Aileden gizli kapanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeydill

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
13
17
Hepinize merhabalar. Dini konu yasak diye biliyorum ve dini kısımlara girmeden sizlerden fikir ve yardım almak istiyorum. Ailemin kültür yapısı çok farklı, akrabalarımız da öyle. Yani genel olarak farklı bir ortamda yetiştim farklı bir kültürde inanç açısından. 20 yaşındayım üniversite okuyorum. Hafta sonları aile yanına geliyorum ama. Konu şu ben kendim araştırıp tesettüre girmeye karar verdim ki bu küçük yaşlarımda da içimde vardı o dönem konuyu onlara açmıştım ve asla izin vermediler hatta babam oldukça köpürdü ve korkumdan bir daha konuyu açmadım. Hala açsam aynı tepkiyi alırım. Ben ailemden çok daha farklı görüşlere sahibim onlarla büyüdüysem de. Şimdi yurtta kalıyorum yine aynı şehirdeyim ama onlardan gizli tesettüre girsem, yani böyle radikal bir değişiklik yapsam bu eninde sonunda ortaya çıkar mı? En azından denemek bir de böyle hareket etmek istedim sonrasına karar veririm diye ama nasıl saklayacağım ya da gizlice böyle birşey yapıp sonradan ortaya çıkarsa neler yaparım bilmiyorum

Part time tesettürlü mü olacaksınız? Sizce de biraz saçma değil mi?

Tam tersini isteyen genç kadınlara verdiğim tavsiyeyi vereyim size de; ailenize bağımlı, onların kurallarıyla yaşarken böyle işlere girişmeyin. Kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuz zaman dilediğinizi yapar, kendi kurallarınızla yaşarsınız.

Siz reşit bir insansınız. Tepkilerinden korkmayın. Kendi kararınızı yaşayın. Eninde sonunda kabullenirler.
Ben seküler bir ailede büyüdüm, kendim de aynı görüşteyim. Ama zıt olsaydım ve kapansaydım ilk şoktan sonra kabul ederlerdi.
O da açılsan da olur kapansan da.
Zamanla düzelir.
Herkes reşit olduktan sonra istediği hayatı yaşar

Farkındayım benim konu biraz şey gibi oldu açılmak isteyen kızların konusu gibi aile yanında kapalı ama dişarda açık gibi ve bende aile yanında kapalı kalamam çünkü konuyu açmaya bile çekiniyorum dediğim gibi kültür farklı ve babam akrabalarını da önemseyen biri ne gördüyse bizde de öyle görmek istiyor o yüzden ne yapacağim bilmiyorum

Kendi özgür kararinizsa, herhangi bir cemaate kapilip gitmediyseniz, sevgiliniz oyle istedi diye kapanmiyorsaniz ya da cevreniz hep basortulu diye ozenmiyorsaniz, isime gelmezse acilirim fikrinde olmazdiniz bana kalirsa...

Hur iradesiyle ortunen insanlarin yapamazsam acılırım diye dusunduklerini gormedim ben.

Evet benim ailem de öyle ve babam özellikle dış çevreyi çok önemsiyor akrabalarını vs mesele kültür değil sadece mesela öyle birşey yapsam yakın çevresine akrabalarına söylemez muhtemelen. Yani ne karar verdiysem söylemeden direkt yapayım alışırlar mı zamanla diyorsunuz yoksa konuşmam mı gerekiyor, çok net bir şekilde istemeyeceklerini biliyorum

Yok asla cemaat vs işim yok zaten mezheplere tarikatlara inanan bir insan değilim kendi içimden geliyor. Çok sığ bir insan da değilim olmadı ki alışamadım kötü hissettim el alem ne der ben bir daha açılmam diyen bir insan da değilim o konuda kendime karşı öz güvenli biriyim ama aileden çekiniyorum çünkü asla istemiyorlar

Seni anlıyorum bende senin gibi bir ailede yetiştim hatta ailede 2. Kapanan kişi benim. Küçükken babanızın köpürmesin belki yaşından dolayıdır şu an aynı tepkiyi vermeyebilir. Sadece şunu öneririm evet radikal bir karar önce kendiniz hazmedin bu fikri deneyin kapanın öyle dışarı çıkın çünkü ilk kapandığınızda sanki herkes size bakıyormuş gibi oluyor. Sonrada ailenin yumuşak karnını seçip yeni kararınızı açıklayın. Ben anneme söylemiştim. Annem babama söyledi. Şükür büyük tepkiler vermediler ama oldukça şaşırdılar belki yaşımında etkisi vardır. 29 yaşındayım hayat senin bundan sonra dediler bende büyük tepkiler bekliyordum çünkü ama hiç öyle olmadı ki büyük tepkiler olsa bile bir yerden sonra alışacaklar bu kötü bir şey değil neticede ve hayat sizin hayatınız

Ailenize bu konuda hesap vermek zorunda değilsiniz. Kaldı ki tesettür bi açtım bi kapadımla olmaz olursa tesettür olmaz. Zorla kapatılan bir kız üniversitede başını açsa yada kuytu köşede yada tesettürlüyken yakışmayacak şekilde giyinerek heves almaya çalışsa zaten amaç bu olduğu için adım adım açılmış oluyor, fakat tam tersini isteyenler siz gibi yani tesettüre girince okulda kapalı evde açık olamazsınız. Tesettürü dini sebeplerle isteyen kalpten kabul eden biriyseniz olmaz sadece kapalı giyim tarzına merak deneme arzusu ise okulda kapanıp kendinizi deneyebilirsiniz bence.

Ne istiyorsanız onu yapın ama sakın sevgili için falan böyle bir şeye kalkışmayın. Yalnızca kendiniz istiyorsanız kapanın. Benim çok yakın bir tanıdığım, sırf sevgilisi istedi diye kapandı sonra gördü adamın gerçek yüzünü.

Kızılcık Şerbeti'ndeki Çimen aklıma geldi bunu okuyunca

Yok sevgilim yok zaten içimden geldi açıkçası eskiden de vardı ve kendimi o şekilde daha mutlu huzurlu hissedeceğimi düşünüyorum diğer ibadetleri yapıyorum ve bu konuda da içimde olduğu için bir adım atmak istedim

Aslında evet açıklamak zorunda değilim ama annem mesela daha iyi bakıyor ama babama karışan biri değil o da bana değil git babana anlat onu ikna et diyordu ki babam asla ikna olmuyor. Yani kapansam bir adım atsam yurtta haftasonu aile evine çağırırlarsa ya da benim gitmem gerekirse konunun bir de o tarafı var ondan dolayı korkuyorum. Hem dini açıdan istiyordum diğer ibadetleri de yapıyordum hem de bunu denemek istedim bir adım atmak için. Olmazsa dediğim gibi alışamazsam yine kapalı giyinirim ama örtü takmam kendimi şartlamıyorum yani ömür boyu böyle kalıcam artık bir kere yaptıysam açılamam diye. Mesela şuan açık olsam da tunik tarzı kıyafetler giriyordum arada hoşuma gittiği için. Denemek istedim açıkçası o yüzden

Gizli yapmanız imkansız.Tesettüre ya tam gireceksiniz ya da hiç.Onlardan ayriyken tesettüre girip yanlarina gidince açılmayı düşünüyorsaniz yanlış bir düşünce olur.Onlarla bir araya gelmemeniz de imkansız.Yani şu durumda ya ikna etmeye çalışın arada sıkıntı olmasın,ya da bir süre erteleyin diyeceğim ama konuşmaya çalışın bence içinizde tesettüre girmek varsa.

Hiçbir şey olmaz değil hayatta . Bn kendi isteğimle kapandım ailem ilk başta istemedi . Simdi de yine kendi isteğimle acilicam bu sefer alıştılar bu halime bence yapma diyorlar ama karışmıyorlar da . İnsan kendini sonradan da tanıyabilir.

Dene istersen senin hayatın. Bn denedim yapamadim . İkisi de benim . Kimseyi takmayın . Bn ailem istemediği için giyip gitmiştim. Bikac yılda zor alıştılar ama alıştılar yani .Simdi de açılmayı düşünüyorum çünkü çok erken karar verdiğimi anladım . Hiç pişman da değilim yaşadığımdan denedim gördüm .Ama bn kapanırken bi gun acilirim dememistim hiç . Süreç böyle oldu . İnancım aynı yine çok şükür

4 hak mezhep vardır canim bunlari inkar etme imanina zarar verme. Tarikatlarda Allah'ı farklı şekillerde zikreden topluluklar aslinda. Kötü bir şey değiller yani sadece bu yolla insanlari kandıranlarin eline düşme yeter

Allah kimseden korkmayın benden korkun diyor. Yine de kolay değil biliyorum. Bu senin için bir imtihan. Basarirsin insallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…