aydir her maasta mutlaka arttirip attim hesabima

valla belki benimle aynı şekilde evde yaşayıp çalışmıyorum diye başıma her şeyi kakmasa belki bu yaptığını iki yüzlüce bulmazdım dikkatimi bile çekmezdi. ama hiçbir masraf yapmadığım halimle "annemlerin parasını yiyorsun" diye başımda artistlenince komik oluyor :) çünkü çalışıyor haliyle benden daha fazla masraf çıkarıyor onlara üstelik ben evde kendi işlerimi kendim hallederim. valla bi insan 35 yaşındayken de donunu annesine yıkatmaya çekinmesi lazım bence.

35 mi :O evli değil mi kardeşiniz

Yok ben tutunluyumdur kolay kolay ellemem o paraya. Bugune dek hic cekmedim ordan her ay da maasimdan arttirmaya çalışıyorum bitlise geleli 3 ay oldu 3 aydir her maasta mutlaka arttirip attim hesabima
En iyisi. Çünkü ileride evlenirken lazım olacak ve aileniz yardımcı olmayacak belli.
O zaman da "nereden çıktı bu para" diyebilirler ama kredi çektim dersiniz siz de.

Back
X