Aile olmayı beceremedik, evliliğim bitmek üzere :(

Arkadaşımın dediklerine katılıyorum gerçekten çok daha güzel günler seni bekliyor olabilir. Her bitiş yeni bir başlangıçtır nihayetinde. Herkesin farklı farklı hayatları dertleri var hiç önemli değil biraz moral oluyorsak ne mutlu

Karşındaki bir insan, aynı şeyleri istemeyebilirsiniz, herkesin yapmak istediği, almak bir şeyler vardır muhakkak
Önemli olan çocuk fikrinde iki tarafta tamam demeli
Yoksa bir taraf ölümüne çocuk istese diğeri o an istemiyorsa bence olay bitmiştir
Benim eşimde çocuktan önce araba değiştirmek istiyordu
Çünkü rahme düşmesinden itibaren ciddi miktarlarda para harcanıyor bebek için
Bu arada eşin can sıkıntısından gel şuraya seni bi döveyim dememiş
Adama o kadar çok yüklenmişsin ki, o kadar suçlamışsın bunaltmışsın ki
Vay efendim ben istedim o neden istemiyor
Ben hazırım o neden hazır değil, benim hayalimi elimden aldı vs vs o suçlu
Bence hala dayak attı demeniz gereken yerde ne kadar üstüne gittim demelisiniz
Bu sitede sizden daha fazla sene çocuk için uğraşanlar var
Okuduklarımdan hiç birisi eşine az dahi olsa yüklenmemişti,
Bence sizin baskınız dayaktan daha ağır.

evlat edinmeyi düşündünüz mü hiç, annesiz bir yavruya yuva verebilirsiniz belki ikinizin de hasreti bir şekilde son bulur
Evlat niye edinsin ki artık teknoloji çok gelişti bayanın eşi çocuktan kaçıyo evlatlık hiç istemez..
bi de sperm yumurta ve rahim varsa zaten oluyor allahın izniyle..
konu sahibi imkansız demiyo ki zaten imkansız diye bi şey yok gönülden iste yeter..

:) Ne diyebilirim ki ben size hangi sebep bir kadına yumruklarla vurmayı gerektirebilir. Evet benim gözümde nazarımda suçlu anne baba olma yaşımız geldiği halde arabamda arabam diye tutturan bir adama inan az bile yaptım emin ol. Siz galiba her gün eşinizden dayak yediğiniz için bu dayak olayını çok hafife almışsınız.

Ee suçluysa ayrıl o zaman adam istemiyor napacaksın
Hoş siz eleştiriye tahammül edemediğiniz için adama da böyle yapıyorsanız normal
Ben dayak yemedim ama sana afiyet olsun iyice yemişsin benim yerime de
Bu gidişle daha çok da yersin tatlı niyetine :))

Valla saygılı cevap verseydin bende öyle verirdim.

Bende biliyorum herşeyin kısmet olduğunu vereninde vermeyeninde Allah olduğunu niye olayları çarpıtıyorsunuz anlamıyorum ya da kendim imi ifade edemiyorum bilemedim. Yapmayın allah aşkına hepimiz kadınız ve beni en iyi sizler anlarsınız. Anne olmayı istemek bu kadar suç mu? Bakın geçerli sebepleri olur istemez tamam derim, evlilikten önce 14 yıl flört arkasından 30 yaşında gerçekleşmiş bir evlilik maddi olarak ikimizde çalışıyoruz evimiz var güzelde arabamız var yani hayatımız çok şükür yolunda ve artık anne olmak istiyorum diyorum ama hayır çocuk masraf olur şimdi o bir kenarda beklesin biz son model olan arabamızı daha daha lüks bir modelle değiştirmek için kredi çekelim ve bebek yapmayalım. Bunu anne olmayı isteyen hangi kadın kabul eder? Acımasız olmayın lütfen rica ederim.

Eleştiriye tahammül edememek gibi bir durum yok ama tüm yazılanları oku ve ona göre eleştirini yap. Çok terbiyesizsin lütfen artık benim konumla alakalı bir yorum yapma git edepsizliğini başka yerlerde devam ettir.

Önce bana yazdığın yoruma bak sonra bana laf söyle
Sana güzelce cevap yazmışız sen suçlusun deyince kocan dövüyo her gün seni vs vs yazan sensin.
Asıl edepsiz sensin.
Senin yazdığın seviye de cevap yazınca zoruna gitti sanırım.
Burası babanın sitesi değil istediğim konuya da yorum yaparım

Bir kadın başka bir kadına bunları nasıl diyebilir? Ne demek afiyet olsun benim yerimede ye bu nasıl bir uslup. Erkeğin kadına uyguladığı şiddeti bu kadar küçümsemekte neyin nesi arkadaşlar? Ben daha önce hissettiğim şeyleri yazdım bu dayak olayı tabii ki benim çocukla ilgili evlilikle ilgili fikirlerimi değiştirdi. Ben bana dayak attı ama çocukta çocuk demiyorum zaten. Günümüzde ülkemizde her gün ne olaylar yaşanıyor, kadınlar eşleri tarafından fiziksel ruhsal şiddete maruz kalıyor. Bunu cahilide yapıyor üniversite okumuşuda. Ama rica ediyorum biz kadınlar birbirimize bunu yapmayalım lütfen

Bir önceki mesajında sana düzgünce cevap yazdığımda " Siz galiba her gün eşinizden dayak yediğiniz için bu dayak olayını çok hafife almışsınız" yazarsan bana da öyle deme hakkı doğar.
Şimdi kadına şiddet istiyorlar vs vs edebiyat parçalama.
Zira mesajları okuyan neden yazdığımı anlar.

ne olursa olsun bir bayana bu şekilde bir üslup olur mu?
karşımız da ki insan hem acılı, hem yol arıyor.
ayıptır, günahtır hiç yakışmadı.

konu sahibi de yanlış yazmış şuan üzüntüden algılayamıyor ama bu durumlar da hatasını anlayacak başka tarzda konuşmak doğru olan.
kimse şiddeti haketmez...

ne olursa olsun bir bayana bu şekilde bir üslup olur mu?
karşımız da ki insan hem acılı, hem yol arıyor.
ayıptır, günahtır hiç yakışmadı.

Kusura bakmayın ben düzgünce yorumumu yaptım.
Ama konu sahibi hanım mesajına şu küçük notu iliştirmiş
"Siz galiba her gün eşinizden dayak yediğiniz için bu dayak olayını çok hafife almışsınız."
Ben düzgünce yazarken bu sataşma niye??

arkadaş size olayin başka bir boyutunu göstermek istemiş , ama maalesef siz çirkin ve kırıcı bir şekilde cevap vermissiniz..
Bakın konu sahibi. Siz önce insana , insan varlığına saygı duymayi öğrenin bir.
Herkesin bu hayatta farklı istekleri , farklı beklentileri var. Biri kendisi için para ister başka biri sağlık. . Biri ağlasa o an başka bir yerde başka biri mutluluktan uçuyorDur.
yani diyeceğim o ki ; insanoğlu çeşit çeşit.
Size saçma gelen bir neden , bir istek , başka birine çok mantıklı gelebilir .
Veyahutta şu konunuzda olduğu gibi size mantıklı gelen bebek arzusu , eşinize saçma gelebilir.
HERKES SIZINLE AYNI ŞEYLERi DUSUNMEK VE ISTEMEK ZORUNDADIR DIYE BIR KAIDE YOK !
ISTEKLERINIZ ortusmuyorsa yolunuza bakarsınız ama kimseyi istemediği için bu derece psikolojik baskı altına almaya , syclamaya hakkınız yok.
Sizin ne kadar isteme özgürlüğünüz varsa, eşinizin de o kadar istememe özgürlüğü var . Ister kabul edin ister etmeyin ama bu böyle. .
Ve üzülerek söylüyorum . Arkadasa olan çirkin yorumunuza bakarak söylüyorum .
Eşinizle bir farkınız yok , siz ona yıllarca psikolojik şiddet uygulamissiniz , o size sadece 1 kere fizyolojik şiddet.
Gördüğünüz gibi şiddet şiddeti doğuruyor maalesef.
Bu saatten sonra hala çocuk ta çocuk türküsü tutturacaginiza , evliliginize odaklanmanizi tavsiye ederim.
Ya bitirin , ya konuşun sorunlarınızı halledin.
Ama böyle sürünmeyin. .
Bakın ben size yüzde yüz hatalisiniz demiyorum . Ama hiç hatanız olamaz mı?
Inanin ki yaşadığınız şeylere üzüldüm.
Evliliğinizi devam ettirmek istiyorsaniZ da buna , en baştan kendi hatalarını olabilir mi acaba bu soru ile başlayın. Ice bakış kısaca bunun adı.
Aksi takdirde çocuk yapabileceğiniz bir eş te kalmayacak ortada..

Anne olmayı istemek tabi ki suç değil
Ama eşiniz istemiyor diye her gece ağlama krizine girmek, sürekli baskı, sürekli suçlama suç bence
Tamam bir geçmişiniz var, uzun yıllara dayanan bir beraberliğiniz var ama bu onu baba olmaya hazırlamamış demek ki
Size vurması affedilmez bir davranış ancak bu noktaya da sizin getirmiş olduğunuz da aşikar.
Siz istiyorsunuz diye o da istemek zorunda değil ki
Her şey şartlarla da ilgili değil, eşiniz bunu şu an istemiyor, şartları bahane ediyor anlaşılan
Şu şartlar altında biraz ayrı kalmak bence en doğrusu, sebep ne olursa olsun dayak sineye çekilecek bir şey değil, boşanmayı düşünmüyorsanız da bir süre yaptığından pişman olması için uzak kalmalısınız bence. Bu arada sizde ona yaptığınız baskıyı bir gözden geçirme fırsatı bulursunuz

şimdi okudum onu, oda ayıp etmiş oda ne dediğini algılayamadı sanırım.
oda anlayacaktır umarım.
ülkemizde ayaklandılar sırf bu yüzden, destek olmalıyız birbirimize...

Ben seni anlıyorum canım ve sen haklısın kadının belli bir yaşı vardır anne olabilmek için ve hiç bir erkek bunu erteleyemez buna hakkı yoktur çünkü ..bu yola beraber çıkılmışsa yok daha iyisi olsun diye..acil olanlar ertelenemezler.. tam tersi olsaydı istemeyen siz isteyen erkek olsaydı..varın gerisini siz düşününn

Arkadaşım bak vallahi ben bişeyi carpitmiyorum. Sadece senin başka bi açıdan bakmanı istiyorum o kadar.
Peki sence eşinde senin gibi olsa idi , yani o da her gece istemiyorum diye ağlama krizlerine girmiş olsa idi ( ki erkeklerin biz kadınlar gibi ağlayıp içindekileri dökme şansı biliyoruz ki pek yok, genelde içlerine atarlar ) eşin aylarca ağlama Buhranlari sinir nöbetleri geçirse idi , istemiyorum diye sen ne yapardın ??????
Eşin istemek zorunda değil. Bunu neden kabul edemiyorsun..
sen nasıl istiyorsan o da öyle istemiyor
senin istemen kadar normal ve doğal bir durum.
Yanlış anlama asla sana şu an yüklenecek değilim . Zaten kötü durumdayim diyorsun ama eşine saygın yok. Eşinin fikir beyan etme hakkı yok.
Bebek olayina o kadar odaklanmissinki
.belkide eşinin istememe nedenleri farklı bilemiyoruz. Eşini unutmuşsun
Karşındaki nin de bir insan olduğunu istememe hakkı olduğunu unutmussun.....
kendine tanıdığın anlayışı eşine asla tanimiyorsun..

Bizde öyle.
Eşim çok istiyor ama ben düşünmüYorum
eşim de bu isteğimë saygı duyuyor.
Bu iki kişinin ortak kararı olmalı.
Konu sahibinin istediginde anne olma hakkı varsa , esinin de istemiyorsa eğer baba olmama hakkı var.
Kimse zorla baba yapılamaz yaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…