Aile ilişkileri(iç dökme)

ben annenize de hak verin susun oturun demiyorum

aksine hesaplaşın, içinize atmayın dökün bunu diyorum.

sadece bunu yaparken kin kusarak, adeta intikam alarak, hesap sorarak yapmanın iyileştirici bir yanı yok onu diyorum. kendini dibe çekerek bunu yapmak insana iyi gelmiyor- ya da eşini de kökö ailenin yaralarıyla doldurarak.

aileler hele ki baba uzun yol şöförü ortada yok, engelli bir de çocuk var (anne de fazlasyıla dolu yani) genelde, daha sessiz, kavgacı olmayan yada bünyesi sağlam olan zırt pırt hastalanmayan (e diğer hasta olanla anca ilgileniyor), ya da okulda durumu zaten çok da iyi olmayan (okusa ne olcak ki! gibisinden) bir-iki çocuğu "feda" edebiliyorlar. kimi zaman sosyal olan çocuk dışarda kendini eğleyebiliyor aileyle bağı kalmıyor kimi zaman sessiz sakin içedönük olan çocuk evde bir köşede kalakalıyor diğerleri ilgi istiyor ve veriliyor o garibim ben de buradayım bile diyemiyor.

ben bunlar doğru demiyorum. sadece bunlar var. çoğumuzun çocukluğu saçma sapandı diyorum.
çok kalabalık aileler var benim etrafımda.
bunların hepsini gördüm geçirdim ben.

kinle hınçla hırsla dolup taşmanın bir şey çözdüğünü görmedim ama.

Müthiş türk aile yapısı diyelim o zaman :)

Kinle dolmasının sebebi her şeyi içine atmış olması. Biraz daha duygularını ifade edebilen birisi olsaydı söyleyeceğini söylerdi kin tutmasına gerek kalmazdı. Kinle dolup taşmasının sebebi kendisini ifade edememiş olması bu zamana kadar. Bırakalım nasıl döküyorsa döksün içini. Söylenmemiş her kelime insanın kendisine yük oluşturuyor.

Beni yüz yüze tanıdığınızi düşünmeye başladım

Bu olay için olur mu bilemem ama içini döküp soğumayanlar da çok var çünkü genelde ailenin bu tutumları devam etme eğiliminde.

Bu olay için olur mu bilemem ama içini döküp soğumayanlar da çok var çünkü genelde ailenin bu tutumları devam etme eğiliminde.
Değişen ben de hiç görmedim. Çeken çektiği ile kalıyor genelde. Üzücü olan kısmı diğer kardeşe de aynı davransalar annenin sevgiyi nasıl göstereceğini bilmediğini düşüneceğim. Anne aslında sevgiyi biliyor üzücü kısmı bu

Yüz yüze tanımaya gerek yok. Hepimiz insanız. Olaylara vermemiz gereken tepkiler ne kadar mizaca göre değişirse değişsin hamurumuz bir
Biraz rahatlarim belki diye aklima geleni yazmistim aslinda. Ilk gelen yorumdada baya moralim bozuldu ama anlasildigimi gormekniyi geldi. Baya agladim mesajlari okurken ama bu aglamaya cok ihtiyacim vardi. Guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim

Bence biraz mesafe koyun aranıza belliki üzüyor sizi, ben sizi haksız bulmadım şahsen.

Bir kitaptan hatırladığım kadarıyla;
Bir çocuğun annesi tarafından sevilmemesi hatta reddedilmesinden daha kötüsü annenin bir çocuğuna sevgi gösterirken, diğerine gostermemesidir. İlk gruptaki ( bütün çocuklarına eşit sevgisizlik gösteren annenin yol açtığı) travma ileride iyilestirilebilir ama kardeşlerine sevgi gösterilirken mahrum kalan çocuk için yetişkinliğinde iyileşmesi için yapacak pek birşey yoktur.
Evlat ayıran bir aile, çocukta, tecavüzden sonra , olabilecek en ağır ikinci travmayı yaratır diyordu

Son düzenleme:
Çok haklısın konu sahibi... böyle zamanlarda anlıyor insan ailesinin tiynetini. Ben de evlat ayıran bir ailenin şanssız çocuğu olarak seni çok iyi anlıyorum. Hepsiyle yuzlestim de birkaç yıl önce, değişen hiçbirsey olmadı.Nasil ya? Erkek kardeşinle eşit sevilmeyi nasıl beklersin? diye soran boş bakışlarla karşılaştım önce. Dille de sonuna kadar inkar ettiler, kıskançlıkla suçladılar, konu kapandı gitti. Yani anltsan da anlamazlar. Sil kafandan onları. Zor ama yapacak birşey yok.

Şu beklentiye girmeyin'cilere hayret ediyorum!
Arkadaş anne ya anne
Elbette beklentim olacak. Bir insanın hayatta en çok güveneceği kişi annesidir. Canının parçasıdır.
Eger anne evlatlar arasında ayrım yapıyorsa tabii üzülür insan. Elbette kalbi kırılır.
Çocuğu anneme güvenerek yapmadım lafı da saçma,anneye güvenip de çocuk yapmak çocuğu anneye atıp bekar gezmek demek değil. Olay basın dara düşerse annem var arkamda diyip güvenmek.
Ben anneme güvenirim ileride de evladım inşallah aynı güveni bana hissedecek.
Konu sahibi sizin adınıza üzüldüm lakin ilişkinize çok yorum yapamıyorum sadece eğer çok üzülüyorsunuz belli ki biraz uzak kalmakta fayda var derim

Annenizin huyu da size olan tutumu da artık hayatta değişmez. Seneler önce o beklentiyi bitirmeniz gerekirdi. Ne mutlu size ki eşiniz, babanız, kardeşiniz, çocuklarınız var sizin yanınızda olan. Gayet yeterli bir sayı bu.

Sanki ben yazdim bunu :) bende çocuğumun bakıcısı için sadece 1 hafta bakici yaninda durmasını istedim. Gezmeye gidicem bakici bakar bişey olmaz dedi. Yine iptal etmemesi gereken bir işi olmasina ragmen annem geldi. Aile demek bu demek bencede.

Valla cocuklugum ayni sizinki gibi geçti bencede bizim yaslarda cogumuz boyle buyuduk az kiyafetle okula tek basina giderek bir gun annem sabah kalkmamistir benim icin okula hic goturmemiatir toplantilarima gelmemistir babamda oyle ama kardeslerime cok daha farkliydilar hersey yapildi ben suna bagliyorum ben ilk cocuktum onlarda daha cahildiler zaman gectikce devir degisti cocuklara bakis acisi ilgi alaka degisti ogrendiler uyguladilar ilk cocuk biraz zorluk cekiyor cevremdede bunu goruyorum. Hic kiskanmadim kardeslermi sevgi fiziksel olarak hic gormedim ama beni sevdigini biliyorum bir kinim yok bunlari asmaya calisin bunlar cokta abartilacak seyler degil.
Ama sonrasi uzucu annem her isime yardim eder o olmasa cocuklarimi nasil buyuturdum bilmem biz cok bagliyizdir ama kardeslerimle kavgamiz eksik olmaz kus baris kavga gurultu ama yinede bagliyiz normal geliyor bilmiyorum :) sadece anneni size daha cok yardimci olabilirdi siz beklenti icinde olmazsaniz daha cok mutlu olursunuz bosverin

Konu sahibi bence haklı. Ölüm döşeğinde olsam gene ailemi aramam bana yardım eder misiniz diye hiçbir zaman da yardım istemedim. Yardım etmeyeceklerinden değil kendimi mahcup hissettirdikleri için . Bence aile olmak doğurdum yedirdim büyüttüm değil. İhtiyacı olduğunda yanında olmak. Cebine para koyup karnını tok tutmak mesele değil. Konu sahibininde zaten ultra beklentileri olmamış ara sıra hal hatır sorsa ufak tefek yardımı olsa bile yeterdi. Üstelik sizden esirgenenin başkasına verildiğini görmek çok üzücü

Bravo size valla.
Ne güzel.
Ben de konu sahibi gibi kırılganım..
Aslında diğer bireylerle aranızda ayrım yapılınca kırılıp üzülüyorsunuz benimki öyle..
Mesela annem bana hastane işi oldukça gelir (bölgenin en iyi fakültesi benim oturduğum şehirde)
Beni veya çocuklarımı özledikleri için asla gelmezler gelmediler 14 yıl boyunca.
Ama diğer kardeşlerimi her hafta görmezse hergün aramazsa dayanamaz..
Bazen 10 gün biter beklerim aramaz ben ararım..
İçimde ukde kaldı annemden babamdan sevgi görmek..
Ben affetmeyeceğim ikisini de ahirette hesaplaşacağım günü bekliyorum

Bahsettiğiniz kardeş engelli olduğu için annenizin daha çok ilgilendiği mi yoksa 3. Bir kardeş daha mı var?

Konu sahibi sizin gibi bir yol izlemediği için mi onu kendine kötü hissettiriyorsunuz? Herkesin fıtratı aynı mı? Herkesin ilgisi aynı mı? Beklentiden öleceksiniz yazmışsınız da siz de beklenti içinde gire gire ancak beklentiden ölünce ve hala olmayınca da bu yolu seçmişsiniz. Konu sahibine emeklemeden koşmayı mı öğreteceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…