• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile tanışması söz nişan stresi ile baş etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rebekah mikaelson

Queen
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
220
105
303
Diğer
Kızlar merhaba bu konuyu içimi dökmek için açıyorum lütfen topa tutmayın iyice psikolojim bozulmasın 🥺
1 yıllık uzun mesafe ilişkim var. 31 yaşındayım. Gayet güzel konuşuyoruz anlaşıyoruz derken. Birden artık bunun adını koyalım artık diye erkek arkadaşımın ailesinin gelip tanışma isteği o bu derken,bi baktım yarın aile tanışması var. Aslında ailem biliyor anlatmıştım onun ailesi de biliyor. Uzun yoldan geldikleri için tanışma 2 gün sonra da söz nişan olacak. Ama şu var ki ben aşırı geriliyorum ve korkuyorum. Bunda ne var demeyin lütfen biliyorum belli bir yaştayım ama aileme çok fazla düşkünüm bu yüzden kafamda çok büyütüyorum ve sürekli korkularımla baş başa kalıyorum. Erkek arkadasımın sürekli başının etini yiyorum. Şu nişan kısmını atlatsam düzelir mi yoksa daha mı cok artar düğüne kadar bilmiyorum. Bu konuda pek çok yazı okudum tek değilmişim. Erken davrandım desem 31 yaşındayım ve 8 yıl ilişkisi olup aynı korkuyu yaşayan sayısız yazı okudum. Erkek arkadasım şuan bana erteleyelim dese tamam derim o kadar geriliyorum ama bu sonucta olacaksa olsun bitsin 3 sene sonra da olsa olacak diyor o da haklı. Bana göstereceğiniz bir yol var mı çift terapisi mi evlilik terapisi mi yada her neyse. Yada benim gibi aynı şeyleri yaşayıp atlayanlar nasıl bir yol izlediler acaba.
En yakınlarımla konusamıyorum sadece erkek arkadasımla paylasım bu sorunu o da dinliyor yanımda oluyor. Burda takılmayı sevdiğimi biliyor konu aç içini dök rahatla dedi en son. Bir tanıdığım bana eşiyle nikaha Bi saat kala ayrılacağını söylemişti son anda barışmışlar. Tek bu sorunu yaşayan belki ben değilim ama bana Önerebileceğiniz çözüm var mı acaba.
Ne zormuş yaa atomu parçalasam böyle stres yapmazdım🥺🥺🥺🙏

Stresin sebebi erkek arkadaşınızla ilgili tereddütler olabilir mi? Eğer onunla ilgili bir sorununuz yoksa, aileler de çok müdahale eden tipler değilse o kadar da zor olmuyor bu süreç.
Benim kız kardeşim benden önce tanıştırdı erkek arkadaşını, annem hazır kardeşininkini söylerken seninkini de söyleyelim babana dedi. Mutlu bir ilişkisi olan ben bir ağla bir ağla :) istemiyoruum o evleniyor diye ben de evlenmek zorunda mıyıım söylemeyelim daha erken diye. O konuşmadan birkaç ay sonra, belki kardeşimin gazıyla ben de artık istemeye başladım ve evlilik sürecine girdik. İşin içine bir kere girince her şey çorap söküğü gibi geliyor. Kimseyi kendinize çok karıştırtmazsanız, beklentileriniz imkanlarınızla tutarlı olursa hiç de stresli bir süreç değilmiş onu söyleyebilirim.

Duzeniniz degisecek diye korkuyorsunuz sanirim.Aliskanliklariniztan ailenizden kopacasiniz, bazi tavizler vermeniz gerekecek .Artik tek degil iki kisilik dusunmeniz ve yasamaniz gerekecek.Sorumluluklar artacak vs.

Zor ama bir o kadar da guzel bence.Artik her seyi tek basiniza yaomaniz gerekmeyecek mesela . Size destek olacak biri olacak yaninizda. Ayni seylerden zevk aliyorsaniz keyifli vakit gecireceksiniz birlikte. Hayata birlikte bakabilmek ,carpisabilmek guzel bence.:KK48:

Erken diyorsaniz da erteleyin, hislerinize guvenin. Hazir olmadikca adim atmayin ama bu korkularin da sizi ele gecirmesine izin vermeyin.:KK49:

Herkes bir şey sormuş ben de sorayım.
Kendi aileni bırakıp onun ailesine yakın mı tasinacaksin? Bu korkmak için haklı bi sebep.

Bir de büyük şehirden küçük yere gitmek için de ciddi bir aşk lazım bence...

Herkese yorumları için tek tek teşekkürler. Erkek arkadaşım çok anlayışlı benim işim burda rahat devlette, birde o özel sektörde oldugundan o yanıma gelecek ailem yanımda olacak yine sadece evden çıkmış olacağım. Benim sorunum evliliğe hiç kendimi hazır hissetmedim. İlişkim çok güzel gidiyor çok da güzel anlaşıyoruz. Ama evlilik moduna giremiyorum işler ciddileşince korkuyorum sinirli oluyorum. Dediğim gibi artık bu aşamadayız yarın tanışma var ve Bi anda oldu herşey erteleyecek bişey değil ama kendimi de hazır hissetmediğim için evlilige hep korkuyorum bu korkum zamanla gider mi bilmiyorum. Sorumluluk yada başka bir şey değil korkum. İlerde acaba mutlu olabilecek miyim diye düşünüp duruyorum. Yada ailemden ayrılmak beni şimdiden Üzüyor babama anneme çok düşkünüm ondan olsa gerek . Bu süreci ertelesem biliyorum hiç bir zaman hazır hissetmeyeceğim.

Kızlar merhaba bu konuyu içimi dökmek için açıyorum lütfen topa tutmayın iyice psikolojim bozulmasın 🥺
1 yıllık uzun mesafe ilişkim var. 31 yaşındayım. Gayet güzel konuşuyoruz anlaşıyoruz derken. Birden artık bunun adını koyalım artık diye erkek arkadaşımın ailesinin gelip tanışma isteği o bu derken,bi baktım yarın aile tanışması var. Aslında ailem biliyor anlatmıştım onun ailesi de biliyor. Uzun yoldan geldikleri için tanışma 2 gün sonra da söz nişan olacak. Ama şu var ki ben aşırı geriliyorum ve korkuyorum. Bunda ne var demeyin lütfen biliyorum belli bir yaştayım ama aileme çok fazla düşkünüm bu yüzden kafamda çok büyütüyorum ve sürekli korkularımla baş başa kalıyorum. Erkek arkadasımın sürekli başının etini yiyorum. Şu nişan kısmını atlatsam düzelir mi yoksa daha mı cok artar düğüne kadar bilmiyorum. Bu konuda pek çok yazı okudum tek değilmişim. Erken davrandım desem 31 yaşındayım ve 8 yıl ilişkisi olup aynı korkuyu yaşayan sayısız yazı okudum. Erkek arkadasım şuan bana erteleyelim dese tamam derim o kadar geriliyorum ama bu sonucta olacaksa olsun bitsin 3 sene sonra da olsa olacak diyor o da haklı. Bana göstereceğiniz bir yol var mı çift terapisi mi evlilik terapisi mi yada her neyse. Yada benim gibi aynı şeyleri yaşayıp atlayanlar nasıl bir yol izlediler acaba.
En yakınlarımla konusamıyorum sadece erkek arkadasımla paylasım bu sorunu o da dinliyor yanımda oluyor. Burda takılmayı sevdiğimi biliyor konu aç içini dök rahatla dedi en son. Bir tanıdığım bana eşiyle nikaha Bi saat kala ayrılacağını söylemişti son anda barışmışlar. Tek bu sorunu yaşayan belki ben değilim ama bana Önerebileceğiniz çözüm var mı acaba.
Ne zormuş yaa atomu parçalasam böyle stres yapmazdım🥺🥺🥺🙏
ben de aileme çok düşkünüm. hatta evleneli 2 yıl olacak düğün videolarını açıp izleyemiyorum ağlarım diye. annemle babamın o akşamki hali aklıma geliyor :cry: ama onlar bizim mutluluğumuzla mutlu. bu güzel günlerin yıldızı sensin unutma:KK19:

Duzeniniz degisecek diye korkuyorsunuz sanirim.Aliskanliklariniztan ailenizden kopacasiniz, bazi tavizler vermeniz gerekecek .Artik tek degil iki kisilik dusunmeniz ve yasamaniz gerekecek.Sorumluluklar artacak vs.

Zor ama bir o kadar da guzel bence.Artik her seyi tek basiniza yaomaniz gerekmeyecek mesela . Size destek olacak biri olacak yaninizda. Ayni seylerden zevk aliyorsaniz keyifli vakit gecireceksiniz birlikte. Hayata birlikte bakabilmek ,carpisabilmek guzel bence.:KK48:

Erken diyorsaniz da erteleyin, hislerinize guvenin. Hazir olmadikca adim atmayin ama bu korkularin da sizi ele gecirmesine izin vermeyin.:KK49:
Çok güzel Yazmışsınız gerçekten tam da öyle hissediyorum. Erkek arkadaşım çok anlayışlı normalde bu stresi erkekler daha çok yaşar o bana aksine destek oluyor. Sürekli mızmızlanıyorum kimseye belli etmeden süreli yanımda olmaya çalışıyor benimle konuşuyor rahatlıyorum. Bide sanırım mesafeden dolayı yanımdayken daha iyiyim tekrar gittiğinde yine başlıyor düşünmelerim.

Kendini hazır hissetmiyorsan ertele. Pişman olacağını düşündüğün hiçbir şey yapma. Ben de hazır değildim. Sonuç hüsran. Hislerini dinle. Seni senden iyi kimse tanıyamaz. Umarım doğru kararı verebilirsin🌺

ben de aileme çok düşkünüm. hatta evleneli 2 yıl olacak düğün videolarını açıp izleyemiyorum ağlarım diye. annemle babamın o akşamki hali aklıma geliyor :cry: ama onlar bizim mutluluğumuzla mutlu. bu güzel günlerin yıldızı sensin unutma:KK19:
Bende öyle ablam sözlenirken babam mutfaga geçip aglamıstı bende aglamıstm onunla ve seni asla bıramycam demiştim. Şimdi torunları var ve cok seviyor onları. Belki bende öyle olacağım ama zor geliyor bana.

Ben de aileme cok düşkünüm. Esimle uzun yillardir tanisiyor olmamiza ragmen yine de evlenme asamalarinda rahat degildim. Simdi de evimden cikmak istemiyorum 😅 dogru kisiyle evlenirsen evlilik guzeldir. Gerisinden korkma, ailenle iliskin nasilsa oyle devam eder. Tabi arada insan özlüyor, annemin yaptigi krep kokusuna uyansam diyorsun bazen... Ama hayatta hersey vaktiyle kıymetli. Nisan surecinde karsindakini iyi gözlemle, tanimaya her zaman devam. Mutluluklar dilerim.

31 yaşına kadar ailenizle yaşamışsınız dolu dolu zaman geçirdiniz e yakınlarında da oturacaksınız niye bu kadar kafanızda büyütüyorsunuz. İnanın insanın kendi düzenini kurması, istediği zaman girip istediği zaman çıktığı, işten eve geldiğinde eşinle karşılaşıp hoşgeldin diyip sarılması bunlar muhteşem duygular en azından benim için öyle. Ben evden ayrılmadan bir ay öncesinden ağlamaya başladım ama ayrıldığım gün beklediğim gibi olmadı sadece gözlerim doldu bi taşım aktı o kadar unutma ailen zaten yanında her hafta gidiliyor onlar geliyor bence bu kadar gözünde büyütme bugün olmasa yarın olacak unutmayın ki sizde artık yaşını başını almış olgun bir bireysiniz artık düzen kurmanın zamanı gelmedi mi ? 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back