• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ilişkileri /çocuk sahibi olma

Ben öyleyim şuan üzülsem de önüme bakıyorum sağlıkla doğsun diyorum doktora gidiyorum zaten ilimizde de bişey uok bi enfeksiyon sorunudur gidiyo.
Spor yapmaya başladım kemdimleyim.
Eşim normalde gram artniyet aramaz hatta biri artniyetliyse de onu anlamaz iyi tarafından bakar çok polyannadır ben daha fenayomdır mesela ona göre.
Ultrason fotoğrafına morali bozuşacak biri değil ne konuştu da eşimin moralini bozdu beni üzen böyle birinin bile bu duruma gelmiş olması.
Ben avuttum gözleri filan sana benziyor aynı diye
en iyisini yaptınız. hep destek olun. benim esim de etrafınfan her bebek haberi duyduğunda üzülür, kendini eksik hissederdi. ben sizin gibi güçlü ve pozitif olamadım maalesef ve esime ben de çok yüklendim ama değmezmiş. önemli olan sizsiniz. bosverin. sizin desteğinizi gördükce esiniz de daaha iyi hissedecektir

en iyisini yaptınız. hep destek olun. benim esim de etrafınfan her bebek haberi duyduğunda üzülür, kendini eksik hissederdi. ben sizin gibi güçlü ve pozitif olamadım maalesef ve esime ben de çok yüklendim ama değmezmiş. önemli olan sizsiniz. bosverin. sizin desteğinizi gördükce esiniz de daaha iyi hissedecektir
Ya bende normalde yüklenirim ağlamışlığım onun beni teselli etmişliği daha çoktur ama sadece bu konuda böyle olmaya başladı istemiyor belli ki kızda atıyor oda çocuğum dayısı tarafından sevilsin bi bağ kurulsun diye de düşünmüştür büyük ihtimalle zsten görümcem sever onun olduğu ortamda kv kp bile uzak durur benden :) eşimde sezdi demek ki nispet yaptığını böyle düşünme yeğenin olcak çok seveceksin filan dedim ama noldu bilmiyorum tam konuşma detayını da moralim bozuluyo filan dedi normalde tam tersi o beni avutur.

Artı eşimin soğuk olmasını yarın öbür gün çocuk doğduğunda içimizin burulmasını istemem gönülden sevelim edelim isterim.
Hadi ben neyse eşimin de kötü olduğunu bilmek beni dhaa da üzer.
Görünce üzüleceğini bilmek beni kötü yaptı.
Oda sevsin yeğeni sonuçta heyecanlansın etsin görümcemi pek sevmem ama eşim yeğenini sevsin isterim bizim de boynumuz bükük kalmasın buruklukta olmasın inşallah 🙏🏻

Bende öyle düşünüyorum her ay umut var 1 senede 12 kere diyprum kendi kendime ya senede 1 olan bişey olsaydı.
Öyle avutuyorum kendimi😂
Gittiğim doktor da şaşırdı nasıl denk gelmedi acaba olur normalde dedi demek ki hep enfeksiyon oluyordu çünkü ağrıyla belli olan bişey değil ışstrasonda görüyor rahim girişinde bide bel ağrısı vardı bende aylardır ilaç kullandım geçti enfeksiyon da sümük hibi akıntı şeklinde geliyor atılıyor galiba bel ağrısı olunca ben oturmaktan filan sanmıştım başına gelen olursa ciddiye alsın
Vajinal enfeksiyon bel ağrısı da mı yapıyormuş?

Merhaba kızlar düşün düşün işin içinden çıkamadığım bi durum var yorumlarınızı merak ediyorum.
2. Buçuk yılı aşkındır evliyiz 1.5 yılı vajinizmus sebebi ile ilişkiye giremedik 1 yıldır ilişki var çocuk sahibi de olamadık görünürde bişey yok tüm herşeyöize bakıldı tek sorun ben me zaman doktora gitsem rahimde enfeksiyon görüyor ilaç kullanıyorum hamile kalamadan tekrar ediyor artık eşimden geçtiğini düşündü doktor bugün üroloji randevumuz var.
Neyse konumuz bu değil eşimin kız kardeşi ekimde evlendi hemen hamile kaldı ve bu konu hakkında da baya ilgi görmek istiyor ve bizim de yaramızı sürekli kaşıyor Allah size de versin size çok üzülüyorum vs diyerekten.
Ve eşime kontrole gittikten sonra bebeğim görüntülerini atıyor snaa benziyor vs gibisinden artık devamında ne konuşuyorlar bilmiyorum dün yine atmış eşimde mırın kırın cevap verip mesajları silmiş bende galeride gördüm aaa ne kadar büyümüş dedim mesaj mı attı görmedim dedim ara ara öyle bakıyorum teline.
Oda sildim moralim bozuluyor görmek istemiyorum dedi.
Bende o senin kardeşin dayı olacaksın sevin olsun sana benzer hem diye avuttum.
Eşim çok üzülüyor arkadaşlar onun üzülmesi beni daha da çok streslendiriyor iyice kendimi yiyorum.
Eskiden takmazdı ama kardeşinin durumundan beri çok üzülüyor o kızda belki paylaşmak ilgi görmek istiyor ama bizim de çocuk sahibi olmaya çalıştığımızı bile bile de kaşımaktan geri durmuyor ne düşünmeliyim ne yapmalıyım eşim mi yanlış düşünüyor biz mi hassasız bi akıl verin
"Allah size de versin size çok üzülüyorum vs diyerekten "bu cümleden sonra hiç hak veremedim bu hamile kıza.Çok ayıp birşey ve sevgisiz görgüsüz.Bu nasıl olumlu karşılanabilir inanamıyorum. Kardeşe her seferinde görüntü atmanında hiç iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum.Gayet sınırını haddini bilmeyen sevimsiz bir kişi olarak notunu verdim.
Hamileysen hamilesin bu kadar abartılacak ne var.Sadece siz değil çevresinde de evlat sahibi olamayan insanlar vardır bu şımarıklık nedir.Bazı insanlar sadece sosyal medya için yaşar oldu inanın..
Size de ....bebek için acele etmeyin tedavi ise tedavi olun ama kendinizi psikolojik olarak zora sokmayın.Bu kişiyi de hiç takmayın onun görgüsüzliğüne verin gitsin.Devam ederse......ana babasının yanında yine benzer bir cümle sarf ettiğinde sen bizi düşünme canım kendini bizim için üzme kendi hamileliğine odaklan ona hazırlan gibi cümle kurun..ana babası da merak etsin ne olduğunu belki onlar uyarır...

"Allah size de versin size çok üzülüyorum vs diyerekten "bu cümleden sonra hiç hak veremedim bu hamile kıza.Çok ayıp birşey ve sevgisiz görgüsüz.Bu nasıl olumlu karşılanabilir inanamıyorum. Kardeşe her seferinde görüntü atmanında hiç iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum.Gayet sınırını haddini bilmeyen sevimsiz bir kişi olarak notunu verdim.
Hamileysen hamilesin bu kadar abartılacak ne var.Sadece siz değil çevresinde de evlat sahibi olamayan insanlar vardır bu şımarıklık nedir.Bazı insanlar sadece sosyal medya için yaşar oldu inanın..
Size de ....bebek için acele etmeyin tedavi ise tedavi olun ama kendinizi psikolojik olarak zora sokmayın.Bu kişiyi de hiç takmayın onun görgüsüzliğüne verin gitsin.Devam ederse......ana babasının yanında yine benzer bir cümle sarf ettiğinde sen bizi düşünme canım kendini bizim için üzme kendi hamileliğine odaklan ona hazırlan gibi cümle kurun..ana babası da merak etsin ne olduğunu belki onlar uyarır...
Onlar onu artniyetli bulmazlar eminim ki.
Ama ne bileyim kendimi de çok sorguladım kıskançlık mı yapıyorum kötü niyetli mi düşünüyorum diye ama normalde bu tavrını sadece bana yapar eşime asla yapmazdı demek ki onun da morali bozulduğuna göre haklısınız çünkü eşim öyle ultrason fotoğrafına morali bozulacak birisi asla değil.
Ben kendisinden zaten bu bebek mevzularından önce de uzak duruyordum genel olarak pek görüşmem gördüğü yerde de değişik tavırlar takınıyor çünkü.
Pek görüşmüyoruz telefonla yetişiyor kendisi evlenip hamile kaldı zaten 3.ay sanırım o gün bugündür abisi aklına geldi sürekli bi konuşma geçen mesela eşim ailesinin evine gitti meyve götürmüş heralde hemen mesaj annemlerde portakal gördüm bunlar nasıl bizim buradaki pazarda yok böyle bana da al gönder,
Yada falanca yerde kar yağıyor biri ona mı attı oda eşime atıyor buraya yağmadı çok yağmasınj istedim bilmem ne kocasına yapacağı Nazı niyazı abisine yapmak istiyor yapsın yapsın da bizim de böyle bi durumumuz var zaten kendi içimizde yeterince üzülüyoruz kaldı ki sevgili yapıp evlenene hamile kalana kadar bizle alakası bile yoktu şimdi diyorum niye böyle sebebi ne

Merhaba kızlar düşün düşün işin içinden çıkamadığım bi durum var yorumlarınızı merak ediyorum.
2. Buçuk yılı aşkındır evliyiz 1.5 yılı vajinizmus sebebi ile ilişkiye giremedik 1 yıldır ilişki var çocuk sahibi de olamadık görünürde bişey yok tüm herşeyöize bakıldı tek sorun ben me zaman doktora gitsem rahimde enfeksiyon görüyor ilaç kullanıyorum hamile kalamadan tekrar ediyor artık eşimden geçtiğini düşündü doktor bugün üroloji randevumuz var.
Neyse konumuz bu değil eşimin kız kardeşi ekimde evlendi hemen hamile kaldı ve bu konu hakkında da baya ilgi görmek istiyor ve bizim de yaramızı sürekli kaşıyor Allah size de versin size çok üzülüyorum vs diyerekten.
Ve eşime kontrole gittikten sonra bebeğim görüntülerini atıyor snaa benziyor vs gibisinden artık devamında ne konuşuyorlar bilmiyorum dün yine atmış eşimde mırın kırın cevap verip mesajları silmiş bende galeride gördüm aaa ne kadar büyümüş dedim mesaj mı attı görmedim dedim ara ara öyle bakıyorum teline.
Oda sildim moralim bozuluyor görmek istemiyorum dedi.
Bende o senin kardeşin dayı olacaksın sevin olsun sana benzer hem diye avuttum.
Eşim çok üzülüyor arkadaşlar onun üzülmesi beni daha da çok streslendiriyor iyice kendimi yiyorum.
Eskiden takmazdı ama kardeşinin durumundan beri çok üzülüyor o kızda belki paylaşmak ilgi görmek istiyor ama bizim de çocuk sahibi olmaya çalıştığımızı bile bile de kaşımaktan geri durmuyor ne düşünmeliyim ne yapmalıyım eşim mi yanlış düşünüyor biz mi hassasız bi akıl verin
Bence direk söyle sen böyle yaparak abini çok üzüyorsun de. Benim de böyle bi tanıdığım vardı. Aynı bu şekilde haşa gebe kalması kendi elindeymiş gibi bana hava atardı. Sonra düşük yaptı. Uzun bir süre bebeği olmadı. Tedaviyle oldu. Bence insan ölçülü davranmalı ama bazıları çok bencil oluyor

Ben 2 ay once hamile oldugumu ogrendigimde benden yasca kucuk arkadasim erken menepoz tedavisi goruyordu, hala goruyor. Ona asla ama asla sevincimi yansitmadim, hala bebegimin cinsiyetini bilmez.

Bilmiyorum inaniyormusunuz ama hamile kalamayan kadin uzulur ve bunun nazari , gozu, kotu enerjisi de var. Dusuk yapabilir, her sey olabilir.
Esinizin kardesi kendi iyiligi icin biraz cenesini kapasa iyi olur.

Bence direk söyle sen böyle yaparak abini çok üzüyorsun de. Benim de böyle bi tanıdığım vardı. Aynı bu şekilde haşa gebe kalması kendi elindeymiş gibi bana hava atardı. Sonra düşük yaptı. Uzun bir süre bebeği olmadı. Tedaviyle oldu. Bence insan ölçülü davranmalı ama bazıları çok bencil oluyor
Bi düşündüm aslında abin üzülüyor diye konuşmayı ama anlamaz anlamadığı gibi susup oturmaz.
Ortalığı ayağa kaldırır kıskandı çekemedi abimle arama giriyor diye koca sülaleyi bana düşman eder.
Ben normalde yüzüne pat diye söylerim ne söylüceksem insanların ama biraz edepsiz biri kavga etçeksek bile ikimizin arasında kalmaz ve asla olduğu gibi anlatmaz.
Başıma geldi daha önce yeni evliydim bi konuda bana kapa çeneni dedi bende çıldırdım tartıştık evden gittim bayramdı.
Ben gittikten sonra herkese babasına filan falancayı kıskandı siz bana Altin yapmadınız diye kavga çıkardı olarak anlatmış.
Allahtan eşim vardı da babasına doğrusunu anlattı adam benim yüzüme bakmamıştı bayram günü.
Sonradan düzeldi kendi kendine.
Huyunu bildiğim için sadece mecburi ortamlarda görüşüyorum düğün bayram cenaze vs.

Ben 2 ay once hamile oldugumu ogrendigimde benden yasca kucuk arkadasim erken menepoz tedavisi goruyordu, hala goruyor. Ona asla ama asla sevincimi yansitmadim, hala bebegimin cinsiyetini bilmez.

Bilmiyorum inaniyormusunuz ama hamile kalamayan kadin uzulur ve bunun nazari , gozu, kotu enerjisi de var. Dusuk yapabilir, her sey olabilir.
Esinizin kardesi biraz cenesini kapasa iyi olur.
Üzüldüğümüz doğru ama çocuğu olanların çocuğuyla da bi işimiz yok açıkçası ben ve benim durumumda olanlar kendisinden olcak olanın derdinde yoksa napalım elalemin çocuğunu isterse 10 tane olsun umruma bile gelmez yani herkesin çocuğu kendine kıymetli ve özel herhangi birinin çocuğunda gözü kalmaz kimsenin kendimden biliyorum.
Ben kendi derdindeyim.
He böyle patavatsızca tavırlara üzülürüz evet.

Üzüldüğümüz doğru ama çocuğu olanların çocuğuyla da bi işimiz yok açıkçası ben ve benim durumumda olanlar kendisinden olcak olanın derdinde yoksa napalım elalemin çocuğunu isterse 10 tane olsun umruma bile gelmez yani herkesin çocuğu kendine kıymetli ve özel herhangi birinin çocuğunda gözü kalmaz kimsenin kendimden biliyorum.
Ben kendi derdindeyim.
Ben o hamile kadin icin demistim, hic mi dusunmuyor bunlari... Patavatsizligi donup dolasabilir kendisine.

Sizin bu kafada olmaniz cok guzel bu arada, esinizi de ne guzel teselli ediyorsunuz bir sekilde.

Ben kendi derdindeyim.

Esinizin kardesi kendi iyiligi icin biraz cenesini kapasa iyi olur.
sizde de şıan arkadaşının hassasiyetini düşünme değil aman gözü kalır nazarı değer diye saklama var.
Bu hamile kalan bazı kadınlarda çevresinde isteyip de olmayan kişilere karşı kendini üstün görme durumu var zaten onu konuşuyoruz 2 saattir görümcemin korkmasına kendi iyiliğini düşünmesine gerek yok umrumda bile değil onun doğuracağı çocuk yeğenim değil bişey değil ama eşim sevsin sevinsin isterim ayrı

Cocugu olmayan birine sizin icin cok uzuluyorum demek bana hic samimi gelmiyor kusura bakmayin gorumceniz samimi gelmedi
Benimki de bana cocugunuz olmazsa dunyayi gezin kime para harcicaksiniz demisti
Kimsenin haddi olmayan konular bunlar
Cok fazla soz sahibi yapmayin kimseyi
Bi süre askiya aldik bu isi nasip diyin gecin soran olursa da

Ben o hamile kadin icin demistim, hic mi dusunmuyor bunlari... Patavatsizligi donup dolasabilir kendisine.

Sizin bu kafada olmaniz cok guzel bu arada, esinizi de ne guzel teselli ediyorsunuz bir sekilde.
Yani canım benim bu zsten çoğu insanın başına gelen bişey kaldı ki dhaa 1 yıldıe deniyoruz bugün olmaz yarın olur.
Kimin neyden imtihan olacağı hiç belli olmaz garanti görmesin kimse kendini dünyanın bin bir türlü hali var.
Hayırlı sağlıklı evlat olsun yoksa neleri var uyuyşrıruxu kullanan anasını babasını kesen ne kötüler var.
Kimin ayağına ne dolanır bilinmez bugün kendine ben yaptım başardım o yapamadı yazık dersin zamanla başına ne geleceği belli değil.
Bu dünyaya herkes imtihan olmaya geldi ama böyle ama şöyle ben bunu çok iyi biliyorum.

Onlar onu artniyetli bulmazlar eminim ki.
Ama ne bileyim kendimi de çok sorguladım kıskançlık mı yapıyorum kötü niyetli mi düşünüyorum diye ama normalde bu tavrını sadece bana yapar eşime asla yapmazdı demek ki onun da morali bozulduğuna göre haklısınız çünkü eşim öyle ultrason fotoğrafına morali bozulacak birisi asla değil.
Ben kendisinden zaten bu bebek mevzularından önce de uzak duruyordum genel olarak pek görüşmem gördüğü yerde de değişik tavırlar takınıyor çünkü.
Pek görüşmüyoruz telefonla yetişiyor kendisi evlenip hamile kaldı zaten 3.ay sanırım o gün bugündür abisi aklına geldi sürekli bi konuşma geçen mesela eşim ailesinin evine gitti meyve götürmüş heralde hemen mesaj annemlerde portakal gördüm bunlar nasıl bizim buradaki pazarda yok böyle bana da al gönder,
Yada falanca yerde kar yağıyor biri ona mı attı oda eşime atıyor buraya yağmadı çok yağmasınj istedim bilmem ne kocasına yapacağı Nazı niyazı abisine yapmak istiyor yapsın yapsın da bizim de böyle bi durumumuz var zaten kendi içimizde yeterince üzülüyoruz kaldı ki sevgili yapıp evlenene hamile kalana kadar bizle alakası bile yoktu şimdi diyorum niye böyle sebebi ne
Duymayın görmeyin yok sayın
duyduğunuzu okuduğunuz gördüğünüzü bilirse daha çok yapar çünkü bundan besleniyor anladığı kadarı ile...çocuk gibi büyümemiş

Cocugu olmayan birine sizin icin cok uzuluyorum demek bana hic samimi gelmiyor kusura bakmayin gorumceniz samimi gelmedi
Benimki de bana cocugunuz olmazsa dunyayi gezin kime para harcicaksiniz demisti
Kimsenin haddi olmayan konular bunlar
Cok fazla soz sahibi yapmayin kimseyi
Bi süre askiya aldik bu isi nasip diyin gecin soran olursa da
Evet o bunu söylerken ben üzülmüyordum zaten ona ne oluyorsa :) kaldı ki bize asla çocuk sahibi olamazsınız diye bişey denmedi yılda 12 ay var bu yıl olmaz seneye olur.
O kadar başkalarının acımasına kadarlık bir durumumuz yok ama kaldı ki olsa ona ne olmasa ona ne

Back