- 29 Şubat 2024
- 41
- 24
- 25
Merhaba, uzun zamandır okuyucu olarak şimdi ise bir katılımcı olarak aranızdayım.24 yaşındayım ve 3 yıldır memurum. Konuyu olabildiği kadar kısa tutacağım. Ailemle inişli çıkışlı ilişkim var küçüklüğümden beri. Babamı seviyorum ancak annem ile anlaşamadığım için onunla da iletişimimi koparmak zorunda kalıyorum. Ailem eğitime önem verir, erkek arkadaş vs muhabbetine katı bakmaz ancak annemle anlaşamama noktamız çok başka. Ne zaman bir şey yesem bundan en fazla iki tane yemen lazım herkes incecik giydiğin yakışmaz diyordu sürekli. Başka bir örnek de saçlarıma fön çektiririm ne gerek vardı birikim yap vs diyor. En son yanıma geldiklerinde tartıştık ve aylarca aramadım. Kavga edince ilk adımı atmam annem de öyle babam da aramaz. Sürekli birikim yap maaşı ne yapıyorsun en az 20 bin atman lazım her ay dedi. Ben de maaşımın 34 bin olduğunu 14 bin kira verdiğimi söyledim, kişisel masraflarım sosyal masraflarım var dedim. Ne zaman bir gezi planı vs yapsam bağırmaya başlıyor sen hiç yanımıza gelme, Allah hayırlı evlat versin diye. Ben diyorum ki izinlerimi ona göre ayarlayayım ki vardiyalı çalışıyorum memleketim de yakın. Son dört aydır küstük ancak kandilde aradım yeniden düzeltmeye çalışalım dedik. Bugün böyle bir sohbet oldu bana arkadaşlarından bahsetme ailelerinden bahsetme deyip duruyor. Yalnız kalırsın evlenince arkanda biz yoksak elalem seni ezer, baban senin yüzünden ölecek diyor. Sürekli bağırıp ağlıyor. Bugün normal normal konuşurken bayram sonrası izin alayım geleyim mersine dedim annem ben bilmem sen bilirsin diyor, biz yemek ısmarlamanı falan istemeyiz ne bulursak onu yeriz diyor. Depremden sonra korkum hala kaldı dedim keşke daha alt katlarda olsaydı evimiz diye dedi ki çok istiyorsan parayı ver de oturalım. Görüntülü arayınca yüzüme bakmıyor etrafa bakıyor sürekli bir şeyini göremedik millette görüyoruz diye laf sokuyor ben de ona laf sokuyorum. Dedi bu sefer bittin yine kötü olursak her şeyini sileriz vasiyetname atacağım hiçbir şeyden pay alamazsın vs. Ama benim yaptığım her planıma, arkadaşlarımdan bahsetmeme trip atıyor bağırıp çağırıp kapatıyor yine kötü olacağız. Ben de iletişimi artık kesmeyi düşünüyorum ancak sürekli babanın sağlığı yok o adam senin yüzünden ölecek diyor. Bu yüzden iyi olmaya zorluyorum ancak böyle de ben yıpranıyorum. Babama bir şey olursa bunun yükünü de taşıyamam. Ne yapacağım bilmiyorum