- 10 Ocak 2016
- 292
- 195
Eşimin anne babası köyde yetişmiş. kökende de Diyarbakırlı yani zaza diyorlar.Diyarbakırı ıgörmüş orda yaşamış değiller.Eşimi görsen yanından geçmez zaten eşim üniversite mezunu düşün ama kan kök çekiyor evlenince anlarsın.Yaşayış biçimi düşünceleri ailesine olan düşkünlüğü sürekli onlara karşı pasif duruşu ve konuşamaması ailesine karşı...Damak tadları bile farklı ben yiyemiyorum mesela yemeklerini.Bu kezde kaynaana bu zaten sosyete diyip laf vurur :)Özel değilse siz ne tarz sorunlar yaşadınız
Velhasılı eşim çok iyi biri ama annemin dediği gibi küçümsemek değil bu yetişme töre kültür farklı.Öyle olunca sen onları garipsiyorsun onlar da seni...Aile bir köprüdür o yüzden insan sadece sevdiği insanla evlenmiyor aileyle de evleniyorsun..İlk Başta o kadar iyilerdi ki hep annemi suçluyordum önyargılı diye.Ama iş bitince herşey belli oluyor.Daha çok örnek sayarım sana yaşadığım inanki..Ama sen sen ol eğer bir anne bişe söylüyorsa vardır bir bildigi.Ve inan anne sevmezse de sevmiyor ve sen sürekli arada kalıp yoruluyorsun.Ama her iki tarafda çok güzel anlaşşsa o kadar mutlu olursun ki ailelerin desteğini alınca.Okumuşsun ne güzel elini sallasan erkeğe çarpar. :) Annem hep bana sen onlara fazlasın kızım derdi.Bak senin ki de diyor bulmuş senin gibisini tabi iyi davranacak..Ama evlenene kadar.