Ailede kendimi ezik hissediyorum

Avid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
268
209
53
Mrb kizlar. Kimseye anlatamadiklarimi buraya yazmaya karar verdim.

Benim bir abim var, ikimizde son 2 yil icinde evlendik. Hayat sartlari ve ailemin devamli söyledikleri beni abimin evliligi ile kendi evliligimi kiyaslamaya itiyor.

Söyleki abim ve esi cok iyi para kazaniyorlar, isleri saglam (memur ikiside). Evleri büyük genis, gidip geldikleri samimi arkadaslari var. Buaralar arsa bakiyorlar ev yaptircaklar. Ayrica esi yeni hamile. Yani disardan bakildiginda sorunsuz hatta mükemmel bir hayatlari var. Ikisininde fizigi düzgün, sporu seven insanlar.

Gelelim bana. Ben üniversite bitirdim fakat buna layik bir is bulamadim maalesef "normal" kazaniyorum diyeyim. Esimde öyle. Kaldigimiz ev cok kücük 45 metrekare (bulundugumuz yerde kiralar cok yüksek oldugu icin). Pek ortak arkadaslar edinemedik gidip geldigimiz arkadaslarimiz yok. Spor hayatimiz pek yok ben arada yürüyüs yaparim herzaman bir 10 kilo fazlam vardir yapisti resmen gitmiyor. Esimdede ayni sorun. Ikimizde maalesef yemegi seven insanlariz.
Annem bunu her firsatta dile getirir kilo vermemiz gerektigini söyler, ayni zamandada abimin esinin nekadar zayif oldugundan bahseder. Esimin kilo vermesi gerektigini söyler, giyimimizi elestirir (sadece bana söyler ama esimin haberi yok). Babam niye dogru düzgün is bulamiyorsun diye basimin etini yer.

Bunlari ailemden duymak ve abimde bende görmek istediklerini görmek beni hayattan soguttu resmen her yanliz kaldigimda bunlari sorgular oldum. Abime karsi en ufak bi fesatlik yok icimde ama ne yalan söyleyim kiskanmiyor degilim bende onun gittigi okullara gittim bende cok caba sarfettim ama birseyleri becerememisim birsekilde. Abim hep sansli oldu ben sanssiz

Bu piskolojiden nasil kurtulurum diyete baslamak istiyorum önce kendimden baslayim diyorum ama öyle zor kilo veriyorumki

Mükemmelliğin şartı olmaz ki.
Siz nasıl memnunsanız mutluysanız öyle devam edin.
Bugün abin biter yarın diğeri gelir kıyasa.
Kıyasla hayat yaşanılır olmaktan çıkar.
Siz önce kendinizi sevin,kabullenin,gerisi kolay.

Canım diyetisyen e ve spora git para biriktirip daha iyi bir yere taşın onlar senin iyiliğini dusunuyor

Kilo verince her sey duzelecek mi sence?Bu seferde baska bir eksiklik bulursun.Bence kafa yapini degistirmelisin.
Surekli kendini abinle kiyaslamaktan vazgec.O onun hayati bu da senin.Ortada bir yaris yok.

Gerçekten çok yazık. Sizi anlıyorum. Toplum insanın kilosuna varana kadar herşeyine karar veriyor. Ve bu kararları bireyin düşüncesi ne olursa olsun sadece uygulamasını istiyor. Eğer kilonuzdan "sağlık" açışından rahatsızsanız ve bir tehditse kilo verin. Estetik kaygıları anlamsız buluyorum. Kadın dediğin zayıf olur,uzun saçlı olur, makyajlı olur, cilveli olur gibi safsataları uyduranlara prim vermeyin. Abinizin yaşam şartları iyi olabilir, ama hayat bu belli olmaz birgün kendinizi çok daha farklı bir hayatı yaşarken bulabirsiniz. Benim mutluluğa dair inancım şu; Mutluluk azdadır. Mutluluk kendimizle hayatın bize getirdikleriyle barışık olmaktır. Eğer sevip seviliyorsanız 45 metre karenin içinde huzur varsa siz en büyük zenginlerdensiniz.

Kusura bakmayın da sizin kV gelin kilolu zayıflasın dese eşinize zorunuza gitmez mi? Anneniz sınırını aşıyor önünü kesmezseniz yarın öbür gün eşinizin yüzüne de söyler, ipler gerilir benden söylemesi

Siz mutlu musunuz su anmi durumuzda ,
Buna cevap verin ,
Mutsuzsaniz birseyleri degistirin ,baskasi icin degil kendiniz icin yapin

Toplum baskisi, ozellikle anne babalarin yillarca iyiligimiz icin kurdugu baskilar, surekli bilincaltimiza isliyor. Ve asla unutulmuyor. Eger o hedeflere ulasamadiysaniz da gunden gune bu yillar onceki baskilar sizi yiyip bitiriyor. Hayatinizda saplantilar olusturuyor.
Cok iyi bilirim.

Kıyaslanmak en nefret ettiğim şeydir. Ve en saçma şeydir. Ama bunu hep yaparlar maalesef. Eviniz küçük olmuş,fazla kilonuz olmuş ya bunların ne önemi var yaa. Ama anlıyorum böyle şeyleri o kadar çok dillendiriyorlAr Kİ insan kafaya takmaya başlıyor. Boşvermeye çalışın

Bir şey sormak istiyorum. Aşk evliliği değil de mantık evliliği mi yaptınız?

Aşktan gözünüz kör olsa, çılgın bir cinsel hayatınız olsa emin olun o 45 metrekare evi cennete çevirirsiniz.

Bana biraz mantık evliliği yapmış ve evliliğinizi sıkıcı buluyor gibi geldiniz. Yani mantıklı bir tarafı da yok, ee o zaman niye evlendim gibi bir duygunuz var sanki

Siz kendınız ıcın yasamalısınız kım ne derse desın
Benım annem benı boyle elestrıp kıyaslasa kı eskıden yapıyordu... herkes kendı hayatına baksın dıyordum bıdaha da tekrarlama dı
Boyle elestirı ve kıyaslama yapan kisılerın kusursuz olması gerek
Annenız kusursuz mu

Onemli olan evınızde işinizde esınızle mutlu olmanız ve sızı geren ortamlara mesafe koymanızdır

Kısmet dıye bırsey var ayrıca hıc kafanızı takmayın

kendini kimse ile kıyaslama çünkü kimsenin içinde ne yaşadığını bilemezsin. sende olan onda olmaz onda olan sende olmaz.annen hata yapıyor.
sen kendinde eksik olduğunu düşünüyorsan evvela bunların üzerine yoğunlaş mesela diyet ve spora başlarsın önce sonra da kpss sınavları için kursa yazılırsın

Konu o bu değil ki annene dur dememek

Anneme ne eşimin kilosundan giyiminden

Projesi başarısız olmuş ergen gibi eleştirmesin

konunuz çok ilgimi çekti
ben sizi iyi anladım merak etmeyin
kardeslerin kısmeti ayrı malesef herkesin sartları durumları aynı degil
size önce sunu diyeyim kendinizin bir tarzı olsun
ama ondanda önce kiloyu eşinzde sizde verin sizin saglıgınız için
kendinizi seversinz daha cok hersey yakısır moral bulursunz
çok güzüel örenk bir yasam var karsınızda
ve memnunda kalırım benim ailemdekiler temiz kaliteli yasdıkca
bende öyle olmaya temiz yasamaya calısırım cünkü benim kafamda öyledir biz kardseiz anlatabildim mi
ama hayat sartları el vermiyor malesef
ben ve kardeslerim biz dört kardesiz cok titiziz evimize ev esyasına uyuma kıyafete düzene hepimizde var bu
ben ailede durumu en maddi acıdan iyi biriyken simdi inan ekemek parasına muhtac oldugum gün oldu
halada tam elimiz düzelmedi(eşimin borcları yüzünden)hayat bize farklı seylar sunuyor malesef
kardeslerimn hepsi ev araba sahibi kendi caplarında temiz yasıyorlar kimseye muhtac olmadan ama ben
cogu zaman muhtac oldum.
işim rahat ama düsük maasım eşimnkide
borcta var moral yok.çabalıyorum sürekli benimde düzelmesi içi durumumn elimden ne geliyorsa yapıyom
ama hayat ta bazı emmellerim var geniş bir ev temiz giyinmek yakısanı giymek kızımı güzl büyütmek misafirlerimi iyi agırlamak vss... gibi
hayat zor cabalamak lazım ama spora başlayın aynı eşimde böyle zor kilo veriyor bense genc kız gibiyim bir cocuk annesiym
ailenz anne babanız sizide onlar gibi iyi görmek istediği ,içn sizi gaza getiriyor amaçları sizi ezmek degil emin olun

herkesin durumu aynı olamaz ki siz eşinizle mutlu musunuz ona bakın... mutlu olmak için kocaman eve zayıf olmanıza ne bilim abiniz gibi olmanıza gerek yok bu kıyastan vazgecin lutfen..bişeyleri onlar dedi diye değil kendiniz için yapın malesef aileniz pek düşüncesiz yapcak bişey yok hadlerini bilmeliler..

Hepsini anladim da memurlar nasil cok iyi para kazaniyor? Memur ulkemizde bildigin dar gelirli. Ozel sektor calisanlarinin cogu memurdan daha cok kazanir.

Konunuza geri donersek ne siz kendinizi kiyaslayin baskalariyla ne de baskalari sizi birileriyle kiyaslayinca umrunuzda olsun. He deyin gecin kaba tabirle. Her birey kendine ozeldir

aman boşver ya hu takılma bunlara. en güzel zamanlarınız. ev 300 metrekarede olsa 45 metrekarede olsa bir yatak odası bir oturma odası yetiyor. siz gezin tozun keyfinize bakın. ama 10 kiloyu verin. yaş geçtikçe zor oluyor kendimden biliyorum diyetteyim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…