Bence içinizden o şekilde geliyorsa part time kapanmanın bir mahsuru yok. Hem denemiş ve yapabiliyor musunuz görmüş olursunuz. Ancak burada aklımı kurcalayan bir sorum var: bu şahsen bizzat kendi içgüdülerinizle verdiğimiz bir karar mı yoksa bulunduğunuz yerde ablaların/arkadaşların etkisinde kalarak mı böyle düşünüyorsunuz? Size kapanmanızla ilgili telkinde bulunan kimseler var mı?Hepinize merhabalar. Dini konu yasak diye biliyorum ve dini kısımlara girmeden sizlerden fikir ve yardım almak istiyorum. Ailemin kültür yapısı çok farklı, akrabalarımız da öyle. Yani genel olarak farklı bir ortamda yetiştim farklı bir kültürde inanç açısından. 20 yaşındayım üniversite okuyorum. Hafta sonları aile yanına geliyorum ama. Konu şu ben kendim araştırıp tesettüre girmeye karar verdim ki bu küçük yaşlarımda da içimde vardı o dönem konuyu onlara açmıştım ve asla izin vermediler hatta babam oldukça köpürdü ve korkumdan bir daha konuyu açmadım. Hala açsam aynı tepkiyi alırım. Ben ailemden çok daha farklı görüşlere sahibim onlarla büyüdüysem de. Şimdi yurtta kalıyorum yine aynı şehirdeyim ama onlardan gizli tesettüre girsem, yani böyle radikal bir değişiklik yapsam bu eninde sonunda ortaya çıkar mı? En azından denemek bir de böyle hareket etmek istedim sonrasına karar veririm diye ama nasıl saklayacağım ya da gizlice böyle birşey yapıp sonradan ortaya çıkarsa neler yaparım bilmiyorum
Yok yurttaki oda arkadaşlarım açık kızlar, dindar değiller. O tarz konulara da hiç kendi aramızda girmeyiz. Kapansam desteklerler kıyafet falan alırım hatta orda giyerim okul dışında okul içinde vs ama aile yanında gidince yani bu sefer yurttan açık çıkmam gerekecek ya da bir hafta gitmesem ailem çağırırsa o zaman ne yapacağım o konuyu bilmiyorumBence içinizden o şekilde geliyorsa part time kapanmanın bir mahsuru yok. Hem denemiş ve yapabiliyor musunuz görmüş olursunuz. Ancak burada aklımı kurcalayan bir sorum var: bu şahsen bizzat kendi içgüdülerinizle verdiğimiz bir karar mı yoksa bulunduğunuz yerde ablaların/arkadaşların etkisinde kalarak mı böyle düşünüyorsunuz? Size kapanmanızla ilgili telkinde bulunan kimseler var mı?
Hepinize merhabalar. Dini konu yasak diye biliyorum ve dini kısımlara girmeden sizlerden fikir ve yardım almak istiyorum. Ailemin kültür yapısı çok farklı, akrabalarımız da öyle. Yani genel olarak farklı bir ortamda yetiştim farklı bir kültürde inanç açısından. 20 yaşındayım üniversite okuyorum. Hafta sonları aile yanına geliyorum ama. Konu şu ben kendim araştırıp tesettüre girmeye karar verdim ki bu küçük yaşlarımda da içimde vardı o dönem konuyu onlara açmıştım ve asla izin vermediler hatta babam oldukça köpürdü ve korkumdan bir daha konuyu açmadım. Hala açsam aynı tepkiyi alırım. Ben ailemden çok daha farklı görüşlere sahibim onlarla büyüdüysem de. Şimdi yurtta kalıyorum yine aynı şehirdeyim ama onlardan gizli tesettüre girsem, yani böyle radikal bir değişiklik yapsam bu eninde sonunda ortaya çıkar mı? En azından denemek bir de böyle hareket etmek istedim sonrasına karar veririm diye ama nasıl saklayacağım ya da gizlice böyle birşey yapıp sonradan ortaya çıkarsa neler yaparım bilmiyorum
Ben kararlarımızın zamana yayılabileceğini, herşeyi tamı tamına yapmak zorunda olmadığımızı, elimizden geldiği kadarını yapmanın kar olduğunu düşünüyorum.Yok yurttaki oda arkadaşlarım açık kızlar, dindar değiller. O tarz konulara da hiç kendi aramızda girmeyiz. Kapansam desteklerler kıyafet falan alırım hatta orda giyerim okul dışında okul içinde vs ama aile yanında gidince yani bu sefer yurttan açık çıkmam gerekecek ya da bir hafta gitmesem ailem çağırırsa o zaman ne yapacağım o konuyu bilmiyorum
Onlara bağlıyım maalesef elimde bir işim yok ve ders saatleriyle çakıştığı için girememMaddi olarak ailenize bağlı değilseniz istediğinizi yapın.
Tam nokta atışı degınmişsinKendi özgür kararinizsa, herhangi bir cemaate kapilip gitmediyseniz, sevgiliniz oyle istedi diye kapanmiyorsaniz ya da cevreniz hep basortulu diye ozenmiyorsaniz, isime gelmezse acilirim fikrinde olmazdiniz bana kalirsa...
Hur iradesiyle ortunen insanlarin yapamazsam acılırım diye dusunduklerini gormedim ben.
Hayatımda kimse yok ve kimseyi almıyorumTam nokta atışı noktalara degınmişsin
Bana da kabul gorme ıstegıyle atılan bır adım gibi geldi
Arkadaslar
Sevgili
Özellikle sevgili evet.
Allah'ın emirlerine anne baba karşı çıkıyorsa anne babayı dikkate almamak gerek. Bu inandığın kitapta yazıyor. Korku ile yol alınmaz. Ashabı Kehf mağaraya sığındığında peşinde o dönemin en zalim imparatoru vardı. Hz. Musa denizi yardiginda peşinde Firavun ordusu ile birlikte vardı.Hepinize merhabalar. Dini konu yasak diye biliyorum ve dini kısımlara girmeden sizlerden fikir ve yardım almak istiyorum. Ailemin kültür yapısı çok farklı, akrabalarımız da öyle. Yani genel olarak farklı bir ortamda yetiştim farklı bir kültürde inanç açısından. 20 yaşındayım üniversite okuyorum. Hafta sonları aile yanına geliyorum ama. Konu şu ben kendim araştırıp tesettüre girmeye karar verdim ki bu küçük yaşlarımda da içimde vardı o dönem konuyu onlara açmıştım ve asla izin vermediler hatta babam oldukça köpürdü ve korkumdan bir daha konuyu açmadım. Hala açsam aynı tepkiyi alırım. Ben ailemden çok daha farklı görüşlere sahibim onlarla büyüdüysem de. Şimdi yurtta kalıyorum yine aynı şehirdeyim ama onlardan gizli tesettüre girsem, yani böyle radikal bir değişiklik yapsam bu eninde sonunda ortaya çıkar mı? En azından denemek bir de böyle hareket etmek istedim sonrasına karar veririm diye ama nasıl saklayacağım ya da gizlice böyle birşey yapıp sonradan ortaya çıkarsa neler yaparım bilmiyorum
Seküler derken herhangi bir dine inanci olmayan mı?Siz reşit bir insansınız. Tepkilerinden korkmayın. Kendi kararınızı yaşayın. Eninde sonunda kabullenirler.
Ben seküler bir ailede büyüdüm, kendim de aynı görüşteyim. Ama zıt olsaydım ve kapansaydım ilk şoktan sonra kabul ederlerdi.
O da açılsan da olur kapansan da.
Zamanla düzelir.
Herkes reşit olduktan sonra istediği hayatı yaşar
Bu sizin kararınız mı, üniversitede ve yurt ortamında girdiğiniz çevre nedeniyle mi istiyorsunuz ?Hepinize merhabalar. Dini konu yasak diye biliyorum ve dini kısımlara girmeden sizlerden fikir ve yardım almak istiyorum. Ailemin kültür yapısı çok farklı, akrabalarımız da öyle. Yani genel olarak farklı bir ortamda yetiştim farklı bir kültürde inanç açısından. 20 yaşındayım üniversite okuyorum. Hafta sonları aile yanına geliyorum ama. Konu şu ben kendim araştırıp tesettüre girmeye karar verdim ki bu küçük yaşlarımda da içimde vardı o dönem konuyu onlara açmıştım ve asla izin vermediler hatta babam oldukça köpürdü ve korkumdan bir daha konuyu açmadım. Hala açsam aynı tepkiyi alırım. Ben ailemden çok daha farklı görüşlere sahibim onlarla büyüdüysem de. Şimdi yurtta kalıyorum yine aynı şehirdeyim ama onlardan gizli tesettüre girsem, yani böyle radikal bir değişiklik yapsam bu eninde sonunda ortaya çıkar mı? En azından denemek bir de böyle hareket etmek istedim sonrasına karar veririm diye ama nasıl saklayacağım ya da gizlice böyle birşey yapıp sonradan ortaya çıkarsa neler yaparım bilmiyorum
Üniversitede samimi olduğum kimse yok. Yurt oda arkadaşlarim açık kızlar sadece oruç tutarlar ve aramızda dini konuları bile hiçbir zaman konusmadık. Sevgilim de yok. Bir arkadaşım var o da kendi kültürümden biri ailelerimiz benzer ve o da destekliyor beni. Yani çevremde öyle telkin veren kimse yok. Ama ben kitaplar alır okurum bilgi edinirim vs onların da katkısı oldu düşüncemin gelişmesindeBu sizin kararınız mı, üniversitede ve yurt ortamında girdiğiniz çevre nedeniyle mi istiyorsunuz ?
Sohbet vb ortamlara katıldınız mı ?Üniversitede samimi olduğum kimse yok. Yurt oda arkadaşlarim açık kızlar sadece oruç tutarlar ve aramızda dini konuları bile hiçbir zaman konusmadık. Sevgilim de yok. Bir arkadaşım var o da kendi kültürümden biri ailelerimiz benzer ve o da destekliyor beni. Yani çevremde öyle telkin veren kimse yok. Ama ben kitaplar alır okurum bilgi edinirim vs onların da katkısı oldu düşüncemin gelişmesinde
Hayır dediğim gibi samimi olduğum biri yok. Sohbet vs ortamları bizim üniversitede olmaz. Reel hayatta çevremde sayılı insanlar var. Kitaplar okur, video izler, aklıma yatan kişileri dinler izlerim ki bu kişilerin kitapları var televizyona da çıkan kişiler ve mezheplere bağlı değiller farklı bakış açıları var. Cemaat tarikat hiç değiller. Radikal değiller yani.Sohbet vb ortamlara katıldınız mı ?
Onlara bağlıyım maalesef elimde bir işim yok ve ders saatleriyle çakıştığı için giremem
Eğer anlattığın gibi özgür iradenle verdiğin bir kararsa ailen de eninde sonunda destekleyecektir. Ben hayatımda birkac kez rafine "sekuler" bir kültürde yetişip de sonradan kapanma kararı alan genç kız tanıdım, tamamı özgür irade diyordu ama aslen amaclari kökailelerinin ve çevrelerinin dikkatini çekmekti, zaten sonradan pişman oldular , ama bence deneyin.Üniversitede samimi olduğum kimse yok. Yurt oda arkadaşlarim açık kızlar sadece oruç tutarlar ve aramızda dini konuları bile hiçbir zaman konusmadık. Sevgilim de yok. Bir arkadaşım var o da kendi kültürümden biri ailelerimiz benzer ve o da destekliyor beni. Yani çevremde öyle telkin veren kimse yok. Ama ben kitaplar alır okurum bilgi edinirim vs onların da katkısı oldu düşüncemin gelişmesinde
Açıkçası ben de üzülürdüm.Evet benim ailem de öyle ve babam özellikle dış çevreyi çok önemsiyor akrabalarını vs mesele kültür değil sadece mesela öyle birşey yapsam yakın çevresine akrabalarına söylemez muhtemelen. Yani ne karar verdiysem söylemeden direkt yapayım alışırlar mı zamanla diyorsunuz yoksa konuşmam mı gerekiyor, çok net bir şekilde istemeyeceklerini biliyorum