• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile tanışması söz nişan stresi ile baş etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar merhaba bu konuyu içimi dökmek için açıyorum lütfen topa tutmayın iyice psikolojim bozulmasın 🥺
1 yıllık uzun mesafe ilişkim var. 31 yaşındayım. Gayet güzel konuşuyoruz anlaşıyoruz derken. Birden artık bunun adını koyalım artık diye erkek arkadaşımın ailesinin gelip tanışma isteği o bu derken,bi baktım yarın aile tanışması var. Aslında ailem biliyor anlatmıştım onun ailesi de biliyor. Uzun yoldan geldikleri için tanışma 2 gün sonra da söz nişan olacak. Ama şu var ki ben aşırı geriliyorum ve korkuyorum. Bunda ne var demeyin lütfen biliyorum belli bir yaştayım ama aileme çok fazla düşkünüm bu yüzden kafamda çok büyütüyorum ve sürekli korkularımla baş başa kalıyorum. Erkek arkadasımın sürekli başının etini yiyorum. Şu nişan kısmını atlatsam düzelir mi yoksa daha mı cok artar düğüne kadar bilmiyorum. Bu konuda pek çok yazı okudum tek değilmişim. Erken davrandım desem 31 yaşındayım ve 8 yıl ilişkisi olup aynı korkuyu yaşayan sayısız yazı okudum. Erkek arkadasım şuan bana erteleyelim dese tamam derim o kadar geriliyorum ama bu sonucta olacaksa olsun bitsin 3 sene sonra da olsa olacak diyor o da haklı. Bana göstereceğiniz bir yol var mı çift terapisi mi evlilik terapisi mi yada her neyse. Yada benim gibi aynı şeyleri yaşayıp atlayanlar nasıl bir yol izlediler acaba.
En yakınlarımla konusamıyorum sadece erkek arkadasımla paylasım bu sorunu o da dinliyor yanımda oluyor. Burda takılmayı sevdiğimi biliyor konu aç içini dök rahatla dedi en son. Bir tanıdığım bana eşiyle nikaha Bi saat kala ayrılacağını söylemişti son anda barışmışlar. Tek bu sorunu yaşayan belki ben değilim ama bana Önerebileceğiniz çözüm var mı acaba.
Ne zormuş yaa atomu parçalasam böyle stres yapmazdım🥺🥺🥺🙏
10 yil iliskinin ardindan 25 yasimda evlendim ayri ulkelerdeydik ve aileme asiri düşkündüm bu sayfaya uye olmamin tek sebebidir. Herkes nasil aşıyor ne yapıyor bilemedim. Evet ailemi cok özlüyorum ama inan sevdigin insanla evleniyorsan hicbir sorun yok erteleseydim bu benim icin zaman kaybi olurdu karsi tarafa da haksizlik. Annemle her gun goruntulu görüşüyoruz 8 ay sonra falan yanlarina gidip onlari görebildim. Ama cok şükür sagliklilar bizde mutluyuz. Zaman geçtikçe durdugunuz yerde sayacaksınız. Evlenmeyi düşünüyorsanız ve eminseniz bu kisinin tamam olduguna birazcik olayları akışına bırakın. Ailenizde sizin mutlulugunuzu gormek ister. Kötü dusuncelerle yipratmayin kendinizi.

10 yil iliskinin ardindan 25 yasimda evlendim ayri ulkelerdeydik ve aileme asiri düşkündüm bu sayfaya uye olmamin tek sebebidir. Herkes nasil aşıyor ne yapıyor bilemedim. Evet ailemi cok özlüyorum ama inan sevdigin insanla evleniyorsan hicbir sorun yok erteleseydim bu benim icin zaman kaybi olurdu karsi tarafa da haksizlik. Annemle her gun goruntulu görüşüyoruz 8 ay sonra falan yanlarina gidip onlari görebildim. Ama cok şükür sagliklilar bizde mutluyuz. Zaman geçtikçe durdugunuz yerde sayacaksınız. Evlenmeyi düşünüyorsanız ve eminseniz bu kisinin tamam olduguna birazcik olayları akışına bırakın. Ailenizde sizin mutlulugunuzu gormek ister. Kötü dusuncelerle yipratmayin kendinizi.
Evlenmek istiyorum anne olmak daha cok istiyorum zaten kistten dolayı tek yumurta var ve diğerini de kaybederim bu süreçte diye korkuyorum. Zaman aleyhime tamamen. Aslında erkek arkadasımla tanıştığımda benim zamanım kıymetli ilk ben demiştim anne olmak istediğimden oyalanmaya vaktim yok demiştim. Çok uyumlu Bir çiftiz ama işte dediğim gbi aileme olan düşkünlüğüm tamamen ona da diyorum 5 yıl beklesek bana 5 yıl sonra da sorsan hazır mısın diye hiç bir zaman hazır olmayacağım bunu biliyorum kendimi tanıyorum çünkü. Ondan belki de akışına bırakmak doğru olan. Hem dediğiniz gbi karşı tarafında bir ailesi var o kadar özenip gelmişler. Belki şu süreci atlatınca rahatlarım. Şuan sadece nişanlanacagz hım ama sanki yarın evden çıkacakmış gbi gelinliğimle moda girdim halbuki hala evdeyim. Sizin yerinizde olsam herhalde kafayı yerdim. Allah yardımcınız olsun şükür güzel bir evliliğiniz var. Herkes çocuğunun yuva sahibi olmasını ister mutlu olmasını ama bu süreçleri kim çıkardı ya 🥺

Herkese yorumları için tek tek teşekkürler. Erkek arkadaşım çok anlayışlı benim işim burda rahat devlette, birde o özel sektörde oldugundan o yanıma gelecek ailem yanımda olacak yine sadece evden çıkmış olacağım. Benim sorunum evliliğe hiç kendimi hazır hissetmedim. İlişkim çok güzel gidiyor çok da güzel anlaşıyoruz. Ama evlilik moduna giremiyorum işler ciddileşince korkuyorum sinirli oluyorum. Dediğim gibi artık bu aşamadayız yarın tanışma var ve Bi anda oldu herşey erteleyecek bişey değil ama kendimi de hazır hissetmediğim için evlilige hep korkuyorum bu korkum zamanla gider mi bilmiyorum. Sorumluluk yada başka bir şey değil korkum. İlerde acaba mutlu olabilecek miyim diye düşünüp duruyorum. Yada ailemden ayrılmak beni şimdiden Üzüyor babama anneme çok düşkünüm ondan olsa gerek . Bu süreci ertelesem biliyorum hiç bir zaman hazır hissetmeyeceğim.

Bir nevi zor ile evleniyorsun. Bu aşamaya hazir degilsin fakat sevgilin bunu hic umursamiyor. Bu cok önemli bir nokta.

Dahasi, daha 1 yillik sevgililikte ve uzak mesafe. Ve bunun kac ayida coviddi. Evlilik icin hic yeterli degil. Bu sekilde birini taniman imkansiz. Simdiye kadar tabiki tartisma olmaz, beraber degildinizki. Hani en basit hangi restoran, hangi film karari bile almadiniz beraber.

Sevgilin bu kadar erken evlenmek istemeside bence süpheli. Oda seni dogru düzgün tanimiyor aslinda.

Yerinde olsam beklerdim. Buna saygi duymayan sevgilidende ayrilirdim.

31 yaşına kadar ailenizle yaşamışsınız dolu dolu zaman geçirdiniz e yakınlarında da oturacaksınız niye bu kadar kafanızda büyütüyorsunuz. İnanın insanın kendi düzenini kurması, istediği zaman girip istediği zaman çıktığı, işten eve geldiğinde eşinle karşılaşıp hoşgeldin diyip sarılması bunlar muhteşem duygular en azından benim için öyle. Ben evden ayrılmadan bir ay öncesinden ağlamaya başladım ama ayrıldığım gün beklediğim gibi olmadı sadece gözlerim doldu bi taşım aktı o kadar unutma ailen zaten yanında her hafta gidiliyor onlar geliyor bence bu kadar gözünde büyütme bugün olmasa yarın olacak unutmayın ki sizde artık yaşını başını almış olgun bir bireysiniz artık düzen kurmanın zamanı gelmedi mi ? 😊
Çok tatlısınız çok teşekkür ederim çok iyi geldi yorumunuz 🥺🙏🙏 haklısınız. Ben hep olumsuz şeyler düşünüyorum. Güzel şeyleri uzun zamandır hayal edemez oldum bu süreçte.sanırım evlenince birkaç ay sürmez alışılıyor

Kızlar bugun tanışma olurken isteme de oldu gerçekten çok koşturmalı stresli bir süreçmiş. Ama şuan yatagıma yattım ve uyumadan size yazmak istedim şuan pamuk gibiyim ve cok mutluyum kaygılarım gitti rahatladım. Babama sarıldım agladım babamla konustum rahatladım. Üstümden yük kalktı. Şuan gercekten zafer kazanmış gibiyim. Yarın boşum güzel bir kahvaltı gezmeye ayıracagım alyanslar alınacak pazartesi nişan ve kapanış. Gerçekten içine girince hemen bitiyormuş ama gercekten aşırı stresli işler. Çok sukur bitti ve suan pamuk gibiyim. Hepinize çok teşekkür ederim 🥰🥰

Kızlar bugun tanışma olurken isteme de oldu gerçekten çok koşturmalı stresli bir süreçmiş. Ama şuan yatagıma yattım ve uyumadan size yazmak istedim şuan pamuk gibiyim ve cok mutluyum kaygılarım gitti rahatladım. Babama sarıldım agladım babamla konustum rahatladım. Üstümden yük kalktı. Şuan gercekten zafer kazanmış gibiyim. Yarın boşum güzel bir kahvaltı gezmeye ayıracagım alyanslar alınacak pazartesi nişan ve kapanış. Gerçekten içine girince hemen bitiyormuş ama gercekten aşırı stresli işler. Çok sukur bitti ve suan pamuk gibiyim. Hepinize çok teşekkür ederim 🥰🥰
Tebrik ederim. Hayırlı uğurlu olsun. Mutlu olun inşallah.

Kızlar merhaba bu konuyu içimi dökmek için açıyorum lütfen topa tutmayın iyice psikolojim bozulmasın 🥺
1 yıllık uzun mesafe ilişkim var. 31 yaşındayım. Gayet güzel konuşuyoruz anlaşıyoruz derken. Birden artık bunun adını koyalım artık diye erkek arkadaşımın ailesinin gelip tanışma isteği o bu derken,bi baktım yarın aile tanışması var. Aslında ailem biliyor anlatmıştım onun ailesi de biliyor. Uzun yoldan geldikleri için tanışma 2 gün sonra da söz nişan olacak. Ama şu var ki ben aşırı geriliyorum ve korkuyorum. Bunda ne var demeyin lütfen biliyorum belli bir yaştayım ama aileme çok fazla düşkünüm bu yüzden kafamda çok büyütüyorum ve sürekli korkularımla baş başa kalıyorum. Erkek arkadasımın sürekli başının etini yiyorum. Şu nişan kısmını atlatsam düzelir mi yoksa daha mı cok artar düğüne kadar bilmiyorum. Bu konuda pek çok yazı okudum tek değilmişim. Erken davrandım desem 31 yaşındayım ve 8 yıl ilişkisi olup aynı korkuyu yaşayan sayısız yazı okudum. Erkek arkadasım şuan bana erteleyelim dese tamam derim o kadar geriliyorum ama bu sonucta olacaksa olsun bitsin 3 sene sonra da olsa olacak diyor o da haklı. Bana göstereceğiniz bir yol var mı çift terapisi mi evlilik terapisi mi yada her neyse. Yada benim gibi aynı şeyleri yaşayıp atlayanlar nasıl bir yol izlediler acaba.
En yakınlarımla konusamıyorum sadece erkek arkadasımla paylasım bu sorunu o da dinliyor yanımda oluyor. Burda takılmayı sevdiğimi biliyor konu aç içini dök rahatla dedi en son. Bir tanıdığım bana eşiyle nikaha Bi saat kala ayrılacağını söylemişti son anda barışmışlar. Tek bu sorunu yaşayan belki ben değilim ama bana Önerebileceğiniz çözüm var mı acaba.
Herkes heyecanlanabiliyor ama siz cok abartmissiniz yahu. Gidin kuafore guzelce sık bir elbise alin. Evinizi duzenleyin hazirlanin ve isteme merasiminiz gerceklessin. Damat bu isler belli olmaz ama iyi biri gibi geldi bana. Ne yapacaksiniz yani seviyosaniz gideceksiniz. Kimseyi kendi istemesse babasisinin evinde birakmiyorlar vallahi. Herkesin kismeti mutlaka cikar. Uzak sehirse aileni gelip goreceksin iki adim uzakta evli olan ablam ayda bir ailesine geliyor. 15 senelik evli ailesinin evinde hasta olsa cenaze olsa dugun olsa 1 gun bile kalmamistir gordum yani. Bizde tayinciydik zamaninda ben mutlaka 25 saatlik yoldan ailemi 2 ayda bir gelir gorurudum hergun telden gorusurdum. Birsey olmaz yani ama kendinizi biraz iyi etmeniz lazim bu size yapişirsa evliligi surduremessiniz. Karsinizdakinede yazik. Tek sartiniz ben ayda bir ailemi ziyaret edecegim diyeceksin bunu bastan kabul etsin. Cunlu etmeyen adamlari bu kkda cok gorduk. Hayirli olsun

Herkese yorumları için tek tek teşekkürler. Erkek arkadaşım çok anlayışlı benim işim burda rahat devlette, birde o özel sektörde oldugundan o yanıma gelecek ailem yanımda olacak yine sadece evden çıkmış olacağım. Benim sorunum evliliğe hiç kendimi hazır hissetmedim. İlişkim çok güzel gidiyor çok da güzel anlaşıyoruz. Ama evlilik moduna giremiyorum işler ciddileşince korkuyorum sinirli oluyorum. Dediğim gibi artık bu aşamadayız yarın tanışma var ve Bi anda oldu herşey erteleyecek bişey değil ama kendimi de hazır hissetmediğim için evlilige hep korkuyorum bu korkum zamanla gider mi bilmiyorum. Sorumluluk yada başka bir şey değil korkum. İlerde acaba mutlu olabilecek miyim diye düşünüp duruyorum. Yada ailemden ayrılmak beni şimdiden Üzüyor babama anneme çok düşkünüm ondan olsa gerek . Bu süreci ertelesem biliyorum hiç bir zaman hazır hissetmeyeceğim.

Bana fazla abartıyorsunuz gibi geldi. 18 yaşında ayrılıyor insanlar ailesinden okul için sizin yaş 30 küsür olmuş. Bu çocukluktan çıkın artık. Evlenmesenizde ailenizle yaşamanız sağlıklı değil artık. Kaldı ki kimse kimseyi bırakmıyor evlenince. Aile yine aileniz. Gidip görürsünüz, konuşursunuz vs. Şanslısınız il filan da değişmiyor.

Eşiniz olacak kişiye güvenmiyorsanız da nişan sürecinde iyice değerlendirin. Nikah masasına oturmuyorsunuz. Otursanız da boşanırsınız yürümezse ölene kadar sürdürmek zorunda değilsiniz.

bu bir süreç. bu süreç korku da içeriyor, kaygı da, sevinç de, mutluluk da... ben de şimdi bu süreçten geçiyorum tanışmada aynı sizin gibi gergindim. ama korktuğum olmadı. geçen hafta çeyiz koltuk kanepe derken bi baktım ki hafta sonu bir sinir bir sinir anlatamam. ruhen insanı yoruyor. bir iki gün ara verdim kendimi daha iyi hissettim. sonra aynen devam. ama herşeyiyle güzel bir süreç. eşinizi seviyorsanız anlaşıyorsanız bu hisler geçici. sonunda herşey bitecek evlenip eşinizle yeni bir hayata başlayacaksınız. mutluluklar dilerim :)

Bu kadar gerilmenize anlam veremedim. Insanin en kipir kipir olmasi gereken zamanlar. Keske bastan erteleseydiniz bu soz nisan isini,demek ki hazir degilsiniz.

Duygularinizdan emin değilseniz hiç yola çıkmayın evcilik oyunu değil evlilik bu sonra pişman olursunuz evlilik fedakarlık ister hemde her konuda birşeyleri atlatmak için aklınızda kalbinizde soru işaretleri varken yaparsanız sonra kendi hayatınıza yabancı olur ne işim var burda şimdi şurada daha mutlu olurdum der pişman olursunuz terazi sizin elinizde iyice tartın

Herkes heyecanlanabiliyor ama siz cok abartmissiniz yahu. Gidin kuafore guzelce sık bir elbise alin. Evinizi duzenleyin hazirlanin ve isteme merasiminiz gerceklessin. Damat bu isler belli olmaz ama iyi biri gibi geldi bana. Ne yapacaksiniz yani seviyosaniz gideceksiniz. Kimseyi kendi istemesse babasisinin evinde birakmiyorlar vallahi. Herkesin kismeti mutlaka cikar. Uzak sehirse aileni gelip goreceksin iki adim uzakta evli olan ablam ayda bir ailesine geliyor. 15 senelik evli ailesinin evinde hasta olsa cenaze olsa dugun olsa 1 gun bile kalmamistir gordum yani. Bizde tayinciydik zamaninda ben mutlaka 25 saatlik yoldan ailemi 2 ayda bir gelir gorurudum hergun telden gorusurdum. Birsey olmaz yani ama kendinizi biraz iyi etmeniz lazim bu size yapişirsa evliligi surduremessiniz. Karsinizdakinede yazik. Tek sartiniz ben ayda bir ailemi ziyaret edecegim diyeceksin bunu bastan kabul etsin. Cunlu etmeyen adamlari bu kkda cok gorduk. Hayirli olsun
Güzel dilekleriniz için cok teşekkür ederim Allah razı olsun. İsteme oldu yarın söz nişan var bugun alyansları beraber gidip aldık. O gelecek ben aynı şehirde kalacağım kabul etti. Ben aileme düşkünüm ama asla hep gideyim göreyim olmadım. Aynı şehirde kalayım orda olduklarını bileyim arada göreyim yeter bana. Bunu ona da söyledim biz çagırıez arada gideriz sizinkilere de gireriz ama ona dikkat ederim. İnsan evlenince evden cıkaeken Bir kötü oluyor ya üstüne birde başka şehir illaki yaşayan vardır ama bana ölüm gbi gelirdi ondan. Onu da cok sukur yasamayacahım yoksa evimle ailem arasındaki sınırı korurum, koruyamazsam evlilik sallanır zaten. Şuan herşey cok iyi gidiyor. Aşırı stres yapmışım ama gerçekten kötüyüm kime sorsam yaşamış aynı şeyleri genelde. Sonra geçmiş, yarın yüzükler takılacak ve aşırı rahatım. Çok teşekkür ederim 🥰🥰

bu bir süreç. bu süreç korku da içeriyor, kaygı da, sevinç de, mutluluk da... ben de şimdi bu süreçten geçiyorum tanışmada aynı sizin gibi gergindim. ama korktuğum olmadı. geçen hafta çeyiz koltuk kanepe derken bi baktım ki hafta sonu bir sinir bir sinir anlatamam. ruhen insanı yoruyor. bir iki gün ara verdim kendimi daha iyi hissettim. sonra aynen devam. ama herşeyiyle güzel bir süreç. eşinizi seviyorsanız anlaşıyorsanız bu hisler geçici. sonunda herşey bitecek evlenip eşinizle yeni bir hayata başlayacaksınız. mutluluklar dilerim :)
Çok teşekkürler kime sorsam öyle dedi. Ertelemeyi düşünen stresten iptal olsa sevinecek çok kişi dinledim ama sonra geçiyormuş benimki de geçti. Şuan cok mutluyum ve heyecanlıyım. Cok da güzel geçti umarım böyle devam eder 🥰🥰size de mutluluklar dilerim

Belirsizlikler yordu sizi sanirim. Akista kalin.
Hersey iyi gecmis. Birseyi deneyimlemedikce kendi kendine kurgu yapinca oluyor öyle arada.
Keyfini cikarin bu sürecin. Aileniz de yakininizda olacakmis .. demek ki hic sorun yapacak birsey yokmus.
Allah mutlulugunuzu daim etsin

Belki bından otuz sene önce bu postu yazıyor olsaydınız 31 yaşındayım, ben bu yaştayım, 31,31 diye kafanıza taktığınız şeyleri toplum standartlarına uymadığı için taktığınızı düşünür ve normal bulurdum. Şimdi hayatının en olması gereken yaşındasın. Hiç bir şeyden korkma, akıllıca, acele etmeden, kendinden fazla hiç bir şeye değer vermeden bu kişi beni mutlu edecek mi diye yarın Şahin gözlerle, hiç olumluya çekmeden, dışarıdan biri gibi gözlem yapmanı önereceğim. Gerisi boş. Dua et, hayırlısı olur umarım, kendin için en hayırlısı neyse ona karar verirsin.

Bacım keşke bizdede adam olsada nişan stresinden korksak

Ailesine düşkün ınsanları anlamıyorum. Bunu erkek yapsa bilmem anneci hemen bırak derdik. Sanki evlenen suç işliyor. Ailesine düşkün insanlar evlenmesin, karşıdaki kişiyede yazık.

Kardeşim de sizin gibiydi.
Çok zor aldı evlilik kararını.
Emin olamadigi için stres içinde evlendi resmen.
Sorduğumda kaygıları olduğunu soyledi hep.
Sizin de böyle olabilir mi ?
Böyle hissetmenizin bir sebebi olmali.
Bence erkek arkadaşınızla aranızda kendinize de itirafta zorlandiginiz o çekim gücü yokturdur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back