Ailede kendimi ezik hissediyorum

Annem bunu her firsatta dile getirir kilo vermemiz gerektigini söyler, ayni zamandada abimin esinin nekadar zayif oldugundan bahseder
Annene ne oluyor yahu? Ergenlikte hadi neyse anne baba kiloya karışır eder evli barklısınız artık kıyas yapıp da durmasın çok seviyorsa gelini kızı olsun madem

sizin yanlışınız var. abim de ben de öğretmenim. ben özeldeyim. o memur. benim eşimle toplam kazandığımı o tek başına kazanıyor. yazılım bilişim vs alanlarında özeldekiler daha çok kazanıyor olabilir ama çoğu alanda memurlar daha iyi kazanıyor. hiç de dar gelirli değiller.

Ah canım benim hayatta hep birileriyle kıyaslamaya tutuluruz bu hep böyledir tamam onlar mükemmel olsun boşver ama sen de eşinde onlardan altta kalmayın sizde kendi durumunuza göre en uygun olan yaşam tarzını oluşturun kendinize. Böylece daha mutlu olursunuz

Oncelikle ailen bile olsa iki kardesi boyle bi kiyaslamaya almalari bence cok yanlis. Ama niyetlerinin kotu oldugunu hic dusunmuyorum. Senin daha iyi olmani istiyolar gibi.
Eşler zamanla birbirlerine benzerlermis, yediginiz seyler ayni olunca kilo almanizda cok normal canim.
İs konusuna gelirken daha iyi bir is bulamamis olman senin secimin degil,sakin kendini bu konuyla ilgili bunalima sokma bile. Herkes kendi hayatini yasar ve sukurler etmelisin basini sokacak bi evin var.
Sana tavsiyem kilo vermek istiyosan ilk once hayatindan ekmegi komple cikar. Ekmeksiz yiyebileceginiz yemekler hazirlamaya calis. Yemeklerini yagda kizartmak yerine firinda pisir.
Abinide sakin kiskanma , onun hayati nasil bilemeyiz. Kiskanmak seni uzdugu gibi evinden kendinden yasadigin hayattan koparir seni.
Ramazan ayinda soylenecek laf degil ama bilirsin ki en etkili spor kesinlikle eşinle yaşadigin maceralardir. Duzenli cinsel hayat size kalori yaktirir

Ben bir sorun goremedim hayatinda,herseye sahipsin ama ufak tefek seylere takiliyosun bu hic dogru degil. Haline sukret Allah sukrunu artirsin . Bizim bu simariklik yaptigimiz dertleri nimet sayan cok mazlum var.

Sizinki cok degisikmis inanin. Bursada yasiyorum,karsi komsum devlet okulunda ogretmen aldigi maas 2500 lira.derecesu dusukmus ek dersi yokmus anlatir durur ben cok anlamam. Annem babam emekli devlet memuruydu onlarin maasina cok hakim degilim. Vergi dairesinde memur komsum 2700 lira aliyor. Ben iki yil once ozel sektordeki isimi biraktim o zaman aldigim maas 3500 liraydi ki ben hep dusuk maasa calismisimdir son isimde. Yazilimda da calismiyordum tekstil muhendisiyim.20 yillik devlet memuru ogretmen kuzenim bu maasi almadigini soylerdi hep. Memurlar gercekten dar gelirli, adam kari-koca ogretmen, cocugunu kit kanaat gecinip ac kalip ozel okula yolluyor ayda 2000 lira veriyor,neredeyse birinin maasi gitti bitti. Bilemeyecegim bursa oyle ozel sektorde aman aman yuksek maaslar veren bir sehir degildir ama burada bile dolarla maas alan arkadaslarim var ki gayet siradan insanlar.

Son düzenleme:
Neye göre dar gelirli? Ya da neye göre yüksek gelirli? mühendis tanıdıklarım labaratuvarlarda asgari ücret çalışıyor, yada aylık 10000 e çalışan arkadaşım da var. Ben memurum aylık 4500-5000 bi gelirim var. Ortası yani. Bu konular çok goreceli

Ulkede aclik sınırı ve yoksulluk sınırı gibi kavramlar var, onlara gore konusuyorum elbette. Siz daha once duymadiniz sanirim.4 kisilik bir ailenin yoksulluk sınırı 4979 lira olarak belirlenmis. Ayrintilar icin bakabilirsiniz. Bu verilere gore memurlar dar gelirlidir. Maasiniz size yetiyor olabilir ama bir de ulke gercekleri vardir ki goz ardi edilemez.http://www.tes-is.org.tr/news-detail/35/NİSAN-2017-AÇLIK-VE-YOKSULLUK-SINIRI

annene kız üzüldüğünü söyle

maalesef bir elin parmakları bile eşit değilken başkaları ile kendimizi kıyaslanması
sizi mutsuz hayattan zevk alamaz eder

ben mesela bilgisayar programcılığı okudum 2 yıllık ingilizcem olmadığı için işlere alınmadım yabancı dil hep problem oldu
ingilizce kursuna giderken geldim şimdiki işime girdim dönemlik eleman olarak girdim hatta ben istemedim arkadaş dedi zaten dönemlik 3-4 aya çıkarsın iş bulunca dönemlik olunca iş aramak için izinde alabiliyorsun
haftada 4 gün çalışma zorunluluğun var dedi 6 yıl oldu
bildiklerimi unuttum karşılaştığım bilgisayar bilgisi olan kişilere programdan bahsedince şu şu deyince ben yarısını bilmiyorum diyor bakıyorum kız bilgisayar destek elemanı bilgisayar oparetörü olarak geçiyor

benimde içim gidiyor ama yapacak birşey yok herkes kısmetini yaşıyor

Ev konusunda dert etme
Arastirmalara gore evler büyüdükce insanlarin yalnizlasma ve mutsuzluk oranlari artiyormus
Ben de 1+1 evde 1 kedi 1 kus 1 koca ile yaşıyorum
Kilo konusunda da ne yapman gerektigini biliyosun bence. Yemeye duskunuz demissin
Bu durumda az yiyin

Bence de tek sorununuz kilo. Kendiniz icin zayiflarsaniz daha mutlu hissedebilirsiniz. Gercekten de fazla kilo insana yakismiyor,annenize o konuda alinmayin, diger konularda sizi baskalariyla kiyaslamasi yanlis evet ama kiloyu iyiliginiz icin soyluyor belli ki.
İs konusunu dert etmeyin,okumus insansiniz, tamamen sansla alakali bir konu bundan sonrasi. Bir bakarsiniz ki cok iyi maasla ozel sektorde guzel bir yere yerlesmissiniz sadece kendinize inanin yeter. Basarmanin yarisi

aileniz siizin iyiliğinizi istiyor.hemen kötüye yormayın.

imkanınız varken biraz çaba ile iyi koşullarda yaşamak varken bulunduğunuz durumda olmanızı istemiyorlar. hepsi bu. bence de haklılar.

isterseniz kiloda verirsiniz isterseniz iyi bir işinizde olabilir. biraz emek biraz çalışma.

Para kısmını boşver hiç özenme, yetiyorsa ne mutlu size. Ben kazanıyorum da ne oluyor sanki. Otellere turlara uzaktan baktım az önce tüm tatilim şimdiden planlı söz verdim hep. Nefes alamadıktan sonra ne için kazanıyorum ben dedim kendime. Ev desen büyük evdeyim ama hiçbir faydası yok zararı daha çok. Küçük sıcam bir ev yetermiş aç gözlülük yapmışım. Ne kadar gereksizmiş. Çocuk yok üstelik. Biraz kilo verir kendini mutlu edersin. Tek tesellim bu benim. İçine girdim bunun diye seviniyorum resmen züğürt tesellisi. Eşinle olan yaşamında mutlu olmaya bak.. eğer eşinle aran iyi ve iç huzurunuz varsa senden zengini yok emin ol buna.

Ben maaşım yetiyor demedim,bununla alakalı konu acmisligim dahi var. Ancak bütün özel sektör süper maaş almiyor. Bunu demek istedim.

Eşimin kız kardeşini hatırlattın bana. Yapacak bişey yok canım,herkes kendi tercihini yaşıyor. Elbette ondan iyi kazanıp,ondan iyi yaşıyoruz çünkü o boş beleş takılırken ben saç ağartıyordum bilemem anlatabildimmi ??

genelde memurlar hep aldıkları taban geliri söyler. emin olun bir sürü ek gelirleri var. kamuda maaşlar iyi olmasa herkes memur olmak için bu kadar çaba gösterir mi? kimse gerçek maaşnı söylemiyor. dar gelirli aile çocuğunu özel okulda okutabilir mi?

Yemeyip icmeyip okutabilir tabiiki, cocuk bu cunku. Herkesin memur olmak icin caba gostermesi ayri bir konu,yuksek maas icin degil o, issiz kalmamak icin. Memurlarin maaslari ortada,neden yalan soylesinler ne alaka yani. Bu arada konu sahibinin konusunu baltalamayalim mumkunse

evet ise zayilamaktan baslayabilirsin..zayiflamak insanin ozguveninj tavan yaptiriuor diyebilirim. zamanla isinde de yukselirsin bunda da mutlu olursun ama.once zayifla

Sen abinlere ozenıyorsun abınlerde belkı başkasına ozenıyodur bu kıyaslama ıcınde oldugu surece mutlu olamazsın annenınde Öyle demesi sacma herkesin imkanları ilgi alanları karakterleri farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…